- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz
Pista0001 #11081 üzenetére
Ejj, az első linken a GA típusjelölés rögtön a Gigabyte-ot juttatta eszembe, gyorsan megnéztem a honlapjukat és hümmögve konstatáltam, hogy egyik házuk sem (MIB T5142, MIB T5140) teszi lehetővé 2 slot-os VGA beszerelését. Amiket linkeltél nem rosszak, de létezik olyan ház is, ami idehaza beszerezhető? Ez egész kellemes. Mondjuk tápegységből nem szívesen mennék az "etalon" X51 330W-ja alá.
-
RufuszX
senior tag
válasz
Pista0001 #11068 üzenetére
Ez rendkívül jól jött, köszönöm!
Elméletileg a ház ahol néztem kapható, de azok alapján amit mondtál a tápjáról és amin én is gondolkoztam már egy külső dvd író egysg, azok alapján lehet inkább mégis egy EPC3-as házikó lesz (igaz ennek a tápja is elméletileg 4A-t tud 12V-n ami azért kevés a 65TDP-s procinak :S de lehet ezzel is van már valakinek tapasztalata. ).
Egyébként gondolkoztam még egy Brazos-os megoldáson, de azt hiszem az túl nagy downgrade lenne a jelenlegi megoldásról és félek hogy nagy lassulás lenne. Igazából nem használom semmilyen komoly számítás igényű dologra a gépet, max FullHD flash játék ami még szóba jöhet és tömörítgetés, de félek zavarna ha jelentősen lassabb lenne. Vagy azért ilyen felhasználásnál nem venném észre?
-
Benőke
őstag
válasz
Pista0001 #11064 üzenetére
Vívódok a 4 vs 8gb memória között, egyenlőre nem dőlt el a meccs. Linux lesz rajta az meg nem eszi annyira. Bár a Böngésző így is úgy is falja ha sok az ablak, illetve ha fut egy virtuális gép a Win XP -mel. Van még egy két cucc ami csak Win XP -n megy ahhoz muszáj. Vívódok...
Bár nem hatalmas az árkülönbség, valami párba válogatott memóriát fogok előnyben részesíteni.
Mit szeretnék a gépbe? Valami belépő szintű procit. Ez nem Atomot vagy Brazords -ot takar. Bár valóban jók, és az AMD -nél vártam hogy majd lehet feljebb pozicionálják erőben, de nem tudom miért vártam, mert akkor meg a normál CPU -kat veszélyezteti. Vagy Corei3 vagy Valami AMD A4,A6,A8. VGA -ra nincs szükségem igazán ellenben kis fogyasztásra úgyhogy eddig a i3 2120T van kinézve Bár lehet sima 2130 lesz belőle. AMD többet eszik, bár nem fog állandóan menni a VGA nincs összehasonlítási alapom. Mindenesetre sokat fog menni a gép üresjárat közeli helyzetben. Nincs elszaladva az ára. Csak kordában akarom tartani az árát. 1,5T vinyót szerintem mindenképpen de minimum 1T. Most kezd tűrhető lenni megint az áruk. Ill majd egy kis SSD -t az OS nek talán később... Céges notin SSD ről nem mértem de max 20 sec alatt talpra áll gombnyomástól a Linux, de most már a Win 7 is a kb5 perces boot hoz képest 1,5 perc alatt elindul...
Tetszenek a Shuttle házak, ahogy írtam is mindig csak az árukkal volt a bajom...
Olyan házat kerestem ami mATX -es de rá kelett jönnöm, hogy azok már majdnem rendes méretű házak... Akkor pedig már egy V7 ASUS, viszont az meg változatlanul nagy egy polcra
-
Benőke
őstag
válasz
Pista0001 #11061 üzenetére
THX. Ez nem is tűnik rossznak...
Bár furcsa hogy Shuttle nem szerepel a topic címében pedig egyenlőre ez megfelelő reklámot kap
Konfigoltam is magamnak egyet a weboldalon ebből a Slim PC ből lájtos 693Font azt hiszem most 350 környékén áll a font, szóval nem tőlük fogom megrendelni.
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11044 üzenetére
Lehet, hogy csak veszek egy egyszerű PWM-es Y elosztót. Szerintem annak is működnie kell...akkor is, ha különböző a két rákötött venti.
Már csak egy Ninja 3-at kéne beszerezni, a többi meg majd kialakul.
#11045: TPU-n van a H61-es variánsról is kép.
/egyébként rossz a linked/ -
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #11034 üzenetére
Hm köszi, ez jónak tűnik
Bár megin inkább a Shuttle felé hajlok(Mikor milyen véleményeket olvasok
)
Időközben már a "kanyarban" van a GTX 680 mely zöld alternatíva lehet a HD 7970-re.
Elvileg kevesebbet fogyaszt, kb hasonlóan erős mint a piroska...
Anno utolsó diszkrét kártyám piroska volt (egy Connect 3D Radeon 9600 AGP-s)
Majd ha odaérek az építéshez, ezen is elgondolkozhatok... -
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #11026 üzenetére
Nekem két élesen elvásztható út között kell választanom.
Az egyik a Shuttle. Nem igazán vagyok modder alkat (legalábbis még sose csináltam), szóval az újabbik SZ68R5 lenne a kiszemelt (nem hinném SZ77R5 kijönne időben én meg nem vagyok az a türelmes típus...
) Belecsomagolnám a tervezett cuccokat, max keresnék embert a mesh moddinghoz, vagy szimplán borítás nélkül menne.
A másik út a Lian Li PCQ-08 lenne. Túl nagy nekem, de abba beleférne a Corsair AX 650 Gold-os full moduláris tápja, meg a Corsair H60 vízhűtés is. Csak valami alternatív megoldást kéne találnom egy vinyó meg SSD berakására a keretek nélkül, mert azokat kivenném...
Ez egy alternatíva lenne, de akkor vadászhatok slot-in-es DVD-t (Míly meglepő, hogy a Silverstone volt olyan kedves és levenné ezt a terhet a vállamról) Most egy 500GB, 7200 RPM-es samsung noti vinyóm van, amit meg is tartok. Szóval ebbe a beleférne meg mellé egy SSD lazán. A két HDD keret meg mehetne a ház dobozába, nem akadályozná a légáramlást a házban feleslegesen...
Harmadik "extra" út lenne egy Mac mini pro féle ház legyártatása, de az lenne a legmacerásabb
A Shuttle mikor "elavul" (crika 3-4 év) eladnám ebay-en és vehetnék újat, vagy újra elővehetném a mITX vs Shuttle kérdést... Lian Li meg nem avulna el sosem bármikor bármit belerakhatnék komolyabb kompromisszum nélkül. Cserébe jóval nagyobb, és max 8GB megy az alaplapba a Shuttle 16-jával ellentétben...
Szóval mindkét verziónak megvannak az előnyei hátrányai...
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #11023 üzenetére
Ezt nem szeretem a Lian Li házakban, hogy mindig abból az alapötletből indulnak ki, hogy az embernek van 8 vinyója...
Ez a kerekes cucc, meg az elején a csak félig szellőző 12-es ventivel epic fail...
Én újra visszatértem a Shuttle modding ötlethez, hogy beleerőszakolok egy ATX tápot egy Shuttle-ba, félek a Shuttle táptól hosszú távon...
Így DVD kilőve, helyére H60 vízhűtés. Meg egyértelműen nem a csúcsmodellt veszem meg, hanem egy régebbi már mITX kompatibilis házat. Dremelt hozzá, azt irány a modding
Bele valami jó kis Z77-es mITX alaplapot.
Asus vagy Asrock lenne szimpatikus, majd meglátom ha odaérek a megvalósításhoz...
Meg ha megin addig nem gondolom másképp
Van egy ilyen ötlet is, de ahhoz le kéne gyártani a ház külső részét...
Meg akkor az egész házat oldalára fordítanám, felül lenne a VGA alul meg a táp oldalra fordítva. De ez egy elég radikális elképzelés -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #11019 üzenetére
Durván 15-16cm hely van a tápegység előtt, szóval a hagyományos 17-18cm hosszú 5.25"-ös ODD-k nem férnek be. De nekem ez nem probléma, mert már jó egy éve nem is használok ODD-t...
Viszont egy slim ODD simán befér. Az alábbi két kép külföldi fórumról van...és az 5.25-ös helyen slimODD van egy 3.5"-es HDD társaságában. kép1 - kép2 -
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #10984 üzenetére
Itt a videó amit említettem. Úgy tűnik hogy a hűtő nem "állítható", tehát valószínűleg az Intel a szabványban rögzítette a processzorfoglalat helyét.
-
toldy
őstag
válasz
Pista0001 #10952 üzenetére
A helyzet az hogy az asrock, csak azért nem tetszik, mert nincs alulfesz ( tulaj mondta), minden más okés lenne. A gigán a saták nekem elég lenne, és van rajta előlapi usb3, a q11 nekem jól jönne, valamint van alulfesz, árban is okés, csakhogy bios kinézetű uefi van rajta. Igazat megvalva az asus mellet csak a neve szól.
szerintem a giga lesz a végén, egy g530al egyenlőre.
A q02 jelenjen már meg,nekem kell egy olyan.
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #10936 üzenetére
60c° szerintem viselhető, nincs ok az aggodalomra. prime95 szintű terhelést nagyon ritkán fog kapni szvsz.
Az Alulfeszelés hasznos dolog, simán tudnál 5-10C°-ot nyerni ha szerencséd van.
Megnéztem amit alkottál, egész pofás.
A levegő viszont nem mozog benne akadálytalanulNe offojuk szét ezt a drága topikot ha van kérdésed akkor Pü!
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #10930 üzenetére
Bizakodó vagyok az ügyben:
i3 2120 Gyári hsf-je fix 1250Rpm mellett 60C°-alatt tatja a cpu-t. Lassan 4 órája megy rajta a Prime95.
Olyan borzasztó hőtermelés nem nagyon van. Ezek a bordák sokkal komolyabbnak néznek ki mint a gyári hsf. Fele ekkora légszállítással tudhatják ugyan ezt szerintem.
Találtam még egy hasonlót K520 Ezen ritkábban, vastagabb lemezelés van, alacsonyabb légáramhoz ideálisabb lehet mint a K618
Itt pedig egy teljesen passzív megoldás 2100T-vel és K520-al Ui. lappal ...Nem túl átgondolt, meg is látszik a hőmérsékleteken.
Lesz belőlük egy-egy beszerezve, más nem "közös tapasztalatnak" megteszi.
Itt foglalkoztak velük, persze semmi konkrétum, hőmérséklet
Re ps: Meg kell kérni hogy tegyen kivételt, 99%-uk engedékeny lesz ha szépen kéred, elpöckölik Európába is
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #10926 üzenetére
mSata-t lehet belerakni kis kártyával Z68-ba (ezekhez marhára nem értek, de review-ban meg volt említve)
A Z68 105.000 környékén mozog. Valamivel drágább kell, hogy legyen a Z77 (bár én még a "sokkal jobb voltáról" nem vagyok meggyőződve), de minimum 110-115 körül biztos lesz logikusan átgondolva...
Nekem a kérdés a kijövési idő lesz, az ár, meg hogy érdemesebb-e megvennem mint a Z68-at. -
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #10924 üzenetére
Igen, csak nyárig jöjjön is ki... (Ivy-vel együtt persze)...
Mondjuk állandóan vadászom a Z68 - 77 különségeket, és elvileg a natív USB 3.0-án kívül a PCI Expess 3.0 a különbség és utóbbi Z68-ban is meglesz Ivy támogatással elvileg (más kérdés, hogy a Shuttle nem kapkodja el a bios update-eket).
Tehát ha a Z68 zöme támogatja az Ivy-t csak a natív USB 3.0-ért tök felesleges (szerintem) Z77-et venni, de lehet valaki okosabb megcáfolja az elméletem -
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #10904 üzenetére
Kivitelezhető ötletnek hangzik
Én mindenképp Corsair AX650 full moduláris tápot tennék majd bele, szóval nekem csak az elején lenne megoldható a H60 a DVD helyén. Ha óvatosan ki tudom fúrni a szegecseket, akkor csavarral+anyával visszaállítható később nagyjából a "gyári állapot"
Engem az zavar hogy qrva hosszú ez a ház... Ebbe el fog veszni a HD 7970 még a 6990 is lazán beleférne. Másrészt az 1db USB3.0 2db USB 2.0 elosztás nagyon zavar, mivel Z77-en 2 USB 3.0 van.
Még átfilózom mit akarok
A Shuttle Z68-as csúcsmodellje is tetszene... -
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #10861 üzenetére
Nem egy szépség, de örömteli látni, hogy végre ebbe az irányba is nyitnak a gyártók.
(#10865) Pista0001: "Én azt nem értem hogy ha már a dupla slot miatt ekkora lett akkor miért "ragaszkodtak" a thin-ITX-hez."
Nem lennék meglepve, ha az Intel-féle üzletpolitika egyik újabb megnyilvánulása lenne.(#10880) toldy: Tetszetős lapokkal bővül a mini-ITX kínálat, és jó látni, hogy az Asus tovább feszegeti a szabvány határait.
Ugyanakkor hiányolom az FM2-es deszkákat a kiállításról.(#10882) EyEsOnU: "Igazából fogalmam sincs, hogy melyik hűtés lenne ideális rá méretben ezen kívül, keresem én is a megfelelőt
"
Ha szempont a PCIe slot használata, akkor ezek közül érdemes szemezgetni.(#10884) Pista0001: "Eddig Inteles vonalon csak a Foxconn-nak meg a DFI-nek volt olyan mini-ITX alaplapja amin messze volt a procifoglalat a PCI-E-től."
Giada lapjain és a J&W H55-ösén is messze van.(#10885) Duracellm...: "Ilyen vagy valamelyik variánsa nem fér be a sg05-be?"
De: #10026(#10886) kzkz: Ha a tápcsati oldalra nézne, talán már meg is vettem volna.
(#10892) toldy: Seasonic SS-350TGM
Helyes, TFX fronton is alakul a választék.(#10894) Na_Ta: "Még hátránya, hogy 1db 2,5"-os HDD hely van benne (elég szűk, melegebb környezetben/melegedősebb HDD-vel gond lehet) és egy mem. modul hely."
Ez esetben adja magát az SSD + eldugott NAS kombináció. -
Vajga
tag
válasz
Pista0001 #10884 üzenetére
Köszi az infót. Tehát ha jól értem: ha kis gépet szeretnék, jelenleg az a helyzet, hogy vagy brazost veszek, és a játékot elfelejthetem, vagy szétbarmolok egy gamer laptopot...
Arról nincs valakinek infója, hogy jön-e ki a közeljövőben valamikor valami brazoshoz hasonló, de erősebb cucc? Tehát kicsi, full integrált, stb. -
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #10855 üzenetére
Izé, a jelenlegi kütyü háza PC-szerű, míg az említett Giga ház hi-fi-szerű, így az asszony szemében az már - bármi is legyen benne - nem számítógép
A másik előny a jelenlegi rendszerrel szemben, hogy pl. ebbe a gigába (bár nekem picit drága) már mATX lapot is tehetek, ami általában 4-8k-val olcsóbb mint a mITX. Valamint, ha elmenne egyben a mostani ház + Asus ION-os lap, akkor a helyére kerülő cucc már garis lenne, ami tudom, hogy sokakat nem érdekel, de nekem számít
Kérdés csak az, hogy pl. ebbe a Giga T5140-be normál ODD és 1 vinyó elfér-e, mATX lap belemegy-e, van-e valami korlátja (a táp kapacitásán kívül) nomeg, hogy a bele kerülő Brazos, vagy A55-ös lap + A4-3300 procira épülő rendszer távirányíthatósága, wifivel elérhetővé tétele mennyibe fájna?
(Ez a rész már lehet gari nélküli megoldás, ha lényegesen olcsóbb, mint az új bolti nettó ár)
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #10853 üzenetére
Arra gondoltam, hogy veszek saját paneltápos házat, pl. GIGABYTE MIB T5140, vagy hasonlót (van még hasonló hifi-be illeszthető olcsó viszonylag tágas megoldás, 1 odd, 1 vinyó és nem fő meg benne a cucc?)
De az is lehet, hogy eladom az egészet egyben (most összeraktam próbaként és dobtam pendire-ra egy XBMC Live-ot) és veszek egy asztali BD-lejátszót ami viszi a külső feliratokat és a H.264 MKV-kat is, mert a házipénztárosom szerint már így is túl sok a kütyü a lakásban
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #10849 üzenetére
Az egyik nagy gond, hogy 1 slotos, a másik pedig, hogy "útban" van a táp...
Régebbi Shuttle-öknél olyan elegáns(nak tűnő) megoldásokat láttam.
De igazából a legújabb Shuttle csúcsmodell nagyon tetszik, és jobb az alaplapja mint a mostani Z68-as lapok (4 memóriaslot, több USB, jobban tuningolható, bár én 4GHz fölé nem akarok menni, mert nem akarok sütödét nyitni).
Csak az a vicc, hogy csak egy kicsit lenne nagyobb a Codegen és kb a legtökéletesebb mITX ház lenne még high end konfigra is... -
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #10849 üzenetére
Brazos-ból van hasonló lap? (távirányító, saját táp, a wifi gondolom egy usb-s wifi vevővel is megoldható, ezért az annyira nem érdekes, a beépített BT pedig nem tudom miben jobb, mint mondjuk egy Logitech MK220 bill-egér páros vevője
<--- azért írom, mert valami hasonló egyébként is lesz)
Van a linkelt tápom, és egy mITX Qbic házam is
A G530 azért merült fel, mert mégis csak erősebb, és ha jó árban elmenne a mostani lap akkor csupa garis alkatrészből állna a rendszer, persze a fogyasztás és a 23,976 hiánya és a nem passzív táp a serpenyő másik oldala
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #10842 üzenetére
Filmezésre azért az ION+atom nem rossz, és legalább keveset eszik
A lapon (Asus AT3IONT-I Deluxe) gyárilag van BT, digi hangkimenet, wifi, távirányító+vevő jár hozzá, sajáttápos és passzív (bár egy Swif2 hasznos a bordán és még hangja sincs) A BT annyira nem érdekel, de a wifi és a távirányítás HTPC-kénti használatnál azért alap szerintem és amíg nincs HDMI-s erősítőm a digi hang is jó ha van.
HTPC+letöltőgép funkciót látna el, ezért gondoltam a H67M-ITX/HT-ra és a G530-ra, viszont most olvasom, hogy Asrock-ot nem lehet alulfeszelni
(és eszerint Intelhez K10STAT-szerű alulfeszelő progi sincs?)
Asztali/"játékos" gépnek ott a Llano, de mivel úgy is ki szeretném váltani a mostani DVD-lejátszót valami fullHD-képes megoldással így jött az ötlet, hogy HTPC, a lap már megvan, de elgondolkodtam, hogy inkább eladom és egy keveset hozzárakva veszek egy másra is jó konfigot.
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #10799 üzenetére
Nem egy rossz elképzelés.
Én mikor rákerestem, akkor Sunbeamtech-et találtam. a "microATX táp" az SFX-et akar jelenteni, ugye?Visszatérve a tuningra, volt aki 4,7 GHz-ig is felrántotta ezt a lapot, de az már nagyon nem volt stabil. Szóval durva víz-és mosfet-nb hűtéssel ki lehet hozni szép értékeket...
Csak azt nem értem, ha hivatalos honlap szerint 2000MHz feletti memóriák is elmennek a lapban OC-vel miért mindegyik tuningoló 1600-ozik.
Én majd Corsair XMS 2*4 2000 MHz DDR3 memóriát tervezek bele szerintem.
Ja és elvileg megeszi majd az Ivy Bridge procikat is, de ez a jövő zenéje még... -
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #10755 üzenetére
"Kaptunk mellesleg a Noctuától egy egész jónak tűnő hűtőt, bár egy kicsit drágállom a két venti ellenére is."
Amikor belinkelsz egy potenciálisan érdekes terméket, a könnyebb visszakereshetőség érdekében írd le a teljes nevét is.(#10757) .mf: "- FM1-hez érkezik-e még valami olcsóbb mITX lap, mert eddig elég szűkös a kínálat (alig találtam egy-két lapot)"
Ezek létezéséről van tudomásom:
- Asrock A75M-ITX
- Asus F1A75-I
- Asus F1A75-I Deluxe
- Giada MI-A75
- Gigabyte GA-A75N-USB3
- Zotac A75-ITX WiFi
Nagy valószínűséggel az Asrock a legolcsóbb (ami beszerezhető)."- vagy kivárjam-e Piledrivert, amivel talán jönnek erősebb igp-k és alacsonyabb fogyasztású procik is."
Már elég közel a megjelenés ideje, ha nem olyan sürgős, akkor érdemes kivárni.(#10758) Iginotus: "kéne egy lap amin van pcix-16 és nem fix a cpu és lehetőleg ne legyen benne beépített wifi, az úgyis csak drágítja az egészet."
Szinte minden platformhoz van majdnem mindenféle chipsetes mini-ITX lap, milyet szeretnél?(#10763) SQX_Barto: "VGA-ból viszont rövidet kell választani bele, mert nagyon limitált a hely..."
Az MX31-be nem csak rövidnek kell lennie a VGA-nak, de egy slotosnak is."Létezik, hogy itthon nem kapható az mITX változat?"
Ott bujkál egy-egy A75M-ITX is az A75M-ek között, csak nem az első oldalon. Valamelyik egységsugarú nem vette a fáradságot, hogy külön bejegyzést hozzon neki létre argep.hu-n.(#10756) SQX_Barto: "Liano"
Llano, 2db l-lel. -
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #10732 üzenetére
Köszi a választ!
Viszont most nézem az alaplapot, proci foglalat majdnem PCIX mellett van és egy HD 7970 azért kicsit fűtené, ha pont mellette van egy CPU hűtő. Maradnom kell méretek miatt a vízhűtésnélAmire két lehetőségem van: 1. Corsair H60 2. Swiftech single radis komplett vízhűtés rendszer. H60-at nagyon egyszerű kezelni, de ha ház tetejére teszem, és a méretei alapján kell kivágnom a borítást, akkor csak arra a radira lesz jó az a kivágás (és persze,hogy más mérete, elrendezése van, mint a szabványos single radiknak). Későbbi procicserénél foghatom majd a fejem... (Mert végleges háznak tervezem ezt). Swiftech meg ugye macerás, bár jobban néz ki, univerzálisabb, jobb teljesítményű, méretre vághatom a csöveket (míg a H60 csöveit szépen tekergethetem, hogy passzoljon). Hosszabb távon a Swiftech inkább a nyerő, mert sokkal univerzálisabb. Szóval azt hiszem kénytelen leszek ennél a tervnél maradni. Összerakhatom majd a vízhűtést, tesztelhetem nincs-e fojás, pár évente víztisztítás/vízcsere... De cserébe bármikor bármilyen procira jó lesz, max CPU blokk csere, ha Apogee HD-re nem lesz valamilyen új lefogató. És ha elszáll az agyam, oldalra külső részre rakhatok egy dupla radit ugyanilyen módszerrel, és a VGA-t is vizezhetem. 3 ventit akkor simán bírni fogja az alaplapi csati? PWM meg miattam mehet első venti alapján, nem a csendes gép a célom, ref 7970 úgyse lesz nagyon csendben játék alatt, de akkor meg fülessel játszom, tehát engem nem zavar
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #10730 üzenetére
Nagyon nem rossz
Gondolkodom ilyenen is, vagy egy low profile Schytec-en. Ezek mennyire hatékonyak, mondjuk egy i7 2600-on (alap órajelen)?
Fölötte lesz egy Corsair AX 650 Gold táp, számításaim szerint olyan 80-90 cm hely lesz alaplap és táp között és nem tudom még hogy jönne ki a proci és táp ventije közötti arány (mennyire esik egybe, mennyire van takarásban)
Lenne elég helyem még mondjuk kicserélni a ventit is "rendes" AC PWM-esre.
Régebben nem volt tapasztalatom PWM-es ventikkel, hogyan lehet megoldani 3 venti csatlakozását? Az AC ventijeim egymásra is csatlakoztathatok, de pl az járható út lenne, hogy alaplapra kötöm a 120as AC ventit, és rákötök két 80ast még?
Válaszokat előre is köszi! -
toldy
őstag
válasz
Pista0001 #10461 üzenetére
Azon gondolkodtam, valamint még a hoszból is levenni 10-12 cm-t. Így keskenyebb lenne mint a q08 ( marad 17cm) a magasság kb 30cm ( ez több) a hossz viszont rövidebb ( kb 30-32cm). és plexi oldallapot rá. A szín pedig marad fekete, fehér és talán még kék.
A $$ nálam is gond, az idő az megoldható.
-
Ringman
félisten
válasz
Pista0001 #10456 üzenetére
kb így nézne ki a gép
- itx alaplap+proc+samurai zz - ez megvan
- 2 slot vga - valószínű ez
- 1 ssd
- 2.5 hdd - megvan
- van egy 300w-os fsp-300-apn - ez megvan - de ha találnék házat, akkor cserélném
- mindenféle ventikha már barkácsolni kell, lehet 0-ról indulnék, van már pár ötletem, csak ahhoz még munkaeszközök is kellenek, meg egy csomó idő.
-
toldy
őstag
válasz
Pista0001 #10148 üzenetére
Én ezt találtam idehaza.
Amúgy B.Ú.É.K ! mindenkinek.
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #10089 üzenetére
Nem vágom az ágankénti voltokat és jelentőségüket, (sose érdekelt) 450wattot elégnek érzek a leendő konfighomhoz. Tény, hogy használtan, félév garival is 19ezerért vettem...
Ha bele tudnék hegeszteni ATX-est a Shuttle-omba, akkor feleennyijből megúsztam volna a tápkérdést. Ha meg Shuttle gyári táp, az meg egy 30ezres móka lett volna...
Tesóval valamikor befejezzük az új hátlap terveket, és remélem megvalósításra is sor kerül előbb utóbb... -
nagynorbi
aktív tag
válasz
Pista0001 #10069 üzenetére
Amikor elöl volt a radiátor a 120-as Silverstone ventivel, akkor 50 Celsius volt a maximum maghőmérséklet (lehet, hogy a saját ventijével jobb eredmények születnének). Az a 69 Celsius pedig nem kevés, de én nem igazodom el azon, hogy mi a Tcase, ami az Intel ajánlása szerint nem lehet több az i3 2120 procinál, mint 69,1 Celsius, vagy mi az a TjMax. Ezek engem mindig megkavarnak, és még nem jártam utána.
A puding próbája pedig az evés, úgyhogy ugorj bele -
nagynorbi
aktív tag
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
Pista0001 #10032 üzenetére
Nem mondtad, hogy nem lehet csalni
Egyébként fektetve sem lenne semmivel jobb a helyzet, mert nem a radiátor van útban, hanem a venti, és egyik oldalt a VGA, másik oldalt pedig az I/O port nyákja lenne útban. Venti nélkül nem kellett volna lejjebb rakni a radiátort, pont elfért volna minden (lehet, hogy ki is próbálom valamikor, csak félek, hogy túlmelegszik a proci).
-
nagynorbi
aktív tag
válasz
Pista0001 #9991 üzenetére
Ahogyan ígértem, íme a Silverstone SG05 egy Antec h2o 620 vízhűtéssel. Csakis a te kedvedért
Üdv.:
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #9971 üzenetére
Beleültetted a bogarat a fülembe
Asrock Z68
i5 2500k
8GB DDR3
Corsair H60 (AC fan)+AC fan(?)
500GB SATA 2,5 HDD
128GB SATA SSD
ATi HD 6870
X-Fi GO USB soundcard
(néha ODD esetleg usb-n felkötve)Erre a konfigra elég lenne 350Wattos Be Quiet! SFX táp?
Esetleg Silverstone-on kívül milyen SFX alternatívák vannak? (ATX-et nem suvasztom be Shuttle-be ilyen cuccok mellett, ha meggebedek sem)
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #9971 üzenetére
Ide is beposztolom a kérdést, mert az mITX szakik mégiscsak itt vannak
[Hűtés átépített Shuttle-höz] -
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #9969 üzenetére
Köszi szépen
Egyébként láttam van nálam elvetemültebb, valamelyik Shuttle-be teljes ATX-es corsair tápot is beletettek
A Shuttle házat táppal "örökéletűnek" akarom, szóval, hogy most mondjuk egy i5 + 6870 kerül bele vinyó + SSD + vízhűtéssel, az később változhat, és nem akarok korlátok közé szorulni (elég a ház fizikai méretei)
Lehet 450esre több pénzt elszórok, meg sok a konfighoz, de akkor is nyugodtabb leszek, bár majd kiderül, 400 watt alá nem szeretnék menni... -
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #9945 üzenetére
A teljes "faragás" már túl nagy meló, lehet majd valami Shuttle-t nézek ebay-en bele mITX meg a Corsair vízhűtés az nálam is számításba jött. Vagy szimplán megvenni egy mostani "high-end" Shuttle-t, és amikor már nagyon elavult lesz, akkor rakni bele mITX-et. Ez is egy alternatíva...
-
tomimo
csendes tag
-
fero02
nagyúr
válasz
Pista0001 #9734 üzenetére
Ez eddig szép. 80-160W-ig lehet kapni. De árban több közel duplája, mint egy hagyományos mATX táp. Ok, h passzív teljesen, meg nagyon jó a hatásfoka, de ez megéri a közel dupla árat? Tudom, h ezt nekem kell eldönteni, csak érdekelne mások véleménye is.
Amúgy honnét tudhatom meg, h kb mennyit ennének az eszközeim a gépben?
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #9641 üzenetére
"Ezen a képen úgy tűnik hogy az, ezen meg úgy hogy nem az. Esélyes hogy volt ilyen is meg olyan is. A szabvány méretűnél nincs semmi barkácsmunka és valószínűleg a dupla slotos helyet is tudod használni, a másiknál viszont ugyanúgy vágni kell mint a shield nélkülinél, de legalább a táp maradhat a helyén. A Shuttle hűtés felejtős, speciális lefogatása van."
Nocsak úgy tűnik ezt is megéltük!
Igen, amelyik hátulján bal oldalon a ház széléig ér az IO shield és a táp felül van, az hivatalosan is ITX kompatibilis:
"Mini-ITX Mainboard Support
Shuttle expands the capabilities of its chassis, adding support for Mini-
ITX mainboards (17 x 17cm or 6.7 x 6.7 inches). Now, for the first time,
the Shuttle chassis can go beyond the Shuttle mainboard, so you can
easily upgrade or downgrade the mainboard to your desire, without
any modifications to the chassis." -
-
toldy
őstag
válasz
Pista0001 #9314 üzenetére
Woow,
17cm hosszú low profile és egyslottos gtx 560 ( legyen csak sima, nem kell ti). Én komolyan könnyeket ejtenék érte.
kisza25: Szerintem még várhatnál mert itthon nem fog megjelenni ( vay ha igen akkor is ..... drága lesz az is biztos), de milyen fain gépet lehetne építeni lian li q07be.
Más, ma megyek a Q11ért.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #9309 üzenetére
Nekem fehérnek tűnik mindkét verzió foglalata (zodo linkjein, meg az enyémeken is). De nem is ez a lényeg, hanem hogy a Computexes nyákra 'Socket 942' (AM3+), míg a kereskedelmi forgalomba kerülő deszkára 'Socket 905' (FM1) van szitázva.
Igen, több, mint valószínű, hogy a prociba került PCIe x16 vezérlő miatt szomszédos a foglalat a PCIe sínnel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- PlayStation 3
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- Goddess of Victory:Nikke
- Steam Deck
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- További aktív témák...
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest