- Prohardver app (nem hivatalos)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung topic
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #48819 üzenetére
Én is így jártam, rendeltem több filamentet, az egyiket nem tudták feladni, és adtak 10 eurós kupont, ami 01.04-től érvényes. Akkor lesz vége a karácsonyi akciójuknak.
-
NF-
tag
válasz
2thletme2day #48819 üzenetére
Én három hotendet rendeltem novemberben, nem érzékeltem, hogy késett volna. De kaptam 10€-s kupont.
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #47002 üzenetére
Először szeletelés után mentsd le a már módosított modellt 3mf-be, majd indíts egy Új projektet, abba töltsd vissza a 3mf modellt és abból exportáld stl-be.
Mondjuk ez csak tipp a részemről, én még ilyet nem csináltam, de ha 3mf-be mented, az már tartalmazza az új modell gcode-ját, hátha így működik.
A másik, hogy gcode-ba exportálod és abból vissza stl-be, de még ezt sem próbáltam, itt van egy leírás: [link] . -
kzkz
őstag
válasz
2thletme2day #47002 üzenetére
Végső esetben gcode-ból lehet stl-t generálni akár online is.
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #46850 üzenetére
Minél vastagabb fallal kell nyomtatni, pl. 1-es fúvókával 1,4 mm-es vonalszélességgel, de igazán vízálló csak akkor lesz, ha belül a falat körben műgyantával lefeded.
Én pl. 0,4-es fúvókával nyomtattam már 0,8 mm-es vonalszélességgel és működött, csak kicsit emelni kell a hotend hőmérsékletét (nem volt kedvem hotendet cserélni). De vízálló így sem lett
.
-
Emunem
őstag
válasz
művirágnak, homokkal megtöltve, eléggé nyeglett-nyaglott üresen...
mondjuk homok nem jött ki belöle.
-
Joshi
titán
válasz
Én eddig két vázát nyomtattam, de abból az egyik ereszt. Ez elég rossz statisztika.
Nem is csodálkozom ezen, hiszen egyetlen fallal szinte csak a szerencse kérdése, hogy ereszt vagy nem ereszt. Arról nem is beszélve, hogy sokkal sérülékenyebb így egy tárgy, mint 2-3 falvastagsággal.
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #45005 üzenetére
Én is használtam korábban hasonló aszalót, de sok helyet foglal, na meg osztoznom kellett rajta az asszonnyal is aszalási szezonban
.
Szóval vettem egy újabb ventilátoros Sunlu S2-őt, az aszalót meg megkapta az asszony örökbe, így mindneki örül.
Nekem nem "vinnyog" benne a ventilátor és kellett is bele, mert a pára amúgy bent maradna, meg alig hallani és az is jó, hogy magától kialszik a háttérvilágítás, mert jellemzően éjjel szárítok benne. -
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #44147 üzenetére
Egy marketinges válasz nem jelenti azt, hogy tudják mit csinálnak.
-
Scallion
senior tag
válasz
2thletme2day #44147 üzenetére
Prusának már rég mozdulni kellett volna.Nem tudok jó indokot a Prusa vásárlásra ,de valaki biztos tud mondani. Valamivel kijöhetnének..
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #43689 üzenetére
Elméletileg ennyi, de ugye majd előbb pár tálcából ki kell vágnod a rácsot, hogy csak magasító legyen, másképp nem fér bele a kilós filamnet orsó
. Meg vigyázz a hőfok beállítással, mert ha esetleg Nylon után úgy hagyod és veteszel egy PLA-t, akkor lehet, hogy összeolvad.
Én is ilyesmit használtam, csak én nem vághattam ki a tálcákat, mivel az asszony is használta ősszel aszalni, ezért vettem rá egy nagy, pont méretes műanyag mosogató bödönt, fúrtam a tetejére pár lukat, hogy a pára ki tudjon jönni és úgy használta.
Hála istennek most már nem kell, mert akciósan megvettem a Sunlu S2-őt, az kisebb helyet foglal és időzíthető is, nem nekem kell kikapcsolni, na meg nem is zúg, mert az aszalónak van hangja rendesen.
-
laskr99
addikt
válasz
2thletme2day #43689 üzenetére
Ki kell csípni a középső részét a tálcáknak,hogy beférjen a fila. 2 befér gond nélkül
-
válasz
2thletme2day #43402 üzenetére
Sajnos ez nem teljesen igaz, mert az A1 tárgyasztala csak 80 fokig fűthető, az ABS-nek szerintem az kevés.
@Tomika75 Sokat hezitáltál a vásárláson, lehetett kapni 3.5 upgrade kit-et, ideiglenesen vették le a webshopból valami szoftveres dolgot nem sikerült még megoldaniuk, viszont akik leadták a 3.5 rendelést az elején, azok automatikusan 3.9-es upgrade kit-et kaptak.
Én eladtam MK3S gépeim 180 körül mentek el, helyettük MK4 jött és 2 Voron.
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #43402 üzenetére
-
Tomika75
tag
válasz
2thletme2day #43395 üzenetére
Köszi,de nem kell A1, volt Mini-m is és azért váltottam az MK3S+-ra mert kellett a nagyobb nyomtató tér és direct drive.
Arról nem is beszélve, hogy fontos a "mindent is tudjak nyomtani" tudat. Nem szeretnék azzal szembesülni egyszer, hogy valamilyen anyagból azért nem tudok nyomtatni mert azt a nyomtató nem tudja már.
Én mindennel így vagyok, ha megtehetem akkor mindenből a leguniverzálisabbat ( mindent tudót) veszem. Nem szeretem azt amikor rájövök, ha régebben kicsivel többet költöttem volna el akkor most erre is-arra is tudnám még használni érzést.
Pontosan ezért vacilálok a váltásnál ( ha rászánom magam és Józsiék tovább húzzák a 3.5 eladását) az X1 és a P1S között. Annyira még nem temetkeztem bele a témába és nem tudom a pontos különbségeket, hogy ér-e annyival többet az X1? -
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #43387 üzenetére
Jo tudni, hogy minden gyartonal vannak itt is pentek delutani meg hetfo reggeli darabok
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #43381 üzenetére
Nem fanboykodom, csak azt mint írtam is, ha nincs a Bambu akkor lenne MK16 is kb, egyre drágábban ugyanaz szinte, és ez tény a prusa ellen. Nem azt mondom nem jó, mert tényleg jól működnek, hanem az elmúlt pár év fejlesztései hiányoznak(nincs nagy dolog kb ) belőle, mindig kb ugyanaz volt kiadva pepitába
A tárgyhűtődnél nem a venti romlott el amúgy? -
Imy
veterán
válasz
2thletme2day #42846 üzenetére
A Bundle saleban van pedig. Nekem EU-ra van állítva. Még nem rendeltem, nem tudom milyen lehet a PETG-jük.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #42846 üzenetére
Megpróbáltam beletenni a 10 tekercs filamentet a kosárba és engedi Magyarországra is. Végig nem vittem a rendelést, de szerintem nem gond.
-
snowman
tag
válasz
2thletme2day #42837 üzenetére
Eryone PETG-CF: én már egy ideje használom (~4 tekercs), szerintem nagyon jó. A rétegtapadása csak kicsivel rosszabb mint a natúr PETG-nek, és szép az oldalfelülete. A méretpontossághoz kicsit vissza kell venni a flow-ból, viszont akkor gyengébb is lesz a nyomat, így én inkább eleve ehhez tervezem a méreteket.
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #42837 üzenetére
Igen én használtam, nekem az nem tetszett, nem tudtam vele méretpontosan nyomtatni
A Bambu CF szerintem sokkal jobb
A többi Eryone filamentek jók, csak a CF Petg vel volt bajom..
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #42726 üzenetére
+TheProb
50$ egy sovol dupla szárító, igaz "csak" 50 fokos, de az alap dolgokra jó az is. vagy 89$ a kickstartes 4-es magnó.
-
Janos46
tag
válasz
2thletme2day #42689 üzenetére
Kicseréltem a benne lévó tartalék biztivel, azóta is jól megy. A baj az, hogy nem lehet elolvasni biztosan az értékét, mert alig látható. Csak sejtem hogy ott egy kettes és ötös van
-
Janos46
tag
válasz
2thletme2day #42667 üzenetére
Köszi a segítséget. Nem gondoltam, hogy ott lesz. Abból gondoltam, hogy a kapcsoló nem világított, mikor bekapcsoltam, egyet villan és utána se kép se hang. Piszok rendesek, mert tartalék bizti is van benne.Kell vennem pótlást, de az a baj, hogy olvashatatlan az érték rajta. Vagy 250 Ma vagy 2,5 A, De inkább hajlok s 2,5-re, mert egyszer mértem menet közben az áramfelvételét és az kb. 800 Ma volt. Ahol megtaláltad a kapcsoló képét, ott nincs véletlenül ez is megadva?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #42680 üzenetére
újabb kirakatgyanús cucc, a fejjel lefele nyomtatós után
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #42657 üzenetére
Pont most írtam egy példát support-ról. Ha ilyet tud más szeletelő progi, akkor ok.
Én nem fizettem semmit, de tudom hogy jó progi. Csak hogy legyen egy nem elfogult user is.
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #42632 üzenetére
Szerintem is most a legjobb választás a P1S + AMS kombó, az mindent is tud, lidar meg egyéb úri huncutságok nélkül.
Amikor én vettem a P1P-t, a P1S-ről még csak szó sem volt. Megvettem, bedobozoltam egy Vision házzal és tettem rá egy LED sort meg egy Blink kamerát, megevettem ez AUX ventilátort, az MCU-ra meg nyomtattam egy tartót és rákerült egy csendes SUNON vemtilátor. Később bónuszként ingyen küldtek hozzá egy LED sort, meg egy gyári kamerát, azokat is rászereltem. Azóta is gond nélkül nyomtatok vele mindnet is.
A P1S tulajdonképpen egy ilyen tuningolt P1P gyárilag és mág kamraszellőzetető ventillátor is van benne ezeken felül. Amitó pedig az 50 EUR akcióban megvettem az ÁMS-t is hozzá, most lett teljes a nyomtatási élmény, így lett teljes az egész nyomtató.
Ha most vennék, csak is P1S-t az eddigi tapasztalataim alapján, meg a fórumokban leírtak alapján, miszerint az X1C-n sokan kikapcsolják a lidart és manuálisan kalibrálnak (nem bonyolult), mert jobb eredményt ad, meg a spagettiérzékelés sem működik megbízhatóan, ezért azt is ki szikták kapcsolnai, mivel van, hogy leállítja a nyomtatást, pedig nincs spagetti, meg van, hogy nem állítja le és van sok spagetti.
De hát mindenki arra költi a pénzét, amire csak akarja, ezek csak saját tapasztalatok. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #42612 üzenetére
hát ez qva szép
-
JulianSinulf
őstag
válasz
2thletme2day #42612 üzenetére
Jaja.
És mit tudni, hogyan sikerült ezt összehoznia?
Tett már fel újabb videót róla? -
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #42439 üzenetére
Ok, köszi.
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #42429 üzenetére
Köszi mindenkinek a választ.
Persze elég a kossel delta, de csak azért, mert azzal eszembe se jut olyan anyagokkal és olyan dolgokat nyomtatni, amit esetleg a Bambuval vagy Voronnal már nyomtatnék.
Mindenképpen olyan nyomtatót szeretnék, amit kibontok és használom. Az Aliról rendelt alaplap is még mindig itt van kibontatlanul, végül soha nem építettem be a Kosselbe.
-
poli27
Topikgazda
válasz
2thletme2day #42429 üzenetére
Plusz a voronhoz kell egy jó 3d nyomtató, kinyomtatni a voront
-
laskr99
addikt
válasz
2thletme2day #42162 üzenetére
Csak az gőzölög és pl panelba nem annyira egészséges, meg macerásabb.
-
fabula
őstag
válasz
2thletme2day #42129 üzenetére
Én már sok ASA-t nyomtattam zárt P1P-n 100 C asztallal és jól működik.
-
haxiboy
veterán
válasz
Az elmélet és a gyakorlat gyakran különbözik. A filamentek oldalára rakott címkén szereplő számok gyakran tévesek. ASA-t is nyomtattam már 80 fokos tárgyasztallal, szóval nem lehetetlen küldetés.
-
icemad
nagyúr
válasz
Megtudod osztani, hogy ez kb milyen tartó lenne? Akár privátban is, vagy valami linkkel. Fiamnak keresnék valami mágneses tartót biciklihez, hátha tudnám használni bizonyos részeit a te tervednek. Köszönöm.
-
haxiboy
veterán
válasz
2thletme2day #42120 üzenetére
ABS sem fogja bírni túl sokáig, UV-re elkezd töredezni, biztos láttál már homokozólapátot amit kint hagytak a napon.
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #42120 üzenetére
Nem bírja. Ragassz bele szivacsot és mehet az ABS!
-
bb.bocs
őstag
válasz
2thletme2day #41602 üzenetére
-
bb.bocs
őstag
válasz
2thletme2day #41600 üzenetére
értem. a kezdö vastagság 0.2re van rakva. azzal játszottam hogy a sebességet növelem 15mm/secre, akkor egész jó lett. majd ráküldtem egy másik fájlt, ott pedig szintén gűrni kezdte.. nemtudom
kell venni acetont ,az ablaklemosó vagy nem jött be, vagy nem tudom mit bénázok. napjaim mennek rá itt is, pedig csak egy dolgot kéne tudni.. szintezni
és nem.. valami megint nem
legyen ennek ellenére papírlap vastagság? vagy ez mitől függ.. milyen adatot adjak meg
köszönöm a segítséget. egyszerűen, egy egyszerű dolog, és nem akar működni..hol igen,hol nem ui: prusa slicerben nincsen olyan mint curában, hogy a lap köré csinál egy rohadt nagy csíkot hogy letapad e meg iylesmi? mert nem lettem okosabb. kicsit sajnálom hogy curába nem tudom hogyan kell betenni a gépet. néztem ezt a videót, itt is valamiért 0.3assal csinálják.[link]
-
JulianSinulf
őstag
válasz
2thletme2day #41484 üzenetére
Én inkább a merevsége miatt aggódnék. Mármint, hogy esetleg mennyire lesz jó a motornak, tálcának. De lehet, hogy alaptalan az aggódásom. Amúgy lehet jó. A hosszabbító sem különbözik sokban, pedig az is mozgatva van. Esetleg ki kell szedni a fehérből és valami más, rugalmasabb anyaggal szigetelni.
Forrasztáshoz elég lehet egy lidl-ös forrasztóállomás is. Feltéve, ha épp kifogod. Ahogy nézem, magyarban nincs online boltjuk. Elektronikai boltban lehet olcsón kapni 60W-os pákát. Bedugod, melegszik. Erre a melóra pont alkalmas lehet.
A pisztoly egy fokkal jobb,de akkor az legyen a lengyel fajta. Bár a hollandba is bele lehet csavarni a másfeles vezetéket, csak ki kell cserélni a csavart.
Komolyabb dolgokhoz érdemes forrasztóállomást venni.Úgy látszik sokat fejlődött ez az ipar is. Már kapsz sima pákát hőfok állítási lehetőséggel is.
Mérésről még mindig nem hallottunk semmit.
Pár ezerért kapni egyszerű multimétert is. A feladatra tökéletes lenne. Emellett másra is jól jöhet otthon. Pl. ki lehet mérni vele, hogy az elemek mennyire jók.
De ahogy írták, elem és LED segítségével is lehet mérni, de ha nincs kéznél multi, akkor szerintem ez sem lesz. -
dugesz77
őstag
válasz
2thletme2day #41297 üzenetére
Sunlu-t használok én is.
-
2thletme2day
őstag
válasz
2thletme2day #41296 üzenetére
Azt hiszem a Sunlu lesz. Német amazonon most 21,87€ a kilós tekercs. [link]
-
dugesz77
őstag
válasz
2thletme2day #41284 üzenetére
TPU95-ből sok tömítést nyomtattam már. Bevált. Csapokhoz, ibc tartály csaphoz, pumpás olajozóhoz is megfelelt.
-
snowman
tag
válasz
2thletme2day #41284 üzenetére
Tömítést TPU-ból. Akár teljesen jó is lehet, egy próbát mindenképpen megér.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
2thletme2day #41176 üzenetére
Igen, tudok róla, de alap beállításokkal nem szoktak 0,4 nozzle-ra 0,1-et beállítani. Legalábbis én még nem tapasztaltam.
Ellenben eszembe jutott, hogy az FLSUN V400 profiljában 0,3 volt az első réteg magassága. Szóval lehet, hogy itt is ez van. Bár hozzáteszem, hogy ott akkor sem nézett ki ennyire rosszul az első réteg, mint neki. Szerintem nincs jól beállítva az első rétege.
A képekről az is kiderül, hogy draft 0,2-es profilt használ, így a 0,3-as kezdőréteg még valószínűbb lehet.
Megnézve a nyomtatásról készült képet, szerintem csak két réteg van ott. A másodiknál állította le.
A "kör" falai is nagyon érdekesen néznek ki. Az egyik részen mintha túl közel lenne a nozzle, a másik részen mintha túl messze. -
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #37976 üzenetére
Szeletelő vagy macro hibásan generálja a kódot.
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #37969 üzenetére
Üres extrudálás van, nincs értéke az E-nek.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #37969 üzenetére
klippy log mit ír? btw. githubon találtam egy ilyet hasonlóra:
Maybe this issue is related to another issue i just came across.
As above, i scaled down a complex shaped figure so that the printer ran into buffer underrun issues due to lots of short moves.
Maybe the initial issue of this thread is an extreme form of a buffer underrun which in the end only looks like there was a corrupted gcode file? -
csadi0011
őstag
válasz
2thletme2day #35258 üzenetére
Filanora Filacorn PLA-m van foszforeszkáló és fluoreszkáló. Ha valahogy tudom neked tesztelni, akkor szívesen segítek, de előbb tisztázzuk a felhasználási módot.
A képeken szerintem fluoreszkáló anyag van, mert mindenhol ibolya színt látni, tehát UV lámpával világít folyamatosan, így csak a nyomtatott tárgyat látni kellő mértékben, minden más majdnem sötét.
Ha foszforeszkáló anyagból nyomtatnád, akkor azt előtte meg kellene világítanod erős fehér lámpával. Teljesen sötét szobában kb. fél percig jól látni, utána halványan perceket még kibír, de éjszaka a tiszta ég alatt az szerintem nem lenne feltűnő. -
törölt tag
válasz
2thletme2day #35258 üzenetére
Ilyenem van. Ez nem pár másodpercig foszforeszkál, hanem egy másodpercig sem.
-
mort234
csendes tag
válasz
2thletme2day #32001 üzenetére
Végállásban mérd meg a nozzle és az asztal közötti távolságot vonjál ki belőle 10mm-t és ezt értéket állítsd be a position_endstop értékéknek a [stepper_a] résznél (a többinél is ha szerepel) és horizontal_move_z: 25 -re állítsd be a [delta_calibrate] résznél a konfigban. Félúton nem fog meg állni a delta kalibrálás.
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #32001 üzenetére
Ez most a legújabb Klipper mellett van? Mert sikerült valami hibát beletenni, mondjuk lehet nem pontosan ezzel kapcsolatos.
Reflash is kell hozzá. -
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #31995 üzenetére
Elvileg port-okkal lehet megkülönböztetni a telepített felületeket.
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #31993 üzenetére
Lovely!
Amúgy igen, ehhez flash-elni kell az rpi-t is mcu-nak.
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #31990 üzenetére
Közben frissült megint a Klipper. Most mindenképpen újra kell flash-elni az alaplapokat. Legalábbis nekem.
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #31984 üzenetére
Próbáltad újraflash-elni? A leírás szerint?
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #31984 üzenetére
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #31960 üzenetére
Próbáld meg még egyszer újraflash-elni az alaplapot a mostani klipper verziód mellett.
Egyelőre nyomozom, hogy hol lehet a hiba. -
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #31955 üzenetére
Az eredeti linkeden lévő paste 273-296. sorait cseréld ki erre. [link]
A mozgás részen már az új beállítások vannak neked.
Közben nézem, hogy a Z véletlenül float lett.Itt van a komplett új Mainsail előconfig. Van benne már dinamikus z emelés.
Elképzelhető, hogy még egy helyen bent vannak ezek a gcode makrók.
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #31950 üzenetére
Most ez van!
Az új Klipper ejtett néhány régebbi config megoldást. Amíg azokat nem javítod, addig nem fog menni.
Ha gondolod tudok segíteni.
Esetleg Pastebin-re tedd ki a config.cfg-t.Szerk.: Pont tegnap este variáltam át ehhez a config-ot. Szerencsére az extruder részt már korábban megcsináltam. De az összes Z (4) és XY részt módosítani kellett. Illetve az előre definiált paraméterek megadását kellett megvariálni.
-
LógaGéza
veterán
válasz
2thletme2day #31950 üzenetére
Ha a configban bármi hiba van, akkor nem indul. A pause makróban van hiba, kommenteld ki, vagy töröld ki egy teszt erejéig.
A Klipper úgy működik, hogy a host dolgozza fel a parancsokat, a nyomtató lapja csak azt kapja meg ami neki mindenféleképp szükséges a melóhoz. Ha a host hibát érzékel a config fájl(ok)ban, akkor leáll. Javítani kell, kiadni egy RESTART parancsot, ami újraindítja a servicet, és próba megint
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #31926 üzenetére
Mi a pontos szöveg amit kiír? Az egész szöveg.
Milyen gép ez? Leginkább milyen alaplap? -
Saccco
nagyúr
válasz
KIAUH-ot ereszd rá, hogy biztosan fent van-e minden mindenhol.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Szia,
Gyorsan rákeresve ezt találtam:
Itt a probléma az volt, hogy a Marlin valamiért a nyomtatón maradt.
"EDIT: Turns out the Ender 3 firmware wasn't flashed correct and Marlin was still installed. It's now connecting."
"Kiderült, hogy az Ender 3 firmware nem volt rendesen flashelve és a Marlin még rajta maradt feltelepítve. Most már csatlakozik."
Máshol pedig a baudrate volta gond:
"I run into same issue because in the corexy sample was no baud setting. I added it and it works now."
"Ugyan abba a problémába futottam bele, mert a példakódban nem volt baudrate beállítás. Hozzá adtam és most működik." -
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #31754 üzenetére
Bármivel megy.
Van aki KW10 kapcsolóval használja és állítása szerint pontosabb, mint az Omron. -
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #26088 üzenetére
Azt hiszem a pin-ek ismeretében újra kellene csinálni a config-ot a klipper alap delta példa config-ja alapján.
De előtte teljesen újrahúznám a rendszert.Elképzelhető, hogy változott (sőt biztos) a beállítás menete azóta, hogy az úriember megosztotta azt a fájlt.
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #26085 üzenetére
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #26078 üzenetére
Nem a Z-offset a gond?
Írja is, hogy kalibráld.###############################################################
[endstop_phase]
###############################################################
# Define a probe / stock Anycubic microswitch
[probe]
pin: P1.25
# Z Min Default probe. If it wrong triggered invert it: !P1.25
z_offset: 16.20
# My own offset for FR-touch-probe: 0.063
# distance between bed and nozzle when z probe triggered
# test with QUERY_PROBE and CALIBRATE it!!szerk.: nem sok minden van a config ezen részén, lehet, hogy a trigger irány rossz?
-
moex1
tag
válasz
2thletme2day #26026 üzenetére
Ha feldobod a configot pastebinre ránézek. Hasonló nekem is volt, de már nem emlékszem mi volt a megoldás.
Dobd fel, mehnézem hátha eszembe jut. -
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #26026 üzenetére
Thingiverse.com-on van egy komplett config fájl.
Esetleg Predator specifikus topik, reddit, fb. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #25099 üzenetére
#teamtükör + csipesz
-
kempelen77
csendes tag
válasz
2thletme2day #24729 üzenetére
Fordítsd meg . A sima üveg része jól használható.
-
Reggie0
félisten
válasz
2thletme2day #24729 üzenetére
Megprobalhatod valami durva oldoszerrel kitisztitani a porusokat, de ha csak siman elkopott, azzal sokmindent nem lehet tenni.
-
KARIPAPA
csendes újonc
válasz
2thletme2day #23494 üzenetére
Köszönöm a választ de az a probléma hogy van egy másik gyanta nyomtatóm is és a hozzáadott pár darab teszt fájl azonnal nyomtatható volt.Itt is az 1,2,3 sorszámúak a teszt fájlok.De megpróbálom amit javasoltál.Köszi.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
2thletme2day #23407 üzenetére
Eloszedtem egy regi PC tapot, amin volt V1 es V2 12v aga, Ezekrol levagtam a csatlakozot, ossze kotottem oket, ugyan igy teve 2 GND-vel.
Kiszereltem az eredeti tapot, es csatlakoztattam a helyere a PC tapot. Ezzel mukodott az asztal felmelegitese, de tobbre sajnos nem volt idom. Mikor az eredeti tappal akartam az asztalt melegiteni akkor csak siman lekapcsolt.
Erdekes dolog, hogy 1 ag nem volt eleg a PC tapbol, elkezdett fustolni. Marmint az alaplap resznel fustol es nem a PC tap. De ketto mar eleg neki.
Illetve amikro csak 1 agat kotottam ra, akkor az asztal felmelegitese nagyon lassan tortent, raadasul sokszor le is allt bad heating temperature errorral.
ma este ha haza erek lesz tobb idom es megprobalom kitalalni, hogy oldhato meg hogy errol uzemeljen.
Kozben rendeltem egz hotendet ebayrol kb 6 ezer ft-ert. Egy klont amit elotte javasoltatok. -
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #22722 üzenetére
Akkor biztosan ez volt a gond haveromnál. Köszi szerintem szereléskor azt is kicserélem. Te mennyi feszt adtál az Extruder vezérlőnek?
-
energy4ever
addikt
válasz
2thletme2day #22458 üzenetére
225 az elso reteg, 205 a tobbi. Ugyan igy nyomtatok az osszes PLA-val.
-
energy4ever
addikt
válasz
2thletme2day #22451 üzenetére
Nalam 0.4-es, ahogy irtam az elobb!
Gyarto is azt hatarozza meg minimumnak. -
energy4ever
addikt
válasz
2thletme2day #22449 üzenetére
Nalam ezzel a szinnel jott elo a hezag miatti dugulas, sima(szemcse mentes) pla-val nem jott elo.
Mennyin volt eddig, hogy emelve van 220 fokon? -
energy4ever
addikt
válasz
2thletme2day #22447 üzenetére
En elnyomtattam mar kozel egy kilot abbol. 0.4-es fuvoka, ugyan ugy mint barmelyik masik pla, semmin nem valtoztattam.
Valoszinuleg a fuvoka, es a tefloncsoved kozott res van, igy felgyulemlik a cuccos, amitol eldugul a fej. -
energy4ever
addikt
válasz
2thletme2day #22312 üzenetére
Pont ugyan az mint az osszes tobbi(Aqua, Ipon, Alza, Bestmark, stb, stb...) Raktaron 0db, es a nagyker oldalarol kerik le a weboldalak a keszletinfot.. Azok viszont csak kedden frissulnek, majd akkor kiderul mit tudnak meg tenylegesen beszerezni.
Ami nem kimondottan 3D nyomtatasra szakosodott bolt, es szokott lenni raktaron 1-1 guriga filament, az az Aqua!
Itthon kaphato markakrol itt irtam. -
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #21860 üzenetére
Csak emulálja az SD-t, nem konkrétan arról megy. - vagyis arról megy, de nem szól bele az Octoprint - 😅
Janos250:
A Ninjaflex eléggé puha. -
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #21858 üzenetére
Több oka lehet:
- 8 bit-es lap nem tudja kiszámolni és megáll. Megoldás Klipper.
- nem a lap nem bírja, hanem tényleg az Octoprint nem tudja. Megoldás print from SD mód.Utóbbi nem tudom, hogy Marlin mellett megy-e, Klipper-rel kiválóan működik.
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #21843 üzenetére
Nem barátja. PETG, ABS, ASA ilyesmik a barátai. PLA, TPU nem. Esetleg durva hűtéssel minimális retract mellett. Viszont heat creep így is okozhat gondot.
Esetleg a filament útvonalat kellene ellenőrizni, hogy tutira mindenhol teljesen vezetett az út. A legkisebb hézagot is kitölti a TPU.Szerk.: A 220 fok is sok, szerintem.
-
Janos250
őstag
válasz
2thletme2day #21681 üzenetére
Földhurok?
Próbáltad a Pi-t akkuról táplálni? -
Mr.Csizmás
titán
válasz
2thletme2day #21681 üzenetére
tekerd körbe a kábelt alufóliával. lehet segít.
amúgy pi restart + újra szeletelést megpróbálnék.
-
azbest
félisten
válasz
2thletme2day #21677 üzenetére
további ötletek:
- ha sd kártyáról ment, akkor esetleg kártya hiba.
- ha pici a shift, akkor mégis lehet lépés ugrás, pláne ha egyik láb irányában van. Deltánál gondolom az ugrás irány és magasság elmászást is okoz. Kis magasságkülönbségeket meg elég jól elfednek a nyomtatók, persze ott akkor gyengébb teljes keresztmetszetében.
- esetleg szeletelés hiba, gcode probléma. Be kéne tölteni a fájlt valami nézőbe.
- esetleg firmware hiba, ami rosszul kezel valamit - vagy netán nem támogatott parancs.Nem lehet szétszedni a shift mentén és összeragasztani jól pozícionálva?
-
válasz
2thletme2day #21677 üzenetére
Hogyan van összekötve a rpi és a nyomtató? A kábel, csatlakozók környékén minden rendben van? Nem túl hosszú az usb kábel? Nincs a közelben vmi rádiós zavarkeltő eszköz (konyhai nagygép, stb)? Kommunikációs zavarnak tűnik a dolog, mintha néhány parancs nem ment volna át, a szerver viszont feltételezi, hogy a fej éppen ott van, ahol lennie kell (nyomtatás közben ugye nincs kalibrálás, minden lépés az előző pozícióhoz képest történik). Én először is cserélném a kábelt. Nézd meg a csatlakozóknál, hogy van-e kontaktus, nem lötyög-e valami, dugd át másik portba a kábelt a pi-n.
-
2thletme2day
őstag
válasz
2thletme2day #21642 üzenetére
Mi okozhat delta nyomtatónál layer shift-et? Korábbi kérdésemben említettem, a random megállásokat erre az éjjel folyamán volt egy masszív layer shift-em és a shift környékén látszik, hogy ott bizony megállt a fej valami miatt mert megolvasztotta az anyagot. 100%-osan nem tudom megmondani, hogy véletlen egybeesés vagy van összefüggés a dolog között. Simán Y irányban elcsúsztak egymástól a rétegek majd a rendes kerékvágás szerint folytatódott a nyomtatás. Ha jól tudom delta kinematikánál akármilyen is a mozgás, mindhárom motor egyszerre való működése szükséges ezért az kizárnám, hogy elmelegedett valami mert csak nem ugyanabban a pillanatban thorttlingol mindhárom vezérlő/motor. Ha csak az egyik tengely melegedett volna el akkor pedig ha jól gondolom nem szabadott volna rendesen (értsd vízszintesen mozgatva az effectort) tovább nyomtatnia mivel ha az egyik motor valami miatt megáll akkor onnantól bukó van, össze vissza fog menni az effector. Szóval nem értem de az biztos, hogy fél kiló anyag kuka... Valakinek ötlete az olvasottak alapján, hogy mi történhetett?
-
Joshi
titán
válasz
Egyébként én is így akarom megoldani a nyomtatást, direkt erre a célra vettem használtan egy Pi3 B+-t. Az SD kártya már kezd odalenni.
(#21643) Imy Rasberry Pi-je van, persze az is pc ha úgy vesszük.
-
Imy
veterán
válasz
Ha PC-n keresztűl nyomttasz, akkor az okozza. Miért nem SD kártyát használsz? Miért jó, ha a PC megy közben?
-
Saccco
nagyúr
válasz
2thletme2day #21599 üzenetére
Layer - Choose start point
-
izisz
senior tag
válasz
2thletme2day #21265 üzenetére
Nos, én inkább preventív jelleggel rendeltem, mivel a fémcsuklók még elfogadható állapotban voltak, nem kotyogtak még túl nagyot.
De ezek az igusok jók, kottyanás egy deka sincs.
Cserélni is könnyű volt, kicsit meg kell melegíteni a fémcsuklókat és óvatosan letekerhető.
Valamilyen csavarrögzítőt érdemes kenni a menetre mielőtt az igust felteszed.
FB-n predator csoportokban volt róla szó, hogy érdemes egy jig-et építeni, és azon összerakni a karokat, hogy biztosan jól álljon az igus a rudak végén és egyforma hosszúak legyenek.
Én ezt kihagytam, csak szemre tekertem rá, alátétet se raktam (az is tán ajánlott, mert így nem pont 440mm a hossz) - ami különbség van, azt a klipper furcsa logikája kikompenzálja.Röviden: cseréld, ha te is megelőzni akarod a nyűgöt vagy akkor, ha már most vackok a fém jointok.
De ha azért cserélnél, hogy a modellek faláról eltűnjön az átlós irányú hiba, arra nem ez kell (de felteszem ezt már tudod az FB csoportokból) - utóbbira vagy a festett tornyokat kell cserélni vagy átállni MGN12 sínre.
Igus: 16 db-ra 46EUR kértek (+fa) + 12EUR postát (~68EUR volt a vége...). UPS hozta, 4 nap alatt itt volt fizetés után
Ha van kérdésed még, elő vele -
izisz
senior tag
válasz
2thletme2day #21259 üzenetére
-
izisz
senior tag
válasz
2thletme2day #20259 üzenetére
Volt pár napja a predator csoportban egy panasz, ha jól rémlik ebay-en vette az ürge. Még festettet kapott sajna...
-
kzkz
őstag
válasz
2thletme2day #19546 üzenetére
PrusaSlicer-2.1.0+win64-201909160915
Hát erre a support-ra én is kíváncsi vagyok, mert nem jöttem rá miért rak oda is, ahova nem kellene, és a végén én se tudtam eltávolítani, pedig már a csiszológépet is bevetettem. Szépen meg is olvadt a műanyag...
Ezt akarta először, nem értem a lyukakat miért nyomja tele, ráadásul még kívülről is emel egy oszlopot neki, és a két ív közötti területet is telenyomja, pedig ott nem kell semmit tartani. Legalulra körbe se kell.
Majd megtiltottam, pár helyen, hogy oda ne tegyen:
Ez lett az eredmény, ami nem tökéletes még:
Ezzel szemben a Slic3r 1.3.1-dev, ami a repetier host alatt van, így számolja a support-ot, ez jóval barátságosabb, de a lyukakat még mindig nem értem:
-
Joshi
titán
válasz
2thletme2day #19209 üzenetére
"Vezérlőket nem tudsz csak úgy cserélni rajta mert az alaplapra vannak forrasztva így csak az alaplapcsere után lehetséges a dolog."
Ez gondolom a Predatorra igaz, mert a Kossel alaplapjában simán cseréltem vezérlőket. Egyébként nem vitázni akarok távol álljon tőlem, én csak leírtam hogy mi a módja a Kossel jobbá tételének. Még lehetne finomítani ezen meg azon, de a Kossel megáll ~60-65k-ban. Szóval mindent a helyén kell kezelni."...alapból steper motor damperekkel érkezik..."
Igen erről olvastam én is, mármint hogy a damperek is sokat csillapítanak. A kosselben most vagy van damper, vagy ez nem sokat számít, mert a TMC2208 vezérlőre cserélés gyakorlatilag hangtalanná tette a működést. Most a ventik a hangosak de nagyon. Következő projekt az lesz. -
kzkz
őstag
válasz
2thletme2day #18967 üzenetére
Csináltak egy TRONXY X1 klónt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Autós topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Ingatlanos topic!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tenisz topic
- Renault, Dacia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest