-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #18950 üzenetére
Gondolom ez akkor ha közvetlenül a Hotendre szereljük. Én megfordíthatom, de akkor a motor forgásirányát is meg kell fordítani különben ugyan arra fogja tolni az anyagot.
-
Gabesz87
veterán
válasz
2thletme2day #18953 üzenetére
Hat igen, valószínűleg nekem is a retract miatt szakadt bele. Ja, gondoltam rá, hogy megforditom, csak akkor motorral együtt fejjel lefelé kell állítani, és elforditani 90 fokkal. Így a BMG oldalt úgymond logna lefelé ami persze mindegy, csak nem tudom, vajon a motor elferne-e az orsotol. De mindegy, mert úgyis DD lesz, aztán gondoltam, akkor legyen már inkább egy hibátlan BMG a gépben.
-
izisz
senior tag
válasz
2thletme2day #18950 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #18948 üzenetére
What? Szerintem te valamit benéztél.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
2thletme2day #18881 üzenetére
Írtam az eladónak, annyit írt hogy a postán van a csomag, fizetnem kell érte és legközelebb legyek körültekintőbb hogy speciális postázással küldjék. Lényegen nem változtat. Fizetnem kell érte ha átakarom venni a csomagot. Én magam sem tudok róla többet.
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #18832 üzenetére
-
WunderKinder
aktív tag
válasz
2thletme2day #18793 üzenetére
Inkább arra lehet jó, hogy a hőt kevésbé adja át. De az meg max akkor gond ha PLA-ból vannak a motortartóid.
-
Zsolt74
senior tag
válasz
Én régebben próbáltam, de nem sokat használt, mert a csavarok átvitték szinte ugyanúgy a rezgést.
-
izisz
senior tag
válasz
Csak elmélkedés, de
- a csavarok közvetlen kapcsolatban vannak a motorral, továbbra is átvezetik a rezgést a vázra; a gumis pont ezért jobb
- a parafa is összenyomható vagyis itt is meg tudod úgy feszíteni a szíjat, hogy ne legyen meg a derékszög, pont mint a gumisnál
ahogy számolom, 2 pont a gumisnak, 1 a parafának -> gumi nyert (szerintem) -
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #18769 üzenetére
Szállítás mennyi?
-
Gabesz87
veterán
válasz
2thletme2day #18703 üzenetére
Tegnap, vagy tegnapelőtt azt megnéztem LCD-ről. Alapból 500 volt, emeltem rajta, 550-re. Lehet, hogy még megpróbálom 600-ra felvenni, csak mára kicsit elegem lett. Nyomtatni akartam a direct drive-os v6+BMG megoldáshoz Petsfang konzolt, de az első réteg valami siralmasan néz ki. SZinte átlátni a vonalak közt, abszolút nem homogén. Le is állítottam. Én nem tudom, miért szívok most ennyire az új filamenttel, a Gembirddel már egész jól sikerült nyomtatni. Holnap majd próbálkozom tovább.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #18525 üzenetére
És valóban benne van a Netfabb, most éppen dolgozik a modellen. 210MB-ból készített 71MB-os STL fájlt, mindjárt kipróbálom mit kezdenek más szeletelő progik a javított modellel.
-
Yofej75
aktív tag
válasz
2thletme2day #18539 üzenetére
Tegnap próbáltam átállni PLA-ról ABS-re. Gyári Ultrabase a tárgyasztal. Alig tudtam leszedni az ABS maradványokat. PLA simán levált hűlés után de ez... Vennem kell acetont, ezen az IPA nem segít.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
2thletme2day #18541 üzenetére
Elkeozelheto, akkor csokkentem a homersekletet 195-190 fokra es a bedet 70-re novelem.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
2thletme2day #18539 üzenetére
Ultrabest mar vettem, de nem akar tapadni rendesen ra. Holnap kiprobalom ezzel a ragasztos dologgal, 210 nozzleval es 70 bed hofokkal es lefelezem a sebesseget.
Bar a masik problema meg igyis ott lesz jogy nyomja ki a PLA-t akkor is amikor nem kellene.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #18525 üzenetére
Ez inkább engem érdekelne. Köszi majd kipróbálom.
-
fape
senior tag
válasz
2thletme2day #18488 üzenetére
Alapjában igen. a negatívon szokott lenne a tranzisztor. Pozitívnak az használsz, amit akarsz.
-
törölt tag
válasz
2thletme2day #18275 üzenetére
Igen, ez mind lehetséges, mivel én nem állítottam semmit. Tehát, vagy minden alapbeállításon volt, vagy a modell tartalmazott egyedi beállításokat.
Mivel még nagyon új vagyok, ezért nem tudom, hogy ezek a dolgok hogyan működnek. De visszatöltöttem a T800 fejet, és ezeket a beállításokat találtam. Gondolom, ezekről beszélünk, ha mellélőttem, akkor bocsesz ...
(Én egyedül a fej méretét állítottam, mivel túl nagy volt eredetileg, és arányosan csökkentettem rajta. Egyébként, ami elkészült belőle, az nagyon szép lett, szinte hibátlan. Ezért sajnálom is, hogy így elqródott ...)
layert kérdezted, gondolom az ez:
meg a temperaturekat. Az meg ez.
A Heated Bed az Layer 1 40 fok.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
2thletme2day #18275 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
Kicsit trükköznöm kellett, de megvan a megoldás. Mikor állítok az egyik sarkon egyből kell menni a következőre. A lényeg, hogy az asztalt mozgatnom kell a kalibráció közben, mert ha nem mozgatom akkor pontatlan lesz a beállítás. Így most egész jóra sikerült.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
2thletme2day #18038 üzenetére
Ezer hála végre sikerült.
Az oldotta meg a problémáét, hogy fokozatosan adtam rá a ventilátor fordulatszámot. Egyébként ha viszonylag nagy dolgot nyomtatok akkor hogy érdemes a ventilátort bekapcsolni?
Azért kérdezem mert nagyobb testnél sok idő mire végez egy szinttel. -
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #17591 üzenetére
Értem, lehet kipróálom.
Csak sok a CURA-t használják, de tényleg a Simplify-vel szeletelnek a profik.
-
Reggie0
félisten
válasz
2thletme2day #17591 üzenetére
Overhang/bridge kezelese is sokkal jobb prusaslicerben.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #17422 üzenetére
Nem, mert Simplifly3D-ből nyomtattam, illetve kérnék tőled és másoktól egy hasonló fotót egy 25mm-es modellről. Persze sokat számít a megvilágítás és fényképezőgép típusa. Élőben nagyon jónak tűnik.
-
MASSlag
tag
válasz
2thletme2day #17406 üzenetére
Marad a DIY vonal az biztos, valószínűleg a mostani megoldást kombinálom a magball-al. Menetesen állítható hossz, de henger mágnes nyomtatott fészekben a kész fém helyett, ehhez viszont szépen kell majd tudnom POM-ot nyomtatni a gömbfelülethez.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #17406 üzenetére
erre gondolok, de akkor ezek szerint ez felesleges lenne:
-
MASSlag
tag
válasz
2thletme2day #17371 üzenetére
Ezt a részét elég egyszerűen oldottam meg, gyakorlatilag egy M4-es menetes szárat ragasztottam a 6/4-es szénszálas rúdba, utána pedig kontraanyával beállítottam a távolságot.
Akartam még nyomtatni egy ráhúzható kúpos elemet 4-es és 13-as furattal a két végén,kis túlfedéssel, hogy levegye a hajlító terhelés a menetes szárról, de a KD413-as megoldást nem viszem így tovább, mert még teflon lapokkal kihézagolva is épen, hogy jó. Majd lesz belőle állítható webkamera állvány (igen ennyire fog a csukló).Most megint áll szerencsétlen delta, mert az egyik lineáris kocsi megadta magát, laza lett. mint a Riga lánc. Valahogy kifogtam ezeket a gyári hibás alkatrészeket
-
MASSlag
tag
válasz
2thletme2day #17312 üzenetére
Ali-ról szereztem be, a minősége nálam kifogástalan volt, de nem olcsó az sem LINK . 12db KD312 55$ szállítással
Annó az M4-es furat/mentes vég miatt választottam a 413-at, de egy jó rúdvéggel a 313 is jó lehet.
-
MASSlag
tag
válasz
2thletme2day #16875 üzenetére
Nekem nagyon bevált, eddig a legjobb amit használtam. Én alu csőből hajlítottam a fúvókát (kellett hozzá nyomtatni egy készüléket) kézzel pedig kifurkáltam. A hanghoz egyébként sokat tesz hozzá, hogy nagyon rezeg a pumpa, ha bedobozolod akkor egész jól lehet kezelni a hangját. Pl. így: LINK azzal a különbséggel, hogy én raktam bele hűtést, mert nagyon tud melegedni.
Egyébként én csak bridge esetén hajtom 100%-on egyébként 50-60%-on.
Nekem a Bed helyére van bekötve, mivel a bed-em már eleve mosfet-es.
Nálam a fő cél az volt, hogy fűtött kamrában is működjön, de végül a Kossel-en is maradt mert jobban működik, mint a blower. -
2thletme2day
őstag
válasz
2thletme2day #16699 üzenetére
Megtaláltam. Ensure vertical shell thickness az opció neve ahol lehet kapcsolni.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
2thletme2day #16615 üzenetére
valóban sötéten használtam, most felraktam a 4.1.0-t az megy
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #16615 üzenetére
Időszakosan össze szokott omlani. A hiba a Thingiverse.com-on van.
DrojDtroll:
Nem frissítettél vga driver-t? -
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #16490 üzenetére
PID tuning-ot kellene csinálnod. Ha nem oldja meg, akkor vagy a patron vagy a termisztor hibás.
A PID tuning-ot viszonylag közel az asztalhoz csináld és tedd a ventilátort maximum fordulatra.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #16456 üzenetére
Most már eldöntöttem hogy Kossel lesz, ha nem gond akkor kérdeznék ha eljön az ideje. Szerencsére Zsolt74 fórumtárs is sokat segít/ett. Ez a videó egyértelműen azt erősíti bennem hogy jó lesz ez a Kossel.
-
Holleanyo
tag
válasz
2thletme2day #16456 üzenetére
Megpróbáltam a Marlint felrakni. Szépen lefordította az Arduino IDE, de a feltöltés nem sikerült. Ezt a hibaüzenetet dobta ki: (próbáltam a programozó modulon és USB-n keresztül is.
Mi a gond?
avrdude: Version 6.3-20171130
Copyright (c) 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/
Copyright (c) 2007-2014 Joerg WunschSystem wide configuration file is "C:\Users\Documents\ArduinoData\packages\arduino\tools\avrdude\6.3.0-arduino14/etc/avrdude.conf"
Using Port : COM1
Using Programmer : arduino
Overriding Baud Rate : 115200
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x81
avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x81
avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x81
avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x81
avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x81
avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0x81
avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x81
avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x81
avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x81
avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x81avrdude done. Thank you.
Probléma az alaplapra feltöltéskor. Nézd meg a http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload -t javaslatokért.
-
Holleanyo
tag
válasz
2thletme2day #15912 üzenetére
Igen, kipróbáltam. Ezt írja ki:
Send: M501
Recv: echo:Hardcoded Default Settings Loaded
Recv: echo:Steps per unit:
Recv: echo: M92 X80.00 Y80.00 Z400.00 E93.00
Tehát, az E értéke visszaállt 93-ra!
Az első tesztnyomtatásom ilyen lett az új extruderrel :(egyedül a step/mm értéket kalibráltam!)
Mit kell még beállítanom ezen kívül? -
Zsolt74
senior tag
válasz
2thletme2day #15899 üzenetére
Igen azt gondoltam hogy egyenes plexivel nem lehet leburkolni.
Elég jó lett a Benchy minősége. -
Zsolt74
senior tag
válasz
2thletme2day #15888 üzenetére
Nekem nagyon bejón a formája,(sokkal jobban tetszik mint a Tevo Little Monster).
Hatalmas a nyomtató de szerencsére nálam az asztalon elfér.
Nem a lakásban nyomtatok vele így szerencsére nem gond a hangja, de a ventilátorokat valószínűleg azért én is halkabbra fogom cserélni.
A dampert és a smooter-t már megrendeltem hozzá.
Remélem a gömbcsuklók nem fognak nagyon kotyogni(a nyomtatási minőség rovására).
A nyomtatótér leburkolásán gondolkodom még, elvileg 3 plexi lappal ez megoldható.
Az ára is elég jó, pláne a Tevo-hoz képest.
150.000Ft-ért nem igazán lehet ekkora nyomtatót találni (max a prusa-kat).
Szerintem a héten már nem fogom megkapni, mert hajnalban indult el a Németországi,DHL központból és a magyar postát ismerve pénteken kevés az esély rá hogy kihozzák.
Pedig hétvégén ráértem volna tesztelgetni. -
Holleanyo
tag
válasz
2thletme2day #15830 üzenetére
Köszi! Melyik parancs állítja a fej kezdő (0 pont) pozicióját y irányban? Az a problémám, hogy a jelenlegi extruderem előrébb került az x tengelyen és így lelóg előre 16mm-t a tárgyasztalról. Tehát a fej y irányú kezdő pontját kell átállítanom szoftveresen.
-
Thowra123
tag
válasz
2thletme2day #15683 üzenetére
A kijelző működik és a lap is. Marlin 2.0 volt eddig rajta.
Szeretném kipróbálni klipperrel is. -
TheProb
veterán
válasz
2thletme2day #15532 üzenetére
Próbáld meg olyan útvonallal, amiben nincs ékezet.
Admin módban indítottad a console-t? -
stagenull
csendes tag
válasz
2thletme2day #15047 üzenetére
Nem próbáltam, de holnap nyomtatok egyet, hátha javít a helyzeten, legalább ideiglenesen. Köszi a tippet!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #15002 üzenetére
áh só, értem.
mondjuk nagyon örülnék egy olyan petsfang jellegű dolognak, ahol nem kell közdaraboznom, a vállas V6 véget simán bele tudom tenni a BMG-be, és köré a nyomtatott petsfang duct + mount+plate-t....
-
Reggie0
félisten
válasz
2thletme2day #14858 üzenetére
Ezek a vezerlok nem tudom mennyire ESD vedettek.
(#14859) erer1000 Es konkretabban milyen gep az a gyorstprotipus gyarto gep? Ez kb. olyan, mint ha azt kerdeznek, hogy hogyan tesztelnel gepi hajtasu kozlekedesi eszkozt, aztan azt se tudod, hogy az gepjarmu, repulo vagy hajo. Prototipizalobol van: SLA, DLP, FDM, SLS, SLM, EBM, LOM, BJ, MJ.
-
Gabesz87
veterán
válasz
2thletme2day #14787 üzenetére
Erre az anniversary sale-re gondolsz? Hogy csináltad, nem értem!? Én is pár napja ezen az anniversary sale-en rendeltem pár dolgot:
- SKF 1.3 lap TMC2208-akkal+TFT35-el
- v6 hotend szett
- extension kábel a BLTouch-hoz
- 5015-ös venti
- 17HS4023 motorMinden eladói kupont begyűjtöttem rá, de kb. $2-3-al lett olcsóbb a végösszeg,
Hűha, most veszem éeszre, ahogy kigyűjtöttem ezt a listát, hogy a motor 12V-os. Ender 3-am van, és maradnék az SKR-el is 24V-on. Létezik ilyen 24V-os palacsinta motor? Lehet, hogy lesz egy fölösleges eladó motorom....
-
trialkornel
tag
válasz
2thletme2day #14765 üzenetére
Azt hogy hoztad ki annyira? Kupon?
(#14762) azbest: 128 megás? Valakinél én 128 gigás kártyát olvastam.
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #14322 üzenetére
HIPS Filament – Explained and Compared (angol)
HIPS könnyen festhető, megmunkálható, jól ragasztható, foodsafe, nem toxikus, teljesen újrahasznosítható, nem bomlik le nedves környezetben. Nagyon hasonlít az ABS-re. Gőzei olyanok, mint az ABS-nek.
-
bigrob
őstag
válasz
Vízben oldható anyag.
-
Reggie0
félisten
válasz
Hogy ne legyen ugyan olyan mint a rendes anyag, igy latod, hogy kioldodott-e rendesen.
-
-kdM-
senior tag
válasz
2thletme2day #14091 üzenetére
Marlinban:
// Travel limits (mm) after homing, corresponding to endstop positions.
#define X_MIN_POS 0
#define Y_MIN_POS 0
#define Z_MIN_POS 0
#define X_MAX_POS X_BED_SIZE
#define Y_MAX_POS Y_BED_SIZE
#define Z_MAX_POS 240Curában nyomtató beállításoknál nozzle offset, Slic3rben extruder offset.
(#14090) DrojDtroll
Slic3rben nekem ott van az end g-code, miben nézted? De a végére rakhatod:M104 Sx; Hotend temp xC
M140 Sx; Bed temp xC;Szerk: Bocsi, látom Cura. ott is ott a g-code végén a M104/M140 S0. Akkor gondolom csak post processing scripttel lehet berakni a végére.
-
pirosvilamos
tag
válasz
2thletme2day #14051 üzenetére
Azt az 5 dolláros kupont nem látom
-
MASSlag
tag
válasz
2thletme2day #13793 üzenetére
Egészen pofás lett, masszív szerkezet. Egyszerűnek tűnik a szerelés is, ennél lentebb valószínűleg nem tudnák szorítani az alkatrészszámot.
Azokat a gömbcsuklókat viszont ideje lenne már lecserélni valami minőségibb megoldásra. Az egy dolog, hogy egy idő után kikotyogósodnak, de az a bronz persely ami benne nagyon könnyen deformálható, ha nem akarod, hogy kilazuljon a csavar.
Nyilván a filament tartót csak azért teszik rá, hogy legyen rajta valami, de az is egy olyan dolog ami nem volt túl jó az Ac Kosselen sem.
-
fape
senior tag
válasz
2thletme2day #13778 üzenetére
Sztem a 4max pro miatt most levették az összes elérhető helyről. Én is nézeget már egy ideje, már mint amikor nem a voronra csorgatom a nyálam
-
fape
senior tag
válasz
2thletme2day #13686 üzenetére
Az még akár jó is lehet. Remélem kiakarják szórni a raktárkészletet, olcsóér' persze.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #13686 üzenetére
hmm, mondjuk eu raktárból 400€-t meg is adnék érte majd akcióban
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #13684 üzenetére
remélem legalább ettől olcsóbb lesz a Linear Plus, másodnyomtatónak szeretnék venni
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #13676 üzenetére
nálam nem látszik
mennyibe kerülne?
-------------
más: octoprint távkapcs., ha nem akarok portforwardolni, milyen lehetőségeim vannak? cloud, octo vpn létezik?
-
Zsolt74
senior tag
válasz
2thletme2day #13676 üzenetére
Jól néz ki, de amíg nem szerelik lineáris sínnel addig nem fog szépen nyomtatni. A Litle Monster se nyomtat szépen a görgős kocsik miatt.
-
bigrob
őstag
válasz
2thletme2day #12949 üzenetére
Rákérdeztem Alin az Anycubic storenál.
Árat viszont nem mondott még..ANYCUBIC Official Store
"Hello,
Thanks for your attention.
Maybe we will launch it in March.
Please keep paying attention to my shop.
If there is updated information,we will inform you early." -
Tankblock
aktív tag
válasz
2thletme2day #12284 üzenetére
Nálam szép lyukas fát nyomtat bele saccra tized annyi anyag és könnyen eltávolítható eddig....
Tetszik... -
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #10562 üzenetére
kérdezz rá, elvileg ua az importőr úgyis.
@Imy minimálisak az árkülönbségek legtöbbször, egy bkv jegy árát se érik meg, nemhogy az utazással töltött időt.
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #10562 üzenetére
Bevachiptől a szállítás is olcsóbb és az anyag is.
De érdemes a hobbykingtől rendelni ott sokkal olcsóbb a PLA.
-
energy4ever
addikt
válasz
2thletme2day #10559 üzenetére
Enis aqua-bol vasarolok. Nalunk itt a Polusnal van keszleten is par alap szin.
Remelem majd valamikor bovitik a valasztekot, vevo lennek par dologra, de kintrol meg nem szeretnek rendelni.
-
bigrob
őstag
válasz
Mire én elmászok addig jobban kijövök az easy-shop-al vagy papírdepóval.
15-ben lakom, 4-ben dolgozom, fentebb említett boltok átvevőhelyei pedig majdnem útbaesnek. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
ilyen 95 meg 299 ft árkülönbségek vannak a gurigákban, én a bestmarkt ferenc téribe járok, mert az van közel a melóhoz, meg a körúthoz is.
-
bigrob
őstag
válasz
2thletme2day #10181 üzenetére
S3D sem jósolt még pontosan semmit..
Függ a gépen beállított acceleration, jerk meg minden értéktől. -
izisz
senior tag
válasz
2thletme2day #10074 üzenetére
Erre részben hadd válaszoljak: mi a tmc2130-ból indultunk ki, Denil is ez alapján válaszolt (mindkettőnknek csak ez van).
A 2208 "különcsége" nem merült fel - most néztem datasheet-et, ennél valóban csak ustep-et lehet állítani jumperrel standalone módban, igazad van.
A zaj+24V dolog meg innen jött: watterott faq - viszont ez is spreadcycle-re vonatkozik.
Viszont figyelmedbe ajánlom a datasheet 65. oldalát. Aflowcharton pont van egy elágazás "Audible chopper frequency" - itt is ajánlja a motor áram csökkentést (ezt emelem ki, mert ez a legegyszerűbb elsőre) -
DeniL
tag
válasz
2thletme2day #10074 üzenetére
Hello,
de igen, ha jól tudom, de javítsatok ki, jumperrekkel csak 4/8/16 microstepet tudsz állítani, szoftveresen skálázódik fel. A baj csupán annyi, hogy ha megvan melyik módban akarod használni a TMC-t, akkor megnézed hogy a CFG-knek milyen állapot kell. Hiába veszed le vagy teszed fel a jumpert, ha smd ellenállással GND-re van fixen húzva, holott neked Open kellene, ha felrakod a jumpert (Gen L esetén), akkor meg VCC-re van húzva a lába. A full csendeshez ez nem elég. Az szomorú, hogy 24V-n is csinálja.
Én TMC1.0-át használok, ami nincs előkészítve SPI-re. Nem szórakozom Marlinből a TMC szekcióval, nekem elég ha csendes, nem kódból állítok mA, vref-et stb. Nem szoftveresen van használva. Nekem az már bonyolult volt. Amúgy Marlin 1.1.5-t használok, amiben még nem voltak definiálva a motorvezérlők az X,Y,Z,E-re, mint a későbbiekben.
-
DeniL
tag
válasz
2thletme2day #10017 üzenetére
Hello,
2 napot szántam rá Izisz kollégával, mire rájöttünk a dolgokra Ugyan ezekkel küzdöttem, csak közben sikeresen megöltem két db TMC-t is a Gen-L-ben.
Ha minden jumper kiszedsz a driver foglalat alól, akkor SpreadCycle módban fognak menni a TMC-k, azaz van elég nyomaték, cserébe nem a legcsendesebb. Mivel 12 V-ról működteted szerintem, ezért van meg a cincogás-vinnyogás. Bár ha pár hozzászólással feljebb tekersz, amit nem tettél meg, ugyan ez volt a kérdésem és a jelenségről is linkeltem videót, csak nem fejtette meg a problémát senki.
SpreadCycle módban a CFG1,2,3 gnd-open-open-vannak. Vagy elfogadod ezt és használod így, vagy 18+V-al táplálod magát a boardot, vagy külön a drivereket. Ha 24V-al kínálnád meg a lapot, valószínűleg megszűnne a jelenség.
A másik lehetőség, amit Én is bejárok, maradok 12V-on, és csendesebb módban használom (StealChop), ellenben nyomatékvesztés léphet fel, de a hangja nem zavaró, nincs vinnyogó zúgás. Ehhez a módhoz a CFG-ket open-open-openbe kell tenni. Vagy kivágod a TMC-k megfelelő lábait, vagy levágod szikével az MKS GEN-L alaplapon a motorvezérlő foglalatoknál a nagy szürke kondi alatti két db smd ellenállást. Ezután berakva a TMC-ket, megfelelő Vref és hűtés után csendben dolgoznak.
Vigyázz ne járj úgy mint Én, ne matass áram alatt (usbről táplálva a board is számít), és nagyon figyelj a driverek irányára, mikor behelyezed.
-
2thletme2day
őstag
válasz
2thletme2day #10016 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből. Ilyen "halk" a nyomtató nyomtatás közben. [link]
-
izisz
senior tag
válasz
2thletme2day #9974 üzenetére
Van védelem. Adatlapjában megtalálod hány fok (80 körül rémlik). Ha bekapcsol, észre fogod venni - layer shifted lesz
-
quby
őstag
válasz
2thletme2day #9819 üzenetére
A kérdés az hogy 12 vagy 24 voltosak. Én egyelöre nem nagyon találok normális 24 voltos vemtit, ami nem aranyárban van. Ender 3 ugye 24 voltos, vagy be kell tegyek egy átalakitót.....
-
gigaherz
tag
válasz
2thletme2day #9819 üzenetére
PLA tárgyhűtésre is megfelelő? Tevo Tarantulához kapott alaplap hűtőt használom jelenleg erre, de nagyon hangos, ~9 CFM körül lehet, a Noiseblocker pedig "csak" 4 CFM. (Firebay Peanut Fanduct-hoz)
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #8650 üzenetére
A szürke Spectrum szépen megy.
Az okosok szerint a fekete és a fehér a legnehezebben nyomtatható.----------------------------------
Más:
Milyen lead screw-ra építenétek nyomtatót?
2-4-8mm?
Tarantula gyári 2mm pitch és lead. -
skul0
aktív tag
válasz
2thletme2day #8650 üzenetére
Nálam is van szürke Gembird, de én nem tapasztaltam vele semmi hibát. 2 hónapot állt a nyomtatón, és ugyan olyan mintha csak tegnap nyomtattam volna vele.
De ez igaz az eddigi összes Gembird-re amit használtam. -
janek69
senior tag
válasz
2thletme2day #8558 üzenetére
OK,lehet,hogy inkább csak nem pontos amit írtam. A retractk tuti nem működik annyira jól mint a direct-nél,de szerintem alapból elárulja,hogy mekkora lötyögés pontatlanság van a 2 módszer között,hogy amíg a direktnél 1-2mm retract bőven elég,addig a bowdennél ez több mint 6 mm.
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #8539 üzenetére
-
trialkornel
tag
válasz
2thletme2day #8361 üzenetére
Én is megbuheráltam a gyári tápot mert nagyon hangos az a kis venti és azóta is teljesen jól működik. Szétszedtem, kivágtam a fedélből a rácsnál egy nagyobb részt és rátettem kívülről egy 8 centis ventit mivel az már nem fér el belül. Nyomtattam a venti alá egy keretet hogy jobban felfeküdjön a lemezre és ne zörögjön, meg egy rácsot a tetejére. Szép is, halk is
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
Ha szívó, ha fújó, akkor is átmegy az egész tápon a levegő, mert ha jól gondolom, akkor a ventilátortól távolabbi oldalán vannak kivágások. A szekunder oldali egyenirányítás szokott jobban melegedni. Én lehet megfordítanám a ventilátort fújóra, mert úgy több levegőt tudna átnyomni a tápon. És a rácsot is ki lehet szedni, a ventire meg nyomtathatsz olyan rácsot, ami kupola formájú, annak nincs olyan hangja. Thingiverse tele van ilyenekkel.
-
izisz
senior tag
válasz
A rácstól egy dremel-el meg tudsz szabadulni... mert nem csak útban lesz, a hangja is barátságtalan lesz...
(#8362) kristof_ : szép munka, csak így tovább!(amúgy ezek is "kalib kockák", csak állatkának álcázva, csak szólok
)
-
kristof_
tag
válasz
Remélem nem gond, hogy megosztom ezt. Ma végre megvolt az első két próbanyomtatásom (ami nem kalibrációs kocka) a saját tervezésű és gyártású corexy nyomtatómon. Még van pár dolog ami javításra szorul a mechanikán, illetve a szeletelő program beállításait is tesztelnem kell még nagyon sokat, de már végre nyomtat a gép
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
2thletme2day #8359 üzenetére
Nem fog útközben eltévedni a levegő
A vastagabb venti még jobban is nyomja a levegőt.
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #8027 üzenetére
Pi camera V2/V2.1 is jó lehet.
-
blountex
senior tag
válasz
2thletme2day #8027 üzenetére
Nem lenne célszerűbb egy akció kamerát venni inkább? Sokkal jobb felvételeket lehet készíteni....
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #7619 üzenetére
-
compi.hu
senior tag
válasz
2thletme2day #7458 üzenetére
Ahogy az előttem válaszolók már helyesen jelezték, a be- és a kimeneti oldal közötti nyomáskülönbségről szól a mese. Axiális ventillátornál ez minimális. Nagyon lebutítva ez azt jelenti, hogy ha valahol a levegő útjában mondjuk fele akkorára csökken a légút keresztmetszének területe, akkor nagyjából feleződni fog a szállított levegő mennyisége is.
Radiális ventinél ez azért jóval kedvezőbben alakul. -
janek69
senior tag
válasz
Nekem 2db 5015 nyomja 100%-on,alig van leszűkítve kicsit,így tudok nyomtatni szinte vízszintesen is,előtte volt 1db 5015 az is kevés volt,ezek a radiális 40x40-esek szinte csak kicsit kavarják a levegőt.Persze ha bridge-et és egyéb vékony dolgokat nem akarsz nyomtatni akkor elég lehet.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Alkalmas, de a radiális jobb. Utóbbinak nagyobb a statikus nyomása.
-
compi.hu
senior tag
válasz
2thletme2day #7452 üzenetére
Nem akarsz axiális ventit targyhűtőnek.
-
izisz
senior tag
válasz
2thletme2day #7443 üzenetére
Ha netán használsz raspberrypi-t octoprint-el (vagy astro-val), akkor még plusz haszon, hogy az 5V sby feszről mehet a raspi állandóan, így a nyomtató ki/be kapcsolható octo-ból is (kis vezetékezés után).
Ha erre nincs igényed, akkor én nem látom más hasznát az atx tápnak. (esetleg egy passzív atx még szóba jöhet...) -
TheProb
veterán
válasz
2thletme2day #7112 üzenetére
Nemtom te mennyivel használod, nekem a 3mm & 45-50mm/s jött be talán a legjobban. Coastinggal
-
janek69
senior tag
válasz
2thletme2day #7085 üzenetére
Ezeknek a ventiknek semmi bajuk nem lesz a fordított polaritástól,csak egyszerűen nem működnek és az elektronika felé sem csinál semmi olyat ami gondot okozna.Szóval egyáltalán nem kell aggódni.
-
compi.hu
senior tag
válasz
2thletme2day #7077 üzenetére
Sejtem mit szoptal be. Forditva van fent az uj vent csatlakozojan a muanyag veg mint az eredetin. Ergo forditott polaritassal tudod csak bedugni. Csekkold le hogy ha az eredetit dugod be akkor ugyan oda megy-e a piros vezetek mint ha az ujat.
Ha ez a baj es hihetetlen mazlid van akkor sem a venti sem az ot meghajto tranzisztor/mosfet nem kapitulalt, ha nincs akkor a kettobol csak az egyik, ha peches napod volt akkor mindketto.
Mondjuk az, hogy ha radugod a regit es azonnal felporog anelkul hogy menubol vagy g-code-bol bekapcsolnad tul sok jot nem sejtet a meghajto allapotaval kapcsolatban.
Most latom, hogy linear plus. Ezt mar en is beszoptam, vitte a tranyot is meg a ventit is (trigorillan tranyo kapcsolja a kisteljesitmenyu kimeneteket, nem mosfet)
-
Zsolt74
senior tag
válasz
2thletme2day #7071 üzenetére
A Fan-t lehet állítani a nyomtató menüjében, alap beállítása 0, ezért ha nem nyomtat a nyomtató akkor nem ad rá áramot.
A menüben, tekerd fel 100%-ra és akkor menni fog. -
compi.hu
senior tag
válasz
2thletme2day #7051 üzenetére
Nem.
-
compi.hu
senior tag
válasz
2thletme2day #6997 üzenetére
Kicsi a világ, mi?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #6997 üzenetére
+ compi
helló urak, láttam ám
@Saccco jóez?
-
compi.hu
senior tag
válasz
2thletme2day #6992 üzenetére
G.N. a monogram? :-P
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #6782 üzenetére
Játszd le egy TMC2100-val.
-
azbest
félisten
válasz
2thletme2day #6674 üzenetére
Haha, jópofa. És a kommenteket elnézve, a vicc ellenére némelyik nem is annyira hülyeség. Régi szép emlékeket idéz, mint amikor crt monitorra tett tálban kelesztettem a pizzatésztát a kollégiumban. A tészta receptet meg az egyik ph topicból lestem
-
blountex
senior tag
válasz
2thletme2day #6661 üzenetére
Már videon keresztül is elég idegesítő volt a hangja...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged