- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bennjoe
csendes tag
Köszi. Csak nem nagyon értek hozzá, és szeretek biztosra menni... Ezzel kapcsolatban még egy kérdés: csekkoltam wifi analyzerrel az 5 GHz-t, és nem látok semmit. Még a beosztást sem alul. Azt írja, "wifi channels" és fölötte hat pötty. És hiába vannak bepipálva a Settingsben az 5GHz-nél az "Available channels", a "Channel rating" csak 1-től 14-ig mutatja. Nem ismeri a tablet az 5 GHz-t? Kellene neki... (LG GPad 8.3 V500)
-
bennjoe
csendes tag
Ezek mind szimultán dualok, ugye? (2.4 GHz-t mindenképp meg kell hagynom, akkor is, ha pár cuccal 5-re költözök.) És akkor ezek szerint nekem kell az is, hogy sima régi "a"-n (és "n"-en is) menjen az 5 GHz (régi laptop, ill. új tablet miatt). Ahogy néztem, ezt nem minden ajánlott tudja. Vagy valamit rosszul értek? ac-s készülékem tudtommal nincs, úgyhogy az nem fontos.
-
bennjoe
csendes tag
Köszi. Igen, nagyjából minden csatorna tele van. Régebben automatikuson volt a router, úgy elviselhetetlen volt, fix 9-esen sokkal kevesebbet dob, de így is rendszeresen előfordul. Olvastam azt is tanácsként, hogy vigyük le a szélességet is fix 20 MHz-re. Talán ez is segített picit, de még mindig nem az igazi.
Viszont most jobban beleástam magam, és lehet, hogy a laptopom is látná az 5 GHz-t (Intel 3945abg, bár 2008-as a laptop...?). Úgyhogy azt hiszem, minden szabványon kéne az az 5 GHz...
Árban mondjuk max 20000, de minél olcsóbbnak örülnék.
-
bennjoe
csendes tag
Sziasztok, a következő kérdésem lenne.
Jelenleg van egy TP LINK TL-WR740N 150M router, budapesti panelben szolgál, DIGI topnet (tudtommal DIGINET 200 lett, talán 200/100 Mbps), egyszerre max két-három számítógép és max 3-4 mobil eszköz csatlakozik hozzá, mind wifin. Random eldobálja a netet, hol csak a laptopot és a tablet marad, hol mindenen elmegy. Hol úgy, hogy magától visszajön, hol úgy, hogy csak a ki-be kapcsolás segít. Wifi analyzerrel ilyen utóbbi eset hullámzó jelét rögzítettem (látható a jelerősségem és a zsúfoltság, valamint hogy pár szomszéd bivalyerős):
(A jobb fölső sarokban nincs wifi jel és net sem, pedig a wifi analyzer látja...???)
Ilyenkor csak a ki-be kapcs segít. Rosszabb napokon (pl. most szombat este) szelessavindex.hu-n 15/15 Mbps-t mérek.Az a kérdésem, hogy segítene-e routercsere? Nekem az Asus RT-AC51U AC750 szimpatikus, főleg az ára miatt. (Bár az 5Ghz-et csak az egyik mobileszköz tudná kihasználni...)
Szerintetek érdemes ezzel kísérletezni? A legfontosabb szempont, hogy ne dobáljon le, és jöjjön át egy panelfalon a szomszéd szobába (semmilyen extra funkció nem érdekel). Mit ajánlotok?
Köszönettel,
Joe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Futás, futópályák
- sziku69: Szólánc.
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest