-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
phgergo
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #51187 üzenetére
irtam oda is, köszönöm
-
Valkűr
addikt
válasz
Intruder2k5 #51094 üzenetére
Érdekes mert az enyém nem indulgat ujra, tökéletesen elégedett vagyok vele.
-
mrmrg
tag
válasz
Intruder2k5 #51091 üzenetére
Nézegettem, de bizonytalan vagyok.
A torrent kliens hiányozna.. Az N18 ami még dilemmáztat az N56-tal szemben, azzal meg az a bibi, hogy csak 2.4 ghz.
Szóval nagyon úgy néz ki, hogy N56 lesz a vége.. Nem is nagyon látok más értelmes alternatívát ezen az ár szinten... 18e-ért sztem most nem rossz vétel. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5 #51084 üzenetére
Köszönöm, akkor ezt elmentem és ha esedékes, előszedem.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5 #51074 üzenetére
Egy emelet különbség lesz, sajnos nem tudom még megmondani, mennyire lesz gyenge.
Egyébként, ha gyenge lenne a jel, akkor lehet venni valamilyen erősítőt (tehát tudom, hogy van ilyen jeltovábbító, "access point", vagy érdemesebb inkább egy jobb routerbe beruházni?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5 #51069 üzenetére
A UPC 500-as nethez a UPC által adott router, de nem tudom sajnos a pontos típusát, most nincs előttem.
Fehér színű...
De biztos tudjátok itt a topikban...Egyébként, ha a UPC beköti a netet, akkor én arra bármilyen másik routert rá tudok csatlakoztatni ezek szerint? Ahogy olvastam vissza a hozzászólásokat, ez jött le. Vagy azt bonyolult nekem bekonfigurálnom?
Persze, ha ez a mostani jó, akkor nem kell másik. -
válasz
Intruder2k5 #51030 üzenetére
Így van: egy mérés nem mérés, pláne, ha ennyire esetleges. Legfeljebb a semminél egy kicsivel komolyabb tényező egy soktényezős rendszerben.
MaCS
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Intruder2k5 #50970 üzenetére
értem. Szóval, ha a torrentet kiveszem a képletből, akkor ezek közül az RT-N56U a javasoltabb.
közben még nézegettem, esetleg még szóba kerülhet:TP-Link TL-WR1043ND
TP-Link Archer C5Habár ezek csak 2év garanciálisak (szemben az Asus 3évével). Ugyanakkor Asus-szal vannak negatív tapasztalataim (igaz csak alaplap és VGA fronton), de routerekre nincs rálátásom, én pedig próbálok nem előítéletes lenni
Szóval ezeket hozzáadva így is inkább az 56U a legjobb választás?
(#50972) Multibit: köszi a javaslatot, de 20knál húztam meg a képzeletbeli határt, 26 az már nagyon túlnyúlik
(főleg úgy, hogy ugyebár wireless dologról van szó, amit írtam is, hogy nem használok ki szinte egyáltalán)
-
mm89
őstag
válasz
Intruder2k5 #50894 üzenetére
Köszönöm!
Mértem most gyorsan egyet router nélkül (hogy máshogy hiszen nem is működik már), 71/53 lett.
Szerintem meg is rendelem a 841 est
Wifi képességek terén vajon lenne észrevehető különbség köztük? Nem játszunk neten, és inkább telefonokkal, tablettal használjuk. Az egyik laptop szokott torrentezni. A router a lakás közepén van, max 1 betonfalat kell átvinnie, de ha kitalál a nyitott ajtón az se rossz
Jah, a 740 es néha adott netet az utcán is, igaz csak 1-2 mbitet. (4.emeletről szerintem teljesen jó volt így is) Ha a 841 es esetleg erősebb lesz annak nagyon fogok örülni (amikor a kutyákkal fekszünk a fűben)
Köszönöm szépen még egyszer!
Üdv -
biglion-lord
tag
válasz
Intruder2k5 #50894 üzenetére
Kérlek nyugodtan bombázz az infóval a döntés úgy is itt áll, de már annyit olvasgattam, hogy belefáradtam így fordultam ide hozzátok, mivel itt csak van tapasztalat is.
Ahogy írtam föntebb a holnapra is gondolok lehet 1 év elteltével emeltetem a sebességet, így inkább most veszem meg mint később dupla annyiba kerüljön, mert ha most olcsóbbikat veszem akkor később másikat kell vennem a nagyobb sebesség végett. A másik meg az eszközök lehetősége sok és mindig bővül, azt akarom kinyögni ezzel, hogy jelenleg is sok eszközünk van ami a wifit használja, nyomtató, telefonok, tv, x-box stb., és ha bővítés történik akár eszköz akár net sebesség, akkor ne keljen vennem másik routert. Annyira nem vagyok benne ezekben a dolgokban most vasalódom
Jöhet privát is köszönöm!
Üdv Lion
-
mm89
őstag
válasz
Intruder2k5 #50891 üzenetére
Köszönöm szépen!
Valóban jó áron van ez a 841es!
Igazából ha a bejövő digi kábelt direktbe bedugom a laptopba, akkor is csak max 70Mbit et mérek, egyelőre nagyobb netet sem tervezek úgyhogy szerintem jó lesz ez. Főleg ennyi pénzért! Ráadásul kábelen sosincs semmi, minden wifit használ, így annyira talán nem lesz zavaró a 100 as port. Egyébként ha a 100 as port nem számít akkor végülis nem éri meg nekem a több mint kétszeres árat a 1043 ugye? -
Genji
őstag
válasz
Intruder2k5 #50834 üzenetére
elnézést az offért és köszönöm!
-
The.Bali
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #50747 üzenetére
Sziasztok
Köszi.
TP-LINK 841ND tápja sajnos nagyon zúg, hibás szériákat gyártanak jópár hónapja. Magas hangon sípol. Sokadikat kell visszavinni és nem lehet nem sípoló tápot találni.
Szerk: még valami. A 841N és ND belseje ugyan az?
-
mckay
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #50737 üzenetére
Na tényleg, akkor én rosszul kerestem, csak drágát találtam.
1k forintért meg is éri ilyen helyzetben.
Ha lesz ilyen a boltban, veszek majd, de +1k szállítási költségért nem.
Mindenesetre köszi a felvilágosítást, mégis jó ötlet!De ezt az 5k forintos POE-s AP-t, amit találtam, Tenda felirattal, ezt azért szintén kipróbálom.
-
mckay
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #50726 üzenetére
Hm, 7500 forint elköltésével elérhetem, hogy 8000 helyett jó legyen a 4000 forintos eszköz?
Nem tűnik jó biznisznek...
Mint általában, nem jó üzlet, ha itt kezdünk el legózni univerzális megoldásokkal: jobb ha a kínai egyberakja, és olcsón árulja.
Arról már nem is beszélve, hogy hova teszem a célhelyiségben azt a szereléket? Nem lenne szép mutatvány...Találtam a neten egyet, Tenda W301A néven, elfogadható a külleme (de legalább nem téglatest a pöcökkel), és 5000-ből megvan. Teszek vele egy próbát, sokkal gyengébb nem lesz talán.
És remélem a Client Isolation is megy neki, mert a leírás alapján nem biztos, hogy pont ez a funkció van benne, ugyanis ezt írják:
WLAN Isolation:
The access control feature based on wireless
MAC address. When this feature is enabled, each of your wireless
clients will be in its own virtual network and will not be able to
communicate with each other. This feature is to isolate the
communication of wireless clients connected with different
AP
.
Ez alapján kéne valami alkalmas VLAN-képes switch hozzá, hogy ne tudják elérni a más VLAN-okat? De nekem igazából az kéne, hogy az egyazon AP-hoz kapcsolódó kliensek ne érjék el egymást...
Meglátjuk... -
degec
senior tag
válasz
Intruder2k5 #50722 üzenetére
igen upc..onnan ismerhetsz is..
upc 29 es körzetben baromira sok mindenre képes lenne lehetne de semmit nem akar. de talán mozog már valami ha jól hallom a központ felől..csak rájöttek hogy ITT a T..stb. ős adsllel is kéne kezdeni valamit..stb. csak van itt pestmegyében bőven fizetőképes kereslet meg volt is..céges szinten is.. meg stb..
-
degec
senior tag
válasz
Intruder2k5 #50720 üzenetére
KÖSZÖNÖM !!!
007 nek is ! nincs más lehetőség és megéri mivel ügyfélmegtartó ajánlatba téve ultra low level árazással gyakorlatilag 18 as árában kapnák a 2*12őt..ha vesz hozzá az ismerős egy komolyabb rutert..
És mivel ez finom költség, jól el is számolható cégnek.. tadaaaaaamKöszönöm még egyszer a szakszerű gyors választ !
(( Sikerült úgy választ kapnom VÉGRE PH-n hogy nem hülye vagy nem úgy van az, miért így miért úgy válaszok jönnek (kérdések inkább), hanem atom konkrét válaszok!GRAT ehhez ! ))
és ezez? :
http://www.tp-link.com/hu/products/details/cat-4909_TL-ER6120.html -
coolpet
senior tag
válasz
Intruder2k5 #50613 üzenetére
FW csere howto linket, hogyan kell csinalni.
Rendszergazda vagyok a gepen uj halozati kapcsolat felvetele nem gond.
Udv.
-
coolpet
senior tag
válasz
Intruder2k5 #50611 üzenetére
Az VPN szerver az a PPTP VPN?
Tehat tudom hasznalni egy openVPN klienssel a melobol az otthoni netemen keresztul, hogy kikeruljem a blokkolt oldalakat?
Valamint hogy megy ez a FW frissites + garancia?
Le lehet tolteni az eredeti FW-t valahonnan hogy ha valami nem jol mukodik akkor visza lehessen tenni?Tudtok linkelni valamo oldalt hogy mukodik?
Koszi!
-
SeatZola
őstag
válasz
Intruder2k5 #50581 üzenetére
Várj! Ezért abban a tesztben, amit linkeltem és aminek az eredményeit táblázatba szedtem teljesen ugyanazon a helyszínen, ugyanolyan körülmények között tesztelték a routereket. Persze, ha más környezetbe tennéd át a tesztet, az valószínűleg más értékeket hozna, de így azonos körülmények között szerintem összehasonlíthatóak a routerek gyakorlatbani jellemzői. Ami engem megragadott, hogy az Ac1200 G+ például a táblázatomban az 1-es, 5-ös és 6-ös helyszínen jobb jelerősségel bírt, mint az N18U, mégis minden helyszínen az N18U tudott nagyobb sebességet produkálni. Volt ahol háromszor gyorsabban.
Ja és most látom a hiányosságom, nem raktam be a teszt helyszínrajzát. Most pótolom:
És mégegyszer a táblázat, hogy ne keljen lapozni!
Most néztem, hogy a TP-Link Archer C7-et is lenyomta a kis N18U sebességekben mindenhol....
-
válasz
Az AC1200G+ 4 antennával rendelkezik, 2-2 van mindegyik sávra így nem osztott antennás.
-
válasz
Persze, ez egy sztochasztikus rendszer millió ismeretlennel, de a házi méréseink elég következetes eredményt mutatnak, ami ráadásul a neten olvasottakkal és az itteni friss tapasztalatokkal is egybevág. A különbség szerintem nem nagy, de mintha lenne oka -- ami persze nem jelenti azt, hogy máshol ne fordulna a kocka.
Az 100-asnak egyébként nem két-két dedikált frekvenciájú antennája van?
MaCS
-
simsonbetyar
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #50534 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
simsonbetyar
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #50532 üzenetére
Köszi!
Akkor marad a TL-WR1043ND. A költözés költségeibe nem szívesen tolnék több pénzt ha ez is megfelel.
Valami gyakori hiba előfordul ennél a típusnál vagy van olyan beállítás amire különös figyelmet kell fordítani?Otthon Debrecenben valami olcsóbb fajta TP-Link van de az oda elég és rendben is üzemel.
-
littlemamba
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #50496 üzenetére
Jobb szeretném itthon megvenni, ha választhatok. Biztonsági tartaléknak kell a kábeles csatlakoztatási lehetőség miatt. A vaio notebookomon nincsen internetkábel port. Szóval inkább a vészhelyzetekre tekintettel kellene, ha van belekerülök egy olyan szituba, hogy csak kábellel tudnék internetet elérni, emiatt igen, szeretnék minél kompaktabb megoldást találni.
-
gwr
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #50496 üzenetére
még 1x köszönöm!
-
gwr
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #50493 üzenetére
köszönöm szépen, megnézem őket.
Az imént találtam egy ilyet: TL-WR1043ND. Ezzel van valami probléma, ami miatt nem felelne meg?
Nagyon primitív kérdés, de számít az hatótáv tekintetében, hogy 3 vagy 2 antennája van?
-
habostorta
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #50430 üzenetére
a ASUS RT-N56U B1 -et érdemes még esetleg venni? az ac56 helyett amit ajánlottál mert ha már ac56 akkor inkább az ac68 már nem sokkal drágább és gondolom az jobb egy fokkal.
ha jól nézem ez 20 körül van újonnan jelenleg és N-es a wifije ami gndolom lassabb meg 128mb a memória -
habostorta
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #50428 üzenetére
kicserélem akkor a tápot első körben egy másikra. ha azzal nem csinálja akkor gondolom igazad van
ilyenre például még álmomban se gondolnék...
megnézem az ac56ot is
használtan mennyire érdemes nézegetni egyébként? -
gurabli
őstag
válasz
Intruder2k5 #50269 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a választ!
A net PPPoE, 100/100 Mbps, és ez bőven elegendő is. Így sebesség szempontjából nem lenne gond.Mivel mindenképpen szükségem lesz még egy routerre (igazából gigabites switch-re, de akkor már inkább router és max használom switch-ként, de bármikor router is lehet belőle), így valószínű, hogy v2/v3 lesz.
Így majd a v2/v3 kerül WAN-részre, a v1 pedig átveszi a switch szerepét.ha ~200Mbps-től gyorsabb neted van, akkor felejthető minden custom firmware 1043ND-vel.
És melyik router az, ami custom firmware esetén is (ddwrt) tudja a 200Mbps-nél nagyobb sebességeket?
-
gurabli
őstag
válasz
Intruder2k5 #50266 üzenetére
Na de akkor most ddwrt-vel jobb a v2/3 mint a v1? Nem tudom mi ez a hw NAT router esetében?
-
soldi3r
veterán
válasz
Intruder2k5 #50249 üzenetére
1-2 tippet tudnal adni miben gondolkodnal?
Gondolom nem a pfsense az egyetlen gyarto. Lehet PC-t kellene osszeraknom ala?
-
gerisz23
őstag
válasz
Intruder2k5 #50245 üzenetére
Köszi
-
gerisz23
őstag
válasz
Intruder2k5 #50243 üzenetére
Most feloldattam velük pár portot,elvileg nyitva is vannak,de játékban azt írja valamelyik tűzfal blokkolja a kapcsolatot,kikapcsoltam az enyèmeket,a blockolás megmaradt.
Fix ip cím megoldhatja a gondomat,vagy azt is natolva kapnám netán?
Köszönöm a válaszokat,befonom a szemöldököm pedig csak Warframezni akarok... -
Horvi
őstag
válasz
Intruder2k5 #50197 üzenetére
Köszi a segítséget akkor ezzel ránézek otthon.
-
junior11
veterán
válasz
Intruder2k5 #49904 üzenetére
Szombaton az egyik boltban az eladó az AC1200G+-ra azt mondta, hogy az N18U 2,4Ghz-en jobban teljesít, az 1200G+ "csak" egy alap, belépő AC-s router, ha kell az AC, szerinte jobb modellt érdemes választani (vagy azt szerette volna, ha több zsét hagyok náluk
).
-
válasz
Intruder2k5 #49840 üzenetére
Szia!
Találtam egy switchet, ami esetleg elbírná a padláson a kiképzést: [link]
Mi a véleményed, véleményetek?
-
válasz
Intruder2k5 #49840 üzenetére
Köszönöm, akkor más megoldást keresek.
-
Szabip
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #49556 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, tetszetős, elgondolkozok rajta!
Így nem kellene más firmwarekkel szórakozni...
-
tobias40
veterán
válasz
Intruder2k5 #49533 üzenetére
Igen,közben én is nézem
Vpn milyen lehet benne?
És hardveres NAT van benne?Esetleg egy részletes magyar nyelvű van hozzá vhol?
Bocs de én nem találok.. -
tobias40
veterán
válasz
Intruder2k5 #49531 üzenetére
Igen láttam köszi,de a szolgáltatásokat nem találom hogy mit adnak hozzá..
Vpn,dyndns stb..
-
tobias40
veterán
válasz
Intruder2k5 #49529 üzenetére
Hát igen a szoftver érdekelne nagyon mert a technikai info-k megvannak róla de véleményeket nem találok!
Az asus szoftja/szolgáltatásai nagyon tetszik,remélem ezen is hasonló lesz.Összehasonlítást (részletest)sem nagyon találtam pl.a ASUS RT-AC87U-val szemben.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #49479 üzenetére
nem kell az AC támogatás meg az 5Ghz sem.
-
válasz
Intruder2k5 #49491 üzenetére
Szia!
Azt írja 10/100/1000 -
válasz
Intruder2k5 #49233 üzenetére
Sajnos PONT arra mondom. A mai napig van nálam használatban 500 DeLuxe, az 500-as széria annak idején tényleg a legjobban használható router volt.
De irtózatosan sok gond volt a minőséggel.
Több számítógép-kereskedés is az ügyfelem volt annak idején, nem egy egy nem két vitás eset volt az 500-asok és kortárs Asus-testvéreik garanciáztatásával kapcsolatban.Az én 500-asom is cserélt darab, de volt, hogy garanciaidőn belül egy-egy időszak eladott darabjainak a felét is visszavitték
A részletekre ennyi idő távlatából már nem emlékszem, de olyan részletekre igen, hogy a garanciális kötelezett szerviznek hiába lobogtattam a kinyomtatott cikkeket arról, hogy egy-egy hiba az egész világon típushibaként elismert, ragaszkodtak a több hónapos javítási procedúrához.
Aztán mintha jött volna a v2, aminél a külső antenna átkerült a jobb oldalra, de az meg tán szoftveresen volt kedvezőtlenebb, sokan nem akarták elfogadni az arra történő cserét -- megjegyzem jogilag indokoltan.Nem kevés fejfájásom volt nekem akkor az Asus gyártási minősége miatt...
MaCS
-
scream
veterán
válasz
Intruder2k5 #49131 üzenetére
Csak a V1-re van OpenWRT, a V2 az Broadcom-os, így arra nem megy rá. Sajnos ezt csak vásárlás után tudtam meg.
-
Depression
veterán
válasz
Intruder2k5 #49218 üzenetére
Bocsi, nem voltam elég egyértelmű. 750-es?
Nagy teljesítmény alatt az antennára gondoltam. Ha sima dzsatubét viszi sebességileg, az bőven elég. Telefonon azt hallgatjuk a konyhában blutooth-os kihangosítóval.
A feladata az lenne, hogy 2 téglafalon kell átvinni a jelet.
Jelenleg egy tp-link 741 van, 8dB-es antennával.
Viszont minden este 8 körül megszakad a WiFi, és már csak karikázás van a youtube-on. Gondolom valaki torrentezik, és lefoglalja a b/g frekvenciát. (teljesen amatőr gondolkodás). Vezetékes net megy ilyenkor is gond nélkül.
A telefonom támogatja az ac-t, remélem az 5 GHz-et nem szemetelik tele.De ha van jobb ötletetek, annak is nagyon örülnék.
-
Depression
veterán
válasz
Intruder2k5 #49212 üzenetére
Sajna a 25k nekem nem tűnik olcsónak.
-
citkar
addikt
válasz
Intruder2k5 #49208 üzenetére
Már az N18U-n is hasonló frimware fut, mint a nagyobbakon, azaz transmission kliens Asus köntösben?
(#49209) Gubek-Einste
A WiFi képességeinek nem kell kiemelkedőnek lennie, közel van a laptop, kicsi a lakás, elég, ha megbízható és stabil. Néztem az AC1200GPlus-t, de gyárilag szeretnék transmissiont, ne kelljen nekem firmware-t cserélni.
Az n56U-val még szemezgetek (gondolom ezen is transmission fut), az is érdemi előrelépés lenne, ha jól értem és nem drága (20 körül még talán megérné).
-
citkar
addikt
válasz
Intruder2k5 #49201 üzenetére
Néztem is, hogy az ac56U-ban már két magos a SoC, van elég RAM és több helyen láttam 25 körül, ennyi pénzért nem láttam hasonlót, ezért is tetszett meg, de már ezeken elfogyott sajnos. Viszont így az ac66U nem biztos, hogy megérne nekem 40-t, bár már valahol az alatt is kapni...ráadásul mindig előtör a másik gondolat: minek cseréjek, ha a mostanival is elvagyok.
Esetleg alternatívája az ac56U-nak, hasonló árban (transmission klienssel)? A gyorsabb SoC, gyorsabb USB-n való másolás számomra előnyt élvez.
-
Redpaladin
tag
válasz
Intruder2k5 #49148 üzenetére
Köszönöm a segítséged. E router alkalmas lesz arra,hogy odaát a laptopot kiiktatom és távolról küldöm a nyomtatónak a nyomtatni valót? Vagy előtte fel kell csatlakoznom az adott routernek a VPN hálózatára és utána küldeni a nyomtatási feladatot?
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Intruder2k5 #49160 üzenetére
Tekintve hogy már nem gyártják az n-es verziókat, csak az ac-s marad. Ráadásul ahol még kapható 3-4k-val olcsóbbak csak, annyival meg azért többet tud és jövőállóbb. Pl a lanja is gigabites és 800+ Mbitet tud ac-n a sima meg csak a töredékét. Esetleg érdemes az LR verzión is elgondolkodni ha nagy hatótáv kell. Adatok 37k/db
Szerk:
Most látom hogy elég a 2.4Ghz. Akkor nem szóltam.
Ha még lesz készleten akkor jó lesz az a 3-as pakk. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Intruder2k5 #49160 üzenetére
2,4 is elég, amit linkeltél ez árban nem is rossz. Akkor egy normális router kellene, az után mindenképpen kell egy normális switch?
Gubek-Einste: Ha lesz normális net, a többi munkát mi csinálnánk ha megtudjuk oldani, kábelezés a régitől megáradt, szóval csak az eszközöket kellene beüzemelni, konfigurálni.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Intruder2k5 #49156 üzenetére
Jogos...
-
Zlcsi
senior tag
válasz
Intruder2k5 #49134 üzenetére
az unmanaged azt jelenti, hogy bedugom a 8 kábelt, amiből az egyik az elosztani kívánt a hálózat jön aztán a többit intézi a switch?
-
blackydan
senior tag
válasz
Intruder2k5 #49116 üzenetére
Köszi a tanácsot
Hmm lehet küzdök még pár hetet aztán lecserélem a párom laptopját ami támogatja az 5ghz-et. Lassan amúgy is esedékes
-
amol
addikt
válasz
Intruder2k5 #49116 üzenetére
Öregebb routerek esetén gyakori jelenség a táp "elfáradása" is, ami szintén ilyen tünetekkel jár.
Erre nem is gondoltam, lehet megér egy misét. Nem nekem írtad de köszönöm
-
eris94
tag
válasz
Intruder2k5 #49092 üzenetére
Köszi szépen, akkor ezt veszem
-
petya2012
őstag
válasz
Intruder2k5 #49071 üzenetére
most 20-as netem van és 50-es lesz
már megrendeltem a D1-et,de még vissza tudom mondani-ezért kérdem
az ASUS-ba van DLNA??na meg amit nem lehet ide leírni az megy vele??
igazából most egy 741 van,de néha szakad a net-ezért akarom lecserélni -
w.miki
veterán
válasz
Intruder2k5 #49022 üzenetére
ezek a kínai wifi antennák, amik elvileg 3km-ről is adják/veszik a jeleket, ezek sem érnek semmit?
-
M4XP4YN3
tag
válasz
Intruder2k5 #48966 üzenetére
Értem. Köszönöm a segítséget! Általában a 15-16 ezer forint ösztöndíjamból veszem meg a holmijaimat (PC játékokat, gépalkatrészt, stb.), azért sokalltam a 10 ropit, a szüleim meg skótok, úgyhogy nem vesznek még akkor sem, ha a legszarabb állapotban van a net. 2010 óta van használatban ez az 541-es, azóta meg rengeteget változhatott a Digi szolgáltatása és net sebessége, úgyhogy gondolhatod...
-
M4XP4YN3
tag
válasz
Intruder2k5 #48964 üzenetére
A digis papírok ezer évesek, anno még 20 Mbps letöltés, 9 Mbps feltöltéssel bírt, ez volt kb. 2007-ben. Mondom, tavaly nyár körül mért 50/52-t is a net, de routerrel, mert mindig ezt használjuk. Nem tudom, hogy én vagyok suta vagy nincs rá mód, de ha kihúzom a kábelt és rádugom a gépre, akkor nincs net.
Amit ajánlottál, azt k..va soknak tartom.
-
Moromel
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #48953 üzenetére
Köszi!
-
Moromel
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #48951 üzenetére
Szia!
Az első kettő között vacilálok én is. A TP-LINK 1043NDv2 most 10 ezerrel olcsóbb emagon ami már jelentős eltérés, de nem tudom mennyire megbízható. 11 ezerért megérné?
-
Szicskeee
tag
válasz
Intruder2k5 #48875 üzenetére
Rendben, koszonom szepen.
-
VeryByte
őstag
válasz
Intruder2k5 #48851 üzenetére
2016 van.
Modern mumusok vannak, topikgazda, moderátor, vállalati rendszergazda, ... -
woodworm
veterán
válasz
Intruder2k5 #48694 üzenetére
Ezt nem is vitatom, csak amikor dönt az ember, a 10% kevésbé tudja zavarni, ill. el tudja fogadni kompromisszumként, mint a jó esetben fele verzió.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #48593 üzenetére
Köszönöm !
Most sikerült megtalálnom, mit tud a tv-m wifi szinten. Nem tudtam, hogy N-en is van 5GHz (ezzel ér el még nagyobb sávszélt, gondolom).
Ennek alapján lőhetnék akkor az 5GHz-re is ?
-
marsu.
senior tag
válasz
Intruder2k5 #48501 üzenetére
Értem, köszi mindkettőtöknek.
Egyébként wifi-n milyen max sebességre számítsak majd? Tudom sok minden befolyásolja, de a laptop adaptere mit bírhat?
-
artid
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #48407 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Üdv.
-
SZULTA
tag
válasz
Intruder2k5 #48416 üzenetére
TENDA FH1202 HIGH POWER WIRELESS AC1200 DUAL-BAND ROUTER
Esetleg erről mi a vélemény? Köszönöm! vagy ez lessz vagy a 1043v3 e kettő között vacilálok!Multibit köszi, igen a laptopom régi szval nem csoda, hogy ha nem tudja + majd szeretném lecserélni mondjuk a samsung galaxy s4 emet s7 re és jó lenne a nagy sávszél.
szerk: Most látom hogy csak 1 10/100M auto-negotiation WAN port
3 10/100M auto-negotiation LAN ports -
SZULTA
tag
válasz
Intruder2k5 #48416 üzenetére
Igazabol mindjart 2 routert kel vennem mivel 1 van fenn a modem mellett egy pedig egy masik hazba atvezetve kabellel.
Nincs mas halozat.
Igazabol szinte eleg csak hogy a hazba legyen jo terero. -
SZULTA
tag
válasz
Intruder2k5 #48414 üzenetére
Köszönöm
Igazabol ar ertek be keresem a legjobb vételt h best buy legyen -
SZULTA
tag
válasz
Intruder2k5 #48412 üzenetére
Koszonom szepen a reszletes kifejtest ,tajekoztatast.
Az archer 7 jo ar ertek aranyt kepvisel nem? Annak mar birnia kene a 100mbps wifin ha aranyokat nezzuk. -
SZULTA
tag
válasz
Intruder2k5 #48410 üzenetére
Koszi
Jaja ezt is nezegettem.
Egy dolgot eddig se ertettem 300mbps el hirdetik a dir 300 at is viszont kozvettlen kozelrol barmilyen ezkozzel csak 30 al jott a 60 megas nettel ez hogy lehetseges?
Neztem meg archer 7 et 1750mbps es elvileg -
ZTE_luky
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #48401 üzenetére
oké köszönöm!!
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #48397 üzenetére
köszi a válaszokat! 60mbps internet mllé kéne és 1500 forintba kerül
-
alpihun
senior tag
válasz
Intruder2k5 #48379 üzenetére
Jaj tényleg. Me blind and stupid. Köszöntem!
-
Paoloo
tag
válasz
Intruder2k5 #48343 üzenetére
Akkor köszönöm az infót neked is,és MaCS_70-nek is!
-
lordcoyote
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #48251 üzenetére
elnézést! Nem láttam a másik topic-ot
-
psg5
veterán
válasz
Intruder2k5 #48188 üzenetére
Ha nem cserélem most le a routert és közben megemelik 120Mbit-re valahogy észrevehetem, hogy nem szolgál ki a router? Pl sebességet mérek router után akkor nem fogja elérni a 120-at?
-
psg5
veterán
válasz
Intruder2k5 #48186 üzenetére
Köszi. Igen az lesz amúgy is vettem volna, csak gondoltam hátha egyben megúszom.
Wifire ötlet?
Storno köszi, látom válaszoltál erre is! -
psg5
veterán
válasz
Intruder2k5 #48183 üzenetére
Köszi! Jóval drágább a mostanihoz képest...
Esetleg ami 4 lanon kívül többet is tud fogadni,de árban nem drágább sokkal és tudásban is megfelelő?
Valamint a mostani Asus az a szobát wifivwl átdobja, de az utolsó szobában már igen gyenge egy-két eszköznél a jel. Vagyis ami esetleg erősebb wifi továbbítással rendelkezik? Vagy a falak, ajtók úgyis lefogják? -
scope2007
addikt
válasz
Intruder2k5 #48181 üzenetére
Köszi
Akkor ez meg is felelne nekem
Asus RT-N12Bridge, pppoe passtrough módban majd tudtok segíteni ha meglenne a router?
Azokat sosem használtam állítgattam, etc. Így nem is tudom mit hogyan kell -
piadex2
senior tag
válasz
Intruder2k5 #48172 üzenetére
és kali kösz a segítséget.
Még egy: úgy tűnik, hogy
ezegyenlő az ajánlott TP-LINK TL-MR3420 v1-gyel.
Tényleg így van vagy a látszat csak?
Kösz.
Üdv,piadex2
HA linket töröltem.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
tatu9
tag
válasz
Intruder2k5 #48132 üzenetére
Köszi
-
coolpet
senior tag
válasz
Intruder2k5 #48153 üzenetére
Az N18U szimpi nagyon.
Bar azt irjak, hogy Tomato FW-el az igazi, de az alap sem rossz.
DLNA-t tud? Mert nem latom sehol.
Kar hog yaz USB3-as csatit az elejere raktak. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Intruder2k5 #48132 üzenetére
Szia!
Köszi!
Miért jó a kétsávos router? -
vfeco
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #48112 üzenetére
köszi
-
joker1220
őstag
válasz
Intruder2k5 #48081 üzenetére
Szia!
Azt elolvastam, és látom hogy hardveresen ugyanaz, annak is utána olvastam hogy firmware a különbség a kettő között ( V3 ban IPV6 és Guest VLAN támogatás is van) Nekem ezek a funkciók annyira nem fontosak.
Stabilitás szempontból van-e különbség?
Köszönöm a választ!
Arra lennék kiváncsi hogy véleményed szerint megéri-e megvenni 16k ért 3 év garival vagy inkább vegyek V3-at olcsóbban de 2 év garival?
-
vfeco
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #48062 üzenetére
Igen néztem.
Itt az ASUS RT-AC56U a legkedvezőbb árú termék, de ez még mindíg kicsit húzós és belső antennás.
Ennél lényegesen kedvezőbb a TP-LINK Archer C2 AC750. Ez esetleg jó lehet? -
mouzrr
őstag
válasz
Intruder2k5 #48021 üzenetére
Szia! Köszönöm a gyors választ. Megéri azt az extra árat? Nem kötnék ennyiért kompromisszumot. A lényeg tényleg a stabilitás lenne. Jelenleg szolgáltatói D-link router van és nem vagyok vele elégedett. Ha megéri az ASUS az extra árat, akkor az lenne a választásom.
(#48024) Intruder2k5
Akkor ez lesz a befutó.
Köszönöm neked és mindenki másnak a segítséget -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #47953 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen az ajánlást! TP link márkát hanyagonli szeretném egy darabig,mert már a 2. eszközöm dobálja el a jelet szinte naponta, van hogy napi többször is. Nyilván nem egy csúcs termék,és nem is értek hozzá. Sajnos 10.000 forint a keretem rá,ezért kérdeztem hogy ami ebbe belefér. Nem feltétel a net sávszél teljes kihasználása,a jelenlegi sebesség is megfelelő az egész családnak.
Ahogy írtam nem értek ehhez, pl az okozhat bajt hogy nagyobb net sávszél van,mint amit a router képes kezelni? Mert akkor mindig is bajom lesz belőle,akkor valahogy meg kell oldanom hogy drágábbat tudjak venni.. -
junior11
veterán
válasz
Intruder2k5 #47941 üzenetére
Köszi, megnézem őket. S TP-Link vagy Asus mindegy? Gondolok a stabil működésre, megbízhatóságra stb...
-
Hunt3r22
őstag
válasz
Intruder2k5 #47850 üzenetére
Köszi szépen, akkor ez szerintem eldőlt, meg is rendelem.
-
Hunt3r22
őstag
válasz
Intruder2k5 #47842 üzenetére
Sokat kérdezek, sajnálom..
Írtad "v2 / v3," ezek mivel másabbak, mint amit linkeltem 1 sorral feljebb?
-
Fiend
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #47842 üzenetére
Köszi a választ!
Ezek szerint tényleg rossz helyen keresgéltem!Akkor a B1-es lesz a jó választás, olcsóbb is és korszerűbb is!
-
sagit
veterán
válasz
Intruder2k5 #47830 üzenetére
Szia
Eléggé hiányosan írtam le hogy mire kell
Szóval a következő a felállás: 30/6-os net, nem ez miatt kell hanem a gyorsabb wifi miatt, ezért nincs is szükségem Gigabit LAN portokra. Vettem egy új Chromecast-et és cseréltem a régit. A régi csak N-es wifit tudott és voltak gondok a nagy 25+ GB-os film streameknél, viszont az új tudja az AC-t. Csak ez miatt kellene egy újabb router.
Valami ilyesmi alapra gondoltam: D-LINK Wireless AC750 Cloud Router
TP-Link Router Archer C2 AC750
Rá lesz kötve 2 mobil,2 pc, 1 nyomtató, erősítő,chromercast, a nyomtató és erősítő kivételével minden tud AC-t szóval ki lenne használva, csak eddig nem cseréltem mert a film stream-en kívül mindenre elég volt az N-es.
-
papamaci791
tag
válasz
Intruder2k5 #47827 üzenetére
Köszönöm!
-
Viktor1979
tag
válasz
Intruder2k5 #47800 üzenetére
Szia!
Köszi.
Nem, nem mobilnetet. A digitől van rendes vezetékes netem. 100Mb-s.
Ő azért néztem ezt a típust mert a telefonom tudja a 3G-t (és esetlég későb lehet veszek egy másikat ami már 4G tud de nem feltét). Milyen technológiára gondolsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Synology NAS
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CPU léghűtés kibeszélő
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest