- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
válasz
Soma01 #63169 üzenetére
Van egy működő rendszerem, poe injektorral, tehát nem kell poe router. Jelenleg a router alatt 2db switch van de régi 10/100-asok, szeretnék egy normális gigabitest. Plusz a 4k streamek is csak aswitchet kikerülve a routeren mennek jelenleg.
A kamerákat azért írtam, mert minden kamera min 4 de ha bírja akkor 8 Mb/s sávszél igéyű, és jelenleg van 5db, de lesz 8. Ez alsó hangon 50Mb/s sávszél igény, és nem tudom milyen HW képes erre.
-
Darko_addict
őstag
válasz
Soma01 #62985 üzenetére
Mire gondolsz több AP alatt? Ameddig a fő routeren futna át minden, addig ugyanúgy lenne terhelve és fáradna el hamar.
Feltételezem, arra nincs módszer, hogy modemből kettő kábelen kettő routerbe menjen az adat és aztán az a kettő szórja a jelet külön-külön eszközöknek. -
acel786
tag
válasz
Soma01 #62998 üzenetére
Asus ac66u-n gondolkodok, hogy megéri-e mert. A média szerver jelenleg egy desktop pc, bírnia kellene. Jelenleg kábelen van, de csak cat5. és 100mbitnél elakad. Ezt lehetne cserélni jobbra hogy meglegyen az gigabit, de a csere két emberes, tehát szakember "segítsége" kell. és van benne egy két nem elérhető kanyar, amin nehezen átvihető a kábel. emiatt gondolok hogy a kábel helyett ac-s wifit használnék, 2x2 mimoval. A digi most adja az 1000mbs az eddigi 100 heylett emiatt szeretném bőviteni a router-pc közötti vonalat.
150-es csatlakozás: a router mellett levő tablet 150mbit-el csatlakozik wifin, amig a távolabb levő telefonok csak 72-mbiten. A vonal nem teljesen tiszta van másik wifi is a közelben.. -
acel786
tag
válasz
Soma01 #62993 üzenetére
A cél hogy ugyanazon sorozat eltérő részeit nézzek a családtagok a saját telefonjuk, tehát 3-4 hd stream kiszolgálása, kb 100mbs össz sebesség ha egyesével nem is kell ekkora legyen.. A media szerver/desktop pc 100mbit kábelen lóg egyelőre, ide kell új kábel vagy AC-wifi. De a jelnlegi gyenge pont a 3-4 telefon kiszolgálása 2.4ghz-en (redmi 4a, 4x, Samu Core prime, ).
A router a digi új ONT csodája, ftth területen, eddig zte-t adtak, de mostanában ez van.dokumentációt én se találtam róla. van két antennája, 1x1000,1x100 ethernet + telefon csatija és totál egyszerű admin felülete és kész
De a wifije jobb mint az előző szolgáltatós dlink704.
Azt szeretném eldönteni hogy javit-e a külön router a mobilokon, vagy ha nem akkor elég egy kábelcsere.
A router elhelyezése elég rossz, közvetlen mellette van 150-es csatlakozás- -
Toobee
veterán
válasz
Soma01 #62945 üzenetére
Lakótárs nyafog igazából, ő van a leghátsó szobában, de neki meg van jelerősítője. Azért szeretném továbbra is az ajtó fölé rakni, mert ha lesz hangulatom, akkor felrakok oda egy polcot és felmenne oda a NAS is, hogy ne a nappaliban búgjon. Tehát azt mondod, hogy pusztán wifi szempontból ez a Xiaomi jobb választás? Egyébként a kamerák is az ajtótól 1-3 méterre helyezkednének el, így igazából csak egy laptop meg egy telefon miatt nem is raknám a lakás közepére a routert. A routerre HDD kötést el is tudom engedni, általában a kamerákba is lehet rakni sd kártyát, torrentezni meg eddig is jó volt a nas.
Igen, azt én is látom hogy az 1000-es letöltést nem fogja otthoni eszköz tudni, de a HTPC, NAS hardvere sem hiszem, hogy kipörgetné azt, vagy ha igen, akkor meg a HDD nem tudná. Pusztán azért választottam ezt, mert alig volt különbség az 500-as nethez képest.
Be kell vallanom eléggé elbizonytalanítottál. Árban nagyon csábító a MI router és elég is lenne a 2 db LAN, pont annyit használok. Tehát inkább ez lenne a javaslatod, mint az ASUS? Bár úgy látom, hogy a kábel része nagyon harmatos:
Lan port: 2 (10/100 Auto MDI/MDIX)
WAN port: 1 (10/100 Auto MDI/MDIX) -
vakond5
őstag
válasz
Soma01 #62932 üzenetére
Nyilván gigabites router kell, a többi dolog elhanyagolható. Az igazság az hogy most is gigás van egy 1043NDv1 személyében, csak ugye tudjuk hogy amelyik bármennyivel is 100mbps feletti sebesség átvitelére képes, arra már rá van téve a gigabites cimke, amit jelen esetben a 250-es nettel leshetek...
Nem azért kérdeztem mert nem értek a dolgokhoz, hanem mert az itteniek tapasztalata százszor többet ér mintha magam kezdenék neki utánajárni hogy melyik viszi át kábelen minimum a 250mbps-t. Wifi tekintetében jöhet nyugodtan 5ghz-es.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Soma01 #62867 üzenetére
Pont középen lesz és valóban sok a környező Wi-Fi hálózat. Elsősorban Windows Phoneok, Samsung Smart TV és egy Dell laptop lesz vezeték nélkül használva. Egy ezer éves 100Mbites B/G/N-es Belkin volt előtte, az tökéletes volt. Jelenleg kábelen is csak 200-as netem van, de ez még változhat.
-
woodworm
veterán
válasz
Soma01 #62797 üzenetére
Ha az itthoni árakat nézzük, akkor kb. 25-30 ezer forintos ársávig pariban van szinte mindegyik routerrel, egyedül az ac66u b1, ami már hardverben és wifiben is jobb választásnak tűnik, talán ac58u szint. Az archer c7 hardveresen gyengébb, a wifije papíron jobb. A v4-essel nincs tapasztalatom, de a régebbieket a 2x2 mimo ellenére is hozza, a lakásban jobb jelszintet produkál. A dlink 860l b1 nagyjából ugyanaz a hardver, csak ott a gyári fw használhatatlan, padavannal ugyanazt tudják apró eltérésekkel.
Az asus n18u jobb 2,4 GHz-en, viszont nem tud 5GHz-et, a 1043v2,v3,v4-nél pedig jobb egyértelműen. A futottak még versenyzőket ne is említsük. -
törölt tag
válasz
Soma01 #62788 üzenetére
Számomra kissé aggasztó mind az Asus, mind a Merlin állapota (telespammeltem már vele a fórumot
)
Zavar, amit a computerworld.com-on írtak róluk: ha bekapcsolom a védelmi funkciókat, átküld mindent/sok dolgot a Trend Micro szerverein, ami privacy szempontból nem túl jó.
Ott van, hogy ha korlátozásokat állítanék be a net és a lokális eszközök hozzáférését illetően, akkor ezek IP cím alapján működnek, több subnetet használva, a router csak a sajátját tekinti lokálisnak, a többiről letilt, ha a netről le van tiltva az eszközöm és beenged rájuk, ha a lokális elérést tiltom...
Plusz valaki nemrég dobott fel egy hibát azzal, hogy a lokális hálózatról letiltott, guestként kezelt eszközök felé elküldi a LAN-on használt DNS címét, amitől a guest működésképtelen, mire Mr. Merlin (bocs, nem tudom a srác nevét) közölte, hogy nem rendeltetésszerűen használja a routert, ne csodálkozzon, ha rosszul működik és zárta a hibajegyet. Hát izé... még ha azt mondaná, hogy ez a gyári routerből jön, ő nem kompetens e témában, azt megérteném. De ez a hozzáállás... kb. ugyanaz, mint amit az asus tanúsít szinte minden alkalommal. -
törölt tag
válasz
Soma01 #62783 üzenetére
A shibby-t mostanában nem célszerű ajánlani! Nézz be a Tomato topikba, van egy klónja/forkja, de a Shibby-t készítő lengyel srác május óta nem nyúlt hozzá, előtte is már csak alig-alig, szóval nevezhetjük (tetsz)halottnak azt a projektet.
Az utód gazdája meg számomra nem túl szimpi, de ettől persze lehet, hogy az használható marad. -
acel786
tag
válasz
Soma01 #62774 üzenetére
Köszönöm, az Asus AC58U is cfw-vel tud torrentet? nem láttam hozzá torrent kliens leirást alapból csak a 66-hoz,
1500ft-al drágább a ac66 most azért szemezek azzal is, de mu-mimo-t ahhoz nem ír az asus,
A telefonokban elméletileg snapdragon 425, 435-ben van mu-mimo, vagy nincs (xiaomi 4a, 4x) ez sem tudom eldönteni - még keresgélem.
Régi Dlinkem van élt pár évet azóta porosodik, nem tudom hová vigyem (dugjam) a 10éves garijával számla nélkül. Nem kérek többet. -
válasz
Soma01 #62762 üzenetére
A kliens mód és variációi több nézem is futnak, Asus-on Media Bridge néven fut. Máshol client/client bridge/WISP néven is előfordul ugyan az az üzemmód, sőt repeater mód esetében is van olyan verzió is, hogy repeater bridge amikor van egy kliens mód és egy VAP beállítás egyszerre.
-
válasz
Soma01 #62722 üzenetére
Bizonyos értékek valóban szabványban vagy egyéb módon korlátozottak/meghatározottak, de annak ellenére is lehetnek és vannak is különbségek, amit okozhat például a használt antennák milyensége (ahogy nő a dBi értéke, úgy csökken a szórás szöge, viszont azon a szögön belül nő a szórás távolsága, amellett az anyaghasználat és a kialakítás is számít), továbbá valamely gyártók használnak bizonyos kiterjesztéseket, amik javítanak a szóráson, bizonyos esetben alapban is, de olyan is van, amihez az ellenoldali támogatás is szükséges, de ha az teljesül, akkor a kapcsolat minősége és a sebesség is jobb lesz.
Nem csak eltérő gyártóknál, hanem még gyártón belül is vannak eltérések adott tekintetben a típusok között, ezért csak konkrét típusokat érdemes összehasonlítani, ráadásul bizonyos esetekben még az is számít(hat), hogy milyen ellenoldali eszközökkel és hol (környezet sajátosságai) történik az összehasonlítás vagy használat, ezért általános igazság nem mindig van, hogy egyik vagy másik típus egyértelműen jobb ebben a tekintetben, bár így is van néhány, amelyik jellemzően jobb kicsivel a másiknál, például az esetek jelentős többségében az RT-N18U jobb ebben (is) a TL-WR1043ND v2 és újabb típusoknál.hiába azonosan 3 * 5 dBi antennás mindegyik.
Lehetne még néhány ilyen példát írni, de jobb típusra és személyre szabottan hasonlítgatni, hogy biztosabb legyen a dolog. -
amulet
senior tag
válasz
Soma01 #62681 üzenetére
1000-es a netem és nem is lehet csökkenteni, ezt mondtak ma. Van egy Digi modem ami utp kabelen megy a legújabb AirPort extrém Reuterba. Innen megy a gépbe utp kabelen és így a sebesség max 250.
Ha kiiktatom a routert és egyből a gépbe megy az utp kábel akkor 800 a letöltés. Tehát a router-bol jön ki lassabban. Remelem most már érthető -
kyle16
tag
válasz
Soma01 #62460 üzenetére
a kábelezéssel nincs is baj mert szinte mindenhol van jelenleg is utp kábel a t-home modemből tehát csak rá kell kötni az új routert és így ha minden igaz csak 1 falat kell átvigyen ami menni is fog neki ha egy jó routert sikerül vennem (kérdés melyik a jó) . szóval lényegébe 1 router/1 fal a második fal meg köztes a 2 router között.
-
kyle16
tag
válasz
Soma01 #62457 üzenetére
most jelent pillanatban a gyári thome modem wifije "átvisz" 2db 45cm-es vályog falat igaz ledobja a jelet és elég rossz de átviszi. 1db 45-s vályogon simán megy azzal nem volt gondom eddig viszont a második fal miatt gondolkoztam el hogy kell valami "erősítő". van padlás meg is lehet éppenséggel oldani csak vannak problémáim ezzel kapcsolatban...
1 nyáron forróság van fent, télen ugyebár hideg
2 ha restelni kell vagy bármint csinálni vele vagy ha csak megnézni hogy van-e net akkor mászhatok fel.
egyébként megoldható a padlás is -
woodworm
veterán
válasz
Soma01 #62335 üzenetére
A lehetőség adott lenne az ac szabvánnyal is, csak a kliens oldali eszköz olyan, mint a fehér holló. Az ára meg az egekben. A laptopokban 3. antenna sem nagyon van beépítve, a negyedikről ne is álmodj.
A nem szabványos eszközökből (turboqam, nitroqam) még nehezebb klienst találni. Így lesz az ac"sokezerből" 45Mbit a telefonon. -
vt500mike
csendes tag
válasz
Soma01 #47550 üzenetére
Hát ez nekem már kicsit sok
a routerből.
Visszatérnék az alapokhoz:
Egy olyan router kellene, ami a jelenlegi (TP-LINK TL-WR842ND) helyett kerülne elhelyezésre, de annál jobb (erősebb) jelet adna, mert, ahogy írtam ezzel is együtt tudunk élni, ha éppen jól működik (pl. este nézetem, a földszinten a tablet wifijw 78 Mbps-t írt - kiváló erősség jelzéssel).
Azt korábban írtad: Kliensek nem fogják majd szeretni a csatlakozást. Mert lehet erős a router, ha a vevő (laptop) gyenge marad, nem tud visszakiabálni.
Miért baj az “erős” router?Ha ezekből kéne választani, melyik a meglévőnél jobb hatótávú?
Asus RT-N18U
TP-Link TL-WDR3600
TP-Link TL-WDR4300Vagy valami más alternativa?
Előre is köszönöm (remélem még meglévő) türelmedet.
-
krealon
veterán
válasz
Soma01 #47530 üzenetére
"Az úgy ok. De fent nem lehet egy switchbe dugni aztán egy kábelen (8 ér, gigabit) le egy lenti switchbe? Onnann meg majd megint ketté, egy a tvbe egy a routerbe?"
Lehet.
Viszont csak akkor mukodokepes ez az otlet, ha a halozatban levo osszes eszkoz fel van keszitve az IPTV okozta UDP uzenetszoras (broadcast) kezelesere (IGMP snooping).Maskulonben ugy jarnak, mint az ismerosom, akinel elmegy a wifi 15 percre, amikor bekapcsoljak az IPTV boxot.
-
krealon
veterán
válasz
Soma01 #47527 üzenetére
"Az a kérdés hogy iptv és a a net le tud e jönni 1db kábelen?"
Kell hozza nehany kiegeszito, de igen. UTP Y kabel segitsegevel.
-
vt500mike
csendes tag
válasz
Soma01 #47524 üzenetére
A TCOM modemből kijövő 3 szálból 2-re csak tv mehet, 1 pedig a számítógép felé.
Jelenleg a fszt-en az STB-be megy 1 (IPTV), ott az üres is (a bekábelezéskor még nem tudtam, hogy erre csak TV mehet, ide gondoltam egy AP-t).
A TV a repeater-ből kap kábelen jelet, amit kifelejtettem a rajzból(ez kicsit bizonytalan, vagy a gyenge jel, vagy a TV internet képességei miatt).
Mekkora sebesség kell a kábeleken? 100 mbps elég?
Mivel valószínűleg új router kell, hosszabb távon persze jobb lenne az 1000-es képességű (gondolom).
Nem vagyok ebben a témában (sem) jártas. Az mit jelent, amit az előző hsz-ben írtál: Fent meg minden bele a switch-be?
Hova, milyen eszközök kellenének pontosan az optimális vételhez, az adott kábelekkel?
-
vt500mike
csendes tag
válasz
Soma01 #47493 üzenetére
Igen, de amit az ábrán egyenesen rajzoltam, a valóságban kanyarog már a padlás szinten, így korábban (nem kevés pénzért) úgy sikerült az UTP-ket is behúzni, hogy a régi koax volt a behúzó szál.
Talán az kellene, hogy egy erősebb szórású routerre cserélném a meglévő, betegeskedő darabot.
Ahogy írtam ez egy TP-LINK WR-842ND. Ez, ha épp jó kedve van, a meglévő range extenderrel (TL-WA850RE) használható az alsó szinten is.
Melyik erősebb (szerintem egy csatornás elég, a vasbeton miatt úgysem jó a terjedés) javasolt a fentinél? -
hkari
őstag
válasz
Soma01 #47468 üzenetére
A telefonja, és a tablet tudja az AC-t. Sajnos a laptopja nem, és az 5Ghz-et sem tud. Szóval egyszerre kéne 2,4 és 5ghz. Most nem rég kipróbáltam azt, hogy a UPC-s router szór 2,4 et N-en, és a jó öreg tartalék linksys 320n-am meg 5Ghz-en tolja, így picit jobb lett, de így is sokszor szórakozik.
Egyébként a hibajelenség , hogy nem teljesen tölti be az oldalakat, néha mondjuk a képeket nem tölti be, vagy csak borzalmasan lassú. Az az egy bajom van, hogy kábelen is csak 90 jön, ami azért kicsit gyanus. Lehet ez szolgáltatói hiba? UPC-s szerelő azt mondta hogy a házban már nagyon rosszak a kábelek. Bár nem teljesen értem, ha rosszak, miért nem cserélik ki... Ja és ami még durva az a 8 és 80 körött nagyon ingadozó ping.
kali:
Köszi, akkor archer c5 lesz szerintem
Tökéletesen elbánik itthon az 500-as digivel, szóval elég erős lesz oda is.
-
vt500mike
csendes tag
válasz
Soma01 #47466 üzenetére
Köszi a gyors választ!
A gond az (ez nem látszik a rajzokon), hogy a kábelek úgy vannak, ahogy az 1-es rajzon szerepel, de a falban vezetve. Így az fő routerből nem tudom megoldani a felső lakószintről a vezetékes kapcsolatot az al-routerhez.
Tehát a modemből egy kimenet van csak, ahogy írtam és a kábelezés a modemtől "sugaras" elrendezésű.
A meglévők mellé húzni újabb kábelt esélytelen. -
Multibit
nagyúr
válasz
Soma01 #47403 üzenetére
Nincs vele személyes tapasztalatom, a netről tájékozódom én is: EdgeRouter X performance. Az ER Lite erősebb.
-
Fkris
őstag
válasz
Soma01 #47412 üzenetére
Az én oldalam a lényeges.
Akkor üzemeljek be egy reapetert, amit nagyjából félútra teszek, és azon keresztül történjen a jelerősítés?
Saját gépen lévő filmeket küldenék ki CC-ra, nem netről menne a stream!
Elég lenne a 150 mbps vagy kéne alá egy 300as?ezzel az openwrt vel mit lehetne elérni?
köszönöm az eddigi válaszokat
-
Soma01
veterán
válasz
Soma01 #47403 üzenetére
Ez egy teszt a 2 évvel az előttit "régiről" Ubiquiti EdgeMAX EdgeRouter Lite aminek Dual-Core 500Mhz MIPS64 procija és 512MB DDR2 RAM-ja van. Mivel a procija az újnak gyorsabb, gondolom ez is tudja a 100 Mbps-ot.
Szerintetek? -
Fkris
őstag
válasz
Soma01 #47402 üzenetére
20 körül szánnék rá, sajnos kábelezés esélytelen, kb 10m kábel kéne, vagy több, csak hogy egy szárat és az alját összekössem, pluszban akkor nincs semmi ajtóbecsukás és nem lehet elrejteni sem :/
routert elmozdítani még nemigazán próbáltam, de talán a mostani helyén van a legjobb helyen, egy szekrény tetején,(majdnem) teljesen szemben mindkét szoba ajtajával.
A sebesség meg nem tudom miért releváns, mert a net az csak 25/5 ös, hála a nagyon márkás és nagyra becsült Trékomnak, de legalább kva drága.Állítsam be vegyes helyett 40mhz re a csatornát auto channellel, vagy adjak meg neki egy alig használ (7-8) csatornát?
5ghz igazából csak azért került szóba, mert egy ilyen eszköz sincs a a közelben, ezért gondoltam a gyengébb jelerősséggel de interferencia nélkül jobb lenne a vétel.
-
válasz
Soma01 #47386 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Egyén elvárás?Újabb/ARM/AC-s típusokkal lenne értelme próbálkozni és/vagy nem az általánosan ajánlott típusokkal, hanem komolyabb kategóriában (ha meg van hozzá a tudás), pl Mikrotik/UBiQUiTi.
Általános típusok: Asus N18U/AC56U, TP-Link Archer Cx. -
válasz
Soma01 #46984 üzenetére
lehet, hogy erre gondol; link
Tomi229; az ac750 jelölésű eszközök a szerényebb 5 GHz tudásuk (csak 1*1:1 mimo) miatt nem annyira preferáltak, nem csak a sebesség, hanem a kapcsolat minősége szempontjából sem.
nem használhatatlanok persze, de jobb/érdemesebb lehet beruházni olyanra, ami minden sávon legalább 2*2:2 mimo tudású. -
szemike25
csendes tag
válasz
Soma01 #40933 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget Soma!
Azt hiszem megrendelem ezt a routert:http://www.emag.hu/tp-link-gigabit-wireless-n-router-tl-wr1043nd/pd/ER2Z2BBBM/
De ha valaki más típust javasol ,stb. délutánig várok :-)
roppantul kíváncsi leszek majd az eredményre egyébként....
Nagyon utálom,hogy lakóhelyemen ennyire korlátoltak a lehetőségek internetszolgáltatók terén
-
szemike25
csendes tag
válasz
Soma01 #40933 üzenetére
Huh...ok,még értelmezem :-)
Krimpelő fogóm van és rj45-ös csatim is,netkábelt is gyártottam már....
Én is a b/1.) -es megoldásra gondoltam először. Nem nagy távolságra akarom az új routert tenni,mondjuk az asztali géptől kb. 4 m talán.
Ismerősöm mondta,hogy neki is ilyen inviteles megoldása van otthon és eleve úgy kérte,hogy az inviteles eszköz csak modemként funkcionáljon és az ő routere rá van kötve. Ezért is kérdeztem az inviteles ügyfélszolgálatot, hogy ehhez kellenek e ők,vagy vmit át kell e állítaniuk központilag....
Akkor az általam linkelt router jó lenne,vagy szívesen veszek javaslatot, mert akkor mihamarabb megrendelem. -
Soma01
veterán
válasz
Soma01 #40932 üzenetére
Szóval mivel 1db olyan portja vana ZTE-nek amin netet tud adni, ezért azt a portot el kell osztani valahogyan.
a.) - Veszel egy switchet, (plusz 2 kis rövid kábelt, meg egy hosszút a két eszköz közzé)
b/1.) - 2 kábelt veszel, egy az új routerig és egy meg vissza az új routerből az asztali gépig (ha nem viszed messzire, ez a legegyszerűbb)
b/2.) - veszel Y elosztókat, toldókat a kábelre, vagy 4 rövid kábelt is és akkor csak 1 kábel kell a két eszköz között (de szerintem ez drágább a több anyag miatt, 2 kábel olcsóbb)
b/3.) - ha neked nincs krimpelőd RJ45-re, akkor megkérsz valami szakit, hogy egy kábelre kössön rá 2 RJ45-ös csatit, 4-4 eret bekötve 100Mbps-os kapcsolathoz. Így megint csak 1 kábel kell, meg valaki aki megcsinálja, mert a boltban ilyet nem árulnak. De szerintem számtech boltban is megcsinálják neked ha van fogójuk. -
szemike25
csendes tag
válasz
Soma01 #40930 üzenetére
Igen, ilyesmi .
a típus-szszámban most nem vagyok 100 %ig biztos.
ZTE W300as, most beszéltem az inviteles fickóval, aki mondta hogy ezek az egy antennás routerek nem is arra vannak kitalálva,hogy nagyobb távolságot áthidaljanak, max 6-7 méter.
Szóval szerinte megoldás lenne ha vennék egy 3 antennásat :-) Illetve azt is mondta,hogy nem feltétlen kell az inviteles routert bridge módba állítani,csak annyi hogy az én általam vásárolt routert kell majd picit másképp konfigurálni....hmm -
szemike25
csendes tag
válasz
Soma01 #40928 üzenetére
Szóval az inviteles modem valami zte -típusszámot most így nem tudom,otthon megnézem-egy antennás kis fehér router. meg fogom kérdezni az invitelt hogy tud e bridge módban működni az ő eszközük.
Erre van rákötve egy asztali gép közvetlen, a két televízió és a vezetés telefon.
stabilnak éppen stabil a net az asztali pc-n kábellel csatlakozva.
Az elhelyezéssel az a baj,hogy amiatt,hogy ebben a szobában volt az asztali pc gondoltuk jó lesz itt a telefon is,nyomtató stb a számítógépasztal is itt van.
A nappaliban van viszont a tv ,ez "L" alakban hú hát nem tudom hány méter távolságra helyezkedik el a routert tartalmazó szobától,azért annyira nincs messze...majd lemérem.
Nem tudom az egész hóbelebancot át lehetne e telepíteni a nappaliba-mondjuk akkor lemondom az asztali pc-ről úgysem szuperál már tökéletesen.
Csak ugye mire így is lecincálták ezt a rengeteg kábelt a padlásról a falon ki stb...
Az új routert szeretném azért legalább fentre rakni mondjuk a szoba bejárata felé és akkor hátha jobban adná a jelet messzebbre....
de ha mondjuk a szomszéd szobában próbáltuk a tv-t és ott sem ment a net rajta akkor csak nem az igazi a wifi. nem??
Gondolom egy wifi jelerősítő sem megoldás,vagy igen? -
válasz
Soma01 #40801 üzenetére
így igaz, ha odaírtad volna, akkor lenne viszonyítási alap és leírható lenne a különbség oka.
a boltos hozzászólásokat hagyjuk, jellemzően ott is csak általánosságban írnak dolgokat.vettem ott bő egy éve egy digitális képkeretet ajándékba anyámnak, szerintem nem jó, pixeles a képe, odaírjam a termék alá ezt a véleményemet?
azt már nem írnám hozzá, hogy mondjuk a telefonomhoz viszonyítom, amin a kisebb méretű kijelzőn is sokkal több pixel jeleníti meg a képet; 7" és 800 * 480 pixel kontra 5.7" és 1440 * 2560 pixelvolt itt nekem epc3825 majd epc3925 - amíg t-s előfizető voltam -, a panelt az is beszórta, de attól jobb az rt-ac56u, pláne ha szélsőséges helyeken/eszközökkel nézem.
encory; 15 e ft-ig a tl-wdr3600 fér bele, ami dual band képes, megfelelő ellenoldallal sima ügy azzal a 100 Mbps átvitele 5 GHz sávon, én konkrétan intel 6205 dual band wifi modullal használtam - illetve a wifi modul most is olyan az egyik notimban, csak a router típusa változott.
kicsivel drágábban van tl-wdr4300, az 5 GHz sávon még gyorsabb.
ellenoldali modulok olcsóbban csak kis usb stick képében vannak, de ha nem kell több/sok falat áthidalni, akkor azok is jók; tl-wdn3200, vagy a tl-wdr4300 mellé tl-wdn4200
amennyiben ac képes router kellene az ac modul mellé, úgy legolcsóbban az archer c5 jó döntés, de az 22 e ft körül kezdődik. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Soma01 #40804 üzenetére
Ugye az csak 2.4-en ment, plusz Nekem szerencsés darabom volt, mert abban egész tűrhető volt a wifi. Amióta dualband-es routerem volt/van azóta amin csak lehet, inkább 5GHz-t használok. Ebben látom a különbséget a 3600-hoz képest is.
Inssider értékek alapján talán erősebbnek mondom, mert ha jól emlékszem akkor a 3925-ben valami 2 vagy 3dBi-s antenna van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Soma01 #40801 üzenetére
Sokan néha még többet is várnak a beépített antennától, mint amit tud.
Sőt, nem csak attól.. Amikor pl. arra szeretnék elvinni az 1 antennás routert, hogy átvigyen 3 rabichálós vályogfalat.
Az EPC3925 is ilyen.... Sokan panaszkodnak rá (tudom, amúgyis gyenge), de, hogy nem fed le egy egész magánházat.. És reklamálnak a Telekomnál..
-
válasz
Soma01 #40796 üzenetére
azt írtad, hogy a lefedettségben ne várjon tőle sokat, de ennek így (általánosítva) semmi értelme!
nem csak a belső vagy külső antennás eszközök viszonyáról van szó, hanem arról, hogy csak 2.4 GHz képes eszközöket nem lehet minden tekintetben összemérni a dual band eszközökkel, hiszen az 5 GHz eszköztől, annak típusától függetlenül is más szórási jellemzőekkel bír, mint a 2.4 GHz.
a részletekbe nem is megyek bele inkább, sokszor kitárgyaltuk már, hogy az ilyen általánosító és részleteket nem kellően nem taglaló kijelentéseknek semmi értelme, de sokszor nem is igazak, mert nincs vagy nem megfelelő a viszonyítási alap.hackeeeee; nem veszekedés ez, nem is lesz az.
írtam korábban, hogy 5 GHz sávon jó az rt-ac56u kiterjesztése, pláne az ac szabványon az airadar, sok külső antennás eszközzel felveszi a versenyt, sőt!encory; szia, az ellenoldali wifi modul típusának ismeretében pontosabban lehetne javasolni különböző routereket, adott mondjuk n szabványos és 5 GHz képes wifi modul?
mert a 2.4 GHz n szabványos kapcsolaton nem minden esetben megy át annyi, de inkább nagyon ritkán.
mennyit szánsz a routerre?
gondolom nem mindegy, hogy mondjuk 15 e ft vagy 80 e ft?!?! -
Highground
aktív tag
válasz
Soma01 #40651 üzenetére
Most pont kapóra jön, hogy hogy felemelik 200-ra. Mint említettem lenne egy-két okosteló a családban + egy másik gép is. Tehát ha ugyanennyiért lesz 100 helyett 200, az most nem rossz. Szerettem volna aláírni 2 évre hozzájuk, és nagyobbra váltani. De természetesen a meglévő ügyfeleknek már nincs semmilyen akció :/ Listaáron lehet váltani, aláírni. Szemetek...
Akkor melyik lenne onnan ami nekem már jó? 200-as legalább gondolom -
-
-
arcitec
addikt
válasz
Soma01 #37648 üzenetére
De jó téma, azt szeretném kérdezni, hogy TP-LINK 4900 -asom van, az elvileg dual band.Az ha jól tudom mind a 2 frekin tud adni vagy nem? De az tuti, hogy vannak olyan készülékek amik csak valamelyik 1 frekin tudnak venni.Ilyen pl a Pana okos tv, nála be kell állítani a 2 freki közül az egyiket. Apropó elvileg a 4900 sokkal jobb mint a 4300 miért vásott az ki a boltokból én még közel 23e ft ért vettem 1 éve ma meg ha lehet kapni vagy közel 30 vagy nem is lehet már beszerezni, holott a 4300 meg még mindig fut. Ár kérdése lehetett? Megjegyzem eleddig hibátlanul megy ... Köszönve a választ ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen autót vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Milyen routert?
- Autós topik
- Autóhifi
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- Asus TUF Gaming A14 FA401WU - 14" 2.5K 165Hz - Ryzen AI 9 HX 370 - 16GB - 1TB - RTX 4050 - 3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest