-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leshrac
csendes tag
-
válasz
citkar #53397 üzenetére
Valóban -- ez alapján vettem meg az E3372-est, amivel aztán szépen le is ragadtam a 25 Mbps-nál.
(Nem HiLink verzió volt.)Ami eleve gyanús volt az az, hogy a FW legördülő menüje nem tartalmazta az E3372-est, az Auto opciót választottam. Lehet, hogy itt szúrtam el valamit.
De több helyen is olvastam, hogy az N18 USB-n ennyit tud. Ezt viszont furcsállnám.
Meglehetősen csalódott vagyok, mert messze nem tartom eltúlzott igénynek, hogy menjen USB-n az LTE, mondjuk legalább 150 Mbps-mal.
MaCS
-
válasz
citkar #53388 üzenetére
Gyárival és annak derivátjaival: HGG, Merlin...
A Tomatot az N18-asom valamiért nem szereti.
Még a következőkben gondolkodom:
1. Egy windowsos netbook bevetése modemként. Még nem tudtam kipróbálni, de másik topikban ajánlották, hogy simán össze tudom kapcsolni a két hálózatot NAT-olás nélkül, így simán modemként mehet. A fogyasztása nem vészes, viszonylag olcsón beszerezhető.
2. Egy Raspberry PI alkalmazása. Van egy OfModemsAndMen nevű projekt, ami ténylegesen OpenWRT-t takar PI-re is. Ehhez sajnos tök hülye vagyok, de meglepne, ha egy hozzáértő két perc alatt nem tudja beállítani.
Én sajnos csak valamikor tavasszal tudok megint ezzel foglalkozni, úgyhogy most én is csak fülelek.
MaCS
-
válasz
citkar #53384 üzenetére
Személyes tapasztalat (szívás) alapján elég kátyús ez a pálya.
Asus RT-N18u és AC87u routerekkel próbáltam D-Link DWM222 és Huawei E3372 stickeket, de kb. 25 Mbps-nál megállt a sebesség, holott azonos helyen maguk a stickek bőven vitték a 80 Mbps-ot.
Szerintem az a gond, hogy a routereim firmware-ébe nincs belefordítva az adott stickek drivere, így azokat általános driverként kezelve ennyit hoz ki belőlük.
A megoldás tehát az lehet, hogy eleve olyan párosítást veszel, ami definitíve összeszokott, pl. a D-Linknek van olyan routere, ami eleve jól kijön a D-Link stickjeivel -- lentebb olvashatsz is róla, pár hete volt téma.A gond az, hogy a {sticket szerető} és az {ajánlott} routerek halmazának nem biztos, hogy van metszete.
MaCS
-
-
válasz
citkar #49210 üzenetére
Ezeken már mindegyiken ASUSWRT fut, ami lényegében egységes, leszámítva persze az olyanokat, hogy nincs 5GHz beállítási lehetőség, lévén nem tudja a router.
Depression, TP-LINK Archer C5
-
válasz
citkar #49207 üzenetére
Sajnos igazi alternatívája nincsen az AC56U-nak. Ami van az drágábban az AC68U külső antennákkal és AC1900-as wifi képességgel, olcsóbban az AC55U és AC1200G+ (nincs benne torrent kliens) gyengébb hardverrel. Esetleg még az N56U lényegesebb gyengébb hardverrel.
Ott van még a TP-Link Archer C8/C9 is mint lehetőség. -
-
válasz
citkar #49199 üzenetére
Az RT-AC66U hardveresen jóval gyengébb mint az RT-AC56U. Igaz WiFi tekintetében elvileg nagyobb sebességre képes, azonban az 56U már két magos, 2x800MHz ARM SoC-al megy, még a 66U csak MIPSEL alapon 600MHz, és egy mag. Ha mondjuk USB adatátviteli sebességben gondolkodsz, akkor a 66U valahol ~15MB/sec, még az 56U 30-35MB/sec körül teljesít.
-
válasz
citkar #27442 üzenetére
Erre senki sem tud garanciát vállalni neked, van amikor megy, van amikor nem! Nekem nem volt ezzel sosem problémám, de van aki szenvedett emiatt! Az USB 2.0 elméletileg maximálisan 500mA áramot tud leadni, és ez a legtöbb HDD-nek és rack-nek együttvéve kevés! Hangsúlyozom, hogy elméletileg, mert gyakorlatilag általában azért többre képesek, de erre nincs garancia!
-
-
válasz
citkar #27438 üzenetére
Szia!
Ez attól függ, hogy ez alatt pontosan mit értesz...?! Mondjuk árammal nem feltétlenül tudják ellátni, sok esetben kell a külső táp hozzá! Egyébként igen, szokták kezelni gond nélkül! Persze más kérdés, hogy mire tudod azt használni, ez már erősen szoftver függő dolog, és ebben a gyári firmware-ek el vannak maradva!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest