- Milyen okostelefont vegyek?
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nelsonmanian #87519 üzenetére
Csak általános Asus van.
AC65P-re csak OpenWRT van. -
Norby-007
tag
válasz
nelsonmanian #83542 üzenetére
Én ezzel szemezek :
-
humigabi
aktív tag
válasz
Van, de csak 10/100 Mbps Tp-Link EAP225 wall
-
valakky
aktív tag
válasz
szerintem routereket lehet mesh rendszerben kábelezni, az AP-kben jellemzően tényleg csak 1 ethernet port van sajnos. de a TP-LINK Deco M4 2 portos. a kettő keveréke kb.
-
válasz
nelsonmanian #31496 üzenetére
Mindkettő esetben N56U.
-
válasz
nelsonmanian #31494 üzenetére
Nekem személy szerint az N56U jobban tetszik de ez az én egyéni véleményem.
-
válasz
nelsonmanian #31487 üzenetére
Vannak a router-eknek saját témája, nézzél be és többet is megtudhatsz a tulajoktól.
-
válasz
nelsonmanian #31484 üzenetére
Elég sok különbség van a két eszköz között.
N16
3 db külső antenna
Tomato kompatibilis
Broadcom BCM4718A1 (480 MHz), 32 MB/128 MB
Kb 140 Mbps NAT képesség (gyári firmware-rel)
N56U
Belső antenna
3rd party firmware támogatott
Ralink RT3662 (500 MHz), 8 MB/128 MB
Kb 800Mbps NAT képesség (gyári firmware-rel) -
válasz
nelsonmanian #31288 üzenetére
Én Tenda N60, és W1800R tulajokkal beszéltem, többnyire elégedettek vele! Mondjuk mind Tomato fw-vel használják, nagyrészt eleve a moddolhatóság miatt vették! Szerintem ha a TP-LINK-re rá lehet fogni, hogy jó ár/érték arányú, akkor ezekre is! Egy N60-ast állítottam is be, de ott nem igazán volt lehetőségem semmilyen tesztelésre, így bővebbet nem tudok arról! A W1800R-t tegnap tesztelte HDD-vel egy fórumtárs, a Tomato-s topikban ott vannak a mérései, nagyjából hozza amit az ASUS rokonai! Igen jó árban van, de szerintem a W1800R is, olcsóbb mint az Archer C7 TP-LINK! Egyébként más Tenda típusokkal voltak rossz tapasztalatok, tehát azért nem lehet általánosítani, hogy akkor mostantól a Tenda minden terméke tuti! Ahogy más gyártónál, ez itt is nagyrészt a belső tartalmon, a chipseten múlik!
szerk.:
Az N60 USB teljesítményét én valahova az RT-N15U, RT-N16 köré tenném tippeléssel, tehát olyan 6-8MB/sec-et mondok rá látatlanban! -
vargalex
félisten
válasz
nelsonmanian #30892 üzenetére
Szia!
Erről nem tudok nyilatkozni, mert nem volt nálam még ilyen router. Én szigorúan a HW tulajdonságok alapján írtam az előzőeket.
-
Benőke
őstag
válasz
nelsonmanian #30892 üzenetére
Tegnap előtt vettem egy TP-LINK TL-WR1043ND V2.
Feltettem a legutolsó FW -t és beállítottam tesztelésre, nem az enyém lesz. Egyelőre teljesen jó, gyors a lokális háló, + a wifin lóg 2 noti és egy telefon, igaz éjjelre lekapcsolok mindent, de tagnap semmi probléma nem volt vele, és még ma sem
-
válasz
nelsonmanian #30722 üzenetére
ASUS RT-N15U, Gbit-es, 300Mbps WiFi-s, belső antennás, USB-s!
ASUS RT-N16, Gbit-es, 300Mbps WiFi-s, külső antennás, USB-s!
ASUS RT-N66U, Gbit-es, 450Mbps WiFi-s, külső antennás, USB-s!A hardverek részleteiről kicsit részletesebben ITT is olvashatsz!
Én tuti nem ajánlottam tp-link-et, ha csak nem kimondottan azt kértél, mert jómagam sem szeretem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- Eladó karcmentes Huawei Nova 8i 6/128GB / 12 hó jótállással
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest