- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janix12
aktív tag
válasz
Yofej75 #20121 üzenetére
Neked megy a válasz, de a aki érintett Photon-S kérdésben egészen nyugodtan kérdezzen..
Pár mondatban leírom eddigi tapasztalataimat..Már egy éve használom, nem napi rendszerességgel.
Az elején döcögős volt a kapcsolatunk, mert nem hozta az elvárt minőséget. Előtte egy első szériás Photon-om volt aminek ugye az egyik nagy hiányossága az, hogy a teljes nyomtatási felület 1/3-a, ami pontosan tapad-épül a megadott értékeken. A közepétől kifelé egyre gyengébb a minőség.
Többek között azért váltottam Photon-S re mert újítás volt az UV LED-matrix.Egyébként ez a része fényévekkel jobb mint az elődnek.
Viszont sokat spóroltak a nyomtató házán. Fém helyett műanyag minden irányban kivéve a kád és kijelző platform, ami amúgy megegyezik az előző Photon-éval.
Sajnálom, hogy ezen spóroltak mert pont ez tetszett az első szériában. Masszív és nehéz szerkezet volt, érezni lehetett a minőséget.Miután kicsomagoltam voltak nehézségeim. Az új szeletelő progit kellett telepítenem pendrive-ról amit adtak hozzá..
Iszonyat macerás volt kezelni, beállítani.. Néha lefagyott..Aztán 2-hét mókázás után leszedtem a legfrissebb szeletelőt az Anycubic oldaláról ahol a leírásban figyelmeztettek, hogy FW-t is kell frissíteni..
Mire mindennel elkészültem kinyílt a világ..
Minden az elvártaknak megfelelően működik és nem bántam meg a váltást..Két dolog..
Az egyik a szintezés..
Kicsit elmérték és felfekszik a kád oldalára a build plate tartó kar, ha nagyon le van engedve..
Ezért én úgy szintezek, hogy kád benne, leengedem amíg el nem kezd szorulni és nem forog el majd utána lehúzom fix-re.. Ez addig marad meg amíg nem kell feszegetni a kész modellt a build plate-ről... Feszegetés után ismételni kell a szintezést..
Ha nagyon ráengeditek az üvegre a build plate-et és úgy húzzátok le, ferde lesz (a műanyag ház átka).Másik dolog..
A szeletelőt Win7 kompatibilis módban tudtam csak normálisan használni Win10 alatt.. -
Geller72
veterán
válasz
Yofej75 #20121 üzenetére
Szia. Nem folytattunk eszmecserét privátban, nem kerestem a kollégát, mert közben átgondoltam a dolgot. Nem tudnám kihasználni azt a gépet, és annyival több macera lenne, amit egyszerűen nekem nem ér meg. Erre a gépre melót kellene találni, ez a gép még sokkal specifikusabb, mint bármelyik más, nem SLA gép. Én az S szériát néztem ki, elég sokat utánaolvastam, de szerintem egyelőre kihagyom. Érdekel nagyon, tetszik is, ahogy dolgozik, de túlságosan specifikus, plusz mérethez kötött.
Sok örömöt hozzá. Nekem a vámon fennakadtak a filamentek, amit a nyomihoz vettem. A nyomi ugye Belgából jött, de minden más Kínából. Az is itt volt szélvész gyorsan, de megfogták és most kérdés, hogy az Ender mit hoz ki ebből. Én nem fizetek vámot erre, az tuti, elég sok mindent raktak bele a csomiban, hogy ne több darabban és gyorsan itt legyen, ez értékelendő, de most hátrány lesz. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Yofej75 #19167 üzenetére
bármiből tudod, csak az API keyt kell megadni. cura, psl, craftware, stb.
@Pite mondjuk SD kártya helyett a pi dirigál, klipperrel csodákra képes, stb.
ui: az előre definiált tevékenységeidet úgy hívják, hogy írsz egy gcode-t, mit akarsz csinálni. (gcode simulatorban tudod ellenőrizni kockázat nélkül [link] )
-
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
Yofej75 #18996 üzenetére
Sajnos még nem mélyedtem bele annyira a dolgokba, hogy a paramétereket el merjem állítgatni, és nem akarom még jobban elrontani. De a logika szerint, ha nem állítottam el semmit, és pár napja még jó volt, akkor nem a paraméterekben lehet a hiba. Bízom benne, hogy csak a szíj volt laza, és a hülye fejemmel pont egy rosszul paraméterezett modellel tesztelgettem. A lényeg, hogy most a gyári (gekkó) modellt ismét szépen nyomja.
Egyébként rengeteg leírást dobott a google a "layer shift" hibára, de mind ilyen néha-néha elcsúszós, mint a te fotódon. Nekem viszont szabályosan egy sorral csúszott minden réteg, igaz a modell is olyan, hogy minden réteg egyforma. Ma este majd még tesztelem, de most úgy tűnik, hogy "letöltött" modellt hibátlanul nyomtat SD-ről is, meg Cura USB-vel is. -
Yofej75
aktív tag
válasz
Yofej75 #18612 üzenetére
Ilyen lett a számomra már megfelelőnek tűnő (azaz kettes alá osztályzattal épp csak megúszta jellegű) nyomtatásom.
Anyag piros PETG ami állítólag átlátszó is lehet(ne).
Modell igazi krokodilcsipesz
Nem fix beállításokkal dolgoztam hanem kerestem a lehető legjobb kombinációt és úgy tűnt, hogy 220 °C fokos extruderrel és 65 °C-os tárgyasztallal kapom a jó végeredményt amin azért van még finomítani való. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
Yofej75 #18602 üzenetére
kimaradt
de az ilyesmik, mint twitch/yt-ra forkolás, discord/telegram/stb. parancsvezérlés, kiderülnek a főoldal böngészése közben.
-
dugesz77
őstag
válasz
Yofej75 #18543 üzenetére
Acetont vadászok én is. Eddig 4 festékboltban kerestem de úgy néztek rám mintha hasadó anyagot kérnék. Körömlakk lemosót ajánlgatják de két multiba is néztem a maiak már aceton mentesek. Jobb híján denaturált szesszel áztatom be az ultrabase-t.
(#18540) zsolti_20 az ultrabaset nem szerencsés szerintem pluszba ragasztóval bekenni pont megöli a tudományát. Vágass egy üveglapot azon lehet bármivel kísérletezni. Nálam a legjobban hajlakk vált be (extra strong Garnier) azt kényelmesen fel lehet hordani , nagyon jól tapadt és vízzel le lehet mosni.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Yofej75 #18456 üzenetére
Nekem abból megy a gépbe. Ha leveszem, akkor bele a zacskóba és onnan dobozba. Hosszabb távon jó a dolog. A régi tekercsekkel is tökéletesen lehet nyomtatni. A dobozban tartok még néhány zacskó do not eat-et is.
ABS+-szal csak a hőfokra kell dobnod és mehet PLA profillal. 230-240°C @ 80-100°C
-
Saccco
nagyúr
válasz
Yofej75 #18419 üzenetére
A PETG-vel könnyű nyomtatni. Csak sok és gyors retract kell hozzá. Hőfok 230-245°C + 77°C (Spectrum-nál legalábbis). Jól tapadnak a rétegek egymáshoz. Kicsit rugalmasabb, mint a PLA.
Amit célszerű megcsinálni, hogy egy légmentesen záródó dobozba teszed a filament-et.ABS-nek meg huzatmentes és meleg hely kell. Pl. kukazsák a gép tetejére. Illetve ne szívd be a gázokat belőle.
De ugye ABS+-t vettél? -
fape
senior tag
-
izisz
senior tag
válasz
Yofej75 #4984 üzenetére
el lehet vele játszani, ám figyelembe véve a plexi vázat és a szükséges/kívánt későbbi upgrade-eket, én inkább egy fémvázas nyomtatóra invesztálnék be elsőre.
Ezen a vonalon meg szvsz a Tevo tornado egy jó(bb) választás lenne (látva, hogy mennyit is szánnál az A6-ra, ami plexi, azért a tornádóval többet kapnál a pénzedért)
Én egy A8-on kezdtem, de az azóta reinkarnálódott fémvázba és ha a ráfordított összköltséget nézem, jobban jártam volna, ha egyből fémvázassal kezdek(#4985) Saccco Cura nem tudom, mit és hogy csinál, nem használom egyáltalán.
Viszont S3D-ben manuálisra szoktam állítani, és úgy 0.4 szélességgel nyomtatok. Korábban 0.48-al ment és annyi is lett kb a kész falvastagság is (teszem hozzá, sokat mókoltam, hogy E step és flow% korrekt legyen és pressure kontroll is be van lőve, tekercsenként)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest