- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
klepto
addikt
Azért nem mATX, mert ahogy azt írtam, már régóta Intel lapra vágytam.
Intel 1156 lapban 2 félét találtam, a DP55SB-t közel 50.000.-Ft-ért, és a DP55WB-t 27.000.-Ft-ért. A kettő közé van beékelődve mint tudásban, mint árban az a mini ITX lap, amit kinéztem, és amit egyre inkább meg akarok venni.
Ami a házat illeti, sok mini ITX ház tetszik, és csak 1 mATX (pontosabban 2, de ez az esélyes az ára miatt) amit a páromnak fogok megvenni. Szóval több lehetőséget érzek most a mini ITX-ben, mint a microATX-ben, ami a házakat, a vágyamat, és a kreativitásomat illeti
Igaz, egy korlátozó tényező is van, nekem 2db hdd hely kell, és ebből nem tudok engedni -
klepto
addikt
válasz
user137 #2528 üzenetére
Köszi neked is a segítséget, azt hiszem eldőlt a kérdés
Még egy kicsit alkudozok majd a boltossal lefelé, meg felfelé, bár így is elégedett lehetek, azt hiszem nem lesz rossz biznisz egy P5B+C2DE6400+max.17.000.-Ft a fent említett, Intel DH57JG alaplapért
Ami a procit illeti, végül is az i5 750 egy picit drága nekem, de a itt a PH!-n láttam több emberkénél is elfogadható áron i5-650 procit (20-25.000.-Ft között), amiben van integrált VGA, ami bármikor jól jöhet (meg egyelőre úgysem tervezek VGA vásárlást, inkább a gépekre koncentrálok).
Bár ennek az egész gépnek az összeállítási időpontja legkésőbb karácsony, addigra van beígérve a páromnak a saját gép, és addigra talán össze is tudok szedni hozzá minden -
klepto
addikt
Sajnos a lap, amit ajánlottál nem kapható hivatalosan idehaza
Még a Zotac forgalmazók is csak VGA-t tudnak adni per. pill.
Ami az árakat illeti, ha levonom az árakból a postaköltséget, akkor kb. 1000-1500.-Ft-al kapok érte kevesebbet a boltban, mint amit írtál, viszont az alaplapot is 3000.-Ft-al olcsóbban kapom, mint a neten talált legolcsóbb helyen, és még csak postaköltség sincsen rá. Vagyis kb. ugyanott vagyok, mintha itt, a PH!-n adnám el
A lapért itt a legmagasabb ajánlat 7-8.000.-Ft volt (hirdettem itt is), a prociért meg 11.000.-Ft hűtővel, és postával együtt (persze utánvét, ami nekem plusz kiadás, ha én fizetem a postát).
Marad volna legjobb esetben is 15-16.000.-Ft-om, amit a boltos is majdnem megad érte (eddig 14.000.-Ft az alku), plusz még az Intel lapot is viszonylag olcsón szerzi be. Bár kevés az összeg, de a semminél még mindig jobb.
Ami az eredeti tervemet illeti, nos igen, Atomban gondolkoztam sokáig, de a Zotak beszerezhetetlensége, és az olcsóbb D510 MO Intel lapocska vérszegénysége miatt elvetettem az ötletet. Marad a mini ITX, mert tetszik, de nem a páromnak, hanem nekem, és ő meg megkapja a én AMD Athlon II X3 435 procimat az Asus M4N78-VM lapocskával, ami megközelítően megegyezik egy Ionos Atom árával, de teljesítményben mégiscsak túlmutat rajta, én meg benevezek egy ITX-be, és ismét az Intelbe
A házkérdés meg nem kérdés, mert egy vékony mATX BookPC, vagy CubePC ház is nagyjából egy ITX ház árában van, szóval egyre inkább ez az, ami felé hajlok, és mindenki jól jár -
klepto
addikt
válasz
user137 #2520 üzenetére
P55 ITX? Na az nincs, csak mATX az Intel honlapján, saját márkás alaplapok között :
Akkor azt mondod, hogy tutira menni fog ez a lap még az i7-860-al is, ha később arra vetemednék, csak legyen mellé külső VGA?
Ha igen, akkor máris döntöttem és megveszem, úgyis régi vágyam egy Intel alaplap -
klepto
addikt
Átrágtam magam a teszten, és találtam benne aggasztó infókat
Jól értettem, jól olvastam, hogy a szóbanforgó alaplapnál le vannak tiltva az i7-es procik, és a 4 magos i5-ös procik is?
Ha igen, akkor ez rossz hír, mert pont egy i5-750 procival szemeztem ezen lap kapcsán
Ez végleges, vagy csak átmeneti állapot, és hamarosan jönnek majd az integrált grafikus magot tartalmazó új verziós 4 magos procik, és akkor lehet majd 4 magos procival is használni ezt a deszkát?
Ami a biosz korlátozását illeti az nem zavar, legalább nem tudom majd elrontaniMondjuk eddig sem szerettem a tuningot, ha kevésnek éreztem a teljesítményt, inkább procit cseréltem
Az utolsó kérdésem pedig a ramokkal kapcsolatos.
A kompatibilitási listában szereplő processzorok 1066, és 1333 ramokat kezelnek csak, de a legjobb áron jelenleg az 1600-as C9-es időzítésű ramokat lehet beszerezni.
Mi történik, ha én egy 1600-as ramot párosítok egy 1066, vagy 1333 ramokat kezelő procival? -
klepto
addikt
Igen, tulajdonképpen én is erre a lapra hajlok, de még kissé bizonytalan vagyok.
Az Intel lapok megbízhatósága, kompatibilitása eléri a többi gyártó alaplapjait?
Te hallottál már olyanról, hogy egy lapon tönkremegy a hangkártya, vagy a hálókártya, de egyébként még működik, működne külső kártyával?
Én még ilyenről nem hallottam, és közel 8 éve a VGA-t leszámítva semmilyen kártya nincs a gépemben, ezért feleslegesnek tartom a bővítő helyeket. De ennek ellenére ott motoszkál bennem a mi van ha kérdése. Mi van, ha tönkremegy a hálókártya, vagy a hangkártya, és nem tudok beletenni másikat, mert nincs hova? Valamint 1x, egy régi lapomnál (már nem tudom, hogy melyiknél) gond volt az alaplapi hangkártyával, mert minden egérmozdulatnál bezizegett, és borzasztó bosszantó volt. A mostani lapoknál ilyet nem tapasztaltam, de mi van akkor, ha az Intel lapja is ilyen?
Ezek azok a kérdések, amik miatt hezitálok, mert egyébként elég lenne, mivel a konfigom már régóta úgy néz ki, hogy van 2db vinyóm, és 1db dvd-m, na meg a mostani házamon van egy előlapi E-Sata kivezetés, ami egy sima SATA kábellel az egyik alaplapi SATA csatira csatlakozik. Ez összesen 4, és ennyi van az Intel lapján is, tehát az is elég lenne. Plusz a PCIe 16x, ami még mellette szól, mert bár most sem használok VGA-t (illetve de, integráltat), de tervbe van véve egy középkategóriás kártya, hátha egyszer játszhatnékom támad
Szóval bőven elég lenne egy ITX méretű lapocska, és nem hiszem, hogy ez belátható időn belül változnaOsibaa
Köszi az infót
-
klepto
addikt
Üdv néktek!
Továbbra is gondolkozom, hogy milyen ITX-es lapocska legyen, és lassan meghozom döntést.
Az első kérdésem mindjárt egy láma kérdés lesz
A mini-ITX lapok beszerelhetők ATX, és mATX házba is, vvagyis az alaplapi legfogató csavarhelyek stimmelnek, ugye?
Az első gondolatom, ahogy azt már írtam is, egy Atomos lapocska lett volna, de...
De ION-os lapot az a bolt, akivel üzletelek, nem tud szerezni, csak Intel lapokat.
Így tehát a következő lenne a helyzet:
Vittem be cuccot, amit beszámítanak (Asus P5B alaplapot+C2DE6400 procit).
A variációk az alábbiak:
Az Intel D510MO lapra 5000.-Ft-ot kellene ráfizetnem.
Lenne még lehetőségem LGA775-ös ITX lapokat vennem, ebben az esetben megtartanám a C2DE6400 procit, és csak alaplapot cserélnék.
A lehetőségek így a következők:
Intel GD45FC alaplapot veszek és 21.000.-Ft-ot adok a boltosnak,
vagy egy kissé öregecske
Intel DG41MJ alaplapot veszek, ami nekem 14.500.-Ft-ba lenne.
Vagy, elfelejtem az LGA775-öt (hisz előbb, vagy utóbb úgyis le akarom cserélni a mostani AMD-met, és akkor már DDR3 ramokat kellene vennem, valamint új vinyó is kéne lassan, vagyis ha meg is veszek egy LGA775 ITX lapot, akkor a procin kívül egyelőre nem lenne hozzá más) és veszek egy i1156-os lapocskát és majd később procit, meg ramot hozzá, és azt tartom meg magamnak, az AMD meg megy a páromnak másodgépnek, így később nem kell azt is eladnom olcsóbban, mint ahogy vettem.
Ebben az esetben egy Intel DH57JG alaplapot vennék, és 17.000.-Ft-ot hagynék a boltban.
Szerintetek mit tegyek, mit vegyek, és mennyire érdemes mostanság még az LGA1156-ban gondolkozni, ha 2-3 évig meg akarom tartani a jövőbeli gépemet? -
klepto
addikt
Áve
Gyerekek; csak nem hagy béként ez a *** Intel D510MO...
Most hozzá tudnék jutni cserebere, meg 5000.-Ft kp-val, csakhogy félek a játékképtelensége miatt
Kiderült, kiderítettem, hogy mi az a minimum konfig, ami eddig elégségesnek bizonyult, és az igények állandósága mellett, egy darabig elég is lehetne.
Ez a konfig, egy S754-es AMD Athlon 64 2800+, 1Gb rammal, és S3 PCi VGA-val.
Ezen a konfigon minden játék, film, zene, és egyéb program vígan elfutkorászott, amit az illető használt.
Ennél a konfignál jobb, vagy rosszabb teljesítményben az Intel D510MO? -
klepto
addikt
Bocsi kilógtam az időből, amíg módosíthattam az üzenetemet, de közben megtaláltam a másik házat, ami szintén nem teljesíti az elvárásaimat, de kinézetre nálam ő N°2
-
klepto
addikt
válasz
canniball #2379 üzenetére
Ez a pók vagány, de az ára, és a belakhatósága horrori jelenetet indít el benne
A Codegenben, és a Spriben az nem tetszik, hogy baromi mély, vagyis hosszú hátrafelé.
Ha kocka, akkor inkább picit magas legyen, de ne legyen ennyire aránytalanul hosszúkás méretű (hacsak nem fekvő).
A Lian-Li elgondolkoztató, bár lehet, hogy maradok a mikro ATX-nél, csak kevés olyan házat látok, ami igazán tetszene
Eddig egy házikó tetszik igazán, de ez sem elégítene ki hdd tekintetében, viszont a külsőségekben nálam ő a N°1 -
klepto
addikt
válasz
canniball #2377 üzenetére
A Codegen nem tetszik szintén a formája miatt
Azon gondolkozom, hogy mini ITX méretben is kielégítene egy gépecske, természetesen nem Atommal, hanem normális procival, és egy erős VGA-val.
Jelenleg is 1 odd van a gépemben, 2 hdd-vel (1 rendszer, és 1 adattároló), és itt ki is fújt, ez mindenre elég nekem -
klepto
addikt
Üdv!
Tudnátok mondani olyan házikót, amiben gyárilag 2db 3,5" HDD-nek is van hely, nem túl otromba, és SFX tápot fogad?
-
klepto
addikt
Játékra írtam példát fentebb.
Amik nagyon bejönnek a páromnak, és nekem is, azok a GameHause termékei; pl. a Zuma Deluxe, Magic Inlay, Chainz, Puzzle Express, stb.
Ezen kívül a netes Flash játékok, mint pl. a jojatek.hu, vagy éppen a startjatekok.hu. -
klepto
addikt
Erre nem is gondoltam
De közben én is találtam egy Zotac alaplapot, amin gyári WIFI vevő van, amiről teljesen meg is feledkeztem.
Arra is szükségem lesz a netmegosztás miatt
Sajnos azonban a google segítségével nem találtam magyarországi beszerezhetőséget
Létezik a Zotacon más gyártótól WIFI-vel szerelt Atom alaplap, ami nem sokkal drágább az Intel gyári lapjánál? -
klepto
addikt
Nos igazából másodgépnek kellene egyelőre, bár a párom régen sem használta túl sokra az ő saját gépét, csak netes böngészésre, kapcsolat tartásra, levelezésre, néha egy kis filmnézésre, esetleg online videó, online rádió, és nagyjából itt ki is merült az érdeklődési köre. Játékok terén ő is a pici, de annál jobb játékokat szereti, mint pl. a Zuma, hogy a legismertebbet mondjam.
A filmnézés gépről csak régebben volt számára lényeg, amíg össze nem költöztünk, de azért nem ártana, ha akadás mentesen lehetne rajta netes tv-t, és DivX-es filmeket nézni ha esetleg ahhoz támadna kedve majd valamikor a jövőben.
És ami még talán fontos, hogy elfogadható sebessége legyen akkor is, amikor zenét hallgat, mellette böngészik, és közben a háttérben egy aktív víruskereső fut
Ezekhez megfelelő lenne egy Atom?
Ha igen, akkor melyik?
A kiszemeltem egyelőre az Intel D510MO, mert ár/érték arányban nekem az tűnik a legjobbnak -
klepto
addikt
Ez a ház kérdés bonyolultabb, mint gondoltam
De hogy ne legyen könnyű, más jellegű kérdésem is lenne
Ha megveszem az eredetileg kinézett Giga házat, és teszek bele Atomot, akkor mire számíthatok sebesség tekintetében?
Nézegetve a boltok árait, cirka 20.000.-Ft-ért már lehet venni egy D510-es DualCore Atommal szerelt alaplapot, amibe csak memória kell és vinyó, és máris kész a komplett gépecske
Az Atomok az életben mennyire lassúk? Megérik az árukat, vagy még ahhoz mérten is csigabiga sebességet produkálnak?
Kb. milyen szinten vannak az asztali procikhoz képest, vagyis ezért a pénzért mire számíthatok; pl. AMD AthlonXP sebesség, vagy esetleg csak egy 486-os IBM AT/XT sebességére?
VIA lapot merre érdemes keresni? Hivatalosan lehet kapni itthon egyáltalán? A VIA megoldása milyen sebességet produkál az Atomokhoz mérten?
Esetleg van más olcsó, procival egybeépített alaplap, ami komolyabb ezeknél, de árban hasonló, és elég lenne neki a 60W-os Gigabyte ház? -
klepto
addikt
Köszönöm a segítőkész hozzászólásokat
Közben találtam egy házat, ami tetszene, és az ára is baráti, bár az SFX táp picit aggaszt az ára miatt, valamint még alaplap után is kéne néznem
Egyébként szerintetek ez jó ház lenne?
Az SFX tápok mennyivel drágábbak a sima ATX-es tápoknál, ill. megbízhatóságra milyenek?
A Codegen mini ITX háza a saját táppal mennyire megbízható?
A Codegen tápokról nem hallottam jókat asztali kivitelben, de a fenti házikóba szerelt gyári táp milyen az asztali házak tápjaihoz képest?
Ha mini ITX, akkor lehet, hogy ez a ház lenne az alap, bár az sincs kizárva, hogy Barebone lesz belőle, ha az olcsóbbra jönne ki, mint a fenti ház+táp+mini ITX alaplap -
klepto
addikt
Nos igen, nekem is baromira picinek tűnik a tápja a fent kérdezett háznak, pedig nagyon tetszik az ötlet, és a megvalósítása is
A fent megnevezett konfignak mi a minimális tápigénye, amivel stabilan tudna működni?
A Fenti Giga házhoz nem lehet kapni erősebb tápot?
Esetleg valami hasonló elgondolású házikó nincs más gyártónak, akár külső tápegységgel? -
klepto
addikt
Sziasztok!
A páromnak szeretnék egy gépet összerakni, elsősorban netre, fényképek nézegetésre, katalogizálására, kiírására, és Flash alapú játékok élvezésére. A cél, pici, kevés helyet foglaló, könnyen elhelyezhető gép legyen.
Bár a Mini-ITX-nek nem vagyok nagy híve, elsősorban Barebone pc-re gondoltam, de mégis lenne egy házikó, ami nagyon tetszene. Egy probléma van vele, 60W-os a táp benne
Elsősorban arra gondoltam, hogy megtartanám a jelenleg használaton kívüli C2D E6400 procimat, a hamarosan Raptorra cserélendő Seagate 320Gb-s vinyómat, valamint a 2x1Gb-s 800Mhz-s DDR2 ramjaimat neki.
A kérdésem az, hogy egy ilyen gépet elbírna-e egy 60W-os táp, vagy ha nem, a fenti linken látható házhoz lehet-e venni, és megéri-e beletenni egy erősebb tápot?
Egyáltalán elérhető áron lehet-e találni S775-ös Mini-ITX alaplapot manapság?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hardcore café
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TV antenna és jelerősítés
- Formula-1
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest