- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chereiose
addikt
válasz
Intruder2k5 #31693 üzenetére
Hát, jelenleg sokszor még 10 Mbps sincs, pont a határon vagyunk, s csak ez a szolgáltató érhető itt el ( t-home)....
-
Chereiose
addikt
válasz
Intruder2k5 #31691 üzenetére
Rendben. Akkor ezt fogom venni. Egyébként szerintem mivel csak 10megás netünk van, viszonylag kicsi lakás, ezért nem kell egy csúcs-szuper router, wi-fi elég erre is.
-
Chereiose
addikt
válasz
Intruder2k5 #31688 üzenetére
Okés!
Ilyen 8-9K környékén van még ajánlott típus vagy ez a legjobb?
-
Chereiose
addikt
válasz
Intruder2k5 #31682 üzenetére
Értem, köszi. Akkor amit linkeltél, azt nyugodtan megvehetem?
-
ritterkrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #31657 üzenetére
Nem igazán vagyok otthon, router fw. frissítésben.. mitől jobbak ezek, mint a gyáriak?
-
ritterkrisz
tag
válasz
Intruder2k5 #31655 üzenetére
Köszönöm a segítséget, akkor inkább ezt választom... Esetleg erre valami bevált fw?
-
yodamester10
őstag
válasz
Intruder2k5 #31633 üzenetére
Szia!Az 5ghz-et tudja,lg667s tévé.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #31602 üzenetére
Elnézést, figyelmetlen voltam!
-
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #31567 üzenetére
Én is az N15-re gondoltam. Ilyenkor Repeater üzemmódba kell állítani, és a két router LAN portjait kell összekötni? Vagy rosszul gondolom? IP-címek hogyan fognak alakulni, kell valamit ezzel kapcsolatban állítani?
-
lapozo74
újonc
válasz
Intruder2k5 #31569 üzenetére
köszi!
-
TibChee
tag
válasz
Intruder2k5 #31544 üzenetére
Egy 100-as router nem bírna 88 megával húzni a netről? Hmm.
A kérdés továbbra is adott: olcsó (de nem gagyi!) router kellene, ami egy külső winyóra/ról tud torrenteket le/feltölteni.
A TP-LINK TL-WR1043ND elvileg tudja (többek között egy cimborám is ajánlotta), de jó lenne, ha nem kellene 14k-t kicsengetni érte.
Van ennél olcsóbb alternatíva? -
nilrem
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #31533 üzenetére
Nagyon jó szolgáltatásai vannak és a kétmagos proci is meggyőző, hogy bírja amit ígér. Remélhetőleg stabil is lesz mindenféle szakadástól mentesen. Köszönöm a segítséget.
-
nilrem
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #31527 üzenetére
Ha szeretnék AC-s Wifis routert cloud funkcióval ami HD film streamalést is megold USB 3.0-ról DLNA szerverként melyik routert választadnád otthoni célra? Ár mondjuk legyen max 60KHuf
-
válasz
Intruder2k5 #31521 üzenetére
Jó, akkor van több 100-as porttal rendelkező dual band eszköz is de akkor sem tartoznak az ajánlott eszközök közé mert alig pár ezerrel többért már gigabites verzióban is vannak.
-
ampulla
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #31461 üzenetére
Lenne még egy kérdésem, Ha felrakom a tomato frimware-t akkor elveszik a router garanciája ?
-
ampulla
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #31461 üzenetére
Köszönöm szépen, a részletes választ. Hát igen ezzel én is tisztába vagyok, hogy így egyáltalán nem lesz olyan a kialakított kép, de más adaival való visszaélés bűncselekmény, ha jól tudom, ami szabadságvesztéssel is járhat, szóval kell az beleegyezési kérelem, ha nem akarok börtönbe menni
-
ampulla
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #31450 üzenetére
Igen újat mondasz, mert annyira nem értek hozzá és meg szeretném tanulni. Esetleg valami anyagot ezzel kapcsolatba le lehet tölteni, vagy találni valahol a neten, akár angolul is ?
-
válasz
Intruder2k5 #31419 üzenetére
aha, persze, életszerű...
-
Tylerx
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #31368 üzenetére
Szia,
Beruháztam a javasolt Asus RT-12 D1-re, nem bántam meg. Gyors setupot követően minden megy hibátlanul, a jelerősség valamivel jobb, a sebesség pedig közel a kétszerese (22-24Mbs) a korábbinak. Gondolom lehetne ezt még fokozni, ha rendesen be tudnám konfigurálni az eszközöket. (pl. a kliensben lévő wifi kártya a windows szerint 150Mbps-en üzemel..)
Köszönöm a segítséget! -
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #31397 üzenetére
Remélem érezted az iróniát...
Amúgy szerintem az illető wifire gondolt, a hatótávnál. -
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #31395 üzenetére
Nemár, merjünk nagyot álmodni! 100 méter, az nudli!!!
Kell kettő darab médiakonverter, pártíz kilométer optikai kábel, no meg néhány jelerősítő, és a máris "irdatlan" távolságokat hidaltál át... -
carr
őstag
válasz
Intruder2k5 #31372 üzenetére
igenis. amint beértem az albérletbe, megteszem.
Köszönöm. -
Tylerx
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #31368 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek! Hétfőn megyek is vásárolni.
-
honyike
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #31361 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Van esetleg másik opció, ha az ár 20.000 Ft köré nőhetne?
Esetleg az Asus RT-N56U-val van tapasztalat? -
bagyesz70
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #31359 üzenetére
Köszönöm szépen!
Keresgettem én is egy picit, talán lehet ajánlani.
- Shibby ftp: http://tomato.groov.pl/download/K26RT-N/testing/Tenda/
Üdv
-
edeleny
őstag
válasz
Intruder2k5 #31349 üzenetére
A net T-online-os 20 Mb/s
A wifi gyakorlatilag az okostelókat és a tabletet szolgálná ki!
Tehát nem kell iszonyatos sebesség, viszont jó lenne a nagyobb távolság, hogy az udvaron is legyen! ( a fiam PC-je is wifi-t használ de abban egy USB-s 54Mb/s-es modem van)A router kábellel lenne a PC-re, és a Smart TV-re kötve.
Csak így nem a PC-lenne a háttértár, hanem a router.megfizethető. Először 10 000 környékére gondoltam, de ebből nem fog kijönni! (10-20 000 között)
-
Zjunior
veterán
válasz
Intruder2k5 #31334 üzenetére
Szia, nem volt firmware upgrade...
Pingelni nem tudok -
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #31304 üzenetére
Szia!
Nah ma feltettem egy újabb fw az RT-AC56U-ra és már jobb a wifi ugyanabban a pontban ahol tegnap még szenvedett már most jobb az előzőnél fura is volt hogy ez nem remekel...de az usb tvn való lejátszás tovább is nem megy.. és már a tv.-be lesz valami korlát de azt nem igen tudom kiaknázni... mert ismerőshöz ma mentem samsung tv vittem a régi WD My Net N750 routerem és azzal is ment a 25gb hd film mkv kiterjesztésű külső hdd csatlakoztatással! És az Lg ami másik ismerősömnek van 2013 modell azon sem ment mint nekem...de Philips tv fórumon is kérdezősködöm van akinek meg megy igaz 2011 modell az ő philips tv-je enyém 2012 modell..
-
kojak27
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #31315 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ!
Még 1 kérdés.
Ha megtoldom még 5 ezerrel ( esetleg + 2-vel) az árat, akkor milyen a választék?Köszi! Kojak
-
nVIPER
senior tag
válasz
Intruder2k5 #31311 üzenetére
Abban az esetben, ha csúcs Router kell, akkor egyenlőre Asus RT-AC68U ami elérhető itthon. Nekem is ez van, nagyon jó szolgáltatások vannak benne, létezik hozzá DD-WRT Firmware is, hibátlan, nem melegszik, nem szakad meg a net. Az egész lakást simán lefedi ( kertes ház), 240-es upc netet simán kiszolgálja. Egyetlen hátránya az USB 3.0 port, ami sajnos gyengén van árnyékolva, így csak a 2.0-s teljesítményét hozza. Tud 3G/4G modemet kezelni. Ilyen kategóriában amit még később tudnék ajánlani az a Netgear R7000, kb egy szinten van az ASUS-al, de itt jobb egy kicsit az usb 3 port sebessége. Linksys amióta a Belkinnel állt össze, azóta felejtős márka lett, úgy gondolom..
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #31304 üzenetére
Értelek ,de még lehet egy próba hogy mi miatt gyenge a 2,4Ghz nem frissítettem az fw a gyárit sem rajta...ami ahogy látom elég szaporán frissül utánanéztem nah majd holnap mert most a régi routeremmel üzemelek
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #31302 üzenetére
Értem Akkor az 56U jobb lehet ilyen téren... Nekem a 2,4Ghz-enerős routerek smakkolnak sok a beton két emelet... és nem mindegyik router tudja igaz AC56Uannyira nem állítottam még majd próbálkozok vele még pár napot nálam lesz de már kicsit elvette a kedvem... viszont a torrentezés gyárilag nagyon patent rajta.
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #31300 üzenetére
Szia!
Igen én is kicsit zavarba vagyok vele...de gondoltam megosztom veletek.Esetleg Asus RT-N65U mi lehet a tapasztalat az R56U-tól miben tér el...
-
fabias82
tag
válasz
Intruder2k5 #31298 üzenetére
Szia!
Most van nálam pár napig egy ASUS RT-AC56U biztos emlékszel hogy a DLNA dologgal szórakoztam a Tenda W1800R routeremmeel...de az Asus-al is ugyan az a helyzet itt a tv-be van valami korlátozás sajnos a router NAs üzemmódban nem egészen kihasználható...a letöltés megy gyárilag szépen az ASUS routeren azt kipróbáltam de majd még tesztelgetem...az USB másolások elég gyors 20mb/s alá nem esik ftp keresztül néztem de van hogy 30mb/s de viszont a wifi része gyengébb 2.4Ghz-en a régi WD My Net N750 is jobb. de lehet még állítanom kellene.
-
psg5
veterán
válasz
Intruder2k5 #31294 üzenetére
TP-link wa701nd AP
Valszeg egy új vétele lesz, mert azért nem egy extra AP ről van szó.
Bár nem tudom mi lesz jobb, egy másik AP vagy egy komplett új wifis,lan-os router (BEFSR81 linksys a mostani router amire az AP ment.)#31295) kali : Kíváncsi vagyok nálad is így van-e.
-
nelsonmanian
senior tag
válasz
Intruder2k5 #31280 üzenetére
Mik a tapasztalatok ezzel a Tenda márkával és termékeivel kapcsolatban?
Elég jó árban van ez az n60 ahhoz képest hogy mit tud. -
maki12
senior tag
válasz
Intruder2k5 #31283 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, tetszik az a router!
-
maki12
senior tag
válasz
Intruder2k5 #31280 üzenetére
Köszi! Bocsi, de mi az a paradicsom kompatibilitás?
-
psg5
veterán
válasz
Intruder2k5 #31274 üzenetére
Köszi az infót.
A rövidülés visszamenőlegesen gondolom azért csak nem érvényes
Valahol csak el lehet őket érni vagy ha ez a telefonos nem megy akkor a nemzetközi központ jöhet szóba? -
NoRb1k4
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #31266 üzenetére
Rendben.
Köszönöm a segítséget! -
NoRb1k4
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #31264 üzenetére
Látom, hogy a dual band dolgot elnéztem, de az nem akkora probléma.
Viszont az Asus oldalán azt irják hogy mind2 támogatja az AsusWRT-t. Nem abba van beépítve a torrent kliens? -
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #31257 üzenetére
Hát, jelenleg nincs AC szabványt támogató kliensem, illetve valószínűleg a közeljövőben sem lesz, így jó lehet a "sima" N-es N66U is.
Egyébként köszönöm segítőkészségedet és kimerítő válaszaidat is.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #31255 üzenetére
AC-nek jövőben lehet még előnye gondolom. A flash memóriára, amúgy csak a router szoftvere menne, ezért nem lenne előnye?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #31252 üzenetére
Egyébként azt néztem, hogy az AC66U is hasonló áron mozog, mi a különbség a 2 között?
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #31252 üzenetére
Köszönöm segítségedet, akkor még átmegyek a megfelelő topikba az értékekkel. Illetve megvárom mit válaszol még Gubek-Einste is, de ez az Asus jónak tűnik.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #31250 üzenetére
Amennyiben tudja mindazt amit szeretnék, még beleférhet. Jövőálló megoldást szeretnék.
Downstream Channels
Power Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: 4.6 dBmV 39.4 dB
Channel 2: 4.9 dBmV 39.2 dB
Channel 3: 5.0 dBmV 39.1 dB
Channel 4: 4.5 dBmV 38.8 dB
Channel 5: 3.8 dBmV 39.3 dB
Channel 6: 3.1 dBmV 38.9 dB
Channel 7: 2.7 dBmV 38.5 dB
Channel 8: 3.0 dBmV 38.3 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 51.0 dBmV
Channel 2: 50.9 dBmV
Channel 3: 50.9 dBmV
Channel 4: 50.9 dBmVEgyébként ezek az értékek mennyire jók, mert a net folyamatosan szakadozik...
-
swoody
senior tag
válasz
Intruder2k5 #31235 üzenetére
Jahhhh oksi, bocsi mostmar ertem csak lassan esett le.
Amugy maradok a router-eknél amit ajánlot-tál/tatok bár még lenne egy utolso kerdesem es elis koszontem a topic-tol.
Melyik router allithato be reszletesebben? TP-LINK WR-841ND v8 és az ASUS RT-N12 D1-t.MOD: Most a 40/20-as csomag van csak felvettem, hogyha esetleg valtanek nagyobbra, de akkor jobban jarok a TP-LINK-el hogyha ezt irtad.
-
swoody
senior tag
válasz
Intruder2k5 #31231 üzenetére
Ezt most nem ertem, ne haragudj.
A router amit irtal 16 ezer kornyeken van.
-
ftb01
tag
válasz
Intruder2k5 #31221 üzenetére
Köszönöm
Ennyire nem merültem bele a részletekbe
40/20-as digi nethez lenne, Asus felé húzok én is a 3 év gari miatt.
-
válasz
Intruder2k5 #31210 üzenetére
Openwrt és Tomato között mi a különbség?Openwrt ha jól sejtem,megy TP-linken?
-
válasz
Intruder2k5 #31208 üzenetére
Amelyikhez jobb a FW
Inkább Asus-on gondolkozom
2 TP-linkem is van
841 ND Annyira stabil,ha nincs maxon járatva(10/2 net),hogy 3 hónap runtime,áramszünet miatt.Ha meg elment a net,csak a szolgáltató karbantartása miatt volt.De most,hogy rajta lóg a másik router is 741 ND,már nem mondanám igazinak.De most szeretnék mást is kipróbálni.Meg visszaolvasva is inkább másik gyártó.Gbit/n-es wifi/1-2 USB nem tudom mi szokott még igény lenni.Antenna mindegy ha jó a belső.
-
carr
őstag
válasz
Intruder2k5 #31177 üzenetére
Köszönöm urak!
A TP linket hanyagolnám. Nem jók a tapasztalataim.
Netgear, vagy Asus lehet, illetve van még egy márka, de az itthon nem kapható, és nem is olyan olcsó, nem beszélve, hogy nem emlékszem a nevére...
10k felé közelíthet az ár, az ajánlataitok között fogok böngészni kissé. -
vargalex
félisten
válasz
Intruder2k5 #31171 üzenetére
Szia!
Sőt, van alap OpenWrt is.
(Te tudod, de hogy másnak is világos legyen: az volt először. Ugyanis az általad linkelt 2 firmware arra épül.)
-
Gézengúz
addikt
válasz
Intruder2k5 #31162 üzenetére
jogos, benéztem a céges dolgot...
-
Louis
tag
válasz
Intruder2k5 #31158 üzenetére
ok. köszi, megrendeltem.
Egyébként, ha megkérdezhetem miért jobb külön modem és külön a router?
-
Louis
tag
válasz
Intruder2k5 #31156 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Céges számlára tudom venni és csak az ipon jöhet szóba. Ott pont van is 321B, ránéznél a linkre, ha megkérlek, és ha jó akkor meg is rendelem.
-
Motoxxx
tag
válasz
Intruder2k5 #31143 üzenetére
Köszönöm!
-
Motoxxx
tag
válasz
Intruder2k5 #31138 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Egy kérdést még ha megengdnél. A gigabites portok miért fontosak? Bocs a láma kérdésért.
-
atenza
senior tag
válasz
Intruder2k5 #31125 üzenetére
Köszönöm szépen a szupergyors választ!!
-
mzso
veterán
válasz
Intruder2k5 #30945 üzenetére
Egyébként nincs valami jó összehasonlító oldal ahol listázva vannak a gyakori routerek a valóságban mért wireless, wan/lan sebesség értékekkel?
Pl a 3500l-nek egész jó értékei voltak wan/lan-ra viszont igen gyászosan írtak róla wirelessben. -
mzso
veterán
válasz
Intruder2k5 #30930 üzenetére
Tényleg ezek a beépített antennák mennyire jók.
Régebben olvastam olyat netgear routerekkel kapcsolatban, hogy meta-anyag beépített antennájuk van. Ez ez jelent valami jót?
Az mennyit számít, hogy 2 (n15u, belső) vagy 3 (n16, külső) van?
-
Olympos
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #30941 üzenetére
igen, erre már rájöttem...sajnos. de köszönöm a választ.
-
toM517
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #30934 üzenetére
Ertem es koszonom. Ebben az esetben az volna a kerdesem, hogy egy megfelelo NAS melle, mondjuk Synology DS210/211, Dlink 320L esetleg WD My Cloud melle milyen routert ajanlanal. EZ a TP-Link tetszetos, de valoszinuleg okafogyotta valt, ha nem hasznalom rajta a "server" funkciokat. Szolgalja ki az 50/25-ot 3-4 gepen meg a NAS-on annyi elegendo.
Egy ketszintes 100m2 alapteruletu csaladi hazba kellene kozepes vastagsagu betonfalakkal. -
toM517
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #30929 üzenetére
Koszonom a linket, tanulsagos volt, de mostanra erosodtek ezek a hardverek is. Gondolok itt a Tp-Link WDR3600-ra, en ezt neztem ki, allitolag jo is arra, amire hasznalni fogom.
-
töky76
tag
válasz
Intruder2k5 #30739 üzenetére
Köszi!
-
Benőke
őstag
válasz
Intruder2k5 #30811 üzenetére
Mindig tanul valamit az ember. Ezt nem is tudtam...
Mindegy emeleten belül eddig is jó volt, szóval ez után is jó lesz...Gyári FW van rajta, a wifi emeleten belül jól használható 1-2 fal nem probléma.
Főleg vezetékes kapcsolatra van használva, de ha dolgozom sem jön zavarba (wifi -n).Ennyi erővel akkor vehetek TP-Linket is az nem nagyobb lutri mint, hogy 2008-9 -ben megvett routeremről most derült ki hogy valszleg széria hibás.
-
mzso
veterán
válasz
Intruder2k5 #30776 üzenetére
Á szóval, sok kapcsolatnál nem árt a nagyobb memória.
Egyébként a 240-hez miért kevesek? Elméletileg gigabitesnek kéne lenniük.
-
kivlov
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #30772 üzenetére
hmm van egy kis gondom ezzel az asus-al mégpedig lan hálózaton még a felét sem tudja amit a TP Link tudott mit lehet ezen állítani ?
20-30 000 kbyte -el másol amig a tp 60-70 000 kbyte-al ment -
zsero
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #30783 üzenetére
Értem, akkor olcsóból kb. csak az TP 841N v8 marad, gyári szoftverrel? Vagy ez is dobál?
Nekem TP 940N + Gargoyle-vel érdekes a tapasztalatom, volt 2, az egyik folyamatosan dobált míg végül meghalt, a másik tökéletesen működik 2 éve, wifin megy torrent, torrent, UPC 60-at visz szépen.
Van olyan olcsóbb cucc, ami gyári szoftverrel megbízható lenne AP-nek?
-
excalibur36
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30773 üzenetére
A leírtakat én is átéltem egy TP-LINK routerrel.. aztán vettem egy ASUS RT-N56U-t.
Innentől kezdve megszűntek a problémák, azt is elfelejtettem, hogy van routerem... -
mzso
veterán
válasz
Intruder2k5 #30761 üzenetére
És abból a 16-os vagy inkább a 15U. Megéri az előbbi a plusz pénzt?
-
Bolobi
tag
válasz
Intruder2k5 #30766 üzenetére
Hello
Köszi a választ.
A modem olyan mint amit ajánlottál t-home adta csomag mellé.
A routerem most egy TP link- WR541G de szenvedés vele, nem voltam itthon 2 hetet szüleim nem tudtak netezni mert folyton ledobálta a wifi-t, meg a mellettem lévő szobába alig megy át a jel 50cm-es fal van a kettő között. Mondjuk a másik gépben is egy TP link wifikártya van TL-WN350GD, lehet ez a gond?
Akkor ezeket tudod ajánlani nekem erre a helyzetre?
10megás netet kell bírnia de sztem ezt már mind bírja nyugodtan. -
kivlov
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #30763 üzenetére
mi az amit nem tudott a gyári firmware érdekelne hátha valamire nem gondoltam...
Mivel tud többet a tomato? -
kivlov
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #30731 üzenetére
Üdv
Ajánlásodra megvettem az Asus RT-N66U routert remélem bírja majd a strapát
Érdemes rátenni a tomato firmware-t vagy jó a gyári is ? nem akarok torrentezni vele arra van egy atomos kis gépem az megy 0-24 ben...sem az usb-t nem használom rajta...Mellesleg aki az új TP Link 1043nd v2 keresi az az edigitalban talál meglestem
-
blueboy_HU
tag
válasz
Intruder2k5 #30743 üzenetére
Maximum riszpektHa esetleg gáz van akkor vissza lehet tenni a stock firmware-t?
-
blueboy_HU
tag
válasz
Intruder2k5 #30736 üzenetére
Na alakul ez
Időközben találtam még egy demo oldalt (AC66U), hátha valakit érdekel: http://demoui.asus.com:8080/index.aspFlasheltél már Asus-t Tomatoval, ha úgy alakul tudsz esetleg segíteni...?
-
blueboy_HU
tag
válasz
Intruder2k5 #30728 üzenetére
Köszönöm Intruder2k5, sokat segítettél! Végre tüzetesebben meg tudtam nézni a gyári Asus UI-t. A Tomato FW screenshot is jól jött, anno évekkel ezelőtt Linksys WRT54GL-en használtam ilyet, annak idején szerettem
Visztont most így nézve a képet amit belinkeltél, itt látom, hogy pl. MAC címre tudok fix korlátot adni, ellenben itt nem látom, hogy lehetne guest wifit beállítani. Szóval Tomatóval tudnám korlátozni a szomszédot, de ugyanúgy látná a belső LAN-t, erőforrásokat
Tanácstalan vagyok... -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Intruder2k5 #30732 üzenetére
Pont ilyen válaszra gondoltam,nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #30726 üzenetére
Ok utánaolvasok ezeknek is, köszönöm a tippet.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Intruder2k5 #30707 üzenetére
Köszi a választ!
A 3.évét tapossa. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Intruder2k5 #30705 üzenetére
DIR-100-asom van,eddig a 3 év alatt 3-szor kellett áramtalanítani(most is),mert egyik irányba nem adott netet,a másik irányban is volt olyan,hogy nem volt net,de ha belementem a routerbe,és a "disconnect"szövegre kattintottam,helyrejött a net kapcsolódás után,de ezt most egymás után 3-szor kellett megcsinálni,mert kiírta a gép(számítógép),hogy nincs netem.
Igaz,ezt torrentek letöltése közben(2 db)csinálta.Ezt mondhatjuk rendellenes működésnek,ugye?
Vagy ez nem normális? -
Ace owner
addikt
válasz
Intruder2k5 #30676 üzenetére
ez jo lesz, sokkal olcsobb euronicsnal es vannak pesto atvevo pontok, koszi.
-
Ace owner
addikt
válasz
Intruder2k5 #30671 üzenetére
Androidrol meglehet ezt oldani?
Esetleg abban tudnal Segíteni hogy hol tudnám megvásárolni? Médiában vajon árulják? Személyesen szeretném venni, ugy könnyebb a garit intézni ha arra kerül a sor -
raven84
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30661 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, valóban hibás volt a táp. Szerencsére tudtam szerezni egyet ingyen. Még egyszer köszi és buék.
-
Corbie
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #30656 üzenetére
Aztaq ez ám az égés most nézem a nicked!
Jónak mutatom az oldalt loool
Sry :p
Azt megkérdezhetem ha tomato fw teszem fel, a gari elveszik? Amúgy van benne Magyar nyelv? Bocs a lámaságomért, csak eddig annyit foglalkoztam a routerekkel hogy van net vagy nincs?! -
Corbie
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #30654 üzenetére
Oksa megrendeltem ASUS RT-N10U Black Diamond Wireless router lesz az áldozat.
10-ezer szállítással, szóval még maradt egy 5ös a büdzsébe aminek az asszony csak örül!
Köszi a válaszokat!
Már fórumot is találtam hozzá, amin ASUS routerekkel foglalkoznak kifejezetten.
[link] -
Corbie
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #30651 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ez az USB-s megoldással tudnék seedelni anélkül hogy futtatom a gépet?
Sry de ez még nekem új -
yodamester10
őstag
válasz
Intruder2k5 #30646 üzenetére
-
FruchT
tag
válasz
Intruder2k5 #30634 üzenetére
Az hogy a Tp Link nek szerelhető az antennája, az Asusnak meg csak belső van.
-
yodamester10
őstag
válasz
Intruder2k5 #30640 üzenetére
Én választottam,igaz ő is segített,asusból olyat nem tudott még tp-link jöhetett volna szóba 1043-as.Gondolom jobban vágod a témát mint én,de ha már áttolja a 3d-s filmeket a "betöltés"felirat nélkül 6 méterre lévő szobába az asztali géptől már megérte.
-
yodamester10
őstag
válasz
Intruder2k5 #30638 üzenetére
Miért lenne hulladék?Tp-link-től biztos jobb
Nekem arra kell,hogy egy 3D-s filmet áttoljon az egyik szobából a másikba wifin keresztül,meg a telefonom rá tudjon csatlakozni.Van normális támogatása,magyar nyelvű.
http://www.zyxel.com/hu/hu/products_services/nbg6503.shtml?t=p
-
gumisxxx
tag
válasz
Intruder2k5 #30623 üzenetére
Köszi! Nem lehet valahogy javitani a jel erősségen?
-
bodazo
tag
válasz
Intruder2k5 #30602 üzenetére
Nagyon jónak tűnik, amit ajánlasz, de sajnos a keretembe már nem fér bele a 35000ft, max 30000ft a keret.
-
stargazer
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30574 üzenetére
köszi! viszont azon a RB routeren megakadt a szemem vmin. POE! (mondjuk azon is csak 1 ilyen volt) ez kéne nekem! és mégvalami, lehet hogy kevés a 4db lan port, ilyenkor...?
-
Sev!er
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #30572 üzenetére
Köszi a gyors választ! Még annyi lenne, hogy mi a különbség a 15 ill 16 között? Melyiket érdemes venni? Vagy hallottam még az 56U-t is. Az milyen? Olyan 20-25k körül költenék routerre max. Nekem a lényeg, hogy a wifi stabil és megbízható legyen. Mindenféle torrent meg hdd meg usb meg nem tudom mi nem kell rá. A single bandet meg csak azért írtam mert nem tudom hogy függ össze az, hogy milyen a 2.4es jelerősség egy single ill dual band esetén. Ja igen még annyit, hogy a 300as miért nem bírná el a 240es upct? Köszönöm!
-
válasz
Intruder2k5 #30574 üzenetére
ui.: Tudom, hogy nem akarsz rajta torrentet futtatni, ezeket csupán azért mutattam, hogy a stabilitását szemléltessem! Másik dolog, hogy hibás példány minden típusban előfordulhat, így természetesen akár ebben is (a Mercedes és a Ferrari is hívott már vissza autókat), a javítás időtartama pedig nagyban múlhat azon is, hogy a kereskedő mennyi idő után adja tovább a szerviznek, stb... Szerintem a három hét még a törvényi keretek közt van!
-
stargazer
senior tag
válasz
Intruder2k5 #30571 üzenetére
éééértemén, de minek vegyek AC-t ha egyik eszközöm se tudja, és mostanában nem is fogok eszközöket frissíteni? ráérazmég! de akkor köszi a tippet, bár egyik haverom panaszkodott a saját asus routerére (más tipus), hogy vacakolt, majd teljesen megadta magát (az alaplap) és cserélni kellett de 3 hetet kellett várnia rá, erre ugyanezt olvasom itt is (azt hittem ő írta de nem)...
-
hankpoke
tag
válasz
Intruder2k5 #30556 üzenetére
Már belenéztem a router OS-be, nem butajúzer felület az biztos...
Nem különösebben félek tőle, inkább kihívásnak fogom fel, mert tanulni úgy se árt.
Mennyire szeretik a RB wifi-jét az eszközök? Sok routerrel az a bajom, hogy kifagynak/szakadoznak/nem működnek az eszközök. Lenovo notik, Samu/Sony androidos telók csatlakoznának wifire.
Nem mélyedtem még el a gép lelkivilágába, de van wifi-s/kábeles sávszélesség menedzsment?40k és nem SOHO-val gyanítottam hogy bilibe lóg a kezem...
Asus/RB router mellé milyen Gbit-es switch-et ajánlasz?
5 gigabit ma még éppen elég, de egy plusz nagyobb sávszél igényű masinának nem jutna port a jövőben. -
rétisün
veterán
válasz
Intruder2k5 #30553 üzenetére
bementem, rákérdeztem, akkor mondták a "nem lehet visszacsinálni"-t. aztán persze lehet, hogy egyszerűbb nekeik ennyievel elintézni
lehetséges, hogy a régi router (D-link DI-524) nem alkalmas digitális vonalhoz?
-
hankpoke
tag
válasz
Intruder2k5 #30550 üzenetére
RB masinát kicsit átnyálazom, érdekes egy jószág.
Erre én is gondoltam már, csak jobb lett volna 1 eszközzel megoldani.
Ha külön eszközről lenne szó, mit ajánlanál ami nem szimpla SOHO kategória?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Lexus, Toyota topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- Félkonfig Asus z690, i7-12700k, 4x8gb 4400mhz, 1tb Ssd,
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest