- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Harmadjára is bemutatta ugyanazt a Huawei
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na_Ta
csendes tag
Üdv!
Nem itx, de nemrég kezdtem belakni egy Zotac Xbox nano-t (eddig csak net és filmnézés), én mondjuk játékra nem nagyon használom, de Brazos klubban írtak pár játékot (régebbiek) ami elfut rajta, majd próbálkozom én is, meg irodai alkalmazásokkal is tesztelni fogom. A mérete és a gyári táv miatt lett ez, Brazos konfig olcsóbban kijön és több csatlakozás is van egy itx-es lapon is és ugye ott még a PCI-e. Mérete 19x19x6 cm plusz a külső táp. Hangját még nem hallottam, elnyomja vagy a környezeti zaj (lakótelep-panel), vagy a külső WD PassPort.Szerk.: Még hátránya, hogy 1db 2,5"-os HDD hely van benne (elég szűk, melegebb környezetben/melegedősebb HDD-vel gond lehet) és egy mem. modul hely.
-
Pista0001
addikt
Szerintem az is megoldás ha méretben "engedsz" kicsit és akkor teljesítményben biztosan nem kell kompromisszumot kötnöd. Egy gémer laptop alaplapja szerintem nagyobb mint egy mini-ITX alaplap, úgyhogy notiból csak olyan gépet tudsz építeni ami alacsony de széles. Integrált processzorosból biztos nem lesz sokkal izmosabb, mert a gyártók termékskálája precízen fel van építve. Majd jövőre várható a Brazos utódja, de számottevően nem lesz izmosabb mert akkor már az egyel feljebb levő termékeket veszélyeztetné.
Szerintem a te helyzetedben nem a platform a kérdés hanem a ház.
Jelenleg combos mini-ITX géphez talán a legjobb helykihasználású ház szerintem a Silverstone SG05/SG06 páros valamelyike. 22,2 centi széles, 17,6 centi magas és 27,6 centi mély. Ezekben a házakban gémer laptopoknál nagyobb teljesítménynek is van hely, egy "normál" számítógéphez - főleg a gémerekhez - képest viszont piszok aprók.
Űrtartalomra ez alá menni már nagyon nehéz, igazából már csak az arányokat tudod változtatni. Ha a Trinity APU vga-teljesítménye elegendő lesz neked, akkor egyedileg épített házzal tudsz kisebbet, de boltiból kicsi az esélye annak hogy találsz megfelelőt. Vagy nagyon kis teljesítményre optimalizált (Atom, Brazos) nagyon kicsi házak vannak, vagy "nagyobbacska" típusok amikbe már diszkrét vga-nak is van hely. Egyelőre az a tapasztalat hogy a nagyon pici házakban a "normális" teljesítményű procik/APU-k nem érzik jól magukat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen autót vegyek?
- Hobby elektronika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Synology NAS
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...
- MEGÉRKEZTEK! - 512MB (3db) - 1GB (16db) - 2GB (21db) DDR2 RAM-ok (és RAM-Kitek)
- ASRock B550 Phantom Gaming 4 alaplap
- Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Asus ROG Strix Z790-E Gaming Wifi alaplap gyári dobozában
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN M4 Cooler Master 650W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest