Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HookR

addikt

válasz AxBattler #27388 üzenetére

A 2db 80mm-es venti a VGA-t hivatott hűteni (dual slot-os mellett 80x15mm-es fér el), így elvileg egy megfelelő bordával ellátott példány esetén rájuk lehet bízni a VGA szellőztetésének szerepét annak gyárija helyett. Vagy csak a dual slot-os VGA hűtőjét használod, ami így szabadon szellőzhet az oldalsó nyílásokon keresztül. Ha maradt volna a régi elrendezés, de dual slot-os VGA hellyel, akkor a táp akadályozta volna a VGA szellőzését.
    Az viszont igaz, hogyha így most az alaplap és CPU hűtésére be is teszel egy 120mm-es ventit felülre, a levegő sokkal korlátozottabb úton távozhat, de ezen lehet javítani az alaplap hátlapi takarólemezének elhagyásával (meglehet a gyári képen sem véletlenül van így :) ). Ha a 120-as venti helyett ODD-t, vagy HDD-t raksz a CPU fölé, akkor csak ennek megfelelően alacsony hőtermelésűek jöhetnek szóba. 3,5"-es HDD-t én amúgy is az SFX táp helyére biggyesztenék (pico vagy paneltáppal pótolva), akár 2db-t, amiről le lehet szívni a meleget a táp nyílásán keresztül 80 v. 92mm-es venitvel, ami egyúttal a CPU körüli rész szellőzését is segítené. Ekkor a meghajtókeret ugyan kiesik, ám 2,5"-es HDD-nek még marad hely mellettük állítva, SSD-nek meg mehet mSATA-s, vagy M.2-es változat.

• burny

aktív tag

válasz AxBattler #27388 üzenetére

Kicsit alulértékeled a változásokat: igaz hogy a vga 'csak' 1 slottal több, picit komolyabb 2 slot-os kártyák, amik már alkalmasak játékra (750ti) beférnek és kívülről tudnak friss levegőt kapni, nem fog befulladni a kártya. Ráadásul a táp nincs a közelben sem.

Vga nem fogja blokkolni a ventitket, linkelt képen van 2db beszerelve, 2 slotos vga mellett.

Igaz hogy az alaplap szellőzése fel lett áldozva a vga-ért, de szerintem megérte, szolid gamer igényeket 7 literen elég szépen kielégíti.

Nem mondom hogy hibátlan, lehetne mit javítani rajta, előlapon elrejtve egy kis szellőző rés, vinyóknál oldalt és felett kisebb rácsos rész hogy legyen légáramlás.

Frissíteni megérte ezt a modelt, legalábbis nekem (és valszeg sokan másoknak is), nagyon elgondolkodtatott hogy sg13/cougar qbx helyett ilyet vegyek a közelvjövőben.

Új hozzászólás Aktív témák