- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Második bétánál jár a One UI 8
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sokat fejlődött az Amazfit T-Rex
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
user137
őstag
ezzel az anyaghasználattal egyetértek. az SG05 24 pénzbe kerül, ebből 10k körülinek beszámítom a tápot, oszt csók. egy ~tizesért meg lehet igénytelen egy picit, ha jó kialakítású belül (ugye fogdosod sokat, hm?
).
ha végre elmegyek a computermode-ba egy 9V-os toldóért, akkor az első venti 1000rpm-jét leveszem olyan ~700-ra, onnantól tényleg full kussban lesz, mert a big shuriken meg 650rpm-en "forog", hely meg lenne benne még dögivel a grafkártya miatt. de a legjobb megoldás majd az LC12 lesz, remélem, az még szép is. :-)
nekem előtte 2x shuttle XPC-m is volt, mind a kettő full 1mm alu, öröm volt beköltözni, belakni, nem nyikogott, minden illesztett dolog mm-re passzolt, de megmondva az őszintét (
) drága volt mind a kettő, mint a turistakolbász, és a kikapcsológombon kívül nem érintkeztem velük egyáltalán. Nézni meg fekete az is.
az Antec nagyon jó, én a picit néztem (300-65), de ahhoz kevés a táp, ez a nagy meg túl drága egyelőre.
nu, majd képeket várunk, h mi lesz :-)
-
toldy
őstag
Nem vagyok előítéletes hiszen egy nálunk annyira nem ismert márkájú -zotac- lapom van és még mindíg nem szídom a márkát ( csak ezt a lapot). Hogy miért a DFI, mert beleestem. Ahogyan egyesek náhány házba "szerelmesek" ( ez rossz példa mert én is belestem a Silverstone FT-02B ) addig én ebbe a lapba. És mert ennél nincsen letolva a proci foglalat a PCI-e slotthoz.
-
user137
őstag
bocs, de az a progi, ami 24 fok ambientre 30 fok alatt hazudik egy procira, az rossz chipet olvas.
az Atom 330 volt a passzív D510MO-ban és egy 12-es ventivel (indirekt) hűtve olyan kézmeleg (25-30C), és az 8W TDP, nem 73W
egyébként nekem amíg 1dB-el is halkabb bárminél, megéri a melegedés, a procinak úgysem árt
-
user137
őstag
jó lesz az az i5... neked megvan már?
holnap kapom a házat elvileg, hétfőn jön a Zotac, jippííí
valakinek egy olcsósított Shuttle? Simán lenyomja az atomokat ugyanolyan árban, cserébe a háza egy picit nagyobb.
-
.mf
veterán
Akkor egy kis élménybeszámoló pár nap után:
Kérdésedre válaszolva, erős a gyanúm, hogy az Atom még kétmagosan se hajtaná ki a 8600GT-t.
Felraktam egy régi, 2006-os CS:S-t, amit net-nélküli lanpartykon szoktunk volt használni. Az újabb, folyamatosan frissítetthez képest ez a régi verzió jobban fut. Minimálisra vettem a grafikát, majd indítottam egy offline 7-botos Dust2-t. A botok mozgása kicsit darabos volt (mint amikor valakinek nagy a lagje online meccseken), kritikus pillanatokban (pl. amikor lőttek rám) leesett 1x-re az FPS.
Utána a proci órajelét emeltem 1.6-ról 1.8GHz-re, botok számát csökkentettem 5-re, kicsit javult a helyzet átlagban, de amikor lőttek rám, akkor megint 1x-re esett le...
Kipróbáltam még egy másik játékot is, amivel sokat játszok, MotoGP07, grafika minden minimumra vagy ki, versenyzők száma is le 20-ról 10-es minimumra; az eredmény itt is: nagyrészt játszható, de pont a fontos pillanatokban (több versenyző előzése kanyarban, ahol még a fékezés és AI versenyzők ütközésének fizikáját is számítja pl.) beszaggat.
3dmark05 nem volt hajlandó lefutni, félúton mindig hibaüzenetet dobott, talán a w7 a ludas.Netre viszont w7-tel kiváló. Nem lassabb, mint az asztali gépem, 720p-s youtube videókat is viszi, amiket pl. 1.2GHz Core Solo-s subnotim már nem bírt. Az Atom330+Win7 kombináció is meglepően jól teljesített, a minidössze 1GB (mínusz 128MB videó) RAM és régi, lassú, 60GB/5400RPM notiwinyó ellenére egész fürge volt a rendszer.
Most egyelőre visszadugtam a monitort és egyebeket a nagygépemre, de ha még van valami teszt vagy játék, ami érdekelne, akkor írd meg, majd a héten újra összerakom és megnézem.
-
toldy
őstag
Nem a konnektor mert másikkal is csinálta, most szerzek hosszabítót hátha az. Tápot megint kipróbálom másik gépbe.
Az a fain hogy ezt csak játék alatt csinálja ( mást még nem próbáltam, mindjárt nézek ibt, primeot). De a fogyasztás ebben az esetben legdurvább esetben 140w ( illetve plusz 100w a két monitor)
-
Mattanyahu
tag
na ja, én is azt vettem volna ha lenne belőle egyslotos (fireproból már van
)
de nekem ez a teljesítmény is elég, alig van pár dx10-es játékom, azokat is 1280*1024ben nyomom
@user137: tudtommal ez most a legerősebb (a kicsit gyengébb 9800gt-ből is van még pár egyslotos), az 5570 viszont nagyon puding
akkor már inkább 5670, viszont abból meg csak a referenciát láttam vékonyban
pedig a juniperek fogyasztása (hát még a disszipációja) megdöbbentően alacsony -
-
helkis
veterán
miért, mi a lényeg?
nekem egy olyan "NAS" kellett, ami route-ol, wifin is, seedel, nem eszik semmit, és gigabiten érem el a hely hálóról.. (egy nas egyrészt nem tud ennyit, illetve ami megközelíti az horror áron van..) az hogy milyen házban van tökmindegy számomra, a tápot fogom majd még lecserélni egy pico-ra. meg egy notitápra, szvsz passzívan is el fogja vinni a gépet a radi, ha igen akkor marad a rackház, és megy a falra
ha nem akkor lehet építek valamilyen célházat neki..
-
.mf
veterán
ehhez képest nem tette
pedig háromszor raktam újra a pendrive-ra, és háromszor próbáltam újra, elment vele 3.5-4 órám...
Utána nekiálltam usb-ről ubuntu-t telepíteni, le is futott szépen, aztán mikor újraindítom, kedves nv-chip rossz driver jóvoltából még szívtam vele egy sort, most megy a package-helyreállító, remélem az xserver updatelése megoldja s hamarosan már onnan írhatok. -
.mf
veterán
Egyébként ubuntu + xbmc kerül majd rá. Net, filmek és fájlszerver lesz a feladata, arra szerintem kiválóan megfelel, a licenc árát is megspórolom.
Gép elindult, ment, bios szerint hőmérsékletek (terheletlenül) kiválóak a gyári 40mm-es venti helyett bordák felett lévő 80mm-es, 5V-ról hajtott Yate Loon-nal (33 CPU, 30 chipset).
Táp ventije viszont hangos -- legalábbis hangosabb annál, mint ahogy szerettem volna, egy átlagtáphoz képest annyira nem vészes, pl. húgom gépében FSP PNF sokkal hangosabb, de persze nem ér nyomába a nagygépem Seasonicjának. Amint 2.5" winyót is tettem mellé, már volt viszonyítási alap, régi scorpio idle-jét is azért lehet hallani mellette, seek meg bőven átüt rajta, tehát így nézve okés. Bár jobb lenne, ha halkabb lenne, pontosabban nem is halkabbnak kéne lennie, mert nem csapágyzaj meg hasonlók, hanem szélzaj, tehát feleslegesen magas a fordulatszáma, mivel hideg levegőt fúj ki.
Most készítem össze xp-t usb-re (odd még egyelőre nem került bele), meglátjuk, mi lesz belőle, sorra dob errorokat... -
.mf
veterán
Van egy tippem: az int. Gef9400 pont jó neki, egy-két tesztben úgy láttam, hogy kb. a proci órajelével arányosan emelkedik a teljesítmény játékokban, ami a cpu-limit jellemző tünete.
De ha gondolod, kipróbálhatjuk, akkor teszek rá windowst is.Na most már csak órák kérdése
venti mégiscsak jó volt, indul 5V-ról, csak a műhelyben a labortáp volt rossz; most már a felfüggesztése is megvan, a gép össze van állítva; úgyhogy mindjárt kapcsolom ki a nagygépet, húzom le róla a monitort, és kezdem a kicsit indítani.
-
-
toldy
őstag
Azt kell hogy mondjam egyetértek veled, bocs ezt direkt linkeltem hogy hogyan reagálsz.
Egyébként én is csak azért foglalkozok newegg-el mert egyik haverom félévente ki megy egy hónapra, így megtudom vele beszélni.
És tudod mit én is unom a zotac lapokat, a következő célpont egyébként a giga lapja.
Hogy-hogy megint rendelsz lapot? ( az egész család itx-es lesz? )Illetve, tud erről bárki is bármit?
-
toldy
őstag
Wow, tetszik az "egyszerűsége", üressége, ennyi alkatrésszel csinálhattak volna Nano-ITX lapot is
. Egyébként a Zotac g41 itx lapja olyan 12e(65$) körül van illetve 15e (77$) nár LGA-1156 lapot is lehet, szintén ECS. Ezektől függetlenül tetszik , majd írj tapasztalotot róla, és képeket !!
-
chesterboy
tag
tetszetős a kicsike, csak az ara borzasztó. Lian Li PC-T1R Spider Case
-
.mf
veterán
Alapjában véve ennyi a különbség, hogy a H55-nek vannak videókimenetei is, tehát ott az int. grafos procik mellé nem kell videókártya; míg a P55-ösön nincs monitorkimenet (de a procik ettől még működnek bennük). Meg még annyi, hogy a P55-ös az x16 pcie-t szét tudja osztani 2x8-ra, de az itt úgysem pálya.
Az EliteComputerSystems pedig nem egy nagy márka. Inkább Amerikában kapni, nem valami jó hírű, minőségben nagyjából Asrock alatt van (mivel Asrock az utóbbi években összekapta magát, azelőtt kb. egy lapon emlegették őket).Júzer, meg lehet tudni, hogy melyik az a jó bolt Bécsben?
-
user137
őstag
köszönöm szépen, igazad is van, az ECS-t én is megtaláltam, habár egy picit félek a márkától (emlékeztek még a P4/GF2-es időszakből a trágya ECS alaplapokra?), és ezt még annyira sem kapni, mint a zotacot
a jövő héten bekérem Bécsből a Zotac lapot, ha valakinek kell még, akkor sikítson hétfőig PMben.
utána már csak a tökéletes házat kell megtaláljam.
nincs valaki, akinél megnézhetnék (leginkább meghallgathatnék) élőben egy SG05-öt vagy SG06-ot?
Pesten mobil vagyok.
(az az igazság, h ez a monstre nagytorony, ami itt van nálam a 2x12-es ventivel és passzív bordával iszonyatosan halk, már-már zavaróan. nem lenne rossz valami ilyesmit elérni)
-
.mf
veterán
Fogalmam sincs, hogy hol kapható épp, google-lel röviden ránéztem, de "nincs raktáron" státuszokat láttam csak; ez a termék oldala DTK-nál, van ott egy viszonteladók listája elérhetőségekkel; meg a terméklistánál van egy kosárábra, meg egy "Hívjon!" felirat, főoldalon pedig telefonszám.
-
zodo
nagyúr
Lehet a "márka név" árát is meg kérik, mert még mindig sokan azt hiszik, hogy az.
Igaza van urbanjozsi-nak, ha megnézzük a teljes packot, már nem is olyan vészes az ára. Ház és memória kell és kész is a gép.
Persze odakint 40k környékén kapni + szállítás. Link -
Zoleee89
aktív tag
Helló.
Beszéltem a tulajjal és abban állapodtunk meg, hogy felküldöm Pestre a lapot extremdigital szervizében és fizeti a futár költséget. Szerintem ez elég korrekt. BIOS-t nem egyszer be reszeteltem és az utóbb kapott memóriák más gépben teszt okés volt.
Olcsó itx-es házat hol lehet kapni esetleg ha saját magam akarok építeni belevaló mini tápot honnan lehetne beszerezni?
Zoleee
-
toldy
őstag
Abból hogy a CPU tok ennél a lapnál is le van tolva a PCI-e csatihoz. Így egy normális ( termetes) léghűtőt felszerelve nem lehet vga kártyát behelyezni. Egyébként olyasmi ár van külföldön ( a zotac h55 lapja Nes wifivel pl 150$). Egyébként ilyen olcso PCI-e x16 lapok közül még a zotac g43 itx-e tetszik pl egy e3200,2gb ram és egy 5750 egy pcq07 kuckóban, teljesen elfogadható. Egyébként pár lap, van AMD is, csak rá kell keresni.
Zodo: Gratulálok, jól sikerült a kis szerkezet, leld benne örömöd sokáig.
-
zodo
nagyúr
Nem tudom, de ebben a tesztben igen kicsi pontszámot kapott a proci az integrált videóhoz képest.
(#1602) ZCoyote
Egy db ddr2-es slott nem elég?
pl. Intel D945GCLF2
-
.mf
veterán
Amennyiben főleg csak olvasnak róla és keveset írnak, akkor jó az. De ha sok az írás (normál oprendszerek szinte folyamatosan írnak, nézz csak meg egy diszk-monitorozó programot), hamarosan tönkremennek.
Azt se feledjük el, hogy MLC flashből is sokféle van. CF, SD, stb kártyákba, pendrive-okba, ahol kevés írásra számítanak, a legolcsóbb, leggagyibb, már-már selejtes flash kerül; az SSD-kre tartogatják a jobbféle, prémium flash chipeket, és ott static mellett dynamic wear leveling is van.
Amúgy engem is meglepett az eredmény. Lehet, hogy mivel a legolcsóbb CF kártyák voltak (fejlesztéshez kellett csak a nagyobb kapacitású, ami akkor még jóval drágább volt), az még rátett egy lapáttal, de jó esetben pár hónapot bírtak.
-
Solicidium
aktív tag
Hát figy, a win7 x64 bőven, meg az össze progim, (ami ténylerg nem sok mondjuk + egy két kisebb játék), úgy hogy 32 giga helyett csak 28-ra formáztam és csak 3/4-ig rakom tele az esetleges bellasulást elkerülendő. Vagy raid0-ba kettőt belőle és akkor az intel is verve van kb.
-
.mf
veterán
Jó lenne, ha már ott tartanék
De sajnos még csak terv szintjén van. Most még igazán tenni se tudnám hova (a gép elférne, de még egy monitor már nem), csak akkor kezdek neki az építésnek, miután elköltöztem. Viszont csak akkor tudok elköltözni, ha találok végre állást, amiből a lakhatási költségeket fedezni tudom. S mivel már fél éve nincs állásom, lehet, hogy ez egy kicsit távolabbi terv, mint gondolom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Renault, Dacia topik
- ASUS notebook topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Fujifilm X
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest