- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- iPhone topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsMarc
tag
válasz
Soma01 #37646 üzenetére
Szia Soma, köszönöm szépen a gyors válaszod.
Mivel laikus vagyok fogalmam sincs mire vonatkozik az 5 Ghz és hogy kell-e nekem. Ebben tudnál segíteni? Azt sem tudom, hogy a gigabytos portok mit jelentenek. Na gyorsan utánaolvasok, de mint egy óvodásnak magyarázzátok el légy szíves ti is érthetően.
Köszönöm.
-
flymi
addikt
válasz
Soma01 #37551 üzenetére
Mezei Tarr féle 100-as.
Nem torrentezik, ilyen irányú tevékenységre az asztali PC-m van kijelölve. Csak szimplán szörfölésre kell.
Emeletes ház, a tetőtérben 2 szoba. Egyikben ott a szintén mezei Edimax elosztó, meg ott van a HP G62 i3-as laptop is. Másik szobába át van húzva a netkábel a PC-hez. Kettő közt egy masszív téglafal.
Az a gond, hogy ágyból fekve nézzük a TV-t és nézzük a PC-n a filmeket, de jó lenne, ha lehetne itt is kábeldzsungel nélkül net hozzáférés. Telefonon és laptopon. Ehhez keresek megoldást igazából.
Ráadásul a másik szoba télen hűvösebb, mert a fűtés egyből a mi hálónkba jön! -
flymi
addikt
válasz
Soma01 #37545 üzenetére
Mezei 100Mbps.
"vagy ez adná most a netet" -> ez is felmerült, de valóban sokkal jobbnak tűnik a router.
"Kérdés, elég e alap netezésre a wifi?" ->
Vagy ha nem is pont laptopról, de mondjuk az ágyban fekve telefonról is elérhető legyen a net.
"jó titkosítást választasz" -> na ezért kérdezlek titeket szakikat, mert nekem ez az egész kínai. -
kissdani
senior tag
-
kissdani
senior tag
válasz
Soma01 #37535 üzenetére
El szeretném adni a 1043-at, nem fontos a wifi 3méterre van egy gép a fal másik oldalán azt gondolom megoldja?
De ha már lehet választani külső antennás lenne a jobb.
ASUS RT-N66U és a ASUS RT-AC66U között mi a külömbség? Érdemesebb a drágábbat megvenni?ui.: nem szeretnék nast vagy servert megy igy is szépen csak gyakran ujra kell inditani a routert (2-3 nap és elmegy a net
) ujrainditom és megy szépen megin. Ezt szeretném elkerülni az asussal reméllem nem lesz ilyen gond!
-
-
Aladaar
tag
válasz
Soma01 #37460 üzenetére
Telekomos cisco epc3925, az utcához legközelebbi szobába telepítették. A kábelt el tudom vezetni, úgyis felújítás előtt állok, cat6-os kábeleket bevésem a falba, megy rá vakolás, festés, nem is fog látszani. 2,5 m szakaszon 40-50 cm-re menne a falban lévő 230V vezetéktől, az előző tulaj is itt vezette el a kábelt. Az új router vidáman be tudja sugározni a ház másik felét. 5 port elég, így a 4+4 még sok is.
-
bambano
titán
-
Multibit
nagyúr
válasz
Soma01 #37167 üzenetére
Én arra szeretek használni egy eszközt, amire kitalálták (nálam a torrent NAS-on megy, a router "csak rútol"). Meg vagyok vele elégedve. Dróttal használom (nagy ritkán AC wifi-vel), a feleségem és a lányom N wifi-vel. 5GHz-en az egész lakásban (csak 55 nm) kifogástalan a jelerősség.
DIGINet 500-at oszt. Most már nem kell korlátozni a torrentet, full mehet, ami belefér, még így is akadásmentesen mennek a NAS-ról a FHD filmek, tudok dolgozni neten keresztül és a lányom sem panaszkodott, hogy problémája lenne online játék közben -
válasz
Soma01 #37066 üzenetére
többen és többször is leírtuk már (itt is), hogy a 700-as széria is átviszi wan <-> lan irányban a 100-as routerek maximumát, tehát a 93-94 megabit/sec sebességet.
attól még igaz rá a belépő szint, nem való arra, hogy folyamatosan maximumon menjen, pláne ha amellet még több munkaállomással, ráadásul wifi útján is használni akarja az ember, nem beszélve a torrent és társai húzós terhelésről. -
-
-
jeni
félisten
válasz
Soma01 #37019 üzenetére
annyit még,hogy az AC56U az 2x 800Mhz SOC magos és belső antennás- AC-teljesítmény; 300+867 Mbps és a RT-N65U/R is kétmagos kisebb 500Mhz procikkal, mindkettő belső antennásak és USB 3.0-s ,256 MB ,illetve 128 MB Ram az utóbbi kevesebb belső memóriával ,2,4 és 5 GHz-es, az N65 U/R majdnem tízezer Ft-al olcsóbb és wifin ennyit tud N750 megnövelt teljesítmény; 300+450 Mbps
viszont vannak olyan 1 magosak amelyek 2,4Ghz-n és 5Ghz-n nagyobb a sebességük Mbps,tehát nem minden a 2 mag
az N18U az meg 1x 800mz SOC magos,256MB Ram és külső antennás,és 2,4Ghz-n erősebb
már itt nálam kavar van de ha jól írtam le a AC68U és a AC87U azok amelyek kétmagosak,illetve 2x2mag a csúcs router.
a többit majd mások hozzá teszik.
az most más kérdés,hogy hosszabb távon ezek közt mi a jobb megoldás?
-
jeni
félisten
válasz
Soma01 #36983 üzenetére
Esetleg a Asus RT-N66U vagy a Asus RT-AC66U,illetve ahogy írtad a Asus RT-AC56U belső antennás.
Amúgy az utóbbi ára 1 nap alatt felment 6000 Ft-l drágábban.
Én is ezeken agyalok,bár az Asus RT-N66U pici hibája,hogy nem magyar felületű.
TP-Link bökkenője,hogy rootlni kell a routert megfelelő használata miatt (DD_WRT szoft-Tomató az nem megy rá)
itt még tegnap 30000 Ft alatt volt az ára. most ott 36400 Ft
árgépIntruder2k5
rákérdeztem erre a hirdetésésre és azt írta vissza,hogy az nem magyar felületű!
Jelentősen gyengébbek hardveresen az AC66U és az N66U az AC56U-nál? -
válasz
Soma01 #36980 üzenetére
jeni, bár nem használok gyári fw-t, de szerintem az N66U is ugyanúgy magyar nyelvű, mint a többi! Kérdezz rá a topikjában esetleg! Viszont sajnos az RT-N66U és az RT-AC66U hardveresen lényegesen gyengébb, mint a Dual Core ARM SoC-al szerelt RT-AC56U! Első kettő esetén az USB-s másolás is mindössze ~15MB/sec körül mozog!
-
-
mattew
tag
válasz
Soma01 #36886 üzenetére
igaz ezt elfelejtettem említeni, az asztal a szoba közepén van félig elfordítva, így mögötte nem fal van hanem egy fotel (ha ül benne valaki az ember feje, ha nem akkor a levegő). A router cseréjének oka elsősorban a vezetékes lan eldobálása (dc-után ami gyakori errefelé, az internetszolgáltatói monopólium miatt pedig NINCS másik szolgáltató, sőt még a mobilnet se nagyon működik, nem mintha kiválthatná az adatforgalmi korlátok miatt), illetve nem hiszem hogy sokáig húzza már a router, inkább lecserélem minthogy esetleg később kelljen kapkodni, ha már tönkrement. A wifi jel erőssége azért kritérium mert a jelenlegi Tenda éppen lefedi a házat és a jó sok vasbeton oszlop miatt nem hiszem, hogy szerencsés volna olyan modellt választani aminek problémái vannak a hatótávolsággal
-
szasanyi
félisten
válasz
Soma01 #36736 üzenetére
Így van, az én PC-m a kritikus. A másik 2 PC vezetékkel csatlakoztatva jó, ott nincs gond a nettel / sebességgel. Mobil eszközök és PS3 szintén WiFi-s, de ott a letöltési sebesség (G-s) elég ami van, csak ugye nálam az a kemény ~20Mbps...
Router választáshoz a fentieken kívül sztem ami fontos még az a kevesebb, mint 10m távolság és a 3 db panel válaszfal. Alapvetően ezeket kell figyelembe venni, semmi különleges igényem nincs csupán szeretnék minél többet viszont látni a 100/50 DigiNET sebességéből.
-
válasz
Soma01 #36705 üzenetére
Alap állapotban minden router AP-ként működik! Mi több, Switch-ként is működik! Lehetne sokat lovagolni a kifejezéseken, és beléjük kötni, de azért tudjuk, hogy ezzel többnyire a NAT-olás nélküli üzemmódra céloznak!
Amiről Te beszélsz, az a Wireless kliens bridge, de persze nnek is van több elnevezése, ami firmware-enként változó! Lehet Wireless Ethernet Bridge is!
TP-LINK-nek ilyen routerei például a 743ND, 843ND típusok, ASUS-ból az RT-N12 D1 tud Client/AP/Repeater módot is!
Nem módosított, jelenleg is szinte ugyanaz, mint eddig volt!
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
Soma01 #36692 üzenetére
150-216Mbps között mozog ez az érték. Telepítettem a Gigabyte lap oldalán található drivert, majd az INTEL oldaláról is letöltöttem és feltettem azt is - nincs változás, alig haladja meg a 20Mbps-ot a letöltési sebesség (speedtest.net). Akkor is ez a helyzet, ha csak én vagyok a routerre csatlakozva.
PS3 beépített G-s WiFi kártyával szerelt, de az eszközök (úgy tudom mind) visszafelé kompatibilisek tehát ebből nem lehet probléma. A Te helyzet miért lehet hasonló az enyémhez? Merthogy mondtam: Nekem sem megy tökéletesen 150-el, pedig pár méterre vagyok. - nálad is N 330-as router megy, és AC-s klienssel használod? -
-
-
krealon
veterán
válasz
Soma01 #36589 üzenetére
1x1:1 jelentese:
Egyszerre 1 antennan ad, 1 antennan vesz, es mivel csak 1 antennat hasznal egy idoben, igy a maximalis spatial stream szam is 1. Ettol fuggetlenul lehet 2 antennaja, amit diversity (valaszt a ket antenna kozul, amelyiken jobb a vetel) uzemmodra hasznal fel.
Pontosan milyen chipset-tel szerelt WiFi kartyad van? (Hardwaare ID alapjan konnyen kideritheto)
Peldaul az Atheros chipset-es eszkozokon elerheto konfiguraciok megtalalhatoak a WikiDevi-n, illetve BroadCom chipset-re is.
Angolul egy jo kis bevezeto a radios atvitelrol a Meraki-tol
-
válasz
Soma01 #36589 üzenetére
szia,
az antennák száma nem mindig következtethető ki a mimo értékeiből, meg kell nézni, az a biztos.
van olyan wifi modul (4965agn), ami n szabványos 2.4 GHz sávon csak 150-es, 5 GHz sávon 300-as, és három antennája van.
notiben mindig van/lesz legalább két antenna, még a g szabványos modulhoz is, nem csak a 150-es n szabványoshoz.
amennyiben két antenna van mondjuk egy notiban, úgy lehetőség szerint ne kerüljön bele 3 antennás modul, mert bár működni fog, ha a megfelelő csatit lehagyja az ember, de nem lesz az igazi.zex; szia, a wrt610n mind a két sávon (2.4 és 5 GHz) 2*2:2 mimo képes, és azt már a tl-wdr3600 is tudja, a tl-wdr4300 pedig 2.4 GHz sávon 2*2:2, 5 GHz esetén pedig 3*3:3 mimo képes.
az ne tévesszen meg, hogy csak 2 vagy 3 antennát látsz, mivel azok osztottak, külön a 2.4 és az 5 GHz számára, bár leosztva csak 4 és 5/6 jön/jöhet ki a két és három antennából, de a 2*2:2 és a 3*3:3 mimo nem is kíván meg többet.
amennyiben van jobb, mint 2*2:2 modulos ellenoldalad, úgy érdemesebb a tl-wdr4300 típus venni, hiszen ki lesz használva az 5 GHz sávon adott többlete.tvse1995; a legolcsóbb megfelelő a tl-wr1043nd v2 (fontos a v2), esetleg a tl-wdr3600 lenne, ezek tudják a gigabites netet.
-
krealon
veterán
-
-
válasz
Soma01 #36412 üzenetére
Tenda N6-ra van Tomato is, sőt itthon is van valaki ilyen párossal!
-
Yllgrim
őstag
válasz
Soma01 #36390 üzenetére
nem vagyok tul ar erzekeny, teljesitmenycentrikus vagyok, adj 2-3 otletet kulonbozo arfekvesbel es meglatom. 38Mbit-es az alap sebesseg, Private Internet Access-el ez olyan 10-re all be, majd nezek gyorsabbat, uh szamoljunk 38Mbit-el.
Bizonyos idoszakonkent ledob minden eszkozt magarol, pl este 23.01 ez tuti, naponta 3-4 alkalommal eljatsza ezt, van amikor par masodpercre, van amikor 3-5 percre is mintha rebootolna magat.
-
-
-
válasz
Soma01 #36322 üzenetére
Főleg az, hogy a sima RT-N12-t nem lehet kapni kb. azóta, mint a sima RT-N10-et! Úgy 3-4 éve...
http://asusrouterforum.besaba.com/index.php?board=14.0
Volt még közben rövid ideig B1 és C1 is, ezek is jók, de ezt sem kapsz már! Ma RT-N12 D1, és RT-N12E kapható, utóbbi egy kalap sz@r! Ahogy az RT-N10E is!
-
válasz
Soma01 #36318 üzenetére
RT-N10-ből ami szerintem jó volt, az az eredeti BroadCom Chipset-es verzió, de ilyet már évek óta nem forgalmaznak! Szembeszomszédomnak is ilyenje van, 15-ös ADSL-hez, stabil mint a beton!
RT-N10U-ból az A1/B1/C1 verziók is jók, szintén BroadCom alapú vasak! Azt tudni kell, hogy 60, de max 70Mbps körül ezeknek is vége van, akárcsak az RT-N12-nek! Illetve most RT-N10-ből is van megint BroadCom alapú, az RT-N10P, de azt szerintem nem is kapsz itthon, én legalábbis nem találkoztam vele!
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Soma01 #36263 üzenetére
Én használom a Merlint, és meg vagyok vele elégedve, mivel a gyárin alapul ezért még a HW-NAT is működik benne rendesen.
Több funkciót tud, ami jól jöhet és bizony igen stabil, az is hozzá tartozik, hogy nem egy funkciót vett már át a Merlinből a gyári szoftver, és a hiba javítások is elég gyorsan jönnek, szóval még a gyár is haszunálja a Merlint, ami sok mindent elmond így a gyári szoftverről. -
-
válasz
Soma01 #36191 üzenetére
A 2.4GHz-re csatlakozó kliensek semmiképpen sem fogják belassítani az 5GHz-es sávot, és az azon lévő AC képes eszközöket! Én ezt csak sávon belül értettem, tehát ha 2.4GHz-re csatlakozol egy G szabványú eszközzel, akkor bizony gyakran megesik, hogy a 2.4-es AP sebessége lecsökken, és a 3x3MIMO-s eszközök sem fognak 100Mbps-el hasítani, de ez nincs hatással az 5GHz-re!
-
válasz
Soma01 #36187 üzenetére
A telefonok jellemzően inkább az 2.4GHz-es sávot használják, még az AC csak 5GHz-en működik! Szét kell válogatni őket, amik tudják az 5GHz/AC szabványt azok használják azt, a lassabb kliensek pedig a 2.4GHz-et! Elméletileg nem kellene belassulni neki, gyakorlatilag viszont mégis szinte minden router ezt csinálja...
-
válasz
Soma01 #36154 üzenetére
Természetesen a kliensek között is vannak sebesség támogatásbeli különbségek, általában kliens eszközből kisebb sebesség értékek támogatottak mint a router-eknél. A kliensek sebesség támogatása is ugyan úgy van jelölve mint a router-eknél.
Macbook-nál néztem, hogy milyet támogat de nem teljesen egyértelmű, amit láttam az az, hogy AC1200 vagy AC1750 lehet benne. -
válasz
Soma01 #36154 üzenetére
Természetesen van eltérés az 1200-as és az 1900-as eszközök közt, de az elérhető sebesség AC szabvány esetén is nagyban függ a környezettől, így én sem fogok semmit garantálni neked látatlanban, ez csak a próba után derül ki! A klienseknek ugyanúgy van antennájuk, mint a routereknek, és az antennák számának (MIMO) növekedésével ott is nő az elérhető sebesség (150, 300, 450Mbs)!
-
-
válasz
Soma01 #36122 üzenetére
Ami most van router, az nem kell. Kuka.
Van egy NAS, asztali gépek, ezek dróttal mennek, számít a sebesség, gigabites belső háló kell nekik. A NAS kintről is elérhető (Synology), de ezt megoldja magának, a routert is beállítja automatikusan. Vagyis amikor konfiguráltam, akkor ezt írta és működik.
Néhány laptop, mobil eszközök, úgy csatlakoznak Wi-Fi-re ahogy akarnak, nem számít, 90%-ban csak böngészésre kellenek. N-es elég nekik.
Az én gépem egy új Retina MacBook pro, AC-s szabvánnyal. (Idézem: 802.11ac Wi‑Fi hálózatkezelés, kompatibilis az IEEE 802.11a/b/g/n szabvánnyal). Kell a sebesség, hálózaton nagyméretű fájlokat is mozgatok, nem akarok dróttal vacakolni.
A netünk sebessége 120/10, de pár hónapon belül felmegyünk 250-re, vagy amit a UPC ad majd.
Switch-ek vannak, több is, de csak sima buta gigabites elosztó.
Arra gondoltam, hogy olyan routert veszek, amely egyszerre tudja a lassabb és a gyorsabb verziót is (2,5 és 5 GHz, előbbi lassabb, utóbbi gyorsabb talán), így minden mobil eszközt a lassabbra engedek csatlakozni, az AC-s új eszközöket pedig a gyorsabbra. Elképzelésem szerint így meg tudom előzni a lassulást.
-
válasz
Soma01 #36107 üzenetére
10000Ft alatt már szinte egyáltalán nem kapsz Gbit-es routert (újonnan), nem, hogy még OpenWrt kompatibilis is legyen! Ráadásul most hirtelen egy olyan routert sem tudnék mondani, amiben működik a HW NAT OpenWrt-vel! Egyetlen custom fw-t tudok amiben megy ez a funkció, még pedig a Merlin féle ASUS fw-t, de ahhoz meg nem 10k a router!
-
-
válasz
Soma01 #33269 üzenetére
Vagy a júzer nem stabil (nem ért hozzá), aki beállítja!
Lássuk be a RouterOS nem éppen hétköznapi felületű, és amellett, hogy részletes beállítási lehetőségeket biztosít, a kezdőbb felhasználókban jó nagy kavalkádot is okozhat!
http://demo.mt.lv/webfig/
http://demo2.mt.lv/webfig/Ez a megállapítás (hogy baj van a routerboard wifivel), már csak azért is érdekes, mert a routerboard egy moduláris szerkezet, legalábbis a legtöbbje, és magad választhatsz bele wifi adaptert, ezen kívül itt is többnyire ellenkező, tehát pozitívak voltak a visszajelzések róla!
-
válasz
Soma01 #33026 üzenetére
Igen! Keresel egy azonos feszültségű, azonos polaritású, és legalább olyan áramerősséget leadni bíró másik tápot, és azzal le tudod tesztelni! Ez lehet akár egy állítható feszültségű adapter is!
-
-
válasz
Soma01 #28058 üzenetére
Szia!
Akkor ahogy kérted, ár szerint növekvő sorrendben:
Asus RT-N16
Asus RT-N66U
Asus RT-AC66U (Ha gondolkozol AC-s WiFi-ben... Erre csak Shibby féle Tomato van.) -
válasz
Soma01 #26058 üzenetére
nincs ezzel baj, jó az e2000, csak eztán öngólnak számít az írása, hiszen már nem cisco a linksys, hanem belkin!
egyelőre nem sorolom közvetlenül a korábbi folytatásához, látatlanban nem általánosítok, idővel kiderül...szoszo1973; az utolsó verzióból még 6 vagy 7 darab ment át a kezem alatt, azokkal egyelőre nincs gond, de az furcsa, ha egy adott környezetben és ellenoldalakkal több darabnál is azonos hiba jelentkezik, ott nem csak a routeres hibalehetőséget vizsgálnám!
írd majd le a router problémás témában a fejleményt, kíváncsi leszek a folytatásra. -
szoszo1973
aktív tag
válasz
Soma01 #26044 üzenetére
Most ott tart, hogy csak nyílt hálózati beállítással lehet elérni.
A csatorna változtatás sem hoz eredményt. És hiába állítgatom a régiót, bgn módot, bármit, semmi eredmény.
Sajnos a boltban nem cserélik, ők elküldik szervízbe, de ez megint 1 hónap lesz, ha visszaadom.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a router rossz, de két hibás egymás után? És az első tényleg hibás volt mert cserélték.
Én ezt nem értem.
-
Szipoly
tag
válasz
Soma01 #26026 üzenetére
Az usb-s időnként megbízhatatlanul viselkedik, lassú, eldobja a netet (bár most mintha meggyógyult volna, lehet megoldotta a driver frissítés), és máshol lesz rá szükségem, ezért keresek egy megbízható megoldást.
A router a hátam mögött van 1 méterre, 3 méteres kábellel megoldható lenne, csak van a lakásban, aki ellenzi.
Ilyen van most, tökéletesen megfelel, nem tudom, mi baja volt múlt héten.
Ez tökéletes lenne helyette, igazad van az USB-s előnyeit illetően, vagy mit ajánlasz?
Egyébként mi az az AP? -
szemcso1
csendes tag
válasz
Soma01 #25970 üzenetére
Nem elsődlegesen a design miatt.Az is lényeg ,hogy tudja a 2.4 és az 5Ghz-t is. A mydlink szolgáltatásával pedig ha a későbbiekben egy IP kamerát vásárolok hozzá, akkor azon keresztül tudom figyelni a lakásomat is.
Ilyen szándékom volt, amikor a DLINK DIR-845L típusra gondoltam.
Vagy tudja ezt más típus is a DLINK-en kívül ? -
jNk
senior tag
válasz
Soma01 #25915 üzenetére
Igen, az ftp szerveren, vagy a weboldalon is kereshetsz friss verziót.
A dd-wrt féle wds ap-wds station mód abban különbözik a gyári fw változattól hogy nem a meglevő ap mód mellett próbál összekapcsolódni egy másik ap-val, hanem ahogy a nevük is mondja csak az egyik funkciót látják el. A wds ap-hez csak csatlakozni lehet (ő nem kapcsolódik másik ap-hez), míg a wds station csak ap-hoz linkel (másik klienst nem fogad).
Ráadásul ezt transparent bridge módban teszik, tehát a mac addressek is "átmennek a linken", plusz a stationnél nem kell csatornát állítani, ssid/mac address alapján csatlakozik az ap-hez és megy is utána ha azon váltás történt. -
vargalex
félisten
válasz
Soma01 #25908 üzenetére
Szia!
Ahogy a linkelt leírás végén írja:
ha el akarod érni a külső hálózatból, akkor a relay interface IP-jének azt az IP-t add, amit a wwan (wifi) interface kapott az első routertől. Persze ekkor érdemes az első routeren statikus DHCP-t adni a másodlagos router wwan interface-jának.
Ha az így fogott jelet wifin is továbbítani akarod, akkor egyszerűen adj hozzá egy új wifi hálózatot AP-ként.
Egyébként kipróbáltam (a relay interface elérésével együtt), tökéletesen megy.
-
jNk
senior tag
válasz
Soma01 #25898 üzenetére
Ismerősnél évek óta megy egy majd 300 méteres link dd-wrt 741-ekkel wds ap - wds station módban mindenféle natolás meg routeolás nélkül. Lan porton be a net, wlan porton ki, a másik oldalon ugyanez, 1db ip, semmi trükközés az ip tartományokkal.
A legfrissebb dd-wrt a 03-25-2013-r21061, azt hiszem ez elég ropogósnak mondható -
vargalex
félisten
válasz
Soma01 #25905 üzenetére
Szia!
Mit? A leírás alapján beconfig-olod (akár LuCI-n is) és a végén a Save & Apply-nál automatikusan újraindul a hálózati szolgáltatás.
Szóval, én így csinálnám:
1. WiFi fülön Scan, majd Join to network.
2. Megadni a WPA kulcsot
3. Az így megnyíló WiFi beállítások ablakon csak egy Save & Apply (így létrejön a leírásban is említett wwan interface)
4. Network->Interfaces->Add (beállítod Relay-ra, adsz neki nevet és hozzárendeled a lan és a wwan hálózatot), illetve adj neki egy IP-t az elsődleges router tartományából
5. Save
6. Network->Interfaces->Lan: DHCP letiltása, illetve IP változtatása, ha az elsődleges router is ebben a tartományban lenne) majd Save
7. Netwok->Firewall: LAN zónához add hozzá a wwan hálózatot és ACCEPT-re állítsd a FORWARD-ot
8. Save & ApplyHozzáteszem, hogy még nem próbáltam ki, de a leírás alapján így kell. De 5 perc és kipróbálom.
-
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
Soma01 #25898 üzenetére
Szia!
Tegnap válaszoltam a kérdésedre a TP-Link TL-WR741ND topicban. Megpróbáltad egyáltalán? Természetesen 1043ND-vel is ugyan úgy kivitelezhető!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged