- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lmh
őstag
válasz
Essejó #105782 üzenetére
Azért valami haszna biztos van, mert szüleimnél a nappaliba beraktak egyet és azóta nem akadnak a TV-n a streaming szolgáltatások. Előtte használhatatlan volt, mert a kis dolgozóban volt a router, jóval arrébb a házban.
De köszi memorix és Essejó a tippet, lehet nézek egy ilyen Cudy-t, bár a mobilnetes osztás most baromi jól működik30-40ms-es pinget produkál, a router meg 130-180 között
-
Lmh
őstag
válasz
memorix #105777 üzenetére
A második gondot megértem. Az elsőt azért nehéz, mert tök jó "rálátása" van az egész lakásra. A két szoba (nappali, háló) vékony fallal van elválasztva, nagy kétajtós átjáróval a kettő között, tehát elég nyitott a terület.
Amikor családi házban laktam, a 3. emeleten, két födémmel feljebb jobb volt a wifim mint itt.
A router a földön lévő pc-m tetején van, megpróbálom feljebb, arrébb rakni kicsit, de ebben nem sok mozgásterem van.Esetleg valami jelerősítő a hálóba?
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
56 nm-es panel lakásban DIGINET 1000 - FTTH netünk van. Kábelen hasít, semmi gondom vele, viszont a wifi nagyon trágya, 5-6 méterre a lakásban már sokat veszít az erejéből és bizonyos eszközök el-eldobják, laggolnak...(steam deck, laptopok...) ZTE ZXHN F618 routert használunk, ezt adta hozzá a digi.
Baromira nem értek a wifikhez, de channelt próbáltam már többfélét, nem segített, szerintem nem túlterhelt az adott channel + annyira nincs sok wifis eszközünk a lakásban.Egy jobb router megoldaná a problémát? Ha igen, akkor milyen? Elég lenne valami egyszerű alap cucc, ami ki tudja hajtani ezt a netet.
Idővel tervezek majd leválni a kábeles netről, lehet veszek egy laptopot a PC helyett magamnak. Ott is kéne a jó ping, stabil jel az esetleges játékokhoz.Szívesen vennék használtan is hardverapróról, ha ott van megfelelő...
Előre is köszi a tippeket!
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Ezzel a hsz-szel kapcsolatban kérdezném még, hogy ha nem 741ND hanem csak a sima TL-WR720N lenne a választás, abból milyen károm adódna? Nem kell nagy hatótávolság. Pici a lakás, vékonyak a falak, közel van egymáshoz a két szoba, sőt egy nagy dupla üvegajtóval van elválasztva egymástól. Igazából ha egy 5-6 méteres sugarú körben tökéletes a vétel a laptopnak/telefonnak az már megfelelne. Az asztali gépet meg gondolom tökéletesen kiszolgálja.
Előre is köszi a választ!
-
Lmh
őstag
válasz
Gubek-Einste #26721 üzenetére
Köszönöm.
Akkor végülis a szempontomból lényegtelen az első hsz frissítése, mert te is a TP-link 74x-et ajánlod (többek között), azaz a 741ND megfelelő lesz. A falak vékonyak szerintem, biztos simán eljut a lakásban mindenhová. Azért megpróbálom a régit beszerezni(Azért is a TP-link tetszik azok közül amiket írtál, mert annak tudom, hogy nagyon könnyű a beüzemelése, mert életem első beüzemelését a legnagyobb testvérükön vittem véghez 1.5 hónappal ezelött a szüleim lakásában. Bár gondolom a többit sem sokkal bonyolultabb beszerelni.
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Kis kétszobás lakásba vennék olcsón routert a legkisebb diginet mellé. Első hsz alapján gondolom megfelelne nekem a TP-Link 741ND. Nem is szeretnék rá többet költeni, ha nem muszáj. Játékra, lanozni, böngészgetni, általános felhasználásra kellene. 1-2 asztali gép vagy wifiről 1-2 laptop +telefon használná a netet. Kérdésem, hogy ahogy hallottam már két kivitelben van, a régi szögletes és az új kagyló/ufó formában. Van köztük az alakjukon kívül különbség? Apróság, de nekem személy szerint nagyon nem tetszik ez a kagylós alak, ha választani lehet inkább a szögleteset venném.
Nem tudom érdemes-e még valamit közölnöm a felhasználás módjáról, ami számíthat annak eldöntésében, hogy mi a legjobb router számomra. Ha van ilyen, szóljatokElőre is köszönöm a választ!
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Előre bocsájtom, hogy totálisan nem értek a routerekhez.
Jelenleg egy Linksys WRT54GL routerünk van, de sajnos úgy néz ki elromlott, ezért szeretnénk helyette másikat. Nem tudom milyen információkat kellene megadnom a helyes diagnózishoz....
A lakásban maximum 4 géphez kell a net kábellel kapcsolva. Tele is van most is mind a négy luka szegénykémnekEzen kívül még 1-2 laptop is igénybe veheti a wifijét + telefonok wifije. De ez az atombrutál maximum kihasználtság. A router a földszinten lesz és 2 vasbeton födémen keresztül azért el kéne jutnia a tetőtérig a wifi jelnek (ahogy azt most is megteszi tökéletesen, ha épp nem golyózik be a net).
A napokban jön a T-home bekötni a mostani adsl helyett valami kábeles újabb technológiás Netmánia S-et (10mbit/s).
Szóval ehhez kéne valamilyen Router.
Ajánlották TP LINK TL-WR1043ND típust, meg az első hsz-ben is láttam, már majdnem meg is rendeltem,de végül sok rosszat is olvastam róla, illetve nem tudom, hogy nem-e elég egy olcsóbb modell.
Nekem annyira egyforma mindegyik, meg annyira úgy néz ki, mintha minden mai átlagos router bőségesen elegendő lenne nekünk, hogy nem tudom melyiket válasszam.
Több vélemény is érdekel!Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Philips LCD és LED TV-k
- Microsoft Edge
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Asztalos klub
- Milyen videókártyát?
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Robotporszívók
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó nem szép állapotban levő Apple iPhone 12 128GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest