-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz
stargazer #30577 üzenetére
Nehéz ügy, az biztos. Nem a Te helyzetedre gondolok ezzel, hanem úgy általában a fórum vélemények alapján történő vásárlásra. Másra nem hagyatkozhatunk, csak a nagyobb típusismerettel rendelkező fórumtársak véleményére, tapasztalataira (és persze a saját tapasztalatunkra, ha van ilyen). Sajnos mindig van egy kis bizonytalanság, nem mehet egyik márkával/típussal sem biztosra az ember. Én is emiatt halasztottam a router-cserét és vettem inkább switchet az öreg, de stabil router mellé. Tudomásul kell venni, hogy minden cégnek lehet rossz darabja, szériája! Te az Asus-szal kapcsolatban találtál negatív beszámolókat, mások a TP-LINKet ekézik, de találhatsz egyéb negatív értékeléseket is, csak keresni kell! A Mikrotik RouterBoard sem kivétel ez alól: [link], [link].
Vagyis nincs más választásod, mint hogy megredelsz valamelyik webshopból egy ajánlott kütyüt és elkezded masszívan terhelni. Ha szerencséd van, 8 munkanapon belül kederülnek a korlátai (vagy hibái) és még ideje korán visszaadhatod. Ekkor jöhet a következő jelölt. Tudom, macerás, de jelenleg más lehetőséged nem nagyon van. -
-
válasz
stargazer #30573 üzenetére
OK, akkor ne vegyél AC-st, vedd a sima N-es N66U-t! Bár látom erre is azt írják, hogy instabil, meg csúnya!
Hát az enyém most éppen 28 napja megy (akkor volt egy áramkimaradás), azóta a rajta futó egyik torrentkliens az USB-s HDD-ről feltöltött 760GB adatot, és letöltött 230GB-ot! Fut egy másik is, bár az lényegesen kisebb adatforgalmat generál! Rendszeresen használjuk kábelen is, WiFi-n is, eddig sosem volt vele gond! Bár azért azt hozzáteszem - ami látható is -, hogy én nem gyári fw-vel használom, azt sosem próbáltam! Minden estre instabilnak nem nevezném!
Tőlem vehetsz valamit a pcmag által ajánlottak közül is, de azok itt nem tartoznak az ajánlottak közé! Ott az első Trendnet, ami AC-s, de azt mondod, AC-s nem kell! CISCO Linksys EA széria nem valami sikeres, meg aztán már a CISCO Linksys is a múlté, most már Belkin Linksys van!
-
válasz
stargazer #30568 üzenetére
Értem, ez esetben maradok az ASUS-nál, illetve hozzáteszem az ASUS RT-AC66U-t, hogy ha már ennyi pénzt kiadsz egy routerért, akkor legyen benne valami ami a jövőre nézve is előnyös, mint mondjuk ebben az AC szabvány támogatása!
Tehát ASUS RT-N66U vagy RT-AC66U amiket ajánlok!
-
válasz
stargazer #30565 üzenetére
Szia!
Itt ugye az már nem kérdés, hogy milyen nethez kellene, mert ezek minden mai nethez megfelelőek, de mégis mennyit szánnál egy komolyabb vasra? Mondjuk egy RouterBOARD 2011UiAS-2HnD-IN, vagy egy ASUS RT-N66U? Ezek pont délelőtt kerültek szóba... Ha olcsóbb kategóriában gondolkodsz, akkor esetleg ASUS RT-N56U!
-
krealon
veterán
válasz
stargazer #9206 üzenetére
Egy Lenovo M52-es desktop gep (korabban egy IBM s50) egy extra PCI halokartyaval, pfSense CD-rol futo es USB flash-re mento router-tuzfal siman kiszolgal egy 50 embert fogalakoztato irodat 10/10-es nettel.
Mindekozben a procterheles nem eri el a 10%-ot (2.8-3.0 GHz-es gepek). A benne levo 512M-ram is boven tul van meretezve (122M hasznalatban).
Energiatakarekossagbol a HDD tapcsatlakozoja kihuzva.
Jelenlegi uptime: 113 nap (akkor volt pfSense verziofrissites)
Hasznaltan egy ilyen s50 vagy m52 20-30ezer forint, egy halokartya 2 ezer, egy 512M-s pendrive 1ezer, egy ujrairhato cd rajta pfSense 200.
Sajnos az egyetlen negativum a fogyasztas, de 50 gep melett + 1 mar nem oszt nem szoroz.Szerk: Ja es a kave fozesen kivul szinte mindent megcsinal.
-
ecaddict
senior tag
válasz
stargazer #9234 üzenetére
Milyen load és milyen RAM használat mellett megy a gép?
SOHO router akkor jöhet szóba, ha 1/4-1/5 (20%) alatt marad mindkettő. Gigabitesek min 64 MB RAM-al. Keress vissza.
Mondjuk jó lett volna/jó lenne tudni a korlátozás mikéntjét is...Gondolom nem mindenki non-stop használja mert ahhoz a 30 Mbit kicsit kevésnek tűnik...
-
Bandi18
tag
válasz
stargazer #9234 üzenetére
Ahol egy szeró van csak általában valami szünetmentes táppal hidalják át az áramszünet okozta gondokat. Amúgy meg ha stabil minek megválni tőle
. Plusz ha egy ilyen kis gép ami ma max ér 20k-t ellátja a rendszert, akkor beruháztok valami újabb használt gépbe, vagy vesztek valami kisebb teljesítményű újat, az meg elketyeg amíg éltek . Szerintem legalábbis.
-
Alex91
félisten
-
törölt tag
válasz
stargazer #9208 üzenetére
attol tartok h az igenyed pont az elterjedt soho es a nagyobb routerek koze esik. esetleg egy linksys router + linksys switch kombo mar megoldas lehet (a 80 user-ne mind kell sajat port vagy a routerbe mar aggregalt forgalom jon?)
eleg jo minoseguek szoktak lenni es kicsit olcsobb, mint a csicso.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest