- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolika15
tag
Udv!! Valaki meg tudna nekem mondani mi a becsuletes neve annak a pocoknek amivel a Lian Li hazak oldala fel van pattintva?? Esetleg hol lehet kapni olyasmi, vagy ahhoz hasonlot.
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #27388 üzenetére
A 2db 80mm-es venti a VGA-t hivatott hűteni (dual slot-os mellett 80x15mm-es fér el), így elvileg egy megfelelő bordával ellátott példány esetén rájuk lehet bízni a VGA szellőztetésének szerepét annak gyárija helyett. Vagy csak a dual slot-os VGA hűtőjét használod, ami így szabadon szellőzhet az oldalsó nyílásokon keresztül. Ha maradt volna a régi elrendezés, de dual slot-os VGA hellyel, akkor a táp akadályozta volna a VGA szellőzését.
Az viszont igaz, hogyha így most az alaplap és CPU hűtésére be is teszel egy 120mm-es ventit felülre, a levegő sokkal korlátozottabb úton távozhat, de ezen lehet javítani az alaplap hátlapi takarólemezének elhagyásával (meglehet a gyári képen sem véletlenül van így). Ha a 120-as venti helyett ODD-t, vagy HDD-t raksz a CPU fölé, akkor csak ennek megfelelően alacsony hőtermelésűek jöhetnek szóba. 3,5"-es HDD-t én amúgy is az SFX táp helyére biggyesztenék (pico vagy paneltáppal pótolva), akár 2db-t, amiről le lehet szívni a meleget a táp nyílásán keresztül 80 v. 92mm-es venitvel, ami egyúttal a CPU körüli rész szellőzését is segítené. Ekkor a meghajtókeret ugyan kiesik, ám 2,5"-es HDD-nek még marad hely mellettük állítva, SSD-nek meg mehet mSATA-s, vagy M.2-es változat.
-
Vga nem fogja blokkolni a ventitket, linkelt képen van 2db beszerelve, 2 slotos vga mellett.
Attól még, hogy be lehet szerelni 2 ventit, a légáramot még mindig blokkolja maga a VGA.Igaz hogy az alaplap szellőzése fel lett áldozva a vga-ért, de szerintem megérte...
Szerintem meg nem. Ilyen kis házba inkább APU mehetne, mellé meg egy TV-tuner / hangkártya.Nem mondom hogy hibátlan, lehetne mit javítani rajta...
Simán raknék az előlapra egy rácsot, az ODD alá meg 2db 80mm-es ventit. Persze ehhez 1-1 cm-rel nagyobb ház kellett volna.Frissíteni megérte ezt a modelt, legalábbis nekem (és valszeg sokan másoknak is), nagyon elgondolkodtatott
Jó neked, én passzolom ezt az SST-t (is). -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Chesterfield #27383 üzenetére
Azért szokták így rakni a ventiket, mert CPU hűtő egyben ad egy kis légmozgást az alaplapnak is.
Ha megfordítod a CPU hűtő ventit, akkor az a minimális alaplap hűtés megszűnik.
Szerintem amúgy pont be lehet tenni alá a ventit, hogy felfelé fújjon. -
burny
aktív tag
válasz
AxBattler #27388 üzenetére
Kicsit alulértékeled a változásokat: igaz hogy a vga 'csak' 1 slottal több, picit komolyabb 2 slot-os kártyák, amik már alkalmasak játékra (750ti) beférnek és kívülről tudnak friss levegőt kapni, nem fog befulladni a kártya. Ráadásul a táp nincs a közelben sem.
Vga nem fogja blokkolni a ventitket, linkelt képen van 2db beszerelve, 2 slotos vga mellett.
Igaz hogy az alaplap szellőzése fel lett áldozva a vga-ért, de szerintem megérte, szolid gamer igényeket 7 literen elég szépen kielégíti.
Nem mondom hogy hibátlan, lehetne mit javítani rajta, előlapon elrejtve egy kis szellőző rés, vinyóknál oldalt és felett kisebb rácsos rész hogy legyen légáramlás.
Frissíteni megérte ezt a modelt, legalábbis nekem (és valszeg sokan másoknak is), nagyon elgondolkodtatott hogy sg13/cougar qbx helyett ilyet vegyek a közelvjövőben.
-
A két ház ugyanakkora, annyi újítás történt, hogy most már 2 slot-os LP VGA-k is beférnek, cserébe a hűtőborda a GPU-n valszeg' blokkolja az oldalsó 2db 80mm-es ventit. Szóval vagy rakok bele ugyanúgy 1 slot-os VGA-t, mint a régibe, vagy vagy nem lesz hűtésem.
Köszi, Silverstone! Megérte a frissítés...
Szvsz ennek úgy lett volna értelme, hogy hagyják a régi elrendezést, 2 slot-ot adnak a VGA-nak, kicsit nyújtják a házat, hogy 3.5-ös HDD-ből is beférjen 2 db fektetve, és 80mm-es ventit raknak a HDD-rack elé is.
-
Seep
senior tag
válasz
Vagy megfogod a ventit es beteszed a borda ala, a felfogatas szimetrikus szoval fel lehet. Nekem igy volt felfogatva a Silverstone nt06 es 2 fok volt csak a kulonbseg. Viszont ha alulrol fujt a venti akkor 5 fokkal hidegebb volt az alaplap.
-
Patice
nagyúr
válasz
Chesterfield #27385 üzenetére
-
Patice
nagyúr
válasz
Nekem a HTPC-mben Noctua NH-L9i-van és úgy jó a venti, hogy lefelé fúj és a meleg levegő ki tud menni az oldalsó nyílásokon, felülről meg beszívja.
Fizika pont ellentétesen csinálná, de úgy sokkal rosszabb volt a hatásfoka...
-
Chesterfield
őstag
Szerintem a Be Quiet! Shadow Rock TopFlow SR1 lesz a befutó, már korábban is szemeztem vele.
Viszont ez szerintem lefele fújja a levegőt.
Vajon megváltoztatható a forgási irány, vagy megfordítható a venti?
Úgy látom, hogy egyszerű módon nem nagyon lehetséges.Fülötte lenne közvetlenül egy lepa.bol quiet venti, ami jelenleg kifele tolja a házbó a levegőt, legfeljebb akkor azt fordítom meg, és mindkettő nyomja egy irányba befele.
Csak akkor meg nem kéne valami elszívás is? Vagy majd megoldja és tör utat magának a meleg levegő?
-
HookR
addikt
válasz
Chesterfield #27380 üzenetére
Ezeket találtam hirtelen, amik jók lehetnek:
- Be Quiet! Shadow Rock TopFlow SR1
- Noctua NH-C14 (Felülről, csavarhúzóval rögzíthető)
- Phanteks PH-TC14CS (Felülről, kézzel rögzíthető)
- Silverstone NT06-Pro (Felülről, csavarhúzóval rögzíthető)Hogy melyik mennyire halk, azt nem tudom. Olvasgass róluk teszteket!
-
HookR
addikt
Deepcool Tristellar hivatalos oldal - [link]
=============================================
Lian Li PC-O5 hivatalos oldal - [link]
Lian Li PC-O5S hivatalos oldal - [link]
Lian Li PC-Q02 Lite - akiba-pc / armygroup.com.tw
(#27378) Chesterfield: Milyen magas lehet? Milyen alaplapra? Van-e VGA, aminek el kell mellette férnie?
-
Chesterfield
őstag
Már napok óta procihűtőt keresek mini-itx házba, de csak nem akadok rá az igazira.
Topflow típusú kellene i5-4460ra.
Olyan szeretnék, amin a venti felfele nyomja a levegőt, és az sem lenne rossz, ha nem kéne a szereléshez kivenni az alaplapot.
Ja, és ami nagyon fontos, hogy halk legyen.
Tudnátok ajánlani valamit? -
burny
aktív tag
Szerkesztési idő lejárt: hogy mikor, hát, szeptember után szerintem, csak most lehet hivatalosan kapni az ftz01-et (külföldön). Kiadást nem kapkodják el, sg13-al is sokat bíbelődtek :/
Hol van még a RVZ02?
-
burny
aktív tag
Érdemes szétnézni silverstone-nál, hírverés nélkül dobják az új és jobb házaikat: SG 11 és 12, matx-es, régi sg02-es újragondolva. De amin megakadt a szemem az a 7 literes ml06-E.
Mi az új benne? Hát ez:
-
flashpointer
őstag
Nekem ilyen házam van (még egy rövid ideig
)
A videókari slotjának tetejétől (ahol rögzül csavarral a kari) 11 mm-van az oldallemez belső felületéig, úgyhogy oda semmi olyan nem fog bemenni aminek felül van a csatlakozója, de még a kicsit magasabb nyákos kártyák sem. Nekem gtx 750 van benne.Ha meghagyod a gyári szellőzőkivágásokat akkor elég bele a legolcsóbb venti mert a szélzaj ugyanakkora lesz egy noctuával mint egy 100ft-os iparival.
A processzor hűtése a legproblémásabb mert hiába kerül előlre-hátúlra venti a gyári rácsok annyit rontanak rajta hogy alig ér valamit. Főleg ha topflow akkor meg csak keringteti bent a meleget, mondjuk másik fajta meg nem fér be
Ja és a videókari is nyomja befelé a meleget.
Viszont a tápegység az világbajnok, és nincs más ilyen kialakítású itx-ház csak kínából rendelve.
Írtam a házról egy blogbejegyzést ott van több infó.
ez ugyanannyiba kerül , szinte ugyanakkora de kicsit több mozgásteret ad a moddolásra.
-
burny
aktív tag
válasz
AxBattler #27370 üzenetére
Felülre egyáltan lenne értelme rakni ventit? 1 centivel lejjebb ott van a vga ami ugyanúgy szívná a levegőt befelé. Én max egy venti nélküli műanyag keretet raknék oda, hogy közvetlenül a vga szívná a levegőt, és ne a meleg levegőt ami beszorul a vga és a ház teteje közé.
És igen, ilyen kis házba nem szabad spórolni a ventiken.
-
Ez a Sapphire nagyon jó kis monyónak tűnik, 70k-ért nem drága, a teszt alapján ráadásul nagyon jó a hűtése is (szerencsére nem VaporX)! Upp!
Viszont a szóban forgó Chieftec BT-04B-U3 házba nem hinném, hogy beférne még mellette egy felső 120mm-es venti, szóval hátul meg kellene pakolni jóféle 60mm-es légkavarókkal. Nem mondom, hogy rögtön Noctua-ért kell szaladni, de két darab Noiseblocker BlackSilent Pro PR2 azért már megfizethető szvsz, előre meg mindenképpen beraknék egy jobb, PWM-es, 80mm-es ventit.
-
burny
aktív tag
Sapphire R9 285 ITX Compact tápcsati hátrafele néz. Ha nem jöhet szóba amd akkor marad a 750ti.
-
Szoba
tag
Sziasztok Szakik!
Egy Chieftec BT-04B-U3 házas koncepción gondolkozom már jó ideje, szeretnék azonban egy GTX960-at, vagy egy GTX 970-et belepakolni.
A VGA-kon lévő 6pines csatlakozók azonban sajnos a ház oldallapja felé néznek, így hiába férnek bele a mini ITX-es kártyák hosszúságra, a ház keskenységemiatt ezért például biztos, hogy az ASUS 970-es minije nem fér el benne(A csatik bedugásához nincs hely).
Tudtok valakit, akinek sikerült 9-es szériás kártyát pakolni ebbe a csepp házba?
Van valakinek ilyen háza, aki talán meg tudná mérni, mennyi hely van a ház oldallapjáig az alaplap PCIe foglalatától?
Létezik valamilyen 90°-os 6pines nagyon keskeny csatlakozó? Tudtok ilyesmiről?Legrosszabb esetben maradhatna a 750ti csati nélkül, de hátha ti tudtok valami szuper megoldást!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek!
További jó fórumozást kívánok mindenkinek. -
Mercutio_
félisten
válasz
#16939776 #27364 üzenetére
Köszönöm a linket
A Crucial ezen fórumán ajánlották, hogy MU02/03 firmware esetén upgrade-eljenek MU05-re, de visszajelzést senki nem írt, hogy megoldotta-e a problémáját ezzel a lappal az upgrade, nomeg az én SSD-men SSDOK szerint MU05 van szóval úgy tűnik a ThinITX nem kapja meg ezt az msata SSD-tMivel sima lapban nincs vele gond, így az M500 megy az eladásra szánt GA-B85N-be.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #27363 üzenetére
go-to>:Hivatalos fórum
Ahogy látom firmwareUpdate lesz az ssd-n...
-
gg72
veterán
Sziasztok!
Házi letöltőgépet (24/7) szereznék építeni (Win Server 2008 R2; Cooltek Jonsbo V6 ház; rendszer SSD és 2db HDD), ezzel kapcsolatban kérdeznék néhány dolgot:
- ASRock Q1900DC-ITX külső táppal vagy a sima Q1900 lap Be Quiet PURE POWER L8 300W ATX táppal lenne a jobb választás?
- a lapban lévő Relatek LAN chip mennyire megbízható, tudja a 100MB/s feletti másolási sebességet?
- a sata6-os portokat ASMedia ASM1061 chip vezérli, ez is problémamentes?
- RAM-ból két modulos 1.35V terveztem venni bele, elég lenne a 4GB vagy legyen inkább 8? -
-
bandi20
aktív tag
válasz
Archttila #27347 üzenetére
Készülj fel , a haz nem nagy 😄! Vagyis be kell tartani a szerelési útmutatóban a sorrendet! 😄 majd írj véleményt el fér e a vinyo alatt a víz , mert akkor mar rendeltem is! Személy szerint az sfx tápot feleslegesnek tartom nem arra kicsi amire számítani fogsz! Nekem a normál atx mellett rengeteg 10 mm hely is van a táp es a vinyo között! Illetve ne feledd el hogy a modularitasa miatt a kábelek nem a tálban kezdődnek nem lehet úgy hajtogatni ahogy szeretnéd! (En ezért cseréltem tápot) . Amúgy egy jó nagy plussssz pont a haz választáshoz nekem a teli alumínium eleji van!
-
Archttila
veterán
válasz
shteer #27346 üzenetére
Visszaigazolásra vár (SilverStone SST-SX500-LG 500W SFX, A termék várható szállítási időpontja: 2015. május 13-15)
SilverStone SST-SX500-LG 500W SFX
A termék várható szállítási időpontja: 2015. május 13-15 Visszaigazolásra vár 21 331 Ft 27 090 Ft 1 21 331 Ft 27 090 Ft
Silverstone SST-SG13B Sugo USB3.0 - schwarz
A termék várható szállítási időpontja: 2015. május 13-15 Beérkezés alatt 11 779 Ft 14 960 Ft 1 11 779 Ft 14 960 Ft
Corsair Vengeance LP 8 GB DDR3-1600 Kit (CML8GX3M2A1600C9, Vengeance LP)
A termék várható szállítási időpontja: 2015. május 13-15 -
Archttila
veterán
Nem, abszolut nem sietos a VGA vasarlas szoval efelol nyugod vagyok. 960-at biztosan nem veszek.
akkor inkabb ref.
Koszonom a cikket amit egyebkent korabban mar elbookmarkoltam de idohiany miatt meg nem olvastam el
potolom.
Nos akkor mit javasoltok, adjam le az Enermax-ra a rendelest?
-
burny
aktív tag
válasz
AxBattler #27340 üzenetére
970-es helyett inkább 960, hát spórolni biztos hogy fog.
(#27339) sati
Ha kis 970-es kell akkor nézd meg ezt a zotac-ot. Nem teljesen mini itx, de nagyon kicsi, csak a hűtője lóg le a többi mini-itx vga-okhoz képest. De ilyen kis házakba inkább referencia hűtőset vennék, egy helyen beszívja a levegőt, kártya végén kifújja.
De ha nem sietsz akkor inkább várd meg az új amd vga-at.
-
törölt tag
-
Archttila
veterán
válasz
rbalint88 #27338 üzenetére
Igen, mar egyre tisztabban latom
Megrendelem az Enermax vizet, beszerelem uresen a talcat es valahogy megprobalom megmerni a szabad helyet, + a rubber ugye
Aztan eldontom, hogy 3.5 vagy noti.
VGA-bol pedig a Gigabyte GTX970 mini (17 cm) lesz a befuto.Ettol fuggetlenul orulnek egy kepnek amin gond bent figyel a 3.5 HDD az Enermax viz folott.
-
Archttila
veterán
válasz
#16939776 #27335 üzenetére
"Ahogy látom 90°-al elforgatva befér, csak a fölötte levő meghajtó tálcát bukhatod ha nincs szerencséd."
Nos igen, alulra menne egy SSD, (2.5” drive bay) a felso talcaba pedig mindenkeppen szeretnek egy HDD-t. Mivel van itthon egy NAS (2x3TB RED) igy ezt a vinyot csak atmeneti tarolasra hasznalnam, amolyan SSD kimelo megoldas lenne. Ezen felul erre mennenek a jatekok is, szoval nem szeretnek elso korben mindent az SSD-re tolteni/telepiteni, irogatni ra feleslegesen...
Kis erdekesseg, hogy a szoban forgo WD vincseszter honalpjan 26.1mm a HDD magassaga, a specifikacios pdf viszont mar csak 25.4 mm-t ir.
Szoval a kerdes tomoren: Mekkora szabad hely marad a HHD tarto keret, es a radiator kozott.Alternativ megoldas lehet persze ha elhagyom a HDD-t, es az arat egy nagyobb SSD-be fektetem.
Meg jo hogy a HDD es a vizet direkt nem rendeltem meg
-
Archttila
veterán
válasz
shteer #27334 üzenetére
Igen toluk rendeltem... (Silverstone SST-SG13B Sugo USB3.0,
A termék várható szállítási időpontja: 2015. május 13-15, státusz: Beérkezés alatt)Duracellm...
Koszi akkor ugy nez ki nem lesz gond! Ha mas nem akkor megveszem a mini VGA-t, maximum jatek alatt egy picit ciceregni fog :/ (fules mellett ugy sem hallom)
-
törölt tag
válasz
Archttila #27330 üzenetére
Ahogy látom 90°-al elforgatva befér, csak a fölötte levő meghajtó tálcát bukhatod ha nincs szerencséd.
Itt a manual a pontos méretekkel:[link]
Amúgy ha raksz a VGA és radiátor közé valami vastagabb műanyag fóliát, simán rá lehet támasztani, 1-2mm-t arrébb lehet rakni az alaplapot a csavarok és a furatoknál van annyi ráhagyás, és a pci-ex port is engedd kb. ennyi játékot.
Szerintem 95% hogy bele fogod tudni rakni.
-
Archttila
veterán
válasz
shteer #27332 üzenetére
SilverStone SX500-LG (125 mm (W) × 63.5 mm (H) × 130 mm (D) )
-
Archttila
veterán
Nem mini-itx VGA
csak mini ASUS GTX970...
sry
-
Archttila
veterán
Na sracok Szerdan megrendeltem az SG13-as kuckot ami egy SFX PSU tarsasagaban erkezik (remelem) valamikor a jovohet folyaman.
A hutessel kapcsolatban szeretnem meg a segitsegeteket kerni.
A vizhutos topicban az Enermax Liqmax II 120-as ajanlottak a Corsair helyett, viszont talaltam egy kepet amin egy 2mm-rel rovidebb Corsair H75 lathato es eppen csak elfer mellette a VGA.Sajnos Enermax-os kepet nem talaltam sehol igy felmerul a kerdes, hogy a jovoben esetleg mar csak mini-itx VGA-ban gondolkodhatok?
Ha nem muszaj nem vennek Corsair-t mivel rengeteg gond van veluk, es allitolag eleg hangosak. A VGA csak 2-3 honap mulva kerulne be a gepbe, viszont nem akkor szeretnem fogni a fejem 1-2 mm miattspec:
SilverStone SG13B | Enermax Liqmax II 120 | Corsair H75
Elnezest a silany megfogalmazasert, de lassan mar 2. napja ebren vagyok
-
törölt tag
válasz
szacsee #27327 üzenetére
Aprón szokott lenni jó áron. Egy 40-45 ezres konfighoz (lap+cpu+ram) én sem vennék 30K-ért tápot. Reális áron ~15K-ból ki lehet hozni egy AM1-et/vagy az itt leírt konfigot kiszolgáló tápot.
A másik konfighoz: alapórajeles, alulfeszelt cpu-val, kikapcsolt ventikkel, hdd-vel, D5(2-esen)
40-45W idle, és ~65W@ net meg lehet fogni a fogyasztását.
Ha hangos a táp ADDA ventije, akkor cseréld ki egy kevésbé brummogósra, ha nincs tuning, akkor így is ki kell tudnia szolgálni azt a 180-200W max. terhelést. -
szacsee
nagyúr
Duracellm & HookR: Köszönöm!
Idővel lehet majd összerakom a gépet, de jegelem egyenlőre.
PicoPSU + normális tégla 25-30000Ft, ha hozzárakok még egy picit akkor már egye erős ATX-es tápot tudok venni ami IDLE leállítja a ventijét. Vízhűtésnél pedig jelenleg nálam a táp a leghangosabb.
Fogyasztásban lenne némi előrelépés, mivel 80W körül ketyeg a gép üresben 5db 140mm-es ventivel, amit üresjáratban ki kellene kapcsolnom, no meg az OC-ból visszavéve 60-65W körül lehet megállna a fogyasztása. Netezés, filmnézésnél zavar a ventilátor, de ezt ki tudnám küszöbölni valahogy. -
zolika15
tag
Sziasztok egy olyan kerdesem lenne h az alabbi konfigot el fogja vinni egy Fsp 300w gls sfx tap??
Gigabyte b85n
G3220
2x4 corsair
Samsung msata
Asus gtx 750 ti oc strix -
törölt tag
válasz
szacsee #27318 üzenetére
"DC tápos alaplapot miért húztad ki ha megkérdezhetem? (pl)"
Mert pont ilyenem van:Kép és cicereg, pedig rendes delta táp van rajta... Fórumban azt írták hogy nem létezik..
most vagy kifogtam azt az 1db-ot ami hibás, vagy mindegyik ilyen de a többieknek "kevésbé érzékenyek" rá.
Nem tudok neked "tuti" kombinációt mondani, 120-as és egy 160-xt PicoPsu-t használok napi szinten, mind a kettő néma(ventillátor, HDD, és monitor nélkül lett tesztelve).
Az egyikhez én csináltam laptoptöltőből tápot:kép másikon meg egy delta ADP-150BB van. -
HookR
addikt
MSI A88XI AC V2 hivatalos oldal - [link]
-
HookR
addikt
Bár az MSI B85I-nél a CPU-foglalat már nem olyan szorosan, de még közel van a PCI-E foglalathoz, ezért toronyhűtőből is olyan kell, ami vagy szimmetrikus, de nem szélesebb kb. 110mm-nél, vagy aszimmetrikus, mint például:
- Thermalright True Spirit 120i (Szerintem válaszd ezt.)
- Thermalright HR-02 (Mivel ez 90 fokkal elforgatva tudod felhelyezni, a venti is oldalról tudja majd átszellőztetni)(#27318) szacsee: Ha nyugodtan akarsz aludni, akkor vedd hazai boltból garanciával (Tudtommal csak itt árulják: [link]). Hogy érdemes-e használtan, azt mindenkinek magának kell mérlegelnie. Az olcsóbb alternatívákkal pedig nincs elegendő tapasztalat, ezért azt is saját felelősségre.
-
-
zzola
titán
Sziasztok!
kisza25 fórumtárs kuckóját meglátva én is szerelmese lettem az ITX-es történetnek! Játszani is szeretnék rajta, de az anyagi korlátaim végesek!
Amit meg tudnék venni:
-új BitFenix Prodigy Mini-ITX 11k
-új MSI B85I 25k
-új Intel Core i3-4160 30k (később bővítés i5-re)
-új G.Skill Ares 2x 4GB DDR3 CL9 18k (alacsony profil)
-új ASUS PCIe R9270-DC2OC-2GD5 2GB 43k
-új GAINWARD PCIe GTX 750Ti Golden Sample, 2GB GDDR5 41k
-új MSI PCIe N750TI TF 2GD5/OC 2GB 41k
-1-1 SSD/HDD van már
-tápon még nem gondolkodtam
-CPU hűtőn nem gondolkodtamA 2 hiányzó elemre tudnátok tanácsot adni?
Köszi!
-
Valaki Akasa AK-FN078 Slimline PWM 120mm ventivel használja a Big Shuriken-t, és állítólag nagyon baráti a hangja.
-
HookR
addikt
válasz
szacsee #27310 üzenetére
2 éve használok PicoPSU-160-XT-t (kvázi non-stop), még soha nem halottam ciripelni.
Két dolog hallatja magát, amin lehetne javítani, a 3,5"-es WD RED és a Thermalright TY-147, ami le van szabályozva ~500 RPM-re (gyári tartomány: 900-1300 RPM) és így van egy ilyen nagyon enyhe 'kerepelés'-szerű hangja, ha közel hajol az ember.
A HDD-t vagy száműzd teljesen, vagy legyen valami csendesebb 2,5"-es (ha mindenképp kell 3,5"-es, akkor azt X idő elteltével le lehet állíttatni az oprendszerrel). Ventiből jelen esetben szerintem fontosabb szempont az alacsonyról induló fordulatszám tartomány, minthogy 120 vagy 140mm-es. Pl:
- Noctua NF-P12 PWM (300-1300 RPM)
- Noiseblocker eLoop B12-PS (400-1500 RPM) -
törölt tag
válasz
szacsee #27310 üzenetére
Tovább szűkíteném:
- DC tápos alaplap
- nem WI PicoPSU, vagy fix12v-os paneltáp + féltéglaVenti: sima 3 tüskés 5V-ra kötve,
NO PWM!ha lehet akkor élére állítva, nem fektetve elhelyezve.Csúszócsapágyas ventivel élettartam/zajosodás szempontjából lehet jobban jársz egy 120mm-el, mert kevésbé imbolyog a rotor. De meg lehet próbálni a 140-est is. R2 ezek egészen olcsók és jók állítva, ki lehet húzni a rotort ha tisztítani/zsírozni szeretnéd.
-
szacsee
nagyúr
Kicsit visszaolvastam a topikot.
Jól sejtem, ha nagyon halk, vagy néma gépet szeretnék, akkor a következő közül kell választanom:
- DC tápos alaplap
- nem WI PicoPSU, vagy paneltáp + féltéglaCiripelés mennyire jellemző a DC tápos deszkákra, illetve a paneltápokra, vagy a 12V-os Pico PSU-ra?
AM1 és BT közt vacillálok, de nem tudok dönteni.
AM1 drágább valamivel, viszont elvileg jobb a GPU supportja. Intel már az Ivy IGP-hez is csak legacy drivereket tol ki. Később gondolom ha fejlődne valamit a web (html5 és újabb), akkor reszeltek a BT-nek.
Böngészés, YT, illetve filmnézés lenne az elsődleges szempont. Esetleg némi Indie játék, de ez nagyon sokadrendű.
Gondolom a deszkának nem árt, ha oldalba rugom a házat egy nagyon csendes 140mm-es ventilátorral, hogy a mosfetek azért hűtve legyenek és élettartam szempontjából sem utolsó.
Véleményeket, javaslatokat szívesen fogadom. -
törölt tag
válasz
Mercutio_ #27307 üzenetére
Ha ezt csinálja mindkét CPU-val akkor vagy foglalatban görbe valamelyik érintkező, vagy sérült valahol a lap. Hívd fel őket mond hogy cserét kérsz mert nem jó a lap, és mire bemégy legyen ott a cseredarab, vissza fognak hívni az időpont miatt... Nekem belementek ebbe iponnál, és nem kérdezősködtek semmit. (ha nem akarsz lábat görbítgetni)
(#27300) Seep: légmozgás nélkül max. az asztalon életképes. Amint berakod egy dobozba 0 levegővel és a többi komponens hőjével kb.:halálra ítélted.
250D-ben ott van fölötte az alaplap tálca, és körbe letakarja a fém keret a szellőző nyállásokat.
Még rendes konvencionális szellőzése sem lesz lehetősége.Ez a táp nem jó a 250D-be.
Ugye ezt a tápot csak ráccsal felfelé szabad használni, lefele fordítva megnyúlik a meleg a PCB-n, és lekapcsol a hővédelem a vezérlő IC-ben.
-
válasz
Chesterfield #27304 üzenetére
A gyári helyett.
-
Mercutio_
félisten
válasz
szacsee #27305 üzenetére
Ha felállna a rendszer pont hidegen hagyna, hogy hány fokot lát a bios, kikapcsolom a hőfok alertet és kész, de itt az a gond, hogy bios logó után egy fekete képernyő jön a bal sarokban egy kurzorral és innen nincs tovább (legalább is a hdmi kimeneten ezt látom.
Most sok a meló, így majd hétvégén lesz talán időm vele foglalkozni.
-
burny
aktív tag
Ez sokaknak fog tetszeni:
Habey MITX-6770 lap,Baytrail quad-core J1900
Dual Intel I210/I211 Gigabit EthereEthernet
Built-in Ethernet port pin-header ready for POE (Power over Ethernet) setup
HDMI + VGA and LVDS/HDMI/DP/eDP add-on interface card options
Dual mSATA SSD support with easy jumper selection
Build-in Infineon Trusted Platform Module and 8-bit GPIO
Realtek ALC892 high-performance 7.1-channel HD Audio
Low power, fanless passively cooling
$159 -
szacsee
nagyúr
válasz
Mercutio_ #27302 üzenetére
Esetleg bios reflash?
Persze csak akkor ha stabil a gép, ha pl belassul win alatt is mert 128°C-ot mutat, vagy instabil, akkor nem érdemes. Érdekes jelenség amúgy, mert 100°C felett lassul és kikapcsol a gép, anno Q6600 és vízhűtéses rendszer szivattyú áram nélkül játék alatt jöttem rá hogy gond van. -
válasz
Chesterfield #27301 üzenetére
Annak szvsz elég kell, hogy legyen.
Azért valami minimális procihűtő idővel nem árt, ha befigyel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 15db töltő egybe (65W + 90W) kerek végűek (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged