- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszmó
őstag
válasz
Intruder2k5 #22037 üzenetére
köszi
-
gyuszmó
őstag
válasz
Intruder2k5 #22034 üzenetére
Engem kimondottan a wifi sebessége érdekelne ez a fő szempont.
Ezzel már tudok élvezhető minőségben filmet,videót nézni ill. játszani ?
köszi -
gyuszmó
őstag
válasz
Intruder2k5 #22032 üzenetére
Bocs
A Láma kérdésért de ha nekem 4/1 sebességem van mit változtat vagy jelent ez gyakorlatilag?Ebben a tartományban ki tudom használni,van értelme ?
köszi
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #22019 üzenetére
Nem tudom mitől jobb, épp ezért kérdeztelek
Az új ára 8000 körül van, gondoltam az valami miatt lehet. Nem vagyok nagyon képben a routerekkel. A mostanit is kaptam, sosem foglalkoztam vele.
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #22015 üzenetére
Szia!
30 Mbites Diginethez kellene. Egy laptop és két mobiltelefon menne róla.
Mennyire megbízható az általad ajánlott készülék? -
F.B.I.
veterán
válasz
Intruder2k5 #22011 üzenetére
Kösz ránézek, olvasok.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Intruder2k5 #22009 üzenetére
Köszönöm ajánlásodat de sajnos az ASUS szervizzel nagyon rossz tapasztalatom van, notikat szoktunk szervizelni és vicc, amit csinálnak.
Linksys e900? -
F.B.I.
veterán
válasz
Intruder2k5 #22007 üzenetére
Itt most az van de májustól külföld és ott max 20-as csomaggal tudnak megdobni de cuccost akarom vinni, bőröndbe befér. A pénz is probléma max.10K a plafon.
-
gyuszmó
őstag
válasz
Intruder2k5 #21993 üzenetére
ok
-
gyuszmó
őstag
válasz
Intruder2k5 #21989 üzenetére
Smc 7004 Vbr
A gépen van vagy az smc oldalán? A beállítás?
-
gyuszmó
őstag
válasz
Intruder2k5 #21987 üzenetére
Nem tudom, hogy kell
-
gyáliSanyi
őstag
válasz
Intruder2k5 #21968 üzenetére
Köszönöm válaszod és neked is kali!
Mondjuk a 8 méter úgy, hogyha kinyitnánk az ajtókat és egy madzagot húznánk a két gép között, akkor 8-9 méter saccra. Ha falon egyenesvonalba nézem akkor 5m. Szóval nincs közte talán nagy leárnyékolás.
-
tutis
őstag
válasz
Intruder2k5 #21964 üzenetére
Köszi az infókat, ahogy nézem a netgear WNR3500L hardverileg jobb mint az asus RT-N15U. (proci ugyanaz, de a flash több)
A beépített antenna nem zavar, 50nm-es lakásban simán szétszórja a jelet így is, ráadásul a laptopot kábelesen szoktam használni..Valószínüleg ez a két router a befutó nálam, majd eldöntöm melyik legyen..Köszi a segítséget. -
tutis
őstag
válasz
Intruder2k5 #21957 üzenetére
hát nekem meg kb semmi tapasztalatom a routerekkel, jópár éve egy linksys Wrv-200-as szolgál ki, nem is cserélnék ha tudná a gigabitet..
Viszont ha már cserélek akkor pár dolgot többet tudjon.. Olyan routert keresek ami max csekély mókolással rábírható usb vinyó kezelésére, és torrentezésre, esetleg van hozzá leírás ami alapján a hülyék is fel tudják tenni pl az opernwrt-t vagy tomato-t
Csakhát a felsorolt routerek közül nem tudom eldönteni melyik is a jó, azaz melyik a jobb.. napokban vennem kell egy új routert mert megemelik a sávszélt, és teljesen tanácstalan vagyok.. Tetszik pl a netgear is, meg az asus is..De nem igazán találtam egy olyan helyet ahol a felsorolt routereket összehasonlítanák mindenfajta szempontból, illetve némelyik routerról csak leírást találtam, részletes tesztet nem.. Meg ugye hiába írnak egyik tesztben jót a routerról, attól még nem fogom tudni eldönteni hogy az jobb-e a másik routertől.. -
tutis
őstag
válasz
Intruder2k5 #21954 üzenetére
TL-WDR4300, és TL-WR2543ND, ezekről vélemény?
-
tutis
őstag
válasz
Intruder2k5 #21954 üzenetére
Köszi a választ, az RT-N16-ot nem találtam 20 alatt, 20 fölé már nem akarnék nagyon menni, a netgear és a másik asus tetszik, utánaolvasok tüzetesen mindkettőnek, de gondolom nagyjából ugyanazt tudják...
-
spiky03
veterán
válasz
Intruder2k5 #21932 üzenetére
Thx
Akkor rákérdezek arra.Bocsi a téves cuccért
-
válasz
Intruder2k5 #21926 üzenetére
na igen, csak sajnos nincs annyi pénzem rá, ahogy írtam feljebb is.. szóval lehet TP1043ND lesz belőle max. valami szenvedek vele hogy jó legyen a netes része
-
cuko
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #21890 üzenetére
Hoppá, elnézést, tényleg nem voltam egyértelmű!
Kábellel szeretném összekötni a két routert, és a Ciscon letiltva hagynám! ^-^'Az új routerbe menne még 2 gép lanon, valamint a két wifis is azon csatlakozna (összesen 5 lanos, és 2 wifis készülék van).
-
cuko
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #21888 üzenetére
A kezdeti konfigurálásnál is végigpróbáltam a leírás alapján, amit lehetett, és egyik sem volt stabil. Utána tűzfal, és titkosítás nélkül működött, és nem volt probléma, de most kb egy hete cseszekszik megint, meghal a net, használhatatlan (semmi sem változott a beállításokon, illetve a gépeken sem).
Olvastam az EPC3925 problémák topikban, hogy ha letiltod a wifit, ez a hiba megszűnik - router restart, wifi letiltva, és csodák csodájára azóta varázsütésre megint teljes értékűen működik a net (a lanos gépeken persze).Ezért gondoltam az új wlan routert bekötésén (amúgy van egy switchünk, amit akár ráköthetnék is a ciscora, de akkor kellene még 2 hosszabb kábelt venni, azokat ajtók alatt átvezetni, és a mobilitásból értelemszerűen visszavesz, és az még inkább a probléma megkerülése megoldás helyett, mint egy wlan router beszerzése).
De akkor nem működne szerinted? -
g@bo
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21875 üzenetére
RT-N16
valszeg ez a befutó.... az oleg fw_ről hol lehet olvasni?
-
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #21867 üzenetére
Hi!
WiFi és USB támogatás (persze csak azoknál a modelleknél, ahogy van egyáltalán ilyen) már jó régóta az alap OpenWrt része. Az más kérdés, hogy a storage, illetve a filerendszer csomagok nincsenek benne. Utóbbira a magyarázat igen egyszerű: mindenki azt tesz fel, amit használni akar.
-
kyle16
tag
válasz
Intruder2k5 #21867 üzenetére
értelek
és akkor ha asus párti vagy akkor nyilván ezek között tudod mi a külömbség
ASUS RT-N15U
ASUS RT-N16
mert gondolom nem sok van viszont a fekete n15u nagyon bejön kinézetreezekkel csak felrakom a toma firmwaret aztán 1-2 beállítás és annyi?
-
g@bo
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21865 üzenetére
ezt jólmegaszontad, de konkrétum nem sok.
asus or linksys?
-
kyle16
tag
válasz
Intruder2k5 #21859 üzenetére
rendben köszi a segítséget. lenne még egy kérdésem az a bizonyos netgearn-ál sokat kell genyózni a firmwareval mint ahogy Gubek-Einste kolléga is mondta vagy az csak a tp-linkekre vonatkozik? gondolom a gyárit firmwaret mindegyikről le kell cserélni csak olvastam hogy van olyan ami kifejezetten bonyolult és nehezen jön össze stb... szóval ebbe az ár kategóriába csak ilyet kapok vagy a felsoroltak közül van normálisabb is? neked is köszi a választ Gubek-Einste. üdv
-
g@bo
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21859 üzenetére
hi
pl. ezek közül, torrentre (is) melyik router használható a legrugalmasabban? ( értem az alatt, a minél kevesebb szivást..
)
-
viking19
tag
válasz
Intruder2k5 #21725 üzenetére
De, arra gondoltam. Köszönöm! Kimerítő válasz volt.
Akkor azt hiszem erre van szükségem:
[link]
Ehhez meg még egy gigabites + wifi-s routerre. Gondolom ez már megoldja a probjámámat.
Melyik routert tudjátok ajánlani? Olcsó legyen és jó! -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #21720 üzenetére
Azért maradtam ebben a topicban, mert hátha valami beépített szolgáltatása a routernek...
De már becéloztam az ajánlott topicot is, köszi a tippet!
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #21718 üzenetére
Nem...
Biztos meg lehet ezt oldani....
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5 #21712 üzenetére
Utána olvastam, nagyon sokan írták, hogy túl van árazva,
viszont legalább ennyien írták hogy megbízható és atom stabil,
ami nálam fő szempont volt. (mellesleg 3 év garival).A minőségnek általában ára van.
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5 #21710 üzenetére
Egy zsír újért szerintem jó ár, de javíts ki ha tévedek.
-
szabozsolt87
tag
válasz
Intruder2k5 #21692 üzenetére
A leírás szerint a letöltött fájl kiterjesztését át kell írnom .bin-re de mikor tallózom a router frissítéshez azt írja, hogy nem megfelelő a fájl, mert chk kiterjesztésnek kell lennie, ha meg átnevezem akkor nem elindul de nem fut le a frissítés :S
-
szabozsolt87
tag
válasz
Intruder2k5 #21690 üzenetére
Köszönöm. Nem tudtam, hogy a DD-WRT nincs benne a torrent kliens.
Megnézem ezt a paradicsomot. -
theiron320
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #21687 üzenetére
Na így már megértettem.köszönöm szépen
-
theiron320
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #21685 üzenetére
Rendben köszönöm, nem tudtam, hogy itt ilyet nem szabad kérdezni.Csak egyszerűen megkérdeztem.béke tesó
-
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5 #21630 üzenetére
De igen, viszont a a két routeres megoldás
lényegesen költséghatékonyabb lenne jelen esetben .
A VPN re rákérdezek itt, [link]
Gyere ha van kedved... -
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5 #21628 üzenetére
Sajnos a tudásom elég hiányos ezen a területen,
hálás lennék ha felviágosíianál.VPN el is betudom kapcsolni a gépet távolról?
Mert akkor részemről OK csak írd mit hogy...MOD: Lehet hogy butaság, de második szóbanforgó routert csak az SSH miatt
használnám az technikailag megoldható? -
DonThomasino
veterán
válasz
Intruder2k5 #21622 üzenetére
A Linksys WRT54 sorozatból csak a GL nek van linuxos frimwarje?
MOD WRT54Gs : ez jó ennne? -
válasz
Intruder2k5 #21579 üzenetére
egyrészt sokan már az elvárás/ár megadásakor megúzzák a vonalat ott, hogy abból jóformán csak tp-link router lehet, másrészt olvasni néhány olyan igényt is, ahol előre sejteni, hogy bár megvette az első olcsó gigabit képes routert (tl-wr1043nd), de oda még egy ütősebb darab is kevés lehet!
a másik szélsőség a nagyáruházak, ahol az első útjába akadó olcsó router megveszi, ami tp-link, mert valaki mondta neki, hogy van abból jó típus is - de az utóbbi már nem marad meg benne, azok a bizonyos áruházak meg mit tesznek ki a polcra? tl-wr340g(d) típust! aztán csodálkoznak, hogy nem megy át rajta az 50 megabit/sec net, meg nem bírja a terhelést, plánr wifi eszközökkel nem...stb! sajnos rengeteg ilyen van, nagyon sokan vesznek így tp-link routert, és az alapján lehúzzák - ahogy illik -, de ezzel nem lehet mit kezdeni!
olyan ez, mint valahol söpörték ki az asus rt-g32 típust, és egy panziókat üzemeltető ismerősöm örömmel újságolta, hogy jól bevásárolt belőle, mert mondtam neki, hogy az milyen jó - persze, hogy mondtam, csak teljesen más asus típust!azért összehoztam neki a hálózatot mindenhol, de nyögdécselnek a kis asus routerek, ha terhelve vannak, szerecsére nem jellemző a húzós letöltés a vendégek részéről, így csak néha dobálják el magukat, és akkor mehet az áramtalanítás...
-
Coolmat
őstag
válasz
Intruder2k5 #21581 üzenetére
Ha tényleg ezen spórolnának, akkor nem 5 év hanem 1 év garancia lenne rájuk, és pont a garancia lejárta után be is adná a kulcsot a nagy része minden TP-link routernek. Ehelyett inkább kisebb haszonkulccsal dolgoznak, de ők adják el a legtöbb routert Magyarországon (nem hivatalos adat persze, de minden kissebb számtechbolt polcain TP-Link-et látni mint helyi raktárkészlet, és ha mobillal járok erre-arra legalább minden 2. router TP-Link gyártmány - ezt onnan tudom hogy lusták kicserélni az SSID-t az emberek
).
-
válasz
Intruder2k5 #21577 üzenetére
dobtam volna el az asus rt-n16 routert, amikor az első darab hibás volt, ami a kezembe került? még szerencse, hogy nem én vettem, hanem egy haver! mondjuk ettől még nem általánosítok, az be is tenné a kiskaput...
akkor fájt volna a szíved, amikor azt a típust tp-link routerre cseréltette, mert más termékeknél is csalódott már így az asus gyártóban (alaplap és vga), ellenben a tp-link router több ismerősénél is okés volt! ja, akkor nekem is az volt! -
Kiflinger
tag
válasz
Intruder2k5 #21527 üzenetére
Szia Intruder2k5,
Köszönöm a választ!
A vas megvan, de nem volt időm beüzemelni a hétvégén. A héten olvasgatok, a hétvégén majd reszelek... :-) -
Faterkam
addikt
válasz
Intruder2k5 #21539 üzenetére
Hopp, erre nem is gondoltam. Akkor ajánlanál egy megbízható típust?
-
Atom Anti
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #21536 üzenetére
Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalataidat.
Az usb 3.0 szerintem is marketing.
Ha a Tv-m madzaggal a routerhez kötve akadás nélkül tudja olvasni a filmeket, akár full HD 3D tartalom esetén is, akkor a tempójával már elégedett vagyok. Ritka lesz az az eset amikor a laptopomra kell sok gigát áthúzni, ftp szerver szinten meg úgy is az internet sebessége lesz nálam a szűk keresztmetszet, a minimális kompromisszumokért az alacsony fogyasztás meg bőven kárpótol.
Ezek alapján eddig az N16 áll nálam nyerésre. Amire szükségem van azt tudja, stabil és ha szerencsém lesz a költözésig akár használtat is találok belőle. -
Atom Anti
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #21534 üzenetére
A tudása alapján RT-N66U nagyon jó lenne, viszont az ára miatt nálam kizárt.
N56u kiesett, mivel kb 3e.Ft-al olcsóbb mint a n65u, de az az árkülönbség ott meg is érné.
Az N15u és az N16 szintén hasonló árkategória, ott a 2 usb és a nagyobb flash javára döntenék.
Ha a dual band és az usb 3.0 nem fontos, akkor mivel nyújtana többet az N65U mint az N16? esetleg ami még képbe került: TP-LINK TL-WDR4300 erről valakinek valami tapasztalata? vagy ha a stabilitás fontos akkor kerülendő? -
ilor14
tag
válasz
Intruder2k5 #21531 üzenetére
Hát meggondolva nem is olyan fontos
-
vante
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #21523 üzenetére
a pendrive ssd-s lenne
Egyébként valami konkrét tipp routerre, ami bejött/vagy ajánlott?
-
Kiflinger
tag
válasz
Intruder2k5 #21516 üzenetére
Szia Intruder2k5,
Olvastam, hogy lehet rá 3rd party firmware-t tenni. Otthonra van értelme? Ha van akkor már azzal üzemelném be, de én nem igazodom el a funkciók között...
-
krx21
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #21516 üzenetére
Ez a paradicsom a lemezén van?
Még be se tettem...
Érdekelnének a beállítások, hogy van e módosítani való szerinted? -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #21361 üzenetére
Havi többterás adatforgalmat bonyolítottunk 1043ND-kkel (legelső verziójú gyári szoftverrel, majd openwrt-vel, dd-wrt-vel), ötös és hatos sorozatú routerekkel, sőt, van még R460 is a szekrényben, ami annakidején 12/6-ot kapott a hátába. Biztosan én tévedek.
-
atirag
őstag
válasz
Intruder2k5 #21354 üzenetére
A nettel önmagában semmi baj sincs. Megy rendesen. Kábelen is és wifin is. Tp-link 842nd van jelenleg.
Akkor van baj ha a tv-n nézem dlna-n megosztva egy fullhd-s filmet. Mert akkor úgy megfogja a routert,hogy a net is teljesen megáll. -
atirag
őstag
válasz
Intruder2k5 #21352 üzenetére
Köszönöm. Így már érthetőbb.
-
aclandiae
senior tag
válasz
Intruder2k5 #21331 üzenetére
Intruder2k5 & Beri: Nagyon kevés hely áll rendelkezésemre, és ha már létezik ez a combo megoldás, akkor érdemes lenne kipróbálni. A szolgáltatótól kapott D-Link 360R alatt megolvadt a terítő. Miután lejárt a garancia óvatosan fúrtam rá réseket a szellőzésnek, de nem javított rajta. Megemeltem 15 cm-es lábakra, de semmi eredménye. A korábbi Linksys WRT54G-t egy TL-WR741ND váltotta fel. Egyikkel sem volt bajom, és a TP-Link 5 év garanciája számomra nagyon kedvező.
Az X2000-es ~20.000 Ft-ba kerül, a TP-Link pedig ~12-be. Mi az amiért megérné a 8.000 Ft árkülönbség?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #21302 üzenetére
Még visszatérnék az AP-ra. Bár Beri írta, hogy nem olcsóbb, mint egy router, de nekem megfelelő lesz, ráadásul, nem is az abszolut olcsóságra, hanem egyéb szempontok figyelembevétele miatt egy kicsit drágábbat néztem ki, pontosabban kettőt.
(Természetesen fontos, hogy mennyibe kerül, de én már többször ráfizettem, hogy csak az árat vettem alapul, ezért inkább várok, ha tudok, és jobbat, minőségibbet veszek - kifizetődőbb!)
Tehát, a pici helyet foglaló D-Link DAP-1350-es tetszene a legjobban, de nincs külső antennája. Ha kétséges, hogy megfelelően tudna működni a panel miatt, akkor ugyanebből a típusból a 1360-ast venném meg.
Szeretném kérni a szakvéleményed, vagy más hozzáértők meglátását. -
aclandiae
senior tag
válasz
Intruder2k5 #21329 üzenetére
Javasolj más gyártótól combot!
-
Beri
addikt
válasz
Persze vannak olyan routerek, amik képesek AP módban működni, de egyrészt ezek ritkábbak, másrészt jelen esetben Neked felesleges plusz kiadást jelentenek, mivel a második pozícióban nincs szükséged routerre!
Amire te gondolsz, az a kliens mód. AP módban működik alapból kivétel nélkül mindegyik router. Neki is erre van szüksége, mert kábelt akar húzni a két router közé. Ha nem akar két NAT-ot a hálóba, akkor meg nem használja a WAN portot a másodikon és kikapcsolja a DHCP szerverét.
És az ár? Egy 841ND ~6k, egy 801ND ~9k. Tehát ha 300-as AP-t akar venni, rosszabbul jár, mintha routert venne, ráadásul lesz egy olyan eszköze, ami ezen kívül semmire nem jó.spórolhatsz egy G-s AP-val némi pénzt!
Mutass egy új G-s AP-t 6k alatt. -
törölt tag
válasz
A "kis magyarázat" sokat ért nekem, nem szeretném komplikálni a dolgomat - köszönöm.
Az n szabványra szerintem sem kellene sajnálni a pénzt, mert ki tudja megmondani, hogy milyen eszközök lesznek...
Ha AP-k esetében egyéb szempontok nem dominálnak, akkor majd ár, meg kinézet alapján fogok választani.Kali köszi Neked is.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #21299 üzenetére
Na, akkor ismét tanultam, mert nem tudtam, hogy ilyen is van (AP).
Ezután felmerül a kérdés bennem, hogy g elég, vagy n szabványú legyen, valamint jobb-e saját márkát (D-Link) hozzácsatlakoztatni vagy mindegy?
-
VGYke
addikt
válasz
Intruder2k5 #21295 üzenetére
Köszönöm
Csak ne lenne ilyen sötét, és ne kellene holnap dolgozni és ne izgulnék ennyire...
-
válasz
Intruder2k5 #21272 üzenetére
Most olvasom ezt a tesztet, vagyis az első hasábját és hát akkor ez így is elszomorító. Most 1-2MB/s-el másolok wifin keresztül ezzel meg 4-5 lesz? Az lóf@sz.
Nem annyira lényeges az USB, bár nyomtatónak jó lenne, de az a ház másik felében van kb. Belső antennásokról mindenki inkább lebeszél. Ha TP-Linkből lenne fekete azonnal venném.
Ja és álló kivitel jobb lenne kis helyen van így is 45°-ban a mostani.
-
FRENK1988
veterán
válasz
Intruder2k5 #21253 üzenetére
nem figyeltem ez igaz
-
FRENK1988
veterán
válasz
Intruder2k5 #21241 üzenetére
Müködik
De ezt miért nem említik?
-
VGYke
addikt
válasz
Intruder2k5 #21217 üzenetére
Köszönöm válaszod! Honnan lehet megtudni, hogy melyik routerbe van még "bootloader-be épített recovery mód".
Hajlok az N66U roter felé is, de kezdetben nincs magyar felülete, és nem Atheros.... -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #21174 üzenetére
Te magad írtad le ebben a topicban, hogy mi volt a bajod az eszközzel. Többször volt már szó róla és nem csak velem vitáztál. Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz hülye.
-
VGYke
addikt
válasz
Intruder2k5 #21168 üzenetére
Gari! Én nem tudom hogy volt, de a jelenlegi D-Link Dir-655 routeremet 20110-ben, kb. 3,5 év(lehet több
) cserélték, mert állítólag qrvahosszú volt rá a garancia. A történet az volt, hogy a router UPC nettel tette a dolgát, de Digi-re váltáskor nem feküdt neki a PPPoE, alkalomszerűen bontott és semmilyen frim. nem segített rajta. Én egy nem EU-s frimmel telepítve vittem vissza (a hivatalosat már vissza sem tudtam pakolni), mégis kaptam egy original routert, én hámoztam ki a fóliázott dobozából, tehát a D-Link előtt le a kalappal!
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #21168 üzenetére
nekem egy isten csapása volt a TP-LINK
Neked az openwrt volt csapás. -
petata
őstag
válasz
Intruder2k5 #21171 üzenetére
Jó, de az admin felületen mégis mit csináljak?
-
VGYke
addikt
válasz
Intruder2k5 #21160 üzenetére
Köszönöm! Viszon Asusban a flash "csak" 32MB, a többiben ha minden igaz 128. Ez nem számít hátránynak?
-
válasz
Intruder2k5 #21162 üzenetére
Miért? A 2 év gari nem hátrány?
-
slice14
veterán
válasz
Intruder2k5 #21148 üzenetére
-
slice14
veterán
válasz
Intruder2k5 #21146 üzenetére
Jelenleg az edigital-nál van a legjobb ára.
-
scr
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #21128 üzenetére
Valóban, köszi 600 pénzért havonta lehet ilyet bérelni, vagy a következő csomagjukban már ingyen adják. Utána akartam azért kérdezni, hogy tényleg nincs ilyen, vagy csak én keresem bénán
edit: ezeken van azért lan socket is? -
evans123
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #21115 üzenetére
Ok, koszi a segitseget.
-
elistvan
őstag
válasz
Intruder2k5 #21098 üzenetére
Köszönöm!
-
0519
senior tag
válasz
Intruder2k5 #21016 üzenetére
Köszi a segítséget.
-
dani3l
őstag
válasz
Intruder2k5 #21010 üzenetére
Melyiket erdemesebb venni, 842ND vagy 942ND? Elöbbi nincs az ajanlottak között.. Van valami lenyeges különbseg a ketöö között az usb portot meg az antennak szamat leszamitva (meg a multi-ssid-t..)?
-
Ombi5
őstag
válasz
Intruder2k5 #21012 üzenetére
Mindenkeppen 20K alatt akarok...
-
Ombi5
őstag
válasz
Intruder2k5 #21010 üzenetére
Az otthonin mar lecsreltem aszem 8dBi-re, de csak 2-ot, mert annyi volt raktaron. Megnezem a tipusokat amiket irtal..
-
válasz
Intruder2k5 #21003 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem megy, csak azt, hogy neked is N16 + Tomato van.
-
0519
senior tag
válasz
Intruder2k5 #21003 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
A belső antennától tartok kissé, bár ha jól értelmezem, akkor erősebbek, mint az N16 külső antennái.
Jogos az aggodalmam? -
S-eye
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20998 üzenetére
Bocs,ezt tényleg benéztem.Köszi a választ
-
válasz
Intruder2k5 #20966 üzenetére
Az USB nem érdekel, csak hogy Gb-s legyen, wifis és atomstabil.
-
piadex2
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20943 üzenetére
sziasztok!
köszönöm a válaszokat.
még egy kérdés felmerül:
egy max 10Mbps-os netet kell továbbítani egyik helyről a másikra (egyik routerről a másikra).
20 méter levegő és 3x40cm beton van a két pont között.
milyen routert érdemes alkalmazni?
kösz előre is a segítséget:piadex2
-
xigris
őstag
válasz
Intruder2k5 #20929 üzenetére
Köszönöm a gyors választ ezer hála.
-
atirag
őstag
válasz
Intruder2k5 #20920 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
atirag
őstag
válasz
Intruder2k5 #20918 üzenetére
Nyitott vagyok. Ennél rosszabb gondolom úgy sem lehet
-
atirag
őstag
válasz
Intruder2k5 #20916 üzenetére
Nem nagyon foglalkoztam még a routerek moddolásával,de mit hozhat ez nekem. Visszaolvasok,de pár szóban elmondhatnád az előnyeit ha nem bánod.
Köszönöm. -
atirag
őstag
válasz
Intruder2k5 #20914 üzenetére
Nekem az milyen változást hozna? Bár ahogy néztem az enyémet nem támogatja.
-
Zsiguli
tag
válasz
Intruder2k5 #20895 üzenetére
Én eddig még csak a Fon 2100/2200-ről hallottam/láttam.
Most is használom őket, "AP+Client" módnak hívja a Gargoyle. A DD-WRT meg virtual interfaces-nek ha jól emlékszem. Az nekem nem elég, hogy wifin csatlakozik, majd azt továbbosztja vezetékes lanon.
Wifin csatlakozzon kliensként, majd egy teljesen más SSID-jű AP-t létrehozva WPA2-vel ossza tovább. Vagyis egyszerre menjen wifin a kliens mód, és az ap mód, és a kettő egymástól teljesen független legyen.
Pl a 1043nd Varga Alex fw-vel is tudja? -
Nixon18
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20885 üzenetére
Megijedtem ezektől a számoktól
-
Willie
őstag
válasz
Intruder2k5 #20835 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat, a TP-LINK nagyon jónak néz ki!
Az első pontban lévő szempontokhoz milyen router javasolható? (100 megabit, erős wifi, esetleges 50 megabites net - vagy még inkább efölött)
Az első hozzászólás egyébként mennyire friss listán alapszik?Üdv.
-
csibor
addikt
válasz
Intruder2k5 #20823 üzenetére
Lehet, de leírás alapján ap is tud.
-
Coolmat
őstag
válasz
Intruder2k5 #20779 üzenetére
Aha, csak nézd az árakat is: 1043ND, WDR4300, Dir-825, Buffalo WZR-HP-AG300H (ezt alig kapni kishazánkban). Ár/érték arányban szvsz az új WDR4300 a nyerő, persze az Dir-825 sem rossz továbbra sem.
Azt hogy nem szereted a TP-Link-et és úgy ámblokk az Atheros-t már jól tudjuk itt a topikban, attól még nagyon sok user elégedett velük. A marketing rizsától én sem dobok hátast, viszont egyértelműen jelzi, hogy erősebb proci került bele mint a 1043ND-be. -
Coolmat
őstag
válasz
Intruder2k5 #20777 üzenetére
Azért nézd meg az új TP-Link modell adatlapját, ez már újabb 560MHz-es procit és 128MB RAM-ot kapott, egyedül talán a 8MB Flash-t lehet kifogásolni benne, az lehetne 16MB. A hivatalos oldalon írt "WAN to LAN throughput of over 800Mbps with hardware NAT" is bíztató az erejét tekintve. Én ha most vennék routert 25-30k-s árkategóriában biztos bevállalnám a WDR4300-at még ha egy ideig a gyári fw-t is kéne használnom, de a türelem jó custom fw-t terem
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20757 üzenetére
Köszönöm a gyors választ. Akkor ezt csak leszedem, beillesztem a TP-Link gyári felületének firmware frissítőjébe és kész. Megvárom a reboot-ot és újrakonfigurálom a routert. Ha jól értettem
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #20751 üzenetére
ez vonatkozik a TP Link WR1043ND-re is? Egyelőre csak nézegetek mit kellene, és főleg, hogy mire kellene
-
VGYke
addikt
válasz
Intruder2k5 #20669 üzenetére
Köszönöm részletes válaszod! Meggyőztél!
Kérdésem első körben az lenne, hogy a D-Link DIR-825 routeren javíthat-e annyit a moddolt frim, hogy ne csak azt a gagyi D-Link SHAREPORT™-t tudja, hanem pl. igazi uPnP /DLNA szerverként működjön? -
XARAI
tag
válasz
Intruder2k5 #20735 üzenetére
Elnézést az offért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Konteó topic
- Fotók, videók mobillal
- Videós, mozgóképes topik
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- Házimozi belépő szinten
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest