- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25495 üzenetére
25/1,5 van, de nem tartom lehetetlennek későbbiekben egy 50-t sem, jó lenne fejleszteni. Árnak 10k, max 15k-t szánnék. Viszonylag sokat töltök(legjobb lenne wifin). 4 telefon, 2 laptop és egy pc van a hálozaton. Akár a moddolást is megoldom/kitanulom, ha az segít a jobb teljesítményben.
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25492 üzenetére
Rendben köszi, bár szerintem mindenképpen új router lesz a megoldás, nagyon régi már a mostani, csak még nem tudom melyik lenne a legmegfelelőbb.
-
athka
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #25488 üzenetére
Hálás köszönetem a segítségedért.
-
athka
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #25485 üzenetére
Bocs lemaradt a lényeges kérdésre a válaszom. A minőségre és a megbízhatóságra áldoznék kb 40 k-ig.
-
athka
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #25485 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszod.
A wifi használat (és a letöltögetés: 20-40 GB) miatt is mindenképpen külső antennást választanék és igen - már gondolnék a jövőre is.
Közben ezt találtam:Mikrotik RB2011UAS-2HnD-IN AR9344 600MHz, 128MB, 1*SFP+5*Gbit+5*10/100 Lan, LCD, 802.11b/g/n 2*2, OS L5. erre esetleg vélemény? -
hunaqua
addikt
válasz
Intruder2k5 #25474 üzenetére
Akkor gereblye lesz.
Itt van kicsit részletesebben (igaz nem innen rendeltem):
http://www.aliexpress.com/item/Wireless-Router-Tp-link-1-75g-11ac-bi-frequency-kilomega-wireless-router-tl-wdr7500/749107276.html
-
Andras828
tag
válasz
Intruder2k5 #25462 üzenetére
:/ Köszi.
-
hunaqua
addikt
válasz
Intruder2k5 #25437 üzenetére
Amit én raktam be az is ingyen posta,csak sokkal olcsóbb.
Azt írta a Kínai,hogy van rá DD-WRT.
-
lacam
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25428 üzenetére
Hmm... valóbna úgy tűnik hogy nemsok lehetőségem maradt..
Az általad emlegetett gépeket lecsekkoltam és tátva maradt a szám a fícsöröktől...
Netgear vs Asus
...bár ha muszáj, akkor muszáj....ezesetben ő is a képbe kerülhet Linksys EA3500
Kéret 30K HUF-ra emelkedett....ez viszont akkor tényleg kávét is főzzön
Shared nyomtató/HDD (azt olvastam a netgear nagyon lassan kezeli)/torrent/gigabit (ha lúd, legyen kövér)/atombiztos üzem!!/60(!
) nm hatótáv..1-2panelfal se legyen akadály (remélem ez, 2013-ban már nem nagy kunszt)/androbot-ifón monitoring (ha ez kimarad, azzal talán még együtt tudok élni)/ ...+tejeskávé, két cukorral.
Ilyen áron viszont már tényleg dömping van, így kicsit meg vagyok lőve...2.5-3 éve nem is néztem router infók felé, így az ujdonságokról lemaradtam...
-
válasz
Intruder2k5 #25430 üzenetére
erősebb hát, csak nem wifi szórásban, de legalább jobban zavarja a környezetét, legalábbis azonos hálózati tápról.
-
lacam
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25425 üzenetére
Nohoppácska!
Ezt például sehol nem láttam így leírva!
Banyek....Néztem más Linksys-eket. E1200 stb..de találtam egy elég riasztó graph-ot:
Huh, ez reklámnak számít? Tudom a szabályok nem ismerete nem mentesít semmi alól...remélem nem gond hogy ezt ide linkelem:
Nem túl szép, az E1200-ra nézve.
Marad a D-linK?
(amit ha gond van vele, talán távolról is újra tudok konfigolni) ...bár ugye ha leszakad a netről, valszeg ez a fícsör is megy a levesbe, tehát nem sok értelme van az okostelefonok bevonására [kivéve a monitoring, de jelen helyzetben nem érdekel ki hol böngészik]..áhhh)
Nem gondoltam volna, hogy ez a rúter választás ekkora dilemma.
-
madgie
titán
válasz
Intruder2k5 #25408 üzenetére
Nincs igazán elérhető wifi hálózat ott, ahová költözni fogunk, azt már néztem (tehát igazán semmi nem fog bezavarni).
#25410: és valóban
Otthon meglesem ezt a progit (auto-n van a wifi, abban is igazad van)
-
madgie
titán
válasz
Intruder2k5 #25406 üzenetére
Nem, de nem lesz a kertesben net elvileg, mikor bekábelezzük
Azért kösz a linket, majd tuti kipróbálom.
-
madgie
titán
válasz
Intruder2k5 #25403 üzenetére
Az túlzás, hogy jó, mai eszemmel 100%, hogy külső antennást vennék. Most azon agyalok, hogy a kertesben majd hová és hogyan tegyem, hogy a ház másik végébe is elvigyen (meg esetleg egy kicsit a kertbe is).
-
rayoliviero
veterán
válasz
Intruder2k5 #25389 üzenetére
A Linksys EA2700-at ajánlod? Ez gondolom megbízható lehet. Tud 5 GHz-et, ami kell a telómhoz.
Torrentezni, usb-s kütyüket sem akarok rákötni, tehát ezek nekem nem fontosak. A lényeg nekem wifin a letöltési sebesség, hogy minél nagyobb legyen. Vajon ez a Linksys is hozná az iPhone-ommal a kb. 100 MB-os sebességet, mint a TP Link WDR3600? Vagy ezt így előre nem lehet tudni? -
válasz
Intruder2k5 #25386 üzenetére
alig ismerek olyat, aki 5 évre venne routert, a mai rohanó fejlődésben...
-
válasz
Intruder2k5 #25384 üzenetére
az 1 év necces, minimum 2 év lenne a reális, de az üzletek nagyobb hányada adja is az 5 évet, viszont a tp-link routereken van egy 5 év garis matrica, rajta hazai képviseleti elérhetőség, telefonszám...stb, szóval nem olyan bonyolult az a gariztatás!
igaz, utoljára úgy bő 2 éve volt ilyen formában szerencsém a dologhoz, de nem volt gond!
volt régen a belvárosban egy üzlet (a...n), ahol majdnem minden ilyesmire 1 év garit adtak, és állandóan harcolni kellett a többiért, még az asus router 2 évért is, na azt nehezebb volt leboxolni... -
válasz
Intruder2k5 #25382 üzenetére
a szerződés szerint, a jótállási kötelezettség a forgalmazót terheli, nem kell senkinek sem külhonba postázgatni, egyik gyártói gari esetén sem, az 5 év pedig cseregari, tehát nem javítanak, hanem cserélnek, ha egyértelmű a hiba - ellenkező esetben bevizsgálás, de ez ugye mindenhol adott!
-
rayoliviero
veterán
válasz
Intruder2k5 #25380 üzenetére
Hát ez nem túl csábító akkor. Ráadásul az Iponnál az van odaírva, hogy 5 év gyártói garancia, ez nem tudom náluk mit jelent. Ha meghibásodik, akkor lehet visszaküldik a gyártónak és várni kell nagyon sokat az újra.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Intruder2k5 #25377 üzenetére
Miért rühelled? Sok meghibásodott nálad vagy más oka van? Mert most fogok venni én is. Attól félek a legjobban, nehogy rögtön gariztatni kelljen. Egy Belkinnel már egyszer megszívtam így.
-
xsad60
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #25377 üzenetére
Értem
És esetleg tudnál ajánlani valamilyet?
-
xsad60
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #25375 üzenetére
Köszi! És ha leszámítjuk azt, hogy veszteségmentes jel, akkor kb ez jó lenne: TP-Link TL-WR941ND ?
-
Ba.G
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #25353 üzenetére
Tehát az árgépen mind v2-es? Lehet, hogy félreértettem valamit fentebb bele-beleolvasva a topikba, de mintha lenne v3-is, ami szintén felejtős.
A végén megmérgesedek és veszek egy AC-s Asust.
(Paraméterek fentebb, csak a lányom Ps3-át kifelejtettem, pedig valszeg ő/ez generálja a legnagyobb forgalmat COD-on stb.
)
-
emlekmas
tag
válasz
Intruder2k5 #25331 üzenetére
Bocsánat, valamit tényleg elcsesztem.
Egy prohardveres teszt-cikket akartam linkelni, ezt:
http://prohardver.hu/teszt/asus_rt-n16_egy_nagytudasu_router/mukodes.html
Az első kép alatti sorok ihlették a kérdésemet.Köszönöm a segítséget!
-
emlekmas
tag
válasz
Intruder2k5 #25315 üzenetére
Szia!
A 25317-ben feltett kérdésekre tudnál válaszolni nekem?
-
dni
őstag
válasz
Intruder2k5 #25315 üzenetére
Asus lesz.
-
dni
őstag
válasz
Intruder2k5 #25310 üzenetére
Nem feltétlenül. Köszi a listát, ezt megkukkantottam, csak ebből nem derült ki számomra, hogy melyiket érdemes választani, valószínűleg a Asus RT-N15U lesz a befutó csak egy kicsit vissza tart a két év gari egy TP-Link 5évével szemben,
-
sharkshock
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #25311 üzenetére
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a híbára, íme javítva:
A tplinkes tapasztalatokat én is abszolut osztom. Az asus nemrossz, de akkor már ottvan az 5 ropival olcsóbb Linksys E2500 (dualbandes,gigabites) vagy az EA2700, ami árban kb ugyanaz, de jár hozzá Linksys Smart Wifi , ami egy hasznos dolog ha szükséged van hálozati távvezérlésre.
-
Razermazer
őstag
válasz
Intruder2k5 #25220 üzenetére
Köszönöm
akkor nyugodt szívvel veszem meg, egyértelmű hogy nem wireless-en torrentezek az csakis lan, adatforgalom az azért nem 100-200 torrent egyszerre. Vannak a feltöltési sorban bőven, de jó ha 5-6 megy egyszerre.
Aztán ha megvan megyek az asus fórumra, mert így hirtelen nem tudom melyik tomatot tegyem fel.
Sejtem, hogy a shibby féle a jó, de abból is melyiket RT-MIPSR2-105.1-AIO.zip, vagy a RT-N5x-MIPSR2-105-AIO.trx.zip. Természetesen az asus rt-n16-hoz. -
Razermazer
őstag
válasz
Intruder2k5 #25216 üzenetére
Köszönöm ebben majd elmerülök, sőt az egész oldalban, ezek a dolgok érdekelnek nagyon
.
Viszont itt már elgondolkodnék, hogy melyiket lenne érdemes megvenni az rt-n16-ot vagy az rt-n56-ot.
Mert az rt-n16-ot iszonyatosan fel lehet okosítani, de nem tudom, hogy egy nast ki tud e megfelelő sebességgel szolgálni 0-24-ben (synology 1 lemezes)+2 gép wirelessen ez egyik g-s a másik n-es+ egy telefon is.
Árban 3 darab ezres a különbség a két router között. -
Vismajor01
addikt
válasz
Intruder2k5 #25201 üzenetére
Köszi, szaladok is oda a problémáimmal
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #25130 üzenetére
Esetleg tud valaki olyan webcamerat amit ha így radugok a routerre vagy wifin akkor küld egy emailt es mozgásra bekapcsol es éjszaka is lat netán rögzít is vhova vagy a netre?
Köszi -
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #25122 üzenetére
Igaz, hogy ez nem az én build-em, bár ugye a fordítást annak hatására csináltuk meg és érhető el az alap OpenWrt repo-ban is.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #25130 üzenetére
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #25127 üzenetére
Az csak 150-es, én pedig hosszú távon gondolkodom ezért 300-asokat nézek bár a jelenlegi asus-ommal sosem volt gond, szeretem, meg van már sok sok éve. Megérett a cserére na
Ezt az usb-s 842nd-t nézegetem, lehet ez lesz ha asus-ok drágák. Ezt az usb-s webcam funkciót hogy értetted? Csak rádugom és streamel? Tudna valahogy netre rögzíteni routeren keresztül? -
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #25125 üzenetére
esetleg mást mit ajánlanál helyette ami ilyen tudású?
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #25123 üzenetére
ahha. nézegetem ezeket a 842nd-ket is. Mire elég egy ilyen usb port?
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #25118 üzenetére
még csak annyi hogy mi a különbség a wr841n és a wr841nd között?
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #25118 üzenetére
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #25116 üzenetére
pont ilyen routerem van
Akkor elég ez a g-s roter is egy ilyenre mint ez? Mert most akarom n-esre cserélni. A kamera hogyan rögzít online helyre amúgy? -
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #25114 üzenetére
köszi, ez jó kis írás.
Átfogalmazom kérdésem ennek tudatában: az ip camerát 7/24-ben le tudná kezelni vmelyik router? Szeretném ha feltöltené netre a képet nonstop (illetve csak mikor bekapcsol hogy mozgás van) és ezt el is tudjam érni pl interneten/telefonon kereztül ez esetben, netán még rögzíthetné is egy tárhelyre pl. Ennek fényében mit ajánlassz? Minden másodlagos (torrent meg pláne). Tud ilyet bármi? Vagy a kamerának kéne tudnia? Köszi -
válasz
Intruder2k5 #25092 üzenetére
kíváncsi leszek, mert gyárt jó cuccokat a belkin, apple kiegészítőket, notebook tartozékokat...stb, de hálózatban nem nagyon jeleskedik...
megnéztem az rt-ac66u kontra ea6500 beszerzési árakat, nem hiszem, hogy ilyen árnál az 1980 ft-os különbözet lenne a döntő, szóval ezzel nem lesz gondom! -
válasz
Intruder2k5 #25089 üzenetére
az ár nem minden, ma 4 ügyfél bólintott rá, hogy a meglévő linksys routerek utódja asus legyen, mert véletlenül megemlítettem, hogy cisco mit lépett, és bátorkodtam asus típusokat ajánlani!
korábban nem nagyon csináltam ilyet, vittem amit kértek - sokan a céges cisco tapasztalat miatt kértek linksys eszközöket, mert látták rajta a cisco feliratot -, de ezt hozta ki belőlem ez a túlzott linksys reklámozás! -
Integra
titán
válasz
Intruder2k5 #25071 üzenetére
erre szépen ráfeküdt az asus, elég igényesnek tűnik, ha a hardver is ilyen....
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #25072 üzenetére
Any printer that supports Line Printer Remote (LPR) or Line Printer Daemon (LPD) should work.
ÉS
-
Ispy
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #25062 üzenetére
És azt hogy tudom kideríteni, hogy az én printerem jó lesz-e? (Canon MP460)
-
Integra
titán
válasz
Intruder2k5 #25066 üzenetére
ezek szerint ez az ac szabvány már valami újabb történet..
a linksys meg cisco routereimben mind dd-wrt megy. az asus-ra telepíthető ez? mármint az n66u-ra. gondolom az ac66 annyira új, hogy arra még jó idő mire lesz valami custom rom.
fene, de jó lenne kipróbálni, hogy mekkora egy ilyennek a hatótávolsága, milyen jelerősséggel és mennyire stabilan... -
Integra
titán
válasz
Intruder2k5 #25063 üzenetére
igazából mindegy, az ár nem számít, nekem egy atomstabil és erős jelű wifi router kell. ugyanis ez a t-home-tól adott 931-es zte dsl modem+beépített antennás wifi router egy nagy kaka.. nem fed le semmit kb.. a linksys kukázta magát lassan, a cisco már nem csinál otthonit ugye és azok is belső antennásak. egyszerűen nehéz elhinnem, hogy egy kis belső antennás azt tudja, mint ezek a 3 külső antennásak, amelyekre lehet még nagyobb teljesítményű antennákat szerelni felár ellenében. mert talán egy ilyen asus amin lecserélem nagyobb teljesítményűre az antennákat elég lenne a házban mindenféle más megoldás helyett..
Chrys: ezek szerint még lehet növelni a jelerősséget.. vicces kérdés, de ez méterben mit gondolsz mennyit jelenthet?
gondolom az n66u és az ac66u soc-ra, ram-ra azonos. néztem az összehasonlítást a kettőnél, de nem látom mi az érdemi különbség a kettő között amitől annyival jobb az ac66u.
-
Integra
titán
válasz
Intruder2k5 #25035 üzenetére
mit gondoltok ezekről a 3 külső antennás csúcs asus routerekről?
-
Ispy
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #25042 üzenetére
Igen, rákerestem és ez tényleg 13U. Nekem most a WDTV kábellel van összekötve a routerrel, a mostani kábelt le kell cserélni, ha gigabites routerre váltok? Egyáltalán fogom érezni a különbséget valahol?
-
Ispy
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #25035 üzenetére
Én ezt találtam. Ez ugyanaz? Mert mintha nem csak a színe lenne más, hanem a formája is
-
Ispy
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #25032 üzenetére
Köszi, lehet ez jó lesz. Hülye kérdés, de ezt fekve is lehet tárolni? A legtöbb képen állva mutatják.
-
Ulf
tag
válasz
Intruder2k5 #25028 üzenetére
Köszi.
Azt hiszem eldőlt a kérdés. -
Ulf
tag
válasz
Intruder2k5 #25026 üzenetére
Köszi a gyors választ.
A Linksys tetszik, egyedül a beépített antennával vannak fenntartásaim. Térerőben ez mennyi mínuszt jelent?
Fontos lenne, hogy ne dobáljon mert filmezés és pókerezés közben is nagyon idegesítő ha csak 1-2 pillanatra is megszakad. -
blueberry21
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24857 üzenetére
Szia!
Köszi, ez egy hasznos link, az oldal is jó. Persze, a specifikáció alatt a részletes technikai adatokat értettem, véleményt pedig a tapasztalatok miatt kértem. Belépő VPN-es kategóriában, ár/érték arányban jónak tűnik, a 93-94 Mbps rendben van, az egyidejű 34 db kapcsolati szám is korrekt, - főleg, hogy a magasabb típusú 12-nél megáll -, persze ez a QuickVPN egyedi megoldás. -
McSzaby
őstag
válasz
Intruder2k5 #24985 üzenetére
Köszönöm!
-
McSzaby
őstag
válasz
Intruder2k5 #24983 üzenetére
A router funkciókra melyik a "jobb"?
Az is a bajom a custom firmware-rel, hogy nekem tetszik a Linksys felülete. Esetleg ugyanilyen "kattintgatós" felületet tudsz mutatni egy custom firmware-re, ami erre jó és tudja a NO-IP-t?
-
fenergie84
addikt
válasz
Intruder2k5 #24936 üzenetére
Minél olcsóbban szeretném, a UPC topikban a Gbit-est írták, h olyat kellene vennem, USB-re nincs szükségem, nem is tudom mire való rajtuk
-
coolpet
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24922 üzenetére
Jo, de akkor milyen routert vegyek?
Olyant, amit bekapcsolok, bekonfigolok, es 5 evig zokkenomentesen megy 24/7ben?
A parameterek adottak, azokbol nem engedek.
-
coolpet
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24920 üzenetére
Akkor raallok ennek a routernek a csekkolasara, koszi!
-
coolpet
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24918 üzenetére
Oke akkor mi maradt ami a megadott specifikacionak megfelel?
-
coolpet
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24914 üzenetére
Jo az RT-N66U-t zarjuk ki, meg az RT-N16-ot is, mert nem 5Ghzes
A DSL-N55U milyen halozati chipsettel rndelkezik?Nem talalok rola infot.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Intruder2k5 #24870 üzenetére
Ja,vagy nem is rólam van szó?
-
Brogyi
őstag
válasz
Intruder2k5 #24864 üzenetére
Nekem [ez] jobban tetszik, és magyar fejlesztő is van benne.Nagyon könnyű összekeverni a név miatt,de mégis egyértelműen ez tetszik nekem.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Intruder2k5 #24870 üzenetére
Jelentem engedéllyel jöttem vissza.
-
lpb
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24801 üzenetére
Hát azt a projektet megtaláltam én is de akkora buglistája van olyan hibákkal, hogy arra inkább nem hagyatkoznék.. meg amúgy se szeretek parancssorosan vezérelni, főleg ha nem muszály szóval akkor már simán megéri az N66 plusz árát ha nem működik a gyári frimben a torrentkliens...
-
chab7
addikt
válasz
Intruder2k5 #24766 üzenetére
Köszi az infót
ezeket is figyelembe fogom venni.
-
chab7
addikt
válasz
Intruder2k5 #24758 üzenetére
Amúgy ez a tomato firmware mivel tud többet/kevesebbet vagy miben másabb az openwrt-nél (vagy akár a többi firmware-nél)? Illetve ha teljesen egyformák ebben a tekintetben akkor mi az ami miatt inkább a tomatot favorizálod?
-
LonGleY
veterán
válasz
Intruder2k5 #24749 üzenetére
Okés, köszönöm neked és gattonak!
Btw: Most már értem az avatarod. :]
-
kristof123
őstag
válasz
Intruder2k5 #24748 üzenetére
Ez meggyőző válasz volt. Remélem más is hozzászól még ehhez.
-
chab7
addikt
válasz
Intruder2k5 #24727 üzenetére
Akkor ezek szerint pl a tomato nem tehető fel atheros chipesre? Pedig már most ki is néztem egyet: TL-WDR4300
A dd-wrt listában benne van és egész jó tudású cucc. Persze még most fogok utánaolvasni fórumokban itt-ott, hogy mik a tapasztalatok vele, de ha csak annyi a negatívum, hogy tomato nem menne rajta akkor lehet ezt érné meg beszereznem. (Bár ugye még nem most azonnal aktuális a vásárlás.) -
LonGleY
veterán
válasz
Intruder2k5 #24730 üzenetére
Olybá tűnik, hogy mégsincs ethernet port a multifunkcionális gépen (SHARP AR-5516N), és valahogy meg kell oldani a HDD megosztást is. A nyomtatás/szkennelés miatt a gyári firmware tűnik jó megoldásnak, bármilyen routerről is van szó.
Meg lehet osztani a router USB portját, hogy a winyót is kezelje? Vagy szerezzünk esetleg a HDD-nek egy ethernet portos keretet? (Ez esetben még annak a firmware-jétől is függ a rendszer?)
-
kristof123
őstag
válasz
Intruder2k5 #24730 üzenetére
Értem. Köszönöm a választ. Nekem erre nincs szükségem. Korábban írtam, hogy 2 eszköz használ wifit és azok csak neteznek majd, max videó nézés.... A lényeg az asztali gépen van. Azon menne minden ami lehetséges. 741ND-vel volt probléma nem bírta, ezért kell új, ami már jobban bírná. Semmiképp sem szeretnék melléfogni, ezért is kérdezem meg amennyiszer lehet.
-
kristof123
őstag
válasz
Intruder2k5 #24728 üzenetére
Nem nagyon vágom a dolgot. Az USB az az asztali gép és router közti csatlakozást akarná megkönnyíteni? Mire való?
-
chab7
addikt
válasz
Intruder2k5 #24723 üzenetére
Köszi az infót. Látom ezek 20 vagy inkább fölötte vannak. A Broadcom chipest miért ajánlod jobban mint az Atherost?
-
Sipi1984
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24720 üzenetére
Köszi a gyors választ,megérdeklődöm ott is és megnézem amiket írtál. Próba szerencse.
-
balees
tag
válasz
Intruder2k5 #24698 üzenetére
Köszönöm, pont ez kellett nekem!
Mégegy kérdés: olvastam több helyen is hogy előfordul hogy a router nem tudja meghajtani rendesen az usb-s winyot, és ilyenkor külön tápot adnak neki? Ez tényleg így van? (2.5" méretűt használnék) -
gatto_
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24652 üzenetére
Köszönöm a tanácsot. Akkor marad a gyári, mert USB-n csatlakozott Epson SX130-as megy rá, szkenner funkcióval, ami a gyárival remekül működik, wifin keresztül is.
Igazából semmi extra igényem nincs, csak annyi, hogy esetleges torrentezés közben, szuttyogás nélkül tudjak netezni. Ezt a régebbi (nem tudom most pontosan a típusát) Asus routerem remekül teljesítette, 4-5 éven át, amíg ki nem purcant. Rendszeresen újraindult, aztán egyszer resetelte magától az összes beállítást, úgyhogy akkor nyugdíjaztam. A melóhelyen volt egy elfekvő vadiúj DIR-600-as, amit beraktam a helyére, de az, ha futott két torrent, akkor a netezés gyakorlatilag használhatatlan lett. Próbáltam a Qos-t babrálni, de nem segített. Remélem ez az Asus nem okoz csalódást. Majd ma este tesztelem. -
gatto_
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24647 üzenetére
Igen... én is egy hosszabbítót használok erre.
Szóval ezek szerint áram, és eszközkímélés, továbbá az elektroszmog csökkentése érdekében, nem probléma ha kikapcsolom. Plusz az esetleges feltörőknek is kevesebb időt adok így a munkára.
Kérdés.. Ez a Tomato firmware, normál használat mellett, azaz netezés, mellette torentezés (15-20 nyitott, de nem mindig aktív torrent) 1 laptopon (g-s wifin), nyomtató használat a routerre kötve wifin, nyújt valami többletet a gyári firmware-hez képest? Stabilabb, gyorsabb vagy valami? Semmi mást nem akarok vele, csak ennyit.
Netán ha kipróbálom, akkor könnyedén vissza tudom rakni a gyárit, ha nem tetszik, vagy gariztatni kell?
-
lolchief70
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #24627 üzenetére
Szia!
Újra működik a tomato oldala.
http://tomato.groov.plkijött a 105-ös verzió.
Melyiket válasszam illetve mi a különbség közöttük? (Asus NT10U-hoz)
http://tomato.groov.pl/download/K26RT-N/build5x-105-EN/Asus%20RT-Nxx%20(with%20USB)/tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-105-Big-VPN.trx -
gatto_
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24638 üzenetére
Digi lanos, 40/20-as.
-
lolchief70
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #24627 üzenetére
Köszi szépen
!
Az RT N10U is már CFE miniWeb Server-es ugye?
-
Pocok256
veterán
válasz
Intruder2k5 #24624 üzenetére
Köszi szépen egyelőre ennyi info és útbaigazítás számomra elég
-
Pocok256
veterán
válasz
Intruder2k5 #24622 üzenetére
Hát itt is van 8 router jel kapásból szóval lehet akkor innen erednek a porblémák mert most egy TL-WR1042ND teljesít szolgálatot, de ha már 5-6 készülék rajta van akkor már elég komolyan megérzi a hálózat a terhelést. Na meg hajlamos megfagyni az eszköz is ilyenkor
-
Castell
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #24578 üzenetére
Így már érthető. Bár nem érzem úgy, hogy beletrafáltam volna egy ilyen Realtek cuccosba (mert ilyenem van és eddig semmi gond vele) Ja még annyi, hogy a Tenda némelyik routerénél a gyári weboldalon van utalás a Broadcom-ra:
Akkor ezek sem lehetnek olyan rosszak, bár ki tudja. Nem mertem megkockáztatni...
Claude Leon: ez igaz amit írtál, ugyanis tele van "eco" funkcióval és asszem csak 4 W-ot eszik.
-
Castell
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #24575 üzenetére
Ha az ASUS-nál tartunk, érdekes ha ezt két ASUS-t megnézzük:
Asus RT-N12: Broadcom chipset
Asus RT-N12E: Realtek chipsetA Realtek 100 Mhz-el nagyobb órajelen fut, ez jelent valamilyen előnyt? Gyakorlatban melyik típus ajánlható jobban?
-
Sickboy75
tag
válasz
Intruder2k5 #24569 üzenetére
Hasonlo szituban te mit ajanlanal ?
Nem vagyok nagy buherator, de ha kell akkor megoldom hogy ez vagy az meglegyen / frissuljon / telepuljon.
Unix reszemrol nem kizavra de enyhen vakon vagyok benne
(Ha ez az ara hogy tudjak normalisan torrentezni akkor persze megtanulom ... )
-
Darbo
tag
válasz
Intruder2k5 #24519 üzenetére
igen a modemre gondoltam csak elírtam, köszönöm. az egyik vadi új, remélem szerencsém van, és nem kell potyára vennem egy bármilyen másik routert amikor tp linkkel tele a padlás
-
kircipeti
senior tag
válasz
Intruder2k5 #24487 üzenetére
LAN <-> LAN-ra gondoltam csak. Köszi, akkor ebből a szempontból nincs nagy különbség közöttük.
Más: közvetlen ADSL kapcsolat képes routerei a TP-Linken kívül van más gyártónak is?
-
blakey
titán
válasz
Intruder2k5 #24483 üzenetére
Sok mindenen múlik, nálam a tp-link folyamatosan dobott wifi-n, a cisco nem és stabil a net, bírja a gyűrödést.
(#24484) benneleszek
Szerintem érdemes erre "áldozni". -
teglus
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #24088 üzenetére
Köszi a segítséget!
Mazsolázgatok az ajánlatok között. -
válasz
Intruder2k5 #24448 üzenetére
Még az 50-re is elég a 100-as router, de 120-ra ugyebár már mindenképpen kell a Gbit port! A dolog erősen függ még attól, hogy mennyi a rászánt keret! Mondjuk alulról, 15k környékéről indul a TP-LINK-kel (WDR3600, WDR4300), bár én személy szerint azt nem szoktam javasolni... Fentebb Netgear WNR3500L, Linksys E2000, 3200, ASUS RT-N15, RT-N16, RT-N66U, és tovább a csillagos égig...
-
Soma01
veterán
válasz
Intruder2k5 #24426 üzenetére
...az nem gond, hogy "kisérleti" változat?
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #24422 üzenetére
Annyi pénzért az az ésszerű választás. Örülnék, ha mindenki N66U-t venne, csak értelme nem sok lenne.
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #24397 üzenetére
Elég baj ez, hogy nem futja normális minőségű cuccokra az embereknek, és ilyen tesco gazdaságos vackokat kell venni mindenből...
Annyira jó lenne, ha mindenkilinksyst(ja bocs, az egy másik tag) asust venne! Akkor láthatnád, hogy a probléma 99%-ban a monitor és a szék támlája között van. -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #24389 üzenetére
Akkor ennek titkát megoszthatnád vele is, biztos örömmel fogadná!
Sajnos a válaszom minden mondata szabályzatba ütközne, így nehéz tanácsot adniViszont TP-LINK-el volt rengeteg ilyen, és egyéb PPPoE probléma a topikban, más routerekkel meg csak együtt véve is néhány!
Mert sokkal több tp-link van kinn a felhasználóknál, mint minden más összesen.Beri viszont csak néha beirkál ide, és próbál belém kötni
-
válasz
Intruder2k5 #24382 üzenetére
azért olvass bele a digi témába is (link), hogy milyen sok elégedett tp-link tulajdonos van, de olyat is olvasni, hogy más gyártó routerével sem ment (rendesen) a net, az elkötés miatt!
már az is baj, ha egy tényleges hibát egy gyártó terméke kevésbé tolerálja, mint más gyártóé?
a hiba, az hiba! a szolgáltató(k) "szakemberei" meg menjekenk a fenébe az elkötéseikkel, gányolásaikkal! -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #24382 üzenetére
Csak az igazat írtam, illetőleg a saját véleményemet!
A kettő nem ugyanaz.Amúgy nem mellesleg sok DIGI előfizetőnél is jelentkezik hasonló probléma, ahol még modem sincs, csak egy bejövő LAN kábel, és egy TP-LINK router!
Több városban ismerek embereket, akik megelégedéssel használják ilyen környezetben a tp-link routerüket. Jómagam is közéjük tartoztam, míg lehetőségem volt rá. Ez a nehasznájjátépélinketpppoevelmerelütavillamos is csak egy újabb féligazság, egy újabb belemagyarázás.Amúgy köszönöm a kiegészítésed, de majd ha úgy gondolom, hogy egyeztetnem kell veled mielőtt leírok valamit, akkor meg foglak keresni előtte!
Nem kell. Elég, ha a saját állításaidnak mondasz ellent -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #24354 üzenetére
Az a modem nem régi, vagy inkompatibilis, vagy sajtszagú, hanem hibás. Egymilliószor volt már szó róla, kérlek továbbra se terjessz féligazságokat a szisztematikus tp-link gyűlöleted mellé. Köszönöm.
-
maxika2004
őstag
válasz
Intruder2k5 #24376 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest