- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
urbanjozsi #11350 üzenetére
1155-ös Celeron már jó, Pentium még jobb, i3-ba meg már bele se lehet kötni. AMD oldalról egy Llano is tökéletes lehet szerintem. Hamarosan jön mindkét oldalon az új generáció, ha nem sürgős akkor érdemes lehet megvárni akkor is ha nincs szükséged az újra, hátha lemegy a régi ára vagy megszaporodik aprón.
-
Darko_addict
őstag
válasz
urbanjozsi #10746 üzenetére
Az SSD nagyon komoly előny. Nézz csak YouTube videókat. Egyik video alatt azt is kiszámolták, mennyi időt spórol meg neked (1 év alatt) az SSD várakozás helyett.
Tudom, sokan nem szeretik az Win7 élményindexét, de egy régi 160-as 7200-as WD-nek az indexe 5.4 volt, Caviar Black 500G-nek 5.9 (nálam), SSD pedig akasztja: 7,9,... ha jó az alaplapod.Szerk.: A 30-32 GB-s elég szűkös, nagyon spórolósan kellene bánni vele. Nekem a Win7-em, néhány alapvető programmal - játék és sallan nélkül - 40GB-t foglal, tehát én például 64-80GB-set fogok nézni, hogy ne kelljen minden megabájtot spóroljak.
-
kzkz
őstag
válasz
urbanjozsi #10746 üzenetére
Ennél olcsóbb az új a boltban [link]
Nézz jól körül, nehogy használt cuccért többet adj ki, mint egy újért
-
Pista0001
addikt
válasz
urbanjozsi #10741 üzenetére
32 bit esetén kezel összesen 4 GB-ot. Ebbe beletartozik a VGA is meg minden egyéb is. Általában manapság a VGA-k 1 GB-osak, ezért maradhatott a köztudatban a 3 GB.
Osibaa: Na ezt nem tudtam.
-
Nagytalp
senior tag
válasz
urbanjozsi #10735 üzenetére
Hasonló gépen nyomom ebben a percben is -Asus AT3N7A-I - 4 Gb rammal. Szerintem a lényeg a dual channel, tehát két rammal gyorsabb lesz. SSD-vel meg egyenesen száguld! Persze minnél több a ram annál több jut mindenre.
Elég sűrűn vaterázok és nincs ilyen gondom.
-
Pista0001
addikt
válasz
urbanjozsi #10735 üzenetére
Használj Chrome-ot és készíts a géphez sokat a kedvenc rágcsálnivalódból és üdítődből.
A gépem szétszedve, nem tudom mikor tudom újra használni, addig a párom netbookja (Atom N450, 1 GB ram) van csak. Hát elég durva... átérzem a helyzetedet.
-
DEx-
tag
válasz
urbanjozsi #1773 üzenetére
Sziasztok,
szeretnék egy itx lapot venni és a
ASRock A330ION
ASUS AT3N7A-Iközt vacillálok.
Az asrock olcsóbb PCI-Ex is van rajta PCI helyett. Szól valami érv az asus mellett a nagy hűtőbordán kívül?Mi a lényeges különség a két lap közt?
-
kocfika
csendes tag
válasz
urbanjozsi #1766 üzenetére
Nem értem, mitől olyan magasak a hőmérséklet értékeid?
Én egy ASROCK lapon Kép 1db 8cm -es házventi/800RPM mellett ezeket mértem:
Bekapcsolt állapot, csak az EVEREST+uTorrent fut
Fogyasztás: 24W; Hõmérséklet: CPU 50C, GPU 32C, HDD 30CBöngészés+EVEREST+uTorrent
Fogyasztás: 26-28W; Hõmérséklet: CPU 52C, GPU 33C, HDD 30CHD film lejátszás WMC-n+EVEREST+uTorrent
Fogyasztás: 29-31W; Hõmérséklet: CPU 53C, GPU 34C, HDD 30CEVEREST full proci terhelés+1080HD film lejátszás+uTorrent
Fogyasztás: 35-37W; Hõmérséklet: CPU 60C, GPU 36C, HDD 30CEzek az értékek 22C -os szobahõmérséklet mellet lettek mérve!
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #1769 üzenetére
Tény, de én nem vagyok sziliciumból...
-
.mf
veterán
válasz
urbanjozsi #1762 üzenetére
Szép
Én is hasonlót tervezek, csak én gumi távtartókkal közvetlenül a bordákra fogatnék fel egy 5V-ról üzemelő 8-as ventit. Csak találnék már valahol SPM210B házat, nincs kedvem a 2-3 hetet kivárni, amíg érkezik (már ahol, néhány helyen azt mondták, hogy már nem is érkezik)... -
toldy
őstag
válasz
Wow, jól sikerült
Egyébként eddig hogy vált be? ( a lap is és a hűtés is)
-
CséZé
őstag
válasz
jó megoldás!
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #1717 üzenetére
Jó lesz az ventivel!
Gartula a géphez!
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
urbanjozsi #1684 üzenetére
A lap max31W-ot fogyasztott, a hőmérséklet viszont kicsit magas a CPU-nál(76 fok), a GPU-nál viszont 58 fok. mindez full passzívan
1080-as HD demo sima-liba
Képek itt
Na majd még jelentkezem. -
zodo
nagyúr
válasz
Ez gyors volt!
Nem gondoltam volna, hogy a Rottel-be teszed.
Várjuk a fejleményeket! -
Iga007
tag
válasz
"Hétvégén beüzemelem és majd preferálok"
Vagy elírtad, vagy nagyon sz@r szóvicc...Nehogy megkergesse az a mini lap a ventillátort abban a nagy házban! Pofás lesz nagyon!
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #1667 üzenetére
Most nézem a "találtam olcsóbban" alá nem is tettem linket. Erre a boltra gondoltam.
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #1661 üzenetére
hito kérdésére is van válasz.
Magában a lap az Asrock A330ION-hoz képest "se drága". 34k környéki árával.Szerk:
(#1664) urbanjozsi
Ezekre a feladatokra való gépet olcsóbban is összerakhatsz vagy nem ?
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #1659 üzenetére
-
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #1661 üzenetére
Ha elegendő a proci teljesítménye !?
Azt hiszem még nem derült ki az Ion + diszkrét vga páros teljesítménye.Mindent összegezve, mármint a lap és kiegészítőit nézve, jó választás.
De kérdezz rá a forgalmazónál, hogy mit rejt a Mo.-i pack.
Nehogy meglepetés érjen, sose lehet tudni. -
zodo
nagyúr
válasz
urbanjozsi #1659 üzenetére
Képeket is alig találtam, tesztet egyet sem.
Csak annyit, hogy a gyártó új technológiás " Cool3+" hűtőjét alkalmazta." Stack Cool3+ Completely Quiet
Effective Fanless Heat Dissipation at 0dB
Stack Cool 3+ is a fanless cooling solution offered exclusively by ASUS. It effectively and noiselessly transfers heat generated by the critical components to the other side of the specially designed PCB (printed circuit board) for effective heat dissipation - making temperatures cooler by up to 20°C. "Viszont egyik packban sem látni a gyári csomagban ventit, így talán nem is kellhet rá.
Mondjuk én biztos tennék a házba egy halk darabot, mert az a tuti.Lappal kapcsolatos, hozzászólásokba "leggazdagabb" topikban sincs semmi extra info.
-
hito
nagyúr
válasz
urbanjozsi #1653 üzenetére
Megőrültek ezek?
Nagyon drága...
Asrock A330ION 28eFt. Nem ugyanazt tudja? Szép lenne ha ennyi pénzért még a HD videókkal se bírkózna meg!
-
urbanjozsi
senior tag
válasz
urbanjozsi #1653 üzenetére
KÖzben lejárt a szerkesztés..........
Ebben van BT+ távírányító -
válasz
urbanjozsi #1281 üzenetére
Én is csak ilyet tudok:
Zotac ION ITX SYNERGY nVidia ION + Intel Atom N330 CPU
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock lapok általában
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Linux kezdőknek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Építő/felújító topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest