- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Z-Hop when retracted és a Z-hop only over printed parts-ot eddig is használtam (egyébként ezek beállítások tükrében alapból nem értem, hogy miért van "blob és zit"), de az Enable combing és a Avoid printed parts. Este megnézem, köszi.
Amúgy kikészít ez a printing time kalkuláció.
~10centi átmérőjű és a 4-5 cm magas talpat nyomtatnék, adaptive layer-inggel. ahol a nyomt nagy része ahogy nézem 0,3as vastagsággal lenne, a részletek meg 0,1-0,15. Még 80mm/-sec sebességgel is 1,5 órát számol rá a cura, elkezdem szépen nyomtatni, percekig számolja a nyomtató az időt (legalábbis octoprint-ben azt látom). Majd bedobja, hogy 5-6 óra. Wtf? Alapból, ekkora méretű tárgynál és ekkora sebességnél mi a tököm ennyi idő?
Kipróbáltam, hogy beírom az accel értékeket cura-ba, de semmivel sem számolt rá több időt.
Mondjuk most megemeltem a printing accel-t 500->1000re. A travelt meg 1000->3000re. Kíváncsi leszek este, hogy így mennyi idő lenne.Ironing amúgy nagyon megdobja a nyomtatási időt. Cura kalkuláció szerint is 1,5h->2,5órára ugrana. De tekintve, hogy nélküle is 5-6 óra lenne a tényleges nyomtatási idő...
De hogy mondjak jót is:
Ezt a Boba Fett szobrot nyomtattam a hétvégén és szerintem elég szép minőségben készült el. Majd teszek fel róla képeket, csak még nem tudtam összeragasztani az alkatrészeket, mert csak hot glue van itthon, ami nem hiszem, hogy jót tenne a PLA-nak.Illetve tegnap megpróbáltam az acetonos "forrasztást", de nem nagyon működött. Ennek a talpával szopok most.
-
fabiandaniel
aktív tag
-
izisz
senior tag
-
Zsolt74
senior tag
Nekem volt két nyomtatóm 2020-as aluprofilból, az egyik egy delta, a másik egy Ultimaker clone.
Egyik se volt túlzottan stabil.
Az ultimaker clone full fém volt, de a sima alu sarok rögzítő elemek nem biztosítanak kellő merevséget.
Építettem 4040-es aluprofilból nyomtatót, na az viszont már feleslegesen erős lett (az egy autót is elbírt volna), ezért szerintem a középút a 3030-as profil.
Azért írtam hogy elég erős lehet a 2020-as profilból épített is ,ha a sarkok rendesen meg van erősítve, de a legjobb ha telibe le vannak fedve az oldalai plexivel, az nagyon meg tudja erősíteni a váz egész szerkezetét. -
MASSlag
tag
A végállások az arudino-ról kapnak 5V-ot, a motorok pedig inkább örülnek a 24V-nak, növekedik a nyomtatékuk, és kevésbé melegszenek, nyugodtan hajthatod őket magasabb feszülségről.
Viszont 24V-nál a RAMPS-on ki kell venni a D1 diódát, és US-nB kell tápot adni az arduino-nak, mert különben megsül. A biztosítékok is 12V-osak csak, azokat is cserélni kell ilyenkor.
(Egyszerűbb venni egy olyan lapot amiben van feszszabályzó, a mikrovezérlő előtt, pl. MKS Gen 1.4)Egyébként a mosfet-es megoldás is működik.
-
azbest
félisten
A többiek által már emlegetett hypercube [link] (20x20) és hypercube evolution [link] (30x30) megoldásokat néztem, nekem úgy tűnik azokból, hogy a 20x20 is nyerő lehet, főleg, ha a munkaterület nincs sokkal nagyobbra növelve. A vékonyabb is van vagy 4 kg összeszerelve, szóval nem hiszem, hogy eltáncolna vagy görbülne
Mondjuk az evolution esetén a vastagság miatt van pár szimpatikusabb megoldás.
A topicban visszakeresve én is főleg a caxtool, alu-profilok és aluprofilbolt webshopokat találtam. Ha jól értettem máshol is lehet, hogy vágnak. Azért is érdeklődtem a két profil rendszer kapcsán, mert attól is függ, melyikből lehet érdemes rendelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Path of Exile (ARPG)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest