- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #48457 üzenetére
Igazad volt, de te se mondtad 100%-ra. Ami még érdekes, hogy neten van olyan kép, amin meg rá van téve, igaz csak az egyik oldalon látszik a gyári lefogató, a másik oldalt nem látszik reszeltek e belőle.
Majd megnézem, mennyit is kéne faragni, de lehet hagyom és megy apróra, még majd megálmodom. -
zolika15
tag
válasz
Archttila #47975 üzenetére
Én nem rontanám el ilyennel meg ezt szerintem csak úgy tudod befűzni hogy utólag krimpeled rá a sarukat mert beleakad a harisnyába, de ilyet nem csináltam még, az átlagos harisnyával meg az a baj h túl vastag lesz a kábel, gyári új corsair kábeles harisnyázás lenne a jó szerintem ami ilyen szép vékony marad.
-
zolika15
tag
válasz
Archttila #47973 üzenetére
Szerintem is 16-tól 18-ig, bár van az az átlátszó szigetelésű kábel amiből sokat látni AIO-al szerelt dan házakban az simán awg 18-nál vékonyabb, shteer-nek én awg 17-ből csináltam a sajátom pedig awg 18-ból van
Sőőőt a SF tápoknál szokták azt is csinálni ha harisnyás kábelt gyártanak hogy a 24 pin es csatinál a dupla kábeleket elhagyják mert elméletileg úgy is működik és neten is láttam már igy árúlt kábelt. [link]
-
Seep
senior tag
-
törölt tag
válasz
Archttila #47903 üzenetére
Inkább az a megfejtés, hogy ennél a hűtőnél a lamellák háta zárva van, így csak oldalt viszonylag kis keresztmetszeten szívhat be levegőt, kicsi a légáramlás sebessége a lapátok sebességéhez képest, ami miatt erősen terhelve van a ventilátor szívó oldala, és emiatt hangosodik fel.
Ha kipróbálod hogy messzebb teszed a ventilátort pár mm-t, akkor ugyan halkabb lesz, de még kevesebb levegő fog átáramolni a bordán.
Ezt csak nyomó irányban, direktben ráillesztve lehet használni. -
törölt tag
válasz
Archttila #47891 üzenetére
most jatszom slim ventikkel, jovhetre mar tudni fogom h az s4 miniben melyik jobb egy t318-as hutoborda fole:
1.) rosewill 120mm slim (ez van most)
2.) silverstone fn123
3.) scythe kaze flex 120mm slim
annyira latszik, hogy nem tehetek be noktuata scythe-ban nagyon bizom, de ha muszaj lesz, akkor befestek egy noctua-t magamnak.
-
Strezi
őstag
-
Seep
senior tag
válasz
Archttila #47879 üzenetére
Nem nem, en epp onnan jovok, pont ahogy Duracellm... irja, a GPU annyival melegebb lesz. Blowerbol nincs ventistoppos megoldas, az mindig forog, es ritka szar csapagyakat hasznalnak. mindig hallod majd. Szerintem vedd le a mostani kartyadrol a ventiket es tegyel ra ket 120mm noctuat ugy hogy kifele szivjon. Jobb lesz hidd el.
-
törölt tag
válasz
Archttila #47879 üzenetére
Abból kiindulhatsz, hogy amennyivel hidegebb lesz a cpu, kb.: annyi fokkal lesz melegebb a GPU hőmérséklete blowerrel. Ha tudod az a hőmérséklet mekkora GPU órajelet enged, rpm-et ad és mekkora zajt okoz azt is tudni fogod hogy boldog leszel-e vele.
Amúgy a blower rácsos vége is igen meleg tud lenni, ami az alu lemezt és a ház levegőjét is átmelegíti. Kell hogy legyen a VGA körül légáramlat, mindent nem old meg a mókuskerék egymagában.
-
törölt tag
válasz
Archttila #47774 üzenetére
A tanulság az, hogy nem szabad vele 2 évet várni, frissen összeszerelt modulról könnyebben jön.
Nem tudom hogy pontosan hogy kellene kinéznie, de ha terhelés (pl.:memória másolás teszt) közben is ugrál úgy, hogy közben nincs akadozás, akkor a monitorozó program bug-ra szavazok.
-
törölt tag
válasz
Archttila #47764 üzenetére
Trident-zé-ket én is kopasztottam az ünnepek alatt. A bordákat levenni "gyors" volt melegítve, de a modul hátán maradt szivacsot 1-1,5 óra volt/modul letologatni 2mm-es csavarhúzó pengével, az ott maradt ragacs ellen meg Super5 kellett.
Erőssén szerencséd volt ezekkel a modulokkal. -
kisza25
félisten
válasz
Archttila #47740 üzenetére
És azt hova, vagy hogyan? Ezek a biosok windows alól telepíthetők?, Mert én biosban próbáltam.
Amúgy most mindent normalra állítottam és xmp, meg manuálisan 1,35V-re raktam a RAM-ot és azóta nem fagyott, chinebench 20 lefutott (korábban elindítottam egyből dobott egy kéket) és 40 perc bf5 játszottam nem fagyott. Lehet 1,2V-al indult el eredetileg 3Ghz-en -
kisza25
félisten
-
Speed®
titán
válasz
Archttila #47710 üzenetére
Nem buktam semmit, ugyanúgy rámegy a C12P/C14, amim van. Csak tervben volt még az Aorus mellett egy ideig a DAN A4, akkor vettem a BRt..aztán rájöttem, hogy túl sok kompromisszummal járna és elengedtem, inkább előtérbe helyeztem az OCt, ami picit limitált volt eleddig (4G felett éhes a procim, elszállt a VRM 1.3V fölé menve). Persze sokat nem hozott a stabil 4.15G elérése, cserébe annyival többet kér, hogy vissza is álltam 4Gre..majd idővel szerzek valami durca X procit, hogy megmagyarázzam a STRIX indokoltságát
-
zolika15
tag
válasz
Archttila #47689 üzenetére
Ipari méreteket nem öltött még most sem a kabelkészitésem, nem is csinálom nagy üzemben és valóban régen nagyon sokat beszéletünk erről emlékszem rá, most egy fogót kell néznem mert ez az ebayes csoda megadta magát pont, hogy kész lettek ezeke a kabelek.
Alin már egész korrekt áron lehet harisnyás kábeleket vételezni bár nem tudom azok milyen minőségűek lehetnek.
-
-
kisza25
félisten
válasz
Archttila #47625 üzenetére
Metisbe szeretnék, csak nem megy egyszerre minden.
A vga lecserélve rx 570 itx
A CPU 65W-os r5 1600@2600 (bemákolt) is most lett beszerezve
Az alaplap is most került hozzám, közben ugye a régi dolgokat el is kellett adni.
A 3db SSD és 1db hdd helyett lesz egy db m2 ssd 500GB ez most érkezik és ha már bemakoltam a procit kap egy gyorsabb RAM-ot.
Na most ezek megjönnek, eladom az ssd-ket, régi házat, RAM-ot, akkor jön a kuckó vásárlása és készen is leszek
Még jó, hogy úgy kezdtem neki, hogy a lapot lecserélem és megy a motyó itx-be
hegegabi80: mivel csak ideiglenes nem bajlódtam vele, ma ki is került 2db SSD, csak még a kábelei nem, meg még a héten RAM csere, m.w bele megy és akkorár csak egy harisnyázott kábel marad a hdd-nek
Tulajdonképpen a táp és HDD-t leszámítva mindent lecserélek újra és az egész művelet a metis árába fog kerülni, na jó kicsit több ~25eFt
(B)sati(/B): a tied milyen ház, gyárilag külső tápos? Hány W a táp? -
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #47622 üzenetére
Ez nagyon jó, nekem tetszik. Linket tudnál róla dobni esetleg? Érdekelne a többi része is.
(#47624) kisza25: Kicsit kusza a kábelrengeteg benne.
Én is lekezdtem végre a metis tetejét perforálni. Remélem most már hamarosan átpakolhatok. Igaz nem a legjobb lesz, mert sajnos hiába pontoztam ki, elment a fúró, de nem annyira vészes. De majd a kövi ház jobb lesz.
-
törölt tag
válasz
Archttila #47601 üzenetére
Röviden: A felesleges órajel fel-le váltásokat tudom elkerülni.
Hosszabban:
Azzal a pasztával, mint minden hagyományos pasztával, GPU hőmérsékletében hirtelen ugrásokat képes produkálni, mert abban a közegben alacsonyabb a hő terjedési sebessége mint a gpu-ban vagy a hűtőben, folyékony fém esetén GPU-ban történő a változásnak a sebessége jóval korlátozottabb, csillapítottabb, elnyújtottabb tud lenni.
GPU hőmérséklet a GPU órajel-el van szoros kapcsolatban, ráadásul a rendszer képes gyakori órajel váltással lereagálni azt. De minden ilyen alkalommal leáll pár órajel ciklusra a GPU majd az egységek összeszinkronizálódása után elindul, ami a kép előállításban kicsi késést fog okozni. Illetve szinte ugyan az a jelenet (300FPS-nél eléggé hasonló n. és n-1 vagy n és n+1. kocka) egy másik órajelen számolva kicsit eltérő feldolgozási időt, frame time-ot ad.Az, hogy mit okoz az, ha kicsit, ugrál a kép azt a fantáziádra bízom.
(#47603) Steve1207: Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy megfelelő feladathoz a megfelelő pasztát kell megtalálni.
NT-H1 -ha jól emlékezem az állagára- nem alkalmas arra, hogy filmszerűen-vékony összefüggő rétegben felvihető legyen, illetve a fém pórusaival nem alkot szoros kapcsolatot nem tapad bele, kézzel maszatolás nélkül le lehet törölni/görgetni felkenés után.
Az a paszta lehet hogy nem alkalmas arra, hogy két teljesen sík felületettet, tartósan összeszorító erő jelenlétében hézag nélkül kitöltsön.
Ha emlékeim nem csalnak, a noctua hűtők talpa érdes kialakítású, lehet pont azért, hogy a hozzá ajánlott paszta bele tudjon tapadni, mindig maradjon annyi paszta a hézagokban ami folyamatosan nedvesen tartja a felületet, megtartva a paszta jó működéséhez szükséges min. vastagságot.Ha lesz hosszabb távú tapasztalatod azzal a pasztával, esetleg leírod hogy milyen tulajdonságai vannak, arra hajlandó vagyok kíváncsi lenni.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #47567 üzenetére
De újat mondtál nekem, erről nem is tudtam. Szerencsére intel lapra megy Asrock H310M-ITX/ac.
Aztán hogy V1 vagy V2 nem tudom, dobozon nem látszik semmi. Így gyanítom V1 lehet. De elvileg van benne külön AM4 lefogató. Vagy akkor ez a gyári hibádzik Giga és Asrock lapoknál? Az szép és még külön pénzért vegyem meg hozzá a kiegészítőt? Ez azért kicsit csalódást keltő egy 14K-os hűtőnél. -
HookR
addikt
válasz
Archttila #47471 üzenetére
"harom kulnbozo gyarto raiser kabelet teszteltek"
Tudsz linket adni ahhoz a teszthez?
(#47472) hegegabi80: Nekem sem annyira sürgős a gomb beszerzése, amíg nincs megvarrva a kabát.
(#47474) sati: Beraktam a kosárba, amit szeretnék és hozzáadta szállítási költségnek a US $3.52-t. Noha adott mellé egy friss reges US $3 kedvezményt is, de az csak egyszeri és ettől független. -
lela
aktív tag
válasz
Archttila #47432 üzenetére
Eddig gigabyte lapjaim voltak meg MSI, ez utóbbi elhalálozott, de a gibabyteból volt több is sosem volt velük gondom. Az Asust külső nyomásra vettem, mert hogy az a f@sza. Remélem ha visszakapom nem bánom meg. Igazából nem B370 et akartam, hanem AMD X570 et, de eltántorított az alaplapi chipset venti. Korábbi tapasztalataimból mindig az adta a leghangosabb/ kellemetlenebb hangot.
-
Zanik
addikt
válasz
Archttila #47268 üzenetére
Na, jól indulok. Pedig sokáig vacilláltam, hogy mi legyen, de ez tűnt a legnormálisabb B450-es ITX lapnak.
mATX-ben még ott volt a Steel Legend az ASRock-tól, de nem tetszett annyira a VRM és persze mire normális wi-fi kártyát rakok bele, ott vagyok árban mint ezzel.
Én mATX házba rakom, nuku tuning és jó szellőzés. Talán nem lesz gond a 3600-tal. -
arabus
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Távcső topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen autót vegyek?
- OLED monitor topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen monitort vegyek?
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest