- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fape
senior tag
A pár amperos bec/stepdown fillérekért kapható. Nekem a nyomtatón lévő ip kamera is egy 5V(usb-s) stepdowntól kapja a delejt a 12v-s tápból.
-
izisz
senior tag
Pont nem rég volt róla szó (1-2 napja talán).
Nem minden modellen (és modell felszínen működik) de kijelölsz 1 háromszöget és delete gomb. Sík felszíneken kellene működnie.
Ám pont tegnap botlottam egy tutorialba, ezt is érdemes megnézni: Lars - STL files
Lars megint
és pont falvastagság módosítás, szintén Lars tollából
Javaslom Lars videóit mazsolázni, szerintem "hót jól magyaráz -
fabula
őstag
Köszi, akkor csökkentem a nyomtatási sebességet és tovább növelem a travel speed-et. Játszom tovább
.
Lenne egy újabb kérdésem is, teljesen más. Van-e mód arra és melyik programmal, illetve hogyan, hogy egy már készre tervezett üreges tárgy falvastagságát növeljem csak kifelé, tehát a belső méretei maradjanak, de a falvastagság növekedjen 1,5-2-szeresére?
Előre is köszi a válaszokat. -
Dalee
aktív tag
Köszi, a hub-ctrl-el kipróbálom, az egyesével is ki tudja elvileg kapcsolni az USB-k tápját, mivel az USB kamerától csak nem kellene elvenni a tápot. Ez az eset az amikor nem látja az ember a fától az erdőt. Én mindenképp az Ocoprintből akartam kikapcsolni a tápot, de a linkben leírtak szerint boot-kor is jó.
-
Holleanyo
tag
Én mosószeres vízzel pucoltam le úgy, hogy egy tiszta ronggyal törölgettem közben. Egyszer lemostam aztán ledobtam a gépről. Feltettem a tükröt a helyére.
A filament befűzésnél csak egy kicsit nyomd be a rugós reteszelő kart, éppen annyira, hogy éppen beférjen a filament szál. Így nem nyomja félre a rugó és beletalál a tefloncsőbe.
Végre keszül a kutya!
Az alábbi beállításokat használtam:
Gembird PLA
Nozzle: 200 C-fok
Bed: 75 C-fok
A tükörlap még kapott melegen egy réteg hajlakkot is, mert előtte nem tapadt.
Ti milyen beállításokat használtok? -
imibogyo
veterán
Szerintem mikro-klímát kell neki generálni, annyi elég... Be kell dobozolni a gépet (ahogy sokan szokták fűtött térben is), és azt a pici légteret fel fogja fűteni a gép épkézláb hőmérsékletűre.
De ha 0 fok, vagy mínuszok is várhatóak a nyári konyhában miközben a gépet használni szeretnéd, akkor le kell szigetelned a dobozt (mint a fenti képen is). Ugyanakkor arra is kell figyelned, hogy az elektronika meg nehogy megsüljön. A párásodás is gondot okozhat, nem tudom, hogy milyen a klíma a nyári konyhádban, nekem a műhelyben kell aktív párakezelés (automata szellőztetés és elektromos páramentesítő) különben minden rozsdásodik...
Kis kísérletezéssel a doboz méretét illetően meg lehet találni azt a méretet, amit már jól felfűt a gép (25-40 fok), de még nem sülnek meg azok amiknek nem kell. Nekem a prototípusnál (még csak itt tartok) ez 80x80x80 cm-es "dobozt", vagy ennél nagyobbat eredményezett...
Aktív hűtés ebben az esetben szerintem kötelező az alaplapra és a tápra, vagy pedig meg kell oldani, hogy ezek a fő "dobozon" kívülre kerüljenek egy másik légkamrába, ahova csak annyi meleg jut, hogy szobahőmérséklet vegye körül az elektronikát. Én az aktív hűtést ebben az esetben is (ha emellett döntök) megoldom majd, mert nem szeretnék leégett műhelyre hazaérni. De nálam alapból vastagon körbe lesz véve a gép több réteg üveggyapottal ami nagyon jó tűzgátló is egyben.
Én még nem csináltam meg csak ötletelek és prototípusozok, de nekem is meg kell rövid távon, mert idén még biztosan nem lesz fűtött a műhelyem.
(#9176) Holleanyo:
Szerintem ilyen érzékeny szerkezetet ne vigyél fütetlen helyiségbe. A páralecsapódás tönkre fogja tenni.
4 éve van fűtetlen helyiségben a CNC marógépem és a CNC lézergravírozóm és köszönik szépen jól vannak. Ha meg vannak a megfelelő óvintézkedések, akkor azért kivitelezhető. Természetes, hogy nem ez az ideális életkörülmény egy ilyen érzékeny gépnek, de van amikor evvan... Nem hiába vagyok én is rajta a műhely állandó fűtésének megoldásán, mert az fontos, de ha egy darabig nem kivitelezhető, akkor még mindig jobb az állandó hideg, mint az állandóan ingadozó hőmérséklet. Ami még jobban generálja a páralecsapódást és annak minden következményét... -
-
Thorus
aktív tag
-
PI -től függően ki tudod kapcsolni az USB powert (hub-ctrl nevű util-al a legkényelmesebb), de bizonyos modelleknél menni fog vele az eth is. PI3-tól le van már választva, de ott is csak úgy tudod kapcsolni, hogy a 4 portot egyben, illetve külön az ethernet usb buszát. Ha PI3-at használsz, akkor célszerű így csinálni, ezt elfelejtettem fent írni (én egy régit kukáztam a feladathoz, azon nem működik).
-
USB-n köthető össze, sors-usb device-ként látja a Linux. A csati (mini usb), ott van az sd slot mellett. Egyre kell figyelni: a PI-től tápot fog kapni a controller és az LCD panel, tehát ezek akkor is működni fognak, ha a nyomtató áramtalanítva van. Ez elvileg nem okoz gondot, de az LCD beéghet, ha 7/24-ben megy az Árpi, meg hát ugye hogy néz már ki...
Erre több megoldás is létezik:
- kikapcsolod a PI-t is , vagy mindig kihúzod az USB-t (szerintem így sokat veszít a funkcionalitásból a rendszer, de kinek mi az igénye)
- fogsz egy usb kábelt, és átvágod benne az 5V tápot (általában a piros ér)
- legtrógerebb megoldás: leragasztod az usb A csati táp részét egy kis darab szigszallaggal (szemből nézve, úgy, hogy alul van a műanyag rész, a jobb szélső érintkező), valahogy ígyTermészetesen nekem az utolsó volt a legszimpibb
Egyébként én tettem a printert betápjára egy wifis Sonoff relét, custom firmware-el (Tasmota). Octoprintben van hozzá plugin, így pl. távolról is be tudom kapcsolni, és tudok nyomtatni, ha pedig látom a webcamen hogy pl. ég, akkor tudom áramtalanítani
-
OutsideR
aktív tag
Július 25-én rendeltem, még nem jött meg.
A tracking szerint így áll:Destination: Hungary
Origin: United Kingdom Query takes : 1363 MS
2018-07-29 16:10:00 Customer data received Southall
First vessel Query takes : 785 MS
2018-07-31 15:00:16 Arrived at Hongkong Sorting Centre.
2018-07-30 17:00:11 Sent to HongKong Sorting Centre.
2018-07-29 16:42:02 Departure in Location Warehouse Sorting Centre.
2018-07-29 16:26:57 Shipping Label Printed.
2018-07-29 15:52:42 Order Created. -
Saccco
nagyúr
Nem mindenkinek az. Attól függ mennyire vagy tinkerer.
Én szeretem a gépemet, meg össze is küzdöttem. Pedig még bootloader hibás is volt az alaplap (volt egy ilyen széria).
Minden gép tud minden anyagot nyomtatni. Maximum minimális módosítás szükséges. Annyi megkötés, hogy a PTFE csöves gépek nem tudnak 250°C feletti anyagot nyomtatni.
-
Saccco
nagyúr
A Tarantula jó készlet, ha szeretnéd megtanulni a dolgok működését (a kemény úton). A megfelelő idő és upgrade-k ráfordítása után szépen is nyomtat.
Ha rákeresel itt a topikban már többször le lett írva, hogy mi kell hozzá, hogy jó legyen.
Esetleg nézz szét az újabb gépek között is. Több is van, ami kevésbé szopatós.
Pl.: TEVO Flash, Creality Ender 3 -
Saccco
nagyúr
1. Nem minden alapanyaghoz szükséges. Leginkább a PLA profitál belőle. Hamar lehűti az anyagot, így a későbbi rétegek nem deformálják el az alsóbbakat.
2. Csak egy kis részen kell a filament-nek olvadtnak lennie. Ha feljebb is megpuhul akkor eltömődhet a fej.
3. Több megoldás is létezik. Akár magad is elvághatod a tárgyat egy szerkesztőprogrammal.
4. 25A bőven elég egy Tarantulá-nak a 12V-os ágon.
-
energy4ever
addikt
1: Gyorsabban kosson meg az anyag. Igy kevesbe lesz pl pokhallos, vagy deformalt.
2: ne terjedjen oda a meleg ahova nem kell neki, pl a bovdenhez.
3: Ezt en nem tudom, vagy ugy tervezed alapbol, de letoltott dolgokhoz nehezen lesz valoban hasznalhato megoldas.
4: Jo a gyari, hacsak nem akarsz halkabbat vagy raspberry-t pl. ~350W
5: itt az apron is lehet vasarolni. A topikban meg utana tudsz nezni az eladok hsz-eik alapjan, hogy miert is adjak el a gepuket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest