- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
juhaszmarci #107175 üzenetére
A log popec… nekem is csak akkor kell, ha vmit vissza kell nezni. A wan nalunk ugy mukodik, hogy vmikor egesz orakor fogja es ledobja a wifis cuccokat, vagy megszakad a net (apple cuccon nem derul ki melyik). Igazabol nem tisztazott, hogy ilyenkor mi tortenik, en arra tippelnek igy ujitja meg az ipt. Amugy kivulrol nezve jol vedi a portokat, epp ma scanneltem egy vpsrol - szepen maszkol mindent.
Erre meg alszom parat, mert amugy ide eleg, es eleg jol is testreszabhato, es igaza van kolleganak, hogy a unifinel is talalnek vmit, ami nem tetszik.
rt6600ax van, es a dream router 7et neztem. Gondolkodtam vmi “probb” (router + ap) megoldason is, de lenyegeben ez mindent tud. Ha tobb eszkoz kellene, a unifi sokkal profibbnak tunik az rendszert tekintve.
-
cidalain
veterán
válasz
juhaszmarci #106400 üzenetére
Ha nagyon akarja az ember, a 25k-s tplink otthoni router is tudja a 3 WAN-t, mert mindegyik RJ45 port konfigolható WAN/LAN állásba. (Az más kérdés hogy hogyan menedzseled a forgalmat, mert ha sehogy, akkor tényleg csak ilyen backup szintre jó)
Ugye sokan erre is használnak több vonalat, és ha a fő WAN megy, akkor a másodlagos vonal offon van. De én mindegyik vonalat használom egyszerre, ehhez a jelenlegi eszközön Load Balance módot kellett beállítanom. A lényeges dolgoknál be kellett állítani hogy hol mehet ki. az átlag netezés meg nem érdekel, ahol a router akarja éppen. -
LiteCross91
aktív tag
válasz
juhaszmarci #106280 üzenetére
Így lesz, köszönöm.
-
Essejó
veterán
válasz
juhaszmarci #105977 üzenetére
Tömörre a három hegyű présérintkezős megfelelő szokott lenni, ha minden kötél szakad, bár továbbra sem javasolt
-
_NCT
addikt
válasz
juhaszmarci #105672 üzenetére
Köszi, végül TUF-AX4200 lett, nem bántam meg.
-
avvava
újonc
válasz
juhaszmarci #105672 üzenetére
vagy egy szimpla, használt árakban 20e ft környéki 10w tdp-s itx-es gépre egy sophos firewal (2 gz 4 mag esetén a legszigorúbb szabályokkal többszálon megoldja a 700-800 megabitet). meg egy olcsóbb, a wifis igényeknek megfelelő rúter.
-
válasz
juhaszmarci #105210 üzenetére
A Draka jó minőség. Ha jól tudom, már a Prysmianhoz tartozik.
MaCS
-
op9
aktív tag
válasz
juhaszmarci #105065 üzenetére
Kicsit fura, hogy kevesled a 300Mbps-et, de a 100Mbps portal rendelkező router megfelel.
Tényleg ezt sikerült kiolvasni? Remélem nem sokan értelmezték még így a hozzászólásomat. Ez csak egy példa volt, hogy még az 1Gbit-tel hirdetett powerline "ideális" körülmény között is csak a harmadát tudta.Az életszerű példa is benne van a videóban:
Kiderült, h a kívánt konnektorban nem is működött, mert nem is látták egymást, úgy kellett egy másik szobából kb. 10m LAN kábelt kihúznia, h a legjobb sebességet kapja az emeleten. Úgy meg kb. a hatodát ment.Ha ez nem volt megfelelő az ideális tesztre, mert túl közel voltak egymáshoz, akkor légy szíves linkelj egy olyan tesztet, ami már megfelelő.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
juhaszmarci #105029 üzenetére
Szia!
Ezek semmit sem érnek. Amelyikről van visszajelzés, arról azt írják, hogy használhatatlan. -
fudi2002
nagyúr
válasz
juhaszmarci #104952 üzenetére
Köszi!
-
mcll
senior tag
válasz
juhaszmarci #104760 üzenetére
Igen kézzel most lefrissítettem, akkor majd figyelem.
Az "Enable wildcard" és a "WAN IP and hostname verification" hagyjam kikapcsolva? Utóbbit ha bekapcsolom, akkor meg kell adni mennyi időnként ellenőrizze. Ha ki van kapcsolva akkor nem fog frissülni ha változik a WAN IP?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ASUS GeForce GTX 1650 Phoenix OC 4GB GDDR6
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged