- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gigaherz
tag
válasz
gigaherz #10217 üzenetére
Na erre aztán tényleg nem számítottam: felcseréltem az MISO - MOSI pineket, és most működik. És most nézve a kábelezési modellt, eleve így kellett volna csinálni, pedig vagy százszor átnéztem, és meggyőzödtem róla, hogy jól van összekötve minden.
Másfél hónapig nem ment a nyomtató emiatt..
Bravo nekem. Köszi mindenkinek a segítséget!
-
izisz
senior tag
válasz
gigaherz #10156 üzenetére
de ronda ocsmány melót végzett a kínai
amúgy ránézésre stimmel, spi-ben van.
Nekem nincs több ötletem így, hogy nincs előttem a cucc. Ha tuti jó a kábelezés és a "haxolt" firmware is ÉS a chip se halott, akkor mennie kellene. (haxolt: én nem szeretem a mások által megmacerált dolgokat, csak a natúr marlin a frankó számomra)
Én fognék 1 drivert és saját madzagot gyártanék (a kínai helyett) és azzal kötném be. Így ki lehet zárni a kínai hibát is.
Meg ha eddig csak usb-re dugva próbálgattad, akkor adj neki rendes tápot (előbb az usb-t húzd ki). (a poti ugye a főtáp felé néz? Úgy értem, helyesen raktad a gen l lapba?!)
Meg ha van rajta lcd, csak próbaképp húzd le. Tudom, átbeszéltük a pin konfigot, de sose lehet tudni.A jumperek a CFG1-2-3 lábakra hatnak - SPI módban pont ezeket felviszik (nincs csatlakozás a foglalathoz), így a jumperek nem hatnak már rá.
-
izisz
senior tag
válasz
gigaherz #10143 üzenetére
Igazad van, ezen átsiklottam.
Akkor már csak az jut eszembe, hogy az alis linken úgy látom, a boardoknak megvan lefelé és felfelé is a tüske.
A "lefelé" tüskék viszont kavarhatnak (főleg a 2. tüske, CFG1/SDI), az a láb pl. ramps boardon fixen van kötve egy ellenálláson keresztül (gen l lapon is ez van, Denil is rámutatott korábban, 100k GND-re). Azt a lábat vágd ki, ha bent van. SDI-in fix GND pont nem jó (ha meg raksz jumpert, akkor fix VCC, pont az adatközlést akadályozza a szitu) -
izisz
senior tag
válasz
gigaherz #10138 üzenetére
Bocs, közben szerkesztettem a fentit.
Az alap (else ág, 53)://
// Steppers
//
#if ENABLED(X_AXIS_USE_E1)
#define X_STEP_PIN 36
#define X_DIR_PIN 34
#define X_ENABLE_PIN 30
#ifndef X_CS_PIN
#define X_CS_PIN 44
#endif
#else
#define X_STEP_PIN 54
#define X_DIR_PIN 55
#define X_ENABLE_PIN 38
#ifndef X_CS_PIN
#define X_CS_PIN 53
#endif
#endif
Rajz alapján meg az 59-re kötötted, nem? (Y-t is csekkold)Sacco: olvasnivaló - mH vs V vs speed vs torque (vonatkoztassunk el a nema23 említéstől, nema17-re természetesen szintén érvényes)
-
2thletme2day
őstag
válasz
gigaherz #9820 üzenetére
Szerintem tárgyhűtőnél nem a statikus nyomás a mérvadó hanem a szállított levegő mennyisége. Nem tudom mennyire alkalmas tárgyhűtőnek ez a ventilátor mert nálam csak a hotend hűtését végzi de azt síri csendben.
(#9823) quby
A noiseblocker venti amit említettem 12V-os. Enderhez jó lehet mondjuk hotend hűtésre egy átalakítóval ami fix fordulaton pörög állandóan. Tárgyhűtésre nem tudom, hogyan lehetne megoldani a fordulatszám szabályozás miatt.
-
fabula
őstag
válasz
gigaherz #9306 üzenetére
Én XYZ-re TMC2208-akat, E-re meg LV8729-et tettem, bevált. Nem magamtól találtam ki, ezt a kombót használják legtöbben a Tevo Tornado csoportban.
A 2208-ak helyett jó a 2130 is, azokkal lehet mókolni sok dróttal és kapcsoló nélküli végállással, de akkor hozzá kel igazítani a marlint is.
Én is gondolkodtam XY-ra a 2130-ban, de előbb kipróbáltam a 2208-akat és mivel beváltak, nem bolygattam a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrotik routerek
- TCL LCD és LED TV-k
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- AliExpress tapasztalatok
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Hová lett 1000 mAh?
- Házimozi haladó szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged