- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
jézusom #83885 üzenetére
Úgy emlékszem a jelszó admin volt. Miután beállítod webes felületen a routert, utána a wifi jelszóval tudsz belépni a webes felületre. Használd a telefonon a Google fordítót és ott kamerára át tudsz váltani, utána beállítod, hogy kínairól magyarra fordítson és akkor könnyen ki tudod tölteni a webes felületet.
-
osonte
őstag
válasz
jézusom #83876 üzenetére
Nekem van és tényleg jó router, de az első pár lépést full kínaiban kell megtenni.
Írják, hogy a Google fordítót használd, de amíg nincs internet, addig az sincs. A kínai karaktereket meg érdekes lehet kézzel beírni a telefon fordítójába... Nekem úgy sikerült beállítani, hogy kb. elképzeltem, hogy mi lehet a kérdések logikus sorrendje és egyszer csak volt internet. Amúgy a telefonra le lehet tölteni a Mi WiFi appot, azzal is lehet állítgatni és az angol. Ahhoz kell elvileg Xiaomi fiók.
...Nekem se kellett volna szenvednem, most kipróbáltam és a Google fordító a telefonon megy a kamerával is, így már sokkal egyszerübb beállítani...
-
Soma01
veterán
válasz
jézusom #83159 üzenetére
"Ami a gond hogy sok a multicast forgalmazásom egyéb eszközöktől, és ettől lehal az iptv. Okos otthonos eszközök, ip kamerák stb."
E miatt kérdeztem csak. Látom, hogy írtad a multicastot. Tehát tudod, miről beszélsz. Lehet, jobban mint én. Gondolom tudod azt is, hogy ezzel a típusú forgalommal hogy kell(ene) bánni.
Az ip kamerák multicastolnak? Ezt pl. nem tudtam. Én azt mondtam volna, hogy nem. Arra akarok kilyukadni,hogy szerintem több multicast nem jó egy hálózaton. Én így tudom.
Amúgy nem azért kérdeztem, a hálózat felépítését, hogy megtudjam, milyen a kábel minősége. Azt szerettem volna megtudni, hogy milyen eszközök, vannak a hálózatban és azok hogyan vannak összekötve egymással? Ezt nagyjából már írtad, de nekem nem világos még, nem látom át. Ezt csak azért írom, mert az az iptv (multicastja), meg a többi multicast zavarhatja egymást. -
Soma01
veterán
-
-
Soma01
veterán
válasz
jézusom #63182 üzenetére
Ahogy én tudom:
- egy 100 Mbps-os switch összteljesítménye, ezt "kapcsolási kapacitásnak" nevezik, nem 100 Mbps. Csak az egyes portok áteresztő képessége ennyi.
- 4K-s anyagok (is) tömörítve vannak. Egy filmnél 70 Mbps körül van ez az érték (hanggal együtt). Tehát egy 100-as switch ide is elég.De jobb egy gigás switch, pláne ha egy porton kell át/tovább nyomni több porton bejövő adatforgalmat. Ezért kérdeztem, hogy milyen a rögzítő? Milyen a csatlakozása? Mert annak is kellene, hogy gigás portjai legyenek.
-
Soma01
veterán
válasz
jézusom #63177 üzenetére
Akkor a következő kérdés az lesz, hogy a tápfeladók tudnak-e gigabites csatlakozást kezelni illetve, hogy kell-e egyáltalán nekik? Kameránként valószínűleg elég a 100 Mbps is. Ugye?
Innentől kezdve a switch-el kapcsolatban nincsenek "nagy" elvárások. Egy gigabites switch le tudja ezt kezelni. Még akkor is ha 8 MB/s az adatforgalom, de te 8 Mb/s-ot írtál. Akkor most melyik? Ahol én olvastam ott azt írták, hogy 25 Mb/s elég a 4K stream-hez. De az egyik kalkulátor 100 Mbps-ot is írt ha 25 fps-el ad a kamera. De ezt is bírja egy gigás switch. (hogy a rögzítő bírja-e majd, az más kérdés)
Az is kérdés még, hogy hol van/lesz elhelyezve? Padlás, pince, esetleg kültéren? Vagy lakáson belül van?
16 portos kell akkor és gigabites. Igazság szerint szerintem egy 100 Mbps-os is elbírná, de az már necces. Ha lakáson belül van, akkor elég egy "bármilyen" nem no-name switch. Ha extrém körülmények között kell működnie, akkor jöhetnek a profibb, kültérre tervezett cuccok (pl. Mikrotik). -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung S24 Ultra 12/256 GB titanium kék 3 év garanciával
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ASUS RX 6750 XT 12GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest