- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz
adalbert1 #31867 üzenetére
A Chieftec Flyer házak szerintem nagyok jók ilyen célra. Nekem már több, mint három éve megy egy ilyenben a konfigom. Netezésnél, filmezésnél totál csendes, csak akkor pörög fel a venti benne, ha játszom.
Szerk.: ha már best buyról volt szó, akkor az FI-01B tényleg ajánlható, a ~20 rugós ára egyáltalán nem vészes, és ebben benne van egy csendes, minőségi 250W-os TFX táp is.
-
.mf
veterán
válasz
adalbert1 #2787 üzenetére
Nem az idle a kérdés, hanem a spin-up
Toldy: grat, szép lett!
Adorjant: végre valaki más is csinál MoDT-t. Bár talán jobban örülnék neki, ha lapot külön is lehetne kapni, s esetleg Calpella helyett még Penryn + MCP7A kombinációban (tudom, már megint a bilibe lóg a kezem
) -- bár, jobban belegondolva, talán inkább bosszankodnék, hogy pont azután jelennek az ilyenek meg, miután összeállítottam a sajátom
-
Osibaa
senior tag
válasz
adalbert1 #2787 üzenetére
OK. Akkor az eddig megbeszéltek szerint úgy nézne ki, hogy modem -> router -> gigabites switch -> PC, NAS és XBOX. Ami ebből ugye kérdés, az a switch és a NAS.
A NAS az esetedben nem olyan nehéz, mivel a tápegység nem gond, szinte bármelyik ház játszik, amibe befér 2 db HDD. A legegyszerűbb talán a Codegen MX-31, amiből ha kidobod az ATX tápot, akkor ugyancsak szellős lesz, emellett teljes méretű kártya mehet bele. (Ugyanez a felállás a JCP MI-101 házzal, abban van még egy 5,25" hely is.)
Említetted, hogy jobb lenne az FSP AC-DC a GSEJT-hez. Közben eszembe jutott, hogy user137 árul egyet.
Gigabites switch-et lehet keresgélni, de akár enélkül is össze tudod rakni a hálózatot, ebben a felállásban később is egyszerűen beilleszthető a rendszerbe.
-
Osibaa
senior tag
válasz
adalbert1 #2762 üzenetére
Bocs, de nekem még mindig nem tiszta... azt szeretném megtudni, hogy a WLAN kapcsolatot mire lehet felhasználni és melyik gépnek kell mindenképp a LAN. A barátnőd laptopja oké, az el van WLAN-on. Az XBOX most nincs hálón, de Live játékhoz kelleni fog a vezetékes kapcsolat, hogy ne laggoljon. Illetve ha jól gondolom, akkor az asztali gépen játszod le a HD filmeket (feltételezem az a sok terra cucc), amihez szintén kell a vezetékes kapcsolat a NAS és PC között. Itt 1080p-s anyagról beszélünk?
Azért kérdezem, mert nálam úgy van a felállás, hogy a router és NAS van az emeleten a netre kötve, a laptopom és HTPC-m pedig a földszinten WLAN-on kapja az anyagot. De én csak 720p-s filmeket nézek (TV natív felbontása), így az még átfér a 2-2,1 MB/s WLAN kapcsolaton (nekem is 54GL van). 1080p-hez ez már kevés, ha pedig az XBOX-ra streameled, ahhoz méginkább.
De ez működhet akár fordítva is. Ha a GSEJT-et csak letöltésre használod, akkor az is lehet WLAN-on és a lakás bármely pontjára leteheted, csak a letöltött anyagokat kell naponta áttolni a desktopra (ez mehet automatikusan is). Így a desktop és XBOX maradhat a szobában a routerre drótozva. Ezzel azt érnéd el, hogy éjjel csendben lenne az összes gép (csak a GSEJT pusmogna valahol eldugva). Nappal a lejátszáshoz az asztali gépnek (ha jól értettem ezen játszol le) úgyis mennie kell, így az adatok akár azon is lehetnek. Esetleg rosszul értettem?
-
.mf
veterán
válasz
adalbert1 #2762 üzenetére
Nem akarlak megijeszteni / elkeseríteni, de nem 8W egy Green winyó maximális fogyasztása. Nézz tesztet pl. Storagereview-n, 1. gen 1TB-os WD GP spin-upnál egymaga 28W-ot vett fel 12V-os ágról, és emellett asszem 5V-ról is evett valamennyit...
De lehet, hogyha nincs ennyi kakaó, avval is beérik -- sokáig egy 12V 1.5A-es sima-egyszerű-háztartási táppal ellátott külső házban használtam előbb egy WD2500AAKS-t (7200RPM), majd egy WD5000AACS-t (5400RPM), mindkettőt bő másfél-másfél évig, és elindultak arról is. Bár gyanítom, indulásnál pár milliszekundumig túl lehetett terhelve a táp...
Szóval sztem a 60W-os táp a laphoz és 2, max 3db 3.5"-es winyóhoz lesz elég.Igen, ha a switch a router után van, és a gépek mind a switchre vannak kötve, akkor a router csak kifelé, a hálózat felé "korlátoz", ott pedig még úgyis az adsl a szűk keresztmetszet
A laptopnál pedig a wifi a belső hálózaton belül. Olcsóbb gigabites switch 5-7k; kábelnek pedig jó normál cat5e is 100m-ig, gondolom a mostani is az, tehát azt nem kell lecserélni, amennyit pedig pluszba venni kell, filléres tétel, ezért még nem kell a házat eladni
-
.mf
veterán
válasz
adalbert1 #2758 üzenetére
Hajrá
Én is nemrég csináltam hasonlót: A330ION, ami most még csak normál hely-és energiatakarékos másodgépként szolgál, de ha elköltözök, file server + netezős + filmezős + egyéb (pl. retro játékok) gép lesz.
A linuxos/egyéb dolgok tanulására opciót sztem már most is betöltheti, aztán ha sikerül felszabadítani winyót, rá lehet kötni utólag. Flash meghajtónál érdemes néhány dolgot átvariálni (pl. ne legyen swap partíció flashen, változásokat ramon lévő tempfs-be írja, s csak kikapcsoláskor írja a véglegeseket lemezre, stb).
Ext4? Igen, ext3-hoz képest több előnye van, mint hátránya, fejlettebb, jobb, gyorsabb. Oprendsz: ubuntu kicsit butább és kevésbé stabil, de sokkal nagyobb a felhasználói bázisa, egyszerűbb, többen fejlesztik, stb. Én is ubuntut használok néhány gyermekes betegsége ellenére, természetesen nem windows-szintű, de jól használható.
Bővítőkártyát mit akarnál belerakni? Táp legtöbb ITX háznál szenvedős, vagy paneltáp és akkor szinte hangtalan és hatékony, de teljesítménye és csatlakozóinak száma erősen korlátozott; vagy jobb esetben szabvány SFX vagy TFX táp, rosszabb esetben nem-szabványos méretű normál tápegység, ami ugyan csatlakozókkal jobban ellátott, viszont általában van hangjuk is, kevés az igazán halk táp. Eredetileg az enyémnek is volt valamennyi hangja (átlag olcsó táphoz, de még pl. FSP -PNF-hez képest is halkabb), most már alacsonyabb venti-fordulatszámmal szerencsére halkabb, a gumiszalagokra rögzített 5400RPM-es winyó messze túlharsogja, azt viszont már nem tudom tovább halkítani
Erre hosszabb távon a szobámban egy szekrénybe rejtés lesz a megoldás...
Hálózat: gigabites switch? Egész olcsón kapni 5-portosakat, modem -> router -> switch -> gépek.
-
OddMan
őstag
válasz
adalbert1 #2741 üzenetére
Én most ezzel a Sharkoon házzal szemezgetek. Tudom nem ITX-es csak Micro, de ITX alaplap is belemegy és kicsit több mint 10e ft.-al olcsóbb, mint a Q08. Ráadásul ebbe is 4db 3.5"-os és ezen kívül még 2db 5.25"-os meghajtó is befér. A házba opcionálisan 2db 120mm-es halk ventillátor is beépíthető. Az elmúlt napokban rengeteg házat megnéztem, de sajnos nagyon kevés olyan ITX vagy Micro ház létezik, amelyikbe legalább 4db 3.5"-os hdd befér.
-
Osibaa
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged