Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sevi90

csendes tag

Sziasztok!

Felteszem itt is a kérdésemet. Eddig leginkább lebeszéltek a következő dologról, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is:

Szeretnék összedobni egy új gépet, ami alapvetően ryzen 1600-ra és gtx 1060 (valószínűleg blower style) építene. Alaplapnál meg fogom várni a kijövő mini-ITX gigabyte/asrock 350-eseit. Valószínűleg gigabyte lesz.

A kérdésem annyi, hogy mi az a legkisebb (ésszerű keretek között) ház + hűtési koncepció szerintetek, amibe ezt bele tudnám szuszakolni. Eddig fogtündértől (vicces leírni), illetve Grózitól azt kaptam válaszul, hogy minimum egy Nano S-t válasszak ház gyanánt.

Amivel kompromisszumot tudok kötni: zaj közepes szintig, illetve, hogy ryzen 1600-at 3.7 Ghz-nél tovább nem tudom húzni (azért 3.5GHz minden magon jó lenne).

Amivel viszont nem: thermal throttling. Nem lenne jó, ha konstans nagyon magas lenne a hőmérséklete a CPU-nak (80C fölött) full terhelés alatt. Nyilván GPU-nak sem, de ott mások az értékek.

Mi a véleményetek?

Elsődleges: termikus stabilitás terhelve is (tekintve a teljesítményt, ami a konfigurációval jön)
    Másodlagos: pedig a hordozhatóság.
    Minden más ezután jön.

Köszi előre is!

Sevi

Új hozzászólás Aktív témák