- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jerry311
nagyúr
válasz
#48967168 #37788 üzenetére
Régi router röviden és tömören:
- régi routernek LAN IP cím ugyanabból a hálózatból mint az új / jelenlegi router
- DHCP kikapcsolva
- hálózatra kötni a switch porton (nem WAN)
- SSID és jelszó ugyanaz mint az új / jelenlegi
- wifi csatorna: valami ami nincs átfedésben az új / jelenlegi csatornával és nem túlzsúfolt.Előfordulhat, hogy 1-2 kliens nem szereti a fenti megoldást, de ez ritka.
Ilyen esetben érdemes 2 külön SSID-t alkalmazni.wifi analyzer szerintem van iOS-re is.
Mérni úgyis csak azt tudják, hogy melyik csatornán milyen erős jelet fognak. Zavarásokat egyik se fogja mutatni, ahhoz más mérőeszköz kell, nem csak egy wifi antenna a telefonban. -
válasz
#48967168 #37782 üzenetére
Nem csak az ASUS-al akad össze, a TP-LINK-el is, csak ott annyiban módosul a dolog, hogy nem lassú lesz az admin felület, hanem belépéskor a-helyett, hogy egyáltalán kérné a bejelentkezési nevet és a jelszót, csak simán kiírja, hogy azok rosszak!
http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=358
http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2890Szívesen!
-
-
-
Beri
addikt
válasz
#48967168 #21715 üzenetére
Ellenben azóta nem érem el a PC-n megosztott mappáimat! Illetve látni látom őket, csak jelszót kér az adott eszköz (médialejátszók), holott én semmi ilyesmit nem állítottam be sem a routeren, sem a PC-n.
A routernek ehhez semmi köze. Ha nem tudod megoldani, az első hozzászólásban találsz linket az otthonihálózatésinternetmegosztás topicra, tele van képes leírásokkal. -
válasz
#48967168 #21643 üzenetére
A DM már csak ilyen x@r, anno nekem is pont ezt csinálta RT-N16-on! FTP és filemegosztás megy, tehát nem a HDD felismeréssel van gond, csak a DM nem látja! Valahol olvastam, hogy a beépített transmission-t el lehet érni Transmission Remote GUI-val is, esetleg próbáld meg azzal...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- ASUS Z97-AR - i5 4670 - 8GB DDR3 - 120GB SSD - 500GB HDD
- AAM számla - Mini PC / SFF / MT / TWR - Brand gépek - HP / DELL / Lenovo - több db, 1 év garancia
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest