- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobak 27
tag
Nagyon szépen köszönöm, utánuk olvasok. Az Asusról nagyon jókat hallottam. Valaki kérdezte, hogy abból is az újabbat érdemes venni ezek szerint. Nem akarok évente újat venni, ezért inkább kifizetek kicsit többet, ha hosszú megtérül.
Amúgy inkább Tp link vagy inkább Asus? Wifi erősségről van valami infótok? -
atish15
aktív tag
- a szabvány n only legyen, vagy ha van még g szabványos eszközötök, akkor bgn mixed ezt nem tudom beállítani mert nekem csak 11bg mixed és 11bgn mixed van
a nyelv magyar, ékezetes karakterek sem a felhasználónévben nincsen.
Nekem pppoe van beállítva a szolgáltató miatt. maximum secondary tudok beállítani statikus ipt
-
Studiossrác
aktív tag
Sajnos, nem tudok válaszolni a kérdéseidre, de rájöttem, hogy annyira nem is lényeges. Azért nem lényeges, mert pár laptop, illetve telefon van a családban, és azt, hogy ezekben milyen wifi modul van nem tudom megmondani. Viszont ezeken az eszközökön csak és kizárólag a böngészés a fontos. Ha veszek pl egy dual band routert, az visszafelé kompatiblis? Azaz 2,4ghz-es n csatornás wifi kártyát ki tud szolgálni? Vagy úgy is kérdezhetném, hogy attól meg modernebb átviteli technikát is támogat, a "normál" wifis eszközöket is képes kiszolgálni? Gondolom igen. Szerk: ugyanez a kérdés vonatkozik AC routerre is. Tudom használni "hagyományos" wifi kártyával is?
Azért fontos kérdés ez, mert 2 gépnek kellene gyorsabb internet. Ebből az egyik gép közvetlenül a router mellett van, azaz azt használhatom úgy, hogy közvetlenül, kábelesen kötöm össze a routerrel. A másik gép meg azért szerencsés, mert az az egyetlen asztali gép a családban. Így meg ugye vehetnék 1 új hálókártyát is.
Ezek tükrében mit javasolsz/javasoltok?
Nagyon szépen köszönöm a türelmedet, meg a válaszaidat, sajnos teljesen analfabéta vagyok a hálózati dolgokhoz.
-
Studiossrác
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszodat.
Oké, akkor leírom bővebben, hogy mi a helyzet. Ami biztos: elég az n-es szabány, mivel az itthoni eszközeim is n-esek. Családi házról beszélünk (hátha fontos szempont a router kiválasztásakor). Mivel az internetet 99%-ban wifin át használjuk, és az általad leírt wifi sebességhez elég a digi500, ezért eldöntöttem, hogy digi500-as csomaghoz kellene router.
Ezen kívül, hogy mit ajánlotok azt rátok bízom. Annyi a szempont, hogy stabil legyen. Nem fogok rádugni eszközöket, nem szükséges, hogy extra tudással rendelkezzen. Legyen stabil és megbízható. Árban pedig mivel semmi extra igényem nincsen, ezért minél olcsóbb, annál jobb. Mivel nem szeretnék számomra hasznontalan, extra szolgáltatásokért fizetni.
-
Tonyo
őstag
Nem tudom, hogy ki fogom-e használni, vagy, hogy melyik tud ac-n csatlakozni.
Miben érezném, hogy gyengébb az ac55 2,4 GHzen?
Ellenoldali eszközök: s4, lg optimus g, lg gpad, dell lapto (wifi), mac gép (kábelen), asus lapton (wifi)
Jellemzően, ami wifit használ ott nem fontos, hogy gyorsan töltsön le.
-
-
FeRRaR1
őstag
Igazából nekem a hatótáv fontosabb, jó a 2,4Ghz, a fontos dolgok, mint fő PC, NAS úgy is kábelen vannak. illetve olvastam, hogy érdemes US módba kapcsolni, mert úgy 0,5 Watt helyett 1 wattal sugároz, és nagyon jótékonyan hat a távolságra.
Szóval ha hosszú távra tervezek, akkor ASUS RT-N18U, árban is kb ez a plafon. Mit érdemes tudnom róla? Van valami ajánlott beállítás amiből kiindulhatok?
-
zolo96
tag
Sziasztok!
Lenne egy D-Link DIR-635 ös router amiben a wifi kezdi megadni magát. Csak úgy gondol egyet és nincs wifi. Tudtok ajánlani helyette egy megbízható routert, ami megint kiszolgál ennyi évet.
Fontos szempont, hogy 2* 50cmes falon átküldje a jelet. 20-25ezert tudnék rá szánni. -
scoutmaster
újonc
Szia, igen N-esre gondoltam :-)
Szóval anno a WRT54GL olyan "kultusz-router" volt, és hasonlót szeretnék ami megbízható felső határ 40-50kHUF lenne.
Összességében én Linksys párti vagyok, de lehet hogy van olyan ami már jobb, ezt nem tudom.
A régi routeren DD-WRT volt, de lehet hogy más firmware jobb és többet tud pl. Open WRT de ebben is szeretnék segítséget kérni!
Köszönöm!
-
Shokkolo
addikt
erről tudsz linkelni egy kis "szakirodalmat" ?!
Én azt hittem a 2,4 a necces frekvencia, tekintve, hogy az a víz harmonikus rezgő-mozgásának frekvenciája, pont ezért fogja le gyakorlatilag "minden" ami vizet tartalmaz.
De akkor úgy tűnik nem lesz melléfogás a C7, köszönöm
-
dethroner
veterán
15 fölött van csak új, és plusz még a házhoz szállítás
12-re mondják, megpróbálok azért lejjebb csikarni belőle. Ha ki lehet próbálni, akkor mit érdemes megnézni? Pl antennák nincsenek-e törve, repedve, wifit kipróbálni ilyesmi? Van olyan lehetőség, ami megmutatja hogy mióta van folyamatosan fent a neten? Ezzel talán meg lehetne nézni hogy dobálja-e a hálózatot. -
dethroner
veterán
Hát én nem csináltam semmi nagy beállítást, egyszerűen megadtam a felhasználónév+jelszó párost, kapcsolat PPPoE aztán gyerünk. Lehet kéne még valamit tökölni rajta, de a tulaj nem mondott semmi extra infót, én meg úgy vagyok vele hogy akkor ennyi. 1.0.06 fw van rajta, de amíg a más tulajdona én nem akarom frissítgetni. A wifi viszont baromi jó, hiába belső antennás, azon a helyen ahol a 1043 v1 csak 2/2Mbps-t tudot, ez simán nyomja a 30/30 fölött 2,4GHz-en. De hiába, ha a pc-t nem tudja a digis 200-al kiszolgálni, megy vissza holnap. 12K lenne amúgy.
-
dethroner
veterán
Wifi esetében a sebesség inkább másodlagos számomra, sokkal fontosabb volna a stabil lefedettség. Igazából wifin komoly adatforgalom nem volna, csak böngészés telefonon, meg nagy ritkán kisebb letöltés laptopra. Minden komolyabb töltögetés vezetéken történik. Ha hasznos adatfolyamként el lehet érni mondjuk 5-10Mbps sebességet a legtávolabbi szegletben is, az bőségesen elég. Mondjuk jelenleg nincs épp túl jó helyen a router, de majd a következőt beljebb rakom kb 3 méterrel az elméleti középpont felé. Az biztos jelent majd azért valamit.
Teszek egy próbát akkor a wdr3600-al. Megveszem a jövő héten, aztán megírom majd hogy milyen dbi értékeket mérek a mostanihoz képest. -
dethroner
veterán
Egyenlőre annyiban van képben az 5GHz, hogy rendeltem egy telefont ami elvileg a nyár vége felé fog megérkezni, az már tudni fogja ezt. De a másik teló és a régi laptop még csak a 2,4-en csatlakozik és kérdéses hogy mikor fog sor kerülni a cseréjükre. Lehet akkor már csak ac lesz
5GHz-en ugyanakkora a router hatóköre, mint 2,4-en? -
dethroner
veterán
Igen, az antennák dbi értékét nézegettem én is már. A linkelt képen méretarányosan vannak feltüntetve a lefedettségi területek? Mert ha igen, akkor az 5dbi antennának semmi előnye nincs a 3dbi-hez képest? Sőt, a szórás szögéből még hátrány is?
Nekem is adja a legfőbb fejtörést hogy a szomszédos hálózatok mennyire lesznek zavaróak. De mivel egyenlőre csak 1 eszköz lesz ami 5GHZ-et tudna (az is csak 2 hónap múlva), szóval a fő prioritás egyenlőre a 2,4-es tartomány. Lehet idővel minden eszköz 5GHz-es lesz, de ez még a kérdéses.
Szóval egyszerűsítve a kérdést, a 3600 van-e ugyanolyan jó 2,4-en mint a 1043 v2? -
Vasinger!
nagyúr
És ha valakinek csak kb. fél-egy évre venne, tipikusan semmi extra feladatra, csak mobil eszközök lógjanak rajta és kb. ennyi? Ha 30 Mbit/s-ot ki tud adni kábelen/wifin az már nekem több mint elég lenne. Tényleg jelen esetben az olcsóság lenne a cél, mert fél-egy éven belül úgy is eladnám, így is bukni fogok rajta.
Tisztában vagyok vele, hogy milyen egy jó router, jelenleg is egy TP-LINK TL-WR1043ND V 2.1 alól írok, de itt most tényleg nem az lenne a szempont.
-
Vasinger!
nagyúr
Hát én a WDR3500-nál jóval olcsóbban is találtam.
D-Link GO-RT-AC750 Ez még AC-t is tud, nocsak..
Ezek mind még 10k-s határba beleférnek, mindenképp 10 alatt akarom megúszni, a D-link meg elég jó vételnek néz ki. Vagy van 8k-nál olcsóbban Dual Band-es router?
-
-
adika4444
addikt
azt lefelejtetted, hogy a gigás nethez baromi erős gép kell, tehát I5 meg 7200 fordulatos vinyó. Én az 500 Mbps-re szavaznék, szerintem a gigás egyrészt felesleges mert még a torrent sem fogja tudni mindig kihajtani, másrészt kis csúcsidőben is már leesik a sebesség, mert az a kábelek meg portok tűréshatára, úgyhogy én 500 Mbps párti vagyok
-
DonPjotr
csendes tag
Szia!
Köszönöm a gyors választ! Jelenleg 200as digis netem van,de ahogy van lehetőségem lehet emelem is.
Wifiről ami menne 2 laptop kb,meg vagy 4-5 telefon és esetleg pár tablet.Kábelen meg tv,pc,stb.Ahogy néztem őket még nem tudják az új szabványt,megnézem amit ajánlottál még elég húzós ára van számomra.
Igazából akkor te inkább a 1043ND-t ajánlod ahogy kivettem a szavaidból,és majd esetleg később majd mondjuk 1 év múlva érdemes ac-st venni.
köszönöm a segítséged remélem jól értelmeztem.
-
Lefty
addikt
Szerintem az itt kapott válaszok alapján én is áttérek 2,4/5GHZ-re, ez a 2,4 nagyon zsúfolt nálam. Btw, olyat lehet, hogy az egyik laptop 2,4-en kapcsolódik, mert mondjuk nem tudja az 5GHZ-t, de más eszköz pedig 5GHZ-n kapcsolódik?
WDR4300 és az Archer C5 ugyanaz, csak a C5 nagyobb sebességre képes adatátvitelben? A kettő között gondolkodom.
-
SLYM
veterán
úgy érted a szomszédaim szívhatnak emiatt? még úgy is, hogy alig fogom (wifi analyserrel csekkoltam) az összes szomszédom wifi jelét? plusz olyan csatornát kerestem, ahol más wifije nincs, az 1-est állítottam be, nekik meg a 6-os környékén van szerintem. a legközelebbi ház is 20 méterre van tőlünk
-
-
Alice90
aktív tag
ez a gépem van
Asus P8P67-EVO ::: Intel i7-3770k 4.4Ghz ::: Be quiet DARK ROCK PRO 3 ::: MSI GTX 970 GAMING 100ME ::: 12 GB DDR3 ::: Fractal Design Define R4 ::: 4x Be quiet SILENT WINGS 2 ventillátor ::: Chieftec GPS-650AB-A 650W ::: SAMSUNG 850 EVO 500GB SSD :::
és mégis csak 500 körül jön
nem tudom mások hogy tudják elérni a 800 körülit
és 20 mérésböl sose ment 550 fölé
-
zaskar
senior tag
Arra felkészültem, hogy az 5 GHz gyengébb szórást biztosít. Én a 2.4-en találtam olyan gyengének, hogy az emeleten a telefonom már váltogatta a wifit és a mobilnetet. Említettem, hogy a router közvetlen közelében mindkét frekvencián hasított a net, mégis inkább a visszaküldés mellett döntöttem. Nagyon kevés a szabadidőm, nem akarom elpocsékolni vég nélküli szoftverfrissítésekre, beállítgatásokra, próbálkozásokra. Megmondom őszintén, az extra funkcióira egyelőre nem is volt szükségem, inkább a kedvező ár miatt vettem meg, ill. azért is, mert van itthon két 5 gigát tudó eszköz is. Tudom, hogy a legtöbb vásárló elégedett ezzel a router-el, de kivételeknek is lenni kell...
-
bazsy01
csendes tag
Köszi a gyors választ!
Abban tisztában vagyok, hogy akármelyik n-es wifi elég lenne, de "future proof" routert szeretnék új dual band eszközök reményében.
Pontosítanám a kérdést: Az Archer C5 és a WDR4300(?) belő antennákat használ, ez okoz észrevehető különbséget az elérhető sebességben?
Gondolom nem, mert a kliens antennája lesz a gyengébb, de javítsatok ki, ha nem így van. -
Lackooo84
nagyúr
Ennyi erővel tök mindegy, hogy 1200, vagy 1750Mbps van ráírva a routerre.... Mert ugye a 866 (még ha a felét vesszük akkor is) és a 300 között elég nagy a szakadék...
Ezeket miért nem szabályozza be senki, hogy a tényleges sebességi maximumot írják rá...? Az szép, lehet meg kellene kérdeznem mit hogy állított be, mindkét oldalon...
Én vagy 2 órát zongoráztam, mire ezt elértem, mondjuk most stabil, és a nap minden szakában hozza.
-
Feenyx
aktív tag
Hello!
Olyan 10-15 ezret szánnék rá. Igen ez nekem is eszembe jutott hogy nem fogom azt a sávszélességet kapni WiFi-n mint kábelen. Tehát valami olyan router kellene amin jóval gyorsabb a net mert WiFi-n most 10 Mbit/s sebességgel jön, és ez egy sima panellakás, szóval fal sincs túl sok köztem és a router között és távolságok se nagyon vannak. A Thinkpad T430-ban amit használok, egy Intel Centrino Advanced-N 6205 van. Esetleg az a TP-Link router amit Intruder2k5 ajánlott az megfelelő lenne erre a célra?
-
Lackooo84
nagyúr
-
Lackooo84
nagyúr
Természetesen wifin értettem az 500-at. Sajnos a LAN portom 100-as. Most is visszakértem mutertól a régi laptopom (az gigás), hogy ellenőrizzem emelték e 500-ra már. Visszaküldtem a C2-t. Szóval ezen wifin mennyit lehetne kipréselni egy Intel 7260ac-vel? MIMO-t nem írnak, az mennyi ennél a típusnál?
-
BeLucZ
addikt
nos megvettem és kipróbáltam a 3 szintes családi házban az ASUS RT-n18u routert.
Tapasztalatok:
Tökéletes jelerősség az egész telken, még a legeldugottabb szobákban is, mindenhol le lett tesztelve.
Ki lett próbálva 4 laptoppal 2 tablettel és 1 telefonnal az egyidejű használat és kifogástalanul vitte az egészet.Aggódtam, hogy szükség lesz majd egy jelerősítőre is, de ezek után nem szükséges.
Kiderült hogy 16 mbites az a 12 mbites net, csak a régi gané d-link router lefojtotta a sávszélt, szóval így a böngészési célnak megfelel majd, ha sokan használják egyszerre akkor is.
Mellesleg jól néz ki, csendes, nem forró, a kezelőfelülete átlátható, egyszerű, kapásból feltettem a legfrissebb végleges gyári firmwaret.
Elégedett vagyok, megérte a 20 ezres vételárat. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
-
bennjoe
csendes tag
Köszi. Csak nem nagyon értek hozzá, és szeretek biztosra menni... Ezzel kapcsolatban még egy kérdés: csekkoltam wifi analyzerrel az 5 GHz-t, és nem látok semmit. Még a beosztást sem alul. Azt írja, "wifi channels" és fölötte hat pötty. És hiába vannak bepipálva a Settingsben az 5GHz-nél az "Available channels", a "Channel rating" csak 1-től 14-ig mutatja. Nem ismeri a tablet az 5 GHz-t? Kellene neki... (LG GPad 8.3 V500)
-
krisz777
csendes tag
Köszönöm a választ! Nem veszem rossz néven, valóban tudatlan vagyok a témában!
De végül is mi a javaslatod a megoldásra? Az tény, hogy falak vannak. Több és vastagabb mint kellene, de végül is az emeleten el lehet helyezni a routert, ahonnan "csak" a plafon árnyékolja a vevő egységek felé a jelet. Onnan ez a router kb. 5-ből 4 csík a TV-felé, ami egy Samsung HU8500-as, ac szabványt is tud a leírása szerint és mégis 2,4 GHz-en kb. 17 Mbit volt, 5 GHz-en 22 Mbit volt a sebesség.Milyen router beállításokat javasolsz? Mire kellene figyelni? Mert ezzel a routerrel futnánk még egy kört, hátha a beállításokkal és áthelyezéssel jó eredményt tudunk elérni. Mi a legtöbb, amire számíthatunk?
Üdv
-
bennjoe
csendes tag
Ezek mind szimultán dualok, ugye? (2.4 GHz-t mindenképp meg kell hagynom, akkor is, ha pár cuccal 5-re költözök.) És akkor ezek szerint nekem kell az is, hogy sima régi "a"-n (és "n"-en is) menjen az 5 GHz (régi laptop, ill. új tablet miatt). Ahogy néztem, ezt nem minden ajánlott tudja. Vagy valamit rosszul értek? ac-s készülékem tudtommal nincs, úgyhogy az nem fontos.
-
bennjoe
csendes tag
Köszi. Igen, nagyjából minden csatorna tele van. Régebben automatikuson volt a router, úgy elviselhetetlen volt, fix 9-esen sokkal kevesebbet dob, de így is rendszeresen előfordul. Olvastam azt is tanácsként, hogy vigyük le a szélességet is fix 20 MHz-re. Talán ez is segített picit, de még mindig nem az igazi.
Viszont most jobban beleástam magam, és lehet, hogy a laptopom is látná az 5 GHz-t (Intel 3945abg, bár 2008-as a laptop...?). Úgyhogy azt hiszem, minden szabványon kéne az az 5 GHz...
Árban mondjuk max 20000, de minél olcsóbbnak örülnék.
-
Pirostank
csendes tag
Szia, M5350-es 3G kepes,semmi extra nem kellene bele, mivel olyan helyen lakunk, ahol gyakorlatilag egyetlenegy szolgaltato 90 x szazalekaba sem ferünk bele... (8 km megyeszekhelytöl...) Probaltam, belementem a menübe, de jelszo cseren kivül semmi erdemlesremeltot nem talaltam. A max. sem amit mertem, 470 kb/s, igen jol latod, 21. szazad... Viszont azert lenne par oldal ,amit jo lenne letiltani. Wifi 802. szabvany, ha jol olvastam a hasznalatiban. Köszi
-
Lackooo84
nagyúr
Na ez az erre vártam, köszönöm így már értem.
Kis off: Ha valakinek problémája van az Intel 7260AC kártyával, akkor ajánlom ne a sima 30Mb-os drivert tegye fel, hanem a 90Mb-os Intel Proset softwert, és voila:
Végre egyszer nem esik vissza a sebesség mérés közben, hanem kihatja amit csak lehet, vagyis a connection graph egyenes, és nem olyan, mint egy EKG (C2).
-
Lackooo84
nagyúr
Még mindig nem értem mit vaterázol, meg amazonozol, én egy szóval nem mondtam, h az hiteles. A google dobta ki őket, és belinkeltem, ennyi. És még mindig nem érted, mi az amit nem értek, akkor leírom érthetőbben: szóval, elvileg minél több a mimo, annál nagyobb az átviteli teljesítmény, igaz? Adott mimo-hoz meg adott számú antenna kell, igaz? Nos, a lényeg, hogy az egyik 2 (legyen 4) antennával és 2x2:2 mimo-vel, hogy tud akkora teljesítményt, mint a másik 6 antennával, és 3x3:3 mimo-vel. Mert akkor itt el is bukik ez a mimo dolog, mert ha 2x2 is annyit tud, mint a 3x3, akkor ugyan mi értelme van, tetszikérteni'? Amúgy el lehet magyarázni normálisan is, ha jól tudom én itt senkivel nem flegmáztam, köszi...
-
Lackooo84
nagyúr
6-nál akárhogy számolom kevesebb a 2. Nem hiszem, hogy most hirtelen feltalálták azt a hiper szuper technikát, amivel ennyire jobb lenne az a két antenna. Szerintem csak költség csökkentés, semmi más. Ezért lenne jó ismerni a v2 speckóit, legalább milyen procija van, (gondolom akkora különbség nincs, mint anno az 1043 v1 v2 közt) vagy ha valaki tesztelné. Így most nehéz eldönteni melyiket vegye az ember. De te nem érted mit akarok mondani, én azt is letojnám, ha egy antennája lenne, de oka van annak, h csökkentették. Na de akkor azt mondd meg nekem, hogy lehet ugyanakkora sebességre képes egyel kevesebb mimo-vel?
-
Lackooo84
nagyúr
Hát szerintem tuti hibás, mert ha látnád mérés közben hogy ugrál a mutató... ez tuti nem egészséges. És szerintem is át kellene hoznia a 200-at, mert egyszer megütötte a 201--et. A baj az instabilitás, a másik ezt az 1x1:1-et honnan veszed, mert én mindenhol 2x2-esnek látom írva. Igazából mindegy is, szépen megy vissza, aztán cserélem C5-re. Ha azzal sem jó, akkor kettétöröm a wifi kártyát.
@ h1mpi: Már miért sülne meg?
-
janos666
nagyúr
Pár havonta szoktam magamnak leforgatni az aktuális GIT verziót. Most épp a r45525-nél járok. Szerintem nem ezen múlik, hogy az 5GHz gyakorlatilag mindig csak szobán belül volt életképes. Többször is visszakapcsoltam és teszteltem az évek során, végül mindig kiiktattam ezt a rádiót. Forgattam az antennákat, tologattam a szobán belül a router-t, stb. Mindig gyenge volt. A 2GHz-essel viszont még sohasem volt komolyabb gond, az még kint a garázsban is kiszolgálja a mobilomat is.
Egy időben debug módba kellett tenni a regdomain részt, hogy ne korlátozza túl a jelerősséget, illetve ma ehhez már reghack bináris patch-elés kell, de enélkül is használható a túlkorlátozott 2GHz és ez sem menti meg az 5GHz-et (a garázsig kell a reghack, házon belül elég lenne anélkül is, de igazából nem fontos a garázsba a WiFi, csak a teljesség kedvéért).
Más kérdés:
Nem tudom mennyire offtopic ez itt, de mit lehet várni a gyakorlatban a MikroTik SXT termékcsaládtól, illetve melyiket lehet érdemes választani, ha egy kis vidéki településen akarok légvonalban ~1.3km-re átlőni 24/7/365 egy ~30Mbps adatfolyamot (gyakorlatilag csak egy irányba, néhány video stream-et)?
Elég lehet a legolcsóbb Lite, vagy meg kéne kockáztatni egy high power verziót? Esetleg felejtsem el az egészet, mielőtt még eszembe jutott volna?
A távoli PoE switch is 10/100, így minden szempontból elég lenne a Lite verzió 10/100-as ethernet link-je, de a WiFi-n át kéne préselni azt a stabil ~30-at (ha esőben/hóban néha meg-meg szakad, hát annyi baj legyen, de teljesen nem kéne, hogy leálljon még ilyenkor se). Illetve ezeknél mennyit számít a 2 vs. 5 GHz (az itthoni 5GHZ problémáim után félek az 5-től, még ha erősebb jel is menne).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest