- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #27765 üzenetére
Nem írtam konkrétan: A torrentező routerre gondoltam... "ennyire" számításigényes a feltöltés?
A Gyengébbek korán halnak, vagy csak nem képesek megcsinálni? -
ledgeri
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #27761 üzenetére
Hagy kérdezzem már meg, hogy a torrentezés miért veszi igénybe a routereket? Mi az ami miatt már 15 k fölé kell menni?
(kezdő..)
-
begrimisu
aktív tag
válasz
Úgy néz ki ez 5 ös ért lenne egy ilyen [link] szerintem megveszem igaz hogy használt de még jócskán garis!
-
begrimisu
aktív tag
válasz
-
begrimisu
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #27756 üzenetére
Ez esetleg ez mennyire lenne jó nekem? [link] Vagy inkább TP-Link 841ND ?
-
begrimisu
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #27756 üzenetére
Köszönöm !
-
p2pp
őstag
válasz
Gubek-Einste #27741 üzenetére
Köszi!
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Gubek-Einste #27734 üzenetére
Köszi!
Igen, az ASUS-ról lemondtam, mert kiderült, hogy nem elírás, tényleg 2 dbi antennák vannak rajta!!! Az eDigital bemérette és kiderült, hogy Európának erre a felére ilyet szállít az ASUS.
Amúgy egy 842ND lett belőle végül. Ha nem muzsikál jól, majd hegesztek rá egy OpenWrt-t.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #27734 üzenetére
Ok, köszi.
-
válasz
Gubek-Einste #27736 üzenetére
-
Vladi
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #27724 üzenetére
20/10 digi net. Tényleg alap dolgok kellenek csak.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #27721 üzenetére
1,5 szobás albérletbe, 2-3 gépet szolgálna ki, semmi extra. Használtan hirdetik ennyiért.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #27710 üzenetére
OK, Köszönöm!
(#27711) giorgio utolsó három szavad, és legutsó karaktered!....
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #27707 üzenetére
Ebben és az előbbi hsz-edben is hagysz kiskaput, amin én át is járnék...
Manuális alatt a futó gép mellőlit érted?
(#27708) TeeJay Értem amit mondasz, de egyet vele nem értek...OK: meglett a gombos WIFI (létezik a piacon, én IS a célközönség része vagyok...)Kész
Ezt be lehetne (típus korábban..) fogni torrentre?
-
FefeeX
veterán
válasz
Gubek-Einste #27698 üzenetére
pl az enyim, ha megjön a 3600-am
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #27698 üzenetére
egyiknek sincs gombja, amivel a wi-fi-t kapcsolhatja... az is kritérium lenne
-
agentJ
tag
válasz
Gubek-Einste #27694 üzenetére
Sajnos a netet nem tudom
Viszont akkor a TP-Link 4300-as jó vétel,nincs vele semmi gond?
Köszi a segítségedet
-
lacy86
addikt
válasz
Gubek-Einste #27691 üzenetére
Koszonom a segitseget!
-
válasz
Gubek-Einste #27684 üzenetére
Köszi szépen!
Torrent csak kábeles masináról szokott futni.A wifis torrenezés alatt annyit értettem,hogy ha este eszembe jut,hogy kéne a Dexter legújabb része és éppen notebookon vagyok,akkor ne kelljen az 1GB-s fájl letöltéséhez(aztán törölve lesz úgyis) bekapcsolni az asztali gépet.
-
PNP
őstag
válasz
Gubek-Einste #27678 üzenetére
Köszönöm. Asus jobb valamiben? Jelenleg egy 741ND-m van, amihez vettem egy nagyobb antennát, ezt úgy látom, hogy át lehetne rakni a 841-re, aminek viszont két antennája van. Van jelentősége, hogy nem lesznek egyformák (nem szívesen vennék újabb antennát)? Bár alapvetően nem erre kell, de full HD filmek nézésre elég ez? 741-es routert mennyiért tudnám eladni szerinted (hibátlan, dobozos, valamennyi garanciával)?
-
stigma
addikt
válasz
Gubek-Einste #27669 üzenetére
Én is utánanéztem LEA3500-nak és eléggé lemarad a tesztekben.Köszönöm a segítséget. -
válasz
Gubek-Einste #27669 üzenetére
éreztem, hogy ez itt offtopic, köszi
-
válasz
Gubek-Einste #27671 üzenetére
Akkor ő nyert, köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
-
Gondwana
addikt
válasz
Gubek-Einste #27661 üzenetére
Gyakorlatilag egy kifordított mikrósütőbe költöztünk át nemrég, ugyanaz a WRT54GL amelyik eddig falakon át is tudta az 54Mbit/s-t (jó, ténylegesen kevesebbet!), rendszeresen 18Mbit/s lehet csak kapcsolódni (néha 24), ilyen csatornafoglaltságnál a 802.11n se teljesítene sokkal jobban. Tudom, hogy ha használható netet akarok, be kell csak kábeleznem az egész lakást, egy router árának feléből még Faraday-kalitkát is készíthetnék UTP kábelből, de akkor inkább a kényelmesebbet próbálom meg előbb.
-
katalin888
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #27644 üzenetére
En irtam annak aki keszitette (Gábor vitéz) , de nem jott valasz!
Szerintem valaki kezbe kellne vegye a temat... -
katalin888
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #27639 üzenetére
Apropo, szerintetek nem kellene frissiteni az elso hozzaszolast (ajanlott routerek)???
-
Rick3D
senior tag
válasz
Gubek-Einste #27623 üzenetére
Igen már megtettem
de eddig semmi gondoltam ha szabad lecsapnék egy szakira
-
xors
senior tag
válasz
Gubek-Einste #27611 üzenetére
Köszönöm a választ
Úgy néz ki a TP-LINK TL-WR841ND -t fogom venni, ez tűnik a legjobbnak. -
Crystalheart
őstag
válasz
Gubek-Einste #27604 üzenetére
Köszi! De azért valami tapasztalatok csak vannak, nem? Azért nem darabonként változik ez a paraméter, csak modellenként.
Ezeknek, amiket írtál, utánanézek, hátha valaki ír róla.
-
FefeeX
veterán
válasz
Gubek-Einste #27591 üzenetére
köszi, ezzel meggyőztél arról, hogy tényleg elég nekem a 3600-as
Lehet Vargalex OpenWRT lesz rá, ha van rá ilyen egyáltalánMondjuk korábban sosem próbáltam, ezért kicsit tartok tőle (járt utat járatlanért
), de azért míg van másik, bepróbálom
Azt meg remélem, hogy 5ghz-en is mennek az almák, mert különben szomorú leszek (én is olvastam olyat, hogy szakadoznak néha, de az almákkal kapcsolatban sok sírást lehet olvasni mindenről, aminek kiderül, hogy 20% sem igaz -
gothic20
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #27462 üzenetére
Köszi
Melyik ezek közül a legstabilabb/legjobban állítható?
-
drzozo
senior tag
válasz
Gubek-Einste #27454 üzenetére
Én is köszönöm!
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #27435 üzenetére
Köszi
-
berbatov2
senior tag
válasz
Gubek-Einste #27435 üzenetére
Koszonom
Mar csak az lenne a kerdes, hogy a gyarit milyen antennara csereljem? -
MinionFlasH
senior tag
válasz
Gubek-Einste #27411 üzenetére
Okés akkor a két antennás lesz!
-
MinionFlasH
senior tag
válasz
Gubek-Einste #27409 üzenetére
Köszi a segítséget! Veszek egy 3 antennás Tp linket és meglátjuk! Telóval akarnak csatlakozni pl a teraszon! Beton födém van, szerintem menni fog, persze a Te-Ti ötletetek jobb, de itt sok más dolog van amit nem szeretnék most részletezni!
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
válasz
Gubek-Einste #27397 üzenetére
-
cigam
titán
válasz
Gubek-Einste #27336 üzenetére
Szerintem a hatótávot nem befolyásolja a routerre kapcsolódó eszközök számossága. Ez egyedül a kimenő teljesítménytől függ, az pedig konstans.
Vagy tévedek?Az 5-10 Wifi kapcsolat limit a linux-os(openwrt/tomato) fw-re is igaz?
-
Lui76
őstag
válasz
Gubek-Einste #27336 üzenetére
Akkor ha családonként 2-3 netképes eszközt veszek (és három ház egy telken) a 10 simán limit lehet
- Tehát az lenne a legjobb ha veszek egy usb-s 5-6 k-s ajánlott TP link routert "magamnak" , de a régit is hagyom üzemelni .
-
Lui76
őstag
válasz
Gubek-Einste #27330 üzenetére
Sziasztok !
Egy öreg SMC routerem szeretném leváltani - ez még csak b/g-t tud.
Nem értek mindent a wifi kérdésben de asszem az a gondom , hogy ha sok eszköz csatlakozik az nagyon lecsökkenti a hatótávot ?
Az n-et is tudó routerek jobbak ilyen téren ?Van olyan spec , hogy mennyi eszköz fogadására képes?
A több antennás több eszközt fogad vagy csak a 300-as sebességhez kell neki ?Van egy telenoros 3g stickem , akkor azt az usb-sre rá lehet vész esetére tenni , és magától bekapcsolja?
Az egy usb-t lehet hub-al osztani ? háttértár és 3g stick , esetleg még nyomtató lenne , de nem létszükséglet. -
Frenky86
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #27307 üzenetére
Csak azért lenne fontos a WPS mert így egyszerübben tudom a nyomtatót csatlakoztatni, de végül is ezért az egy miatt nem annyira lényeges. Egyébként köszönöm a tippeket és az ajánlatokat, megnézem őket.
-
Feri_1
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #27330 üzenetére
Köszi.
A különbség, hogy a 3420-nál egyszerre tud n és b-sen is adni? (ezért van a két antenna?)
Feri
-
junkeer
tag
válasz
Gubek-Einste #27299 üzenetére
Pedig van ilyen eszköz... Mikrotik RB435G Nem olcsó de minden leírt kritériumnak megfelel. Igaz kell bele egy Mini PCI-e 3G modem, de az összes SIM-es megoldás közül ez a legstabilabb. Jó pár ilyen megoldást adtam már....
-
ruhk
tag
válasz
Gubek-Einste #27299 üzenetére
így már értem, köszönöm a választ
-
einstein
senior tag
válasz
Gubek-Einste #27269 üzenetére
Rendben, köszönöm. A "jövő" miatt valószínű akkor az lesz.
-
tPedro_
őstag
válasz
Gubek-Einste #27235 üzenetére
Köszönöm a segítségedet.
-
tPedro_
őstag
válasz
Gubek-Einste #27229 üzenetére
Családi ház. T-Home net szétosztásához a különböző szobákba, helyiségekbe.
Egy időben valószínűleg 2-3 gép vagy mobil lenne a hálózaton.Sajnos a 8 port pont kevés, meg gondolni szeretnék az esetleges jövőbeni bővíthetőségre is.
Amiket kinéztem:TP-Link TL-SF1016D / TP-Link TL-SF1016DS
D-link DES-1016D
ASUS FX-D1162 V3Ha nincs lényeges különbség akkor nyílván az olcsóbbikat venném, a D-Link és az ASUS 2x olyan drága mint a TP-Link.
-
Barnes
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #27221 üzenetére
Koszonom szepen a segitseget!
-
Barnes
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #27219 üzenetére
Koszonom.
Tp-link 842ND 1.0-t tudok jo aron szerezni. Az is jo?
-
TeZZ
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #27209 üzenetére
Danke!
-
McSzaby
őstag
válasz
Gubek-Einste #27211 üzenetére
Jah, hát egyelőre esélytelen, hogy ilyet vegyek
Majd ha 20-30 közé megy az ára, csak néztem, hogy 1300 MBps Wlan-n??
Az mi már, valaki rúgott már egy ilyet, valami normális tapasztalat róla? Mennyire gyors az adatátvitel? Ha minden wlan törvényt veszek, akkor a stabil/gyakorlati adatátvitel kb. 7-800 mbps lenne, ami azért nagyon nem kevés... Igazam van? (Persze ha lenne megfelelő ellenoldal..)
-
smallmer
őstag
válasz
Gubek-Einste #27199 üzenetére
Netgearom nem volt még, lehet ki kellene próbálnom
viszont olyan kérdésem lenne, hogy amelyiken van usb azt mindegyiket meg tudnám úgy csinálni, hogy torrent kliens menjen rajta egy külső vinyóra?
melyik a legjobb választás? a belső antennás routereknek nem kisebb a lefedése?
köszönöm -
individor
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #27182 üzenetére
a TP-Link 841ND v8 és a TP-LINK WR-841N között mi a különbség?
mert csak ilyent találtam -
individor
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #27177 üzenetére
20 alatti összegben gondolkoztam
t net 20megás
2-3 eszköz wifin csatlakozik egy kábelen
tartós legyen és tudjam az udvaron is használni
egyéb cucc nem kell(usb meg seed szerver meg mittudomén) -
Dicker
őstag
válasz
Gubek-Einste #27157 üzenetére
Köszönöm! Az árat, azért nem írtam, mert nem is gondoltam semmilyen határra. De a jövő héten kicserélem valamikor egy nagyobb tp-link-re. Mint kiderítettem az első hozzászólásban ajánlott 741ND fix antennás változatát a 740N-t kaptam. Hétvégére megpróbálom beállítani jobban.
Még egy gyors, és ide nem nagyon illő kérdés. Van ennél újabb fw rá? Hátha segít valamit. Ebből nem igen derítettem ki, hogy mikori. Ha az első három szám dátumot takar, akkor eléggé régi.
Firmware Version:
3.12.11 Build 120320 Rel.51047nHardware Version:
WR740N v4 00000000A v4.20-as március végi fw már nem jó gondolom, valamivel másabb típus lehet. Vagy nem?
-
hl225
tag
válasz
Gubek-Einste #27148 üzenetére
Köszi akkor marad a 3600!
-
emlekmas
tag
válasz
Gubek-Einste #27148 üzenetére
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne ASUS rtn16 routerről, hogy ha usb-n rákötök egy dokkolót (ami önmagában biztosan nem tudja lekapcsolni a tányérok forgatását, hiába idle a vinyó akár napokig is), akkor remélhetem-e azt, hogy a router elveszi tőle az usb-n a tápot egy idő után, és nem forog fölöslegesen napokig, hetekig?
-
Nimda
addikt
válasz
Gubek-Einste #27137 üzenetére
Köszönöm!
Még egy kérdés: mi a különbség a TP-Link 841ND és a sima 841N között? az utóbbit is ajánlod?
-
Radványi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #27122 üzenetére
Megprobaltam a masik forumon is de senki nem reagalt az irasomra. Mivel te legalabb biztosan olvastad es ugylatom masnak nincs otlete az a kerdesem, hogy ragodjak meg rajta vagy csereljek router? Mert jobb otletem nincs sajnos.
-
aneda
senior tag
válasz
Gubek-Einste #27112 üzenetére
Köszönöm a választ, az ASUS N16-ban van torrent kliens, de nem 5GHz-s, a Netgear 5GHz-s, de nincs benne torrent kliens.
Ha egyedi rom-ot telepítek a Netgear-re, bukom a gyári cloud megoldásokat? -
joysefke
veterán
válasz
Gubek-Einste #27119 üzenetére
Mindenképpen kell stick? Olyan router nincs amibe csak belepattintom a SIM kártyát??
Mivel nem hűséggel szándékozom a Telenorhoz menni, ezért nem fogok "ingyen" kapni 4G/LTE sticket..
J.
-
lordmark
tag
válasz
Gubek-Einste #27108 üzenetére
Értem. Ezekről az utp kábel toldókról van valakinek tapasztalata?
http://www.argep.hu/trend/UTPC/UTP-cat5-toldo.html
"Szabad" használni, vagy sokat ront az átvitelen? -
aneda
senior tag
válasz
Gubek-Einste #27110 üzenetére
Valami digi net, gondolom lefelé min.10Mbit/sec.
Elvben kettő laptopot, egy tabletet, és két telefont kellene kiszolgálnia, de egyszerre max. három eszközt.
Kicsi panellakás, a router bekerülne a befoglaló méret egyik oldalának a közepére. Sajna nagyon sok (~10) wifi hálózat fogható.
Minnél kevesebbet szánnék rá, itt nyilván nem a pár ezer forintos kategóriáról beszélünk, de 20k fölött nem igazán szeretnék.
Jut eszembe, jó lenne ha futna rajta egy torrent kliens.Tetszik a cloud szolgáltatás, jó lenne, ha a távolból a neten keresztül is el tudnám érni a vinyót, lehetne telóról képeket feltölteni, zenéket lementeni, stb.
-
lordmark
tag
válasz
Gubek-Einste #27046 üzenetére
Érdeklődni szeretnék az AP módról?
Jelenleg van egy TP-LINK TL-WDR4300 és egy us robotics usr5461 routerem.
Mivel a tp-link nem ad elég lefedettséget, ezért szeretném hozzákötni a másik routert (us robotics), hogy távolabb is legyen wifi elérhetőség.
Mit kell ehhez beállítanom? Milyen típusú ethernet kábelt érdemes ehhez használni? -
laca500
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #27084 üzenetére
Köszi.
És a wdr4300, WDR3600, RT-N56U közül melyiket ajánlod?
Semmi különleges igényem nincs, csak a 80/25-ös digi netemet szeretném kihasználni a letöltéseknél.
Jelenleg egy WR1043ND-m van, amin ha mellette vagyok akkor 8.8-9.2 MB/s jön minden, de ha bemegyek a szobába (7-8m) és elválaszt egy kb. 45-ös fal akkor csak 5-6 MB/s az átvitel. Néha felmegy 7.2-re.
Vagy esetleg megoldás lehet ha a WR1043ND antennáit cserélném 5, 8, vagy esetleg 10 dBi-s re?
Egyáltalán lehet ezen cserélni? -
laca500
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #27081 üzenetére
-
Pecc
őstag
válasz
Gubek-Einste #27071 üzenetére
Egy 340GD (gyári antennával) utódja lenne lényegében, annak a hatótávja elég volt.
2gép használja, egyik kábelen másik wifin. 20Mb net, osztva, a No-IP egy külső kamera miatt kellene.A TP hivatalos oldala irja a specifikációk közt, hogy tudja a no ip-t a 841ND. Esetleg a verziók fw-jei közt lehet eltérés?
-
lordmark
tag
válasz
Gubek-Einste #27046 üzenetére
Értem. Köszönöm.
Esetleg azt nem lehet megoldani, hogy a két router ne kábellel legyen összekötve? -
lordmark
tag
válasz
Gubek-Einste #27042 üzenetére
Köszönöm az ajánlatokat!
Tégla falról lenne szó.
Esetleg olyanba nem lehet/érdemes gondolkodni, hogy a meglevő routert repeaternek használni? -
lordmark
tag
válasz
Gubek-Einste #27037 üzenetére
15 megabites kábeles net.
1 pc, 1 laptop, 2 tablet, 1 NAS használja általában.
Kb 5 falon kéne átjutnia a jelnek, 15 m távolságba.
Hogy mennyit szánok rá azt még nem tudom -
válasz
Gubek-Einste #27012 üzenetére
Nos, Digi, 40 megás.
Az asztali gépem használná (kábelen) és egy laptop (vezeték nélkül), na meg néha egy mobil.
a távolságot soha sem mértem le, de kb. 5-6 méter.
Falak vannak, szám szerint három. és ha igaz tégla. (panelban lakunk) -
válasz
Gubek-Einste #27008 üzenetére
Nos, beszerzendő, mert elegem lett az SMC-ből!
-
goso535
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #26989 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Utánajárok a dolgoknak.
-
attes17
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #26894 üzenetére
Rendben, Köszönöm!
-
cil101
tag
válasz
Gubek-Einste #26896 üzenetére
Én is erre gondoltam, de esetleg valami tipus? 5000 körül láttam tp-linket szerintetek jó valamire?
-
attes17
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #26889 üzenetére
Még azt kérdezném, hogy ezek gyári FW-je nem tartalmaz torrent klienst,
nekem kell felrakni rá? -
attes17
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #26889 üzenetére
Köszi a gyors választ!
-
attes17
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #26867 üzenetére
Más igényeim nincsenek
20/30 DIGINET
LAN: Laptop, médialejátszó, SMART TV
WiFi: Laptop
Panel, 20m-es körzet
Köszi! -
becsitibi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #26884 üzenetére
Pffff,azért az durva hogy egy 50nm-es panellakásba (számomra) ilyen durva router kell,azt hittem hogy elég egy 7-8 ezres 2 antennás,de gondolom a panelben futó acél sodronyok így bezavarnak.Hát akkor gyűjtök még egy kicsit.
Köszi a válaszokat.
-
becsitibi
senior tag
válasz
Gubek-Einste #26882 üzenetére
Köszi a gyors választ.
A tv egy samu ES5500WXXH,és ez a usb wifi kulcs:WIS12ABGNX/XEC.1 db laptopom van amire kábelen jön a net,abból is a 80/25-ös.Igazából nekem ennyi kell csak hogy a hálóban is legyen net a tv-n,valamint ne legyen interferencia,ha nagyon nem működne a dolog,átfúrom a falat,és egy szobával arrébb rakom a routert.
Erre a célra az asus és a tp-link megfelelő?
-
Dragon27
senior tag
válasz
Gubek-Einste #26867 üzenetére
köszi átnézem de szerintem az Asus közt fogok dönteni ...
-
Dragon27
senior tag
válasz
Gubek-Einste #26862 üzenetére
1 tégla válaszfal kb. 20 cm vastag távolság 8-10 m ( a router a válaszfalon így a távolság 4-5m ide oda )
net 5 mbps.köszi
-
Dragon27
senior tag
válasz
Gubek-Einste #26841 üzenetére
Szeretném a gyártótól származó firmware használni csak semmi hegesztés
1. igények : Hogy az összes készülék összhangba legyenek ., WPA2 védelem használatával ..
2. net : jó lassú erre bármi jó .
3.eszközök : kábelen gigabit switch .: asztali PC , 3DTV,NAS+később még 1 ,vagy PC,műholdvevő . ./
wifi-n : asztali PC ,3DTV,2 androidos mobil , androidos mini PC ...
4. házon kívül nagyon nem foglalkozok ., (házkörül most 5-7 m van net ) * A router Tx Power : 75% : házban a jel 55,-67dBm ,.1.1. a probléma csak wifi-n csatlakozó eszközökkel van UPnP,DLNA használhatatlan , eltűnnek az eszközök .
-
válasz
Köszönöm az infót a külső/belső antennáról, ez eddig elkerülte a figyelmemet! Akkor lehet, hogy mégis csak a 4300-ast veszem, bár ugye az én WNDR3700-asom is belső antennás, és nincs vele semmi baj, nagyon jó a wifije. Majd olvasok erről a 4900-asról teszteket.
Szándékosan USB-s adaptert néztem ki, amit egy USB toldóval felvezetek, és magasra rakom az adaptert. Most is így van megoldva, a TP-Link adapterekhez szoktak adni USB bölcsőt, de gyakran van a Logitech egerekhez is valami hasonló.
-
Gulyopapa
addikt
válasz
Mi az a 450-es eszköz ?
-
dewil666
őstag
válasz
Gubek-Einste #26807 üzenetére
És azt hogyan kell?
-
sec0nd
tag
válasz
Gubek-Einste #26778 üzenetére
Kicsit utánaolvasva a termékek topikjaiban, inkább többet fizetek egy megbízhatóért, mert sokkal erősebbnek tűnik: TP-LINK TL-WDR3600 és a topikban is dicsérik, szerinted...?
Még olyan kérdésem lenne, hogy milyen (gigabites) kábelt lenne érdemes a falba húzni a másik mellé, mert máshova kerülne a router, kb. 10m hosszú kell?
FTP, Cat6? Fali, vagy patch? -
sec0nd
tag
válasz
Gubek-Einste #26772 üzenetére
Melyiket ajánlod? SW csere nem akadály, ha garira visszaállítható...
Vagy inkább használtan valamit komolyabbat?
Köszi -
sec0nd
tag
válasz
Gubek-Einste #26638 üzenetére
Ezeket javasoltad: TP-Link 842ND, Asus N10U.
Még nem vettem meg/döntöttem el, de úgy látom a TP-Linkben 400MHz-s proci van, az ASUS-ban viszont Broadcom, ami csak 300as. A Broadcom mégis jobb, hiába alacsonyabb a frekvenciája? -
McSzaby
őstag
válasz
Gubek-Einste #26721 üzenetére
Lényegében el akarom érni, hogy ne ~10-12 Mbps-sel másoljak WIFI-n. Az itthoni szerverem egy központ, magán a laptokon és egyebeken semmit nem tárolok, minden a szerveren van ezért szeretnék valamilyen gyors megoldást, a lehető leggyorsabbat arra, hogy wifin is egészséges sebességet érjek el. Azért 5ghz, mert a 2,4-s sávok tele vannak már, illetve tudtommal 2,4-nél 300-s a maximum sebesség. A ház árnyékolásával annyira nem lenne probléma, mert a szerverem kb. 2 méterre van az általános felhasználási helyemtől.
-
Lmh
őstag
válasz
Gubek-Einste #26721 üzenetére
Köszönöm.
Akkor végülis a szempontomból lényegtelen az első hsz frissítése, mert te is a TP-link 74x-et ajánlod (többek között), azaz a 741ND megfelelő lesz. A falak vékonyak szerintem, biztos simán eljut a lakásban mindenhová. Azért megpróbálom a régit beszerezni(Azért is a TP-link tetszik azok közül amiket írtál, mert annak tudom, hogy nagyon könnyű a beüzemelése, mert életem első beüzemelését a legnagyobb testvérükön vittem véghez 1.5 hónappal ezelött a szüleim lakásában. Bár gondolom a többit sem sokkal bonyolultabb beszerelni.
-
Gulyopapa
addikt
válasz
Gubek-Einste #26684 üzenetére
Egyforma, megfelelő káblekkel lesz minden összekötve.
Csak azt mondták hogyha az egyik összetevője a rendszernek 100-at tud akkor az egész rendszer 100-as lesz, nem 1000-es.
Akkor nem kell switch ? -
Krisz0630
senior tag
válasz
Gubek-Einste #26676 üzenetére
Köszönöm szépen.
Nagyon az N56U vagy N65U felé hajlok. Láttam, hogy a N65 újabb modell is, két usb port van rajta. Ezek alapján gondolom az N65U jobb router, mint az N56-os.
-
sec0nd
tag
válasz
Gubek-Einste #26644 üzenetére
asdf_ : az elég durva
Gubek-Einste A WiFi-s része terheli, illetve a torrentezés, ugye? A vezetékes kapcsolatokkal nem lehet gond? A két utolsó közül melyiket ajánlanád (Asus vagy TP-Link)? Az egy csatorna miatt kevesebbet is sugároz az Asus? Födémet mennyire valószínű hogy átviszi a felette lévő szobába? -
gonger
senior tag
válasz
köszi, akkor a wrt54GL megy a szülői házba, ott még bőven jó lesz, én meg veszek másikat.
TP-LINK TL-WR842ND vagy WR1042 esetleg 1043 lenne nekem jobb 720p filmek streamelésére illetve majd nyomtató megosztásra?
Az USB csatolója mondjuk ezeknek simán lekezel egy 500 gigás külső vinyót? -
sec0nd
tag
válasz
Gubek-Einste #26641 üzenetére
kali, Gubek-Einste köszönöm mindkettőtöknek.
Nem találtam meg hogy a laptoppomban milyen antenna van, de igazából mindegy is akkor.
Ha stabilan működik ez a router is (ASUS RT-N10U Black Diamond) illetve torrentezni is lehetne rajta, akkor nem látom értelmét +10e Ft-ért a másikakat venni ilyen lassú nethez. Esetleg más funkciókban gyengébb, pl. kevesebb beállítás? Inkább ezt vegyem mint a hasonló árkategóriás Tp-linkeket, ugye?
Csak a TP-Linkeknél divat a WiFi kapcsoló gomb? Kezelő felületről ez megtehető, ugye, esetleg időzíteni lehet? -
sec0nd
tag
válasz
Köszönöm a gyors választ!
Ha messzebb vagyok a routertől, akkor a 300Mbites WiFi gyorsabb, mint a 150Mbites?
A hatótávolsága nagyobb a 300asnak?
Igazából ha a streamet nem tudja, akkor inkább az árat tartanám szem előtt..
Ha a routerhez csatlakoznak gigabites eszközök is, akkor az azok közötti kommunikáció gigás lesz, a többi pedig 100Mbites, vagy a leglassabb sebességre áll minden, mint wifinél? -
Castell
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #26634 üzenetére
Hopsz, ez komoly?
A két router között kb. 5-6 méter lenne a távolság, így is gyenge lenne?
-
Castell
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #26628 üzenetére
OK. Köszi. Ha gyárilag ez van egy routerben: "Wireless AP" akkor ez megfelelő? Én erre a modellre gondoltam:
Pharaoh, ez elég szimpi, egy kérdés ezzel kapcsolatban, ha jól látom a gyári oldalt az egyetlen port, ami rajta van az WAN/LAN. Tehát akkor erre a portra mehet a smart tv lan kábellel!?
-
kmisi99
addikt
válasz
Gubek-Einste #26611 üzenetére
Hát akkor az lesz, hogy veszek egy TP-LINK TL-WR741ND routert. Azt találtam az aprón 3000 ért. Ilyenem van erről tudom, hogy jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Robotporszívók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Steam Deck
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest