- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
A lap egy fapados Intel, örülök, hogy az időt be lehet állítani a BIOSban
Köszi a saját tapasztalatot..így azért már bátrabban vágok bele az építésbe.Azért gondolok E1200ra, mert load alig 3-5W a különbség a 440hez képest.
Szerintem általános használat mellett nem lesz 60W se, de majd lemérem.
Van egy MFC3mam, de be van építve a nagy gépbe, lusta vagyok kiszedni.. -
RootRulez
félisten
-
RootRulez
félisten
Nem sürgős, évek óta játszok a gondolattal, szóval eddig sem kapkodtam el... BÁR mikor kijönnek az AM3+-os lapok eleve drágák lesznek a mITX-esek meg mégdrágábbak
...
És egy ilyen sapphire lap? Ebben a cikkben kisza azt írta "A lap AM3-mas procikat fogad egészen X6 Thuban-ig DDR3 1600Mhz-ig támogatja a memóriákat". Ha az X6-ot megeszi, gondolom az x4-et is, nem?
Meg ebbe menne a frissen vásárolt 1600-as RAM KIT-em is.
-
kisza25
félisten
-
zodo
nagyúr
Tartom magam hogy ezek a házak nem erre a célra készültek.
Kíváncsi leszek hogy a többiek mire tippelnek.(#7808) ViZion
Ezt egy PIII-as 733mhz Ipaq is tudja vagy a hasonszőrű társai.
Nem úgy volt hogy ez a Via chipset simán játssza a 1080p-s HD videókat?
Kár érte de ennyiért simán jó lesz NAS-nak.(#7815) atom360
Ha nincs ott a vinyó akkor befér.
Anno toldi talált egy gépet amiben 5750-es lapult amin simán két slott helyett foglaló hűtés lapult. -
zodo
nagyúr
Inteles procikat és az int. vga megoldásik távol állnak tőlem de ha jól értem akkor mindkét esetben van egy visszahúzó erő (cpu vs gpu) de talán a Brazos lapok körítése és a fogyasztása miatt lehet hogy jobb választás?
Minden más esetre pedig az Asus M4A88T-I Deluxe vagy GIGABYTE GA-H67N-USB3-B3 lapok valamelyike ha a teljesítmény centrikus gépre vagyunk?
-
zodo
nagyúr
kb egy kategória az Intel DH61DL-el.
-
zodo
nagyúr
Értem és nem is a blokra gondoltam igazán mert azt láttam hogy igen lapos így kb. egy slott helyett foglal hanem a csövek felfogatására szolgáló csonkra de biztos elfér valahogy.
Kíváncsian várom a fejleményeket.Nálam is vannak tervek de már nem mini fronton ami a házat illeti.
-
csƵ
addikt
-
zodo
nagyúr
Nem egyszerű, lehet csak kint kapnál megfelelő lapot.
Anno volt egy pár pl. de ezek lehet hogy soha nem is kerültek hazánkba vagy tényleg horror áron "mivel keveset fogyaszt"Anno a Senorg Kft. tartott hasonló lapokat de ma már szinte semmi nincs készleten és ők is frissítettek időközben pl. ion-ra.
Esetleg őket kérdez meg.
-
zodo
nagyúr
pff. nem vagyok jártas a témában de úgy gondolom (legalábbis régebben így volt amikor még nálunk nem lehetett kapni Itx méretű lapot vagy csak egy kettőt) hogy a mobil procis típusú lapok épp magasabb áron mennek.
Apró/ egyéb alaplapok.
-
woss
csendes tag
-
woss
csendes tag
Lemértem. Pontosan 30 mm.
user137-nek:
Sokat filóztam én is hogy pico vagy nem pico, de nem volt semmi előtapasztalatom egyikkel sem. Meg a pico beszerzése körülményesnek tűnt.
Hatásfokban szerintem az sem tudna számottevően jobbat.
Viszont egyértelmű, hogy a paneltáp fűti a doboztEgyébként szerintem a 6 cm-be a pico nem fér bele. Merőlegesen az alaplapra, kábelekkel.
Nem tudsz vele derékszögben elfordulni.Azért van annyi kábel, mert az előlapra ki van vezetve egy IDE táp meg egy SATA csati.
A táp ráadásul Y-al. És van még benne floppy táp csati is, amit nem igazán értettem.Levágni egyenlőre nem akartam őket.
-
tthom
senior tag
Nem rossz ez a hűtő. Én most azon agyalok, hogy a thermaltake hűtőmön 15mm vastag a venti, maga a hűtő 36. Jelenleg van felette 5mm hely kb.. Szóval valahonnan szerezni egy 10mm vastagságú bordát és berakni fölé egy rendes 25mm vastag ventit. Érdekes teszt lenne, hogy ilyen kicsi házaknál a borda mérete, vagy a légszállítás mennyisége a mérvadóbb.
-
woss
csendes tag
Nincs összehasonlítási alapom.
Merev, kemény lemez. Nem hajlik.
Fényes feketére van fújva. (Nekem a matt jobban tetszett volna)
Kicsit lehetne szellősebb, mert volt egy gondolatom, hogy venti nélkül hajtanám, de ez így biztos nem menne. Levett fedőlappal a CPU majd 10 fokkal hűvösebb volt.
Nekem úgy tűnik, hogy a benne lévő paneltáp termeli a hő nagyobb részét.
Ehhez az Asrock laphoz ráadásul a fedélen lévő lyukak nem is teljesen a procihűtő fölé esnek.A diszk és a normál méretű memória között kb. 2-3 mm van. Éppen elfutnak közöttük szorulás nélkül a tápcsatlakozó vezetékei. Tehát nincsenek közéjük szorítva.
Sajnos a képek után összecsavaroztam a dobozt, úgyhogy most mérni nem tudok.
De a doboz teljes magassága 6 cm. A 2. képen látszik, hogy még marad a hűtő fölött hely.
Inkább azt mondanám, hogy a hűtő legmagasabb pontja olyan 1-2 mm-el van magasabban, mint a memória teteje. Tehát az már nem nagyon férne a diszk alá.De ha valakinek ezen múlik valami, akkor esetleg szétszedem megmérni.
(De csak ha nagyon fontos.) -
-
-
tthom
senior tag
Főleg, hogy itt az aprón sztem azt egy bolt árulja.. Legalábbis a bontatlan, új termék, elég gyanús, árgépen is 14 körül van. Én pár perce belezsúfoltam mindent a 202esbe. Jelentem, belefér +1 SSD.
Tehát slimODD, 3.5ös winchi, 2.5ös SSD. Csak a kábelekkel kell kezdeni valamit, mert hát.. Szóval, csöppet zsúfolt. Csak most nem akartam tovább játszani, majd hétvégén. Meg valami kicsi légkeverőt kell a winchik környékére rakni, mert így elég súlyos.. Persze, ez az intel lap nem tud manuális szabályzást a ventiknek, így egy idő után süvít.. Namindegy, apróságok, majd kialakul.
Szerk: látott már valaki kisfloppy táp - SATA táp átalakító kábelt? Megspórolnék egy Y elágazást..
-
zodo
nagyúr
Szerintem nem.
120P vezetéke valóban 4 eres de a mellékelt elosztó csak 2 x 3 eres.
Amúgy a felállás = alaplapi venti csati aztán az elosztó és a két venti.Kerestem egy régi hsz-em neked amikor csak a gyári venti volt a gépben mert a 120P csak tegnapelőtt került a konfighoz és itt is szabályzottnak tűnik.
Nem tudom hogy szabályoz de szabályzott.
Ha jól tudom akkor PWM-hez két ér is elegendő ha nem kell a visszajelzés!
-
Hanok
senior tag
Tudodm mire gondolsz, de részemről az a legjobb ha optimális fogyi mellett azért akad némi teljesítmény és ez a technika előrehaladtával egyre jobban optimalizálható..A jelenlegi konfigom teljesítmény szempontjából közelít az elvárásaimhoz, de még így sem fogyaszt elég keveset, és nagyobb helyet is foglal..
van egy elképzelésem HW terén, a kihívás még indíg a csendes kuckó...
-
Hanok
senior tag
Pont tegnap olvasgattam ezt a szösszenetet egyébként a fogyi elég meggyőző, csak azon gondolkoztam hogy egy diszkrét vga mellé már kevéske lehet...Persze ezek csak az Én céljaim, (teljesítmény minnél kevesebb fogyasztás melett csendben) amúgy meg jó választás lenne ha az árát sikerülne mérsékelni kicsit..
-
HookR
addikt
Ehhez az I3-2100T-hez mellékelt gyári hűtő lehet, hogy befér az ITX2-be a lemez alá.
Az Asrock H67-ITX-nél a Gigabyte H55N-USB3-hoz mérten közelebb került a proci 2-3mm-rel a PCIe sínhez, ezért korábban említett listából egy-két hűtőnél előfordulhat, hogy túl közel kerül a VGA-hoz (netalántán hozzá is ér. Pl. Thermaltake AXP-140). Ezt érdemes szem előtt tartani a hűtő kiválasztásánál!
-
Hanok
senior tag
Valamikor néztem már ezt a tesztet de én a legjobban akkor örülnék ha vga nélkül a konfig 50W körül fogyasztana max...Azt nem tudom hogy például down clock merényletet lehet-e végrehajtani rajta..Bár ez már tényleg egy másik topicba tartozik..És az is lehet hogy ennek csak saját magam tudok utána járni...
De leginkább a ház kérdés ami a nagy problémám jelenleg...
-
marositech
senior tag
Cső!
A táp alulról szívja a levegőt. Nem tudom elforgatni, mert nem férnek el a kábelek. Próbálkoztam vele, de lehet futok rajta egy kört.
Nos kicsit megbuheráltam a CPU-t, mivel hogy a Giga lap annyira béna, hogy csak 1600MHz-en tudja futtatni a ramokat, így szorzó visszavesz és BLCK emeléssel 3 Giga környékére lőttem be, amúgyis az alapórajele a i7 870-esnek 2.98 GHz. De így is 55-60 fok környékén megy ha idle.
Igaz erre H55N-USB3 Gigára csakis a Samu 17-es jó. Scythe-k nem jók rá. Talán a Nexus egyik lapos hűtője jó még rá.
Úgyis megmutatom Nektek a ITX házam, hamarosan lesz egy logout cikk róla.Táp csere úgy, hogy nem kell venni a házat hozzá?
-
Pista0001
addikt
Az én alaplapom (DFI LanParty MI-P55-T36) esetében eredetileg úgy volt hogy támogatja az 1600-as ramokat, a manualban is írják, aztán hiába kerestem a BIOS-ban, nincs ilyen opció.
Eredetileg a honlapon is úgy írták, de ott módosították azóta (product spec fül).
-
Hanok
senior tag
Én is valami hasonlóban töröm a fejem....Lassan úgy néz ki hogy a mostani gépemtől meg kell hogy szabaduljak mert nem fog elférni az átalakítás után. Viszont még mindíg bajban vagyok a ház+táp kómbóval kapcsolatban. Egyszerűen nem létezik az a konfig ami itx, diszkrét vga-s és legalább annyira csendes mint a jelenlegi... Pedig giga h67n-usb3 + i3 vagy i5 Sandy pont ideális lenne. A alaplap már csak azért is mert a memóriákat nem kell cserélnem van rajta digit coax ami nekem a hi-fi-hez elengedhetetlen. De nincs mibe rakni...
Egy versenyző van az egy antec fusion de az meg nagyon nagy és nem itx..De ebbe ideálisan el lehet férni, halkan....Csak akkora mint egy atx ház, max vékonyabb...
-
törölt tag
jatényleg, ezt benéztem. "P"-snél meg nem menne a proc VGA...
A "Z"-s meg kitudja lesz-e ITX-ben és hogy mennyiért.
Hűtés: régebben kisérleteztek (kevésszer) hajlítható heatpipe-pal is, talán német oldalon árultak is ilyet. Erről van esetleg vkinek infója, hogy mennyire vált be? -
törölt tag
köszi!
"ha normális a szellőzés)."
nna itt azért adódhatnak anomáliák...
Jól emlékszem, hogy a 1155-ös prociknál csak az extreme edition-ökön lehet szorzót állítani? Persze én lefelé akarnám "húzni" a mindennapi munkához, de gondolom, akkor ez is lockolva van a sima 2500k, 2600k CPU-knál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest