- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lord255
csendes tag
köszi.
még továbbra is úgyérzem hogy az ac56u lesz a nyerő mert nem használok annyi eszközt és olyat aminek ne lenne elég ez és ha évek múlva lesz olyan eszközöm, addigra lemegy a 68 ára pl nameg nem beszélve arról hogy addigra megint lesznek újak is.
szerntem az ac56u elég optimális megoldás most. -
Lord255
csendes tag
ja értem, ezek real adatok még amit én olvasok az oldalkon az marketinges adat ezekszerint.
hát ez tökjó hír mert csak megerősít abban hogy ac56u legyen.. mármint nem adnék érte +20k -val többet de azért tudni hogy vegülis alig marad el, ezért nyugodt szívvel veszek majd lassan egy 56ost.
a soho meg #facepalm :\
a mimot már megse kérdem, meg hogy mire jók azok az értékek.. -
tthom
senior tag
Nem érted..
A kolléga azt kérdezte, hogy ha ac-s a routere, akkor felesleges-e összekötni kábellel a gépét és a routert, elég-e a wifi. Erre írtam, hogy ha csak nem közvetlen a router mellett van a gépe, akkor kicsi az esélye, hogy gyorsabb, vagy ugyanolyan gyors lesz, mint kábellel összekötve. Főleg a ping idő. Egyszerűen bizonyos távolságon túl jelenleg nem lehet gyorsabb levegőben, mint kábelen direktben.
Szó nem volt arról, hogy amit kiír, azt nem hozza. Csak ennyi, hogy kábellel még mindig üzembiztosabb, gyorsabb az esetek nagy részében.
-
-
-
Sgt. Chris
aktív tag
Szia!
No igen, pár ezressel emeltem a limitet közben... Ettől függetlenül az ASUS amit linkeltél szimpatikusabb számomra, bár a tl-wr842nd rendelkezik USB kimenettel, míg az ASUS nem, de ha a wifi része erősebb, akkor gondolom kibírom nélküle.
Az, hogy az Asus mellé a tp-link 822-es stickje kerülne, nem lenne probléma? Kompatibilitásra gondolok...vagy asusból nincs ebben az árban hasonló ajánlott vétel?
-
-
TeeJay
félisten
aki jelenleg csak 20/10-ben van mint én esetleg 40/20 megabittel megelégszik annak tökre elég egy 100-as WAN portos router (841ND V8), max akkor látnám értelmét kétszeres áron a 1043ND V2-t ajánlani ha tudnánk hogy pl év végére DIGI behozza ide is az 50/50 meg 100/100-as csomagokat és esetleg a mostaniakat automatikusan emeli... ott biza tényleg router csere lenne mindenkinél vagy visszamódosítás a "leglassabb" csomagra. nyakamat rá hogy egy 50/50megabitet is elbírna egy 100-as Router de a 100/100-nál már csak 93 körül van a max a limit miatt
Samus : lehet hogy valamire rosszul emlékszem de régen pont azért ajánlottuk mindig a cserélhető antennás routert a fix helyett mert utóbbit is ugyanolyan méretű dobozban szállítottak és a fix antennásra csak kis p*cs méretű rúd került a cserélhetőre meg rendes 5dBi antenna, amit ráadásul lehet cserélni nagyobbra vagy irányítottra is. az a pár száz forint különbség megéri a cserélhető antennát bár utóbbi időben már nem is láttam fix antennásat
-
TeeJay
félisten
80/25-höz márpedig egy 100-as normális routernek elégnek kellene lennie
pont a TP-Link-es táblázatból néztem hogy a WR2543ND 110megabitet tud PPPoE tolni viszont szinte ugyanez a proci van az én WR841ND V7.x routeremben amit meg limitál a 100-as port így ott már csak 93 megabit ez az érték. itt ugye full duplexről beszélünk tehát a 100-as port fel és letöltés egyidejűleg nem pedig összesen.
ezek alapján pl egy ma kapható WR841ND V8.x router amiben még erősebb is a proci ha nem 100-as WAN-LAN portokkal menne lehet vígan tudna 7-800 megabitet is ha azt nézem hogy a szintén 100-as portos WDR3500 kajakra ugyanannyit tol minden módban amivel egyező procis WDR3600 gigabites WAN-LAN miatt simán visz 920 megabitet.80/25 megabit még bő ráhagyással is csak 110megabitet karcol tehát ha egyidejűleg járatnád fel le akkor sem hiszem hogy egy 841ND V8 routert szénné járatnál vele ugyanúgy mint egy WDR3500-at sem
kicsit túl van lihegve ez, többre képesek ezek a procik csak olcsó termékbe kell tenni és már maga a WAN-LAN is visszafogja.[link]
fura kicsit ez a TP-Link chart mert a WDR3600 DHCP és Static-ban majd 20megabittel gyengébb
PPPoE módban meg 110megabittel gyorsabb a WD1043ND V2.x-től holott utóbbiban újabb combosabb a SOClényeg a lényeg ha a proci bika a 100-as routerben akkor a 80/25-ös DIGI csak nem fogja leteríteni
-
vargalex
félisten
Szia!
Ilyen alapon a TL-WR841-es modellek (legyen akár a v8), illetve a TL-WR842ND, TL-WDR3500 modellekre is igaz lenne ugyan ez...
Illetve most nézem, hogy az összefoglalóból az eddig az első hozzászólásban benne lévő (és általam nagyon kedvelt
) D-Link DIR-825 kimaradt, pedig azonos a javasoltként szereplő Netgear WNDR3700-al.
-
-
-
-
apuc
őstag
-
apuc
őstag
Tényleg Digi Topnet a csomag neve.(Mivel nincs TV-n, csak net, azzal megy minden..)
Ez a Linksys nem gigabites router?
Ha nem, mi a legolcsóbb gigabites, amit érdemes megvenni, a legjobb ár/érték arányú esetleg?
Megnéztem, és Linksys n-es a vevőoldali modul a PC-ben, és 2 antennás.
Mindkettőre rátettem azt a méretű csavarozható antennát, amiből 3 volt a routeren gyári- azok helyett szintén Linksys nagyobb, utólag vásárolt antennákat feltéve / 5 dbeleseket/, kifejezetten antennakábellel kivezetve az ajtóhoz,az elfogadhatóbb vétel miatt.Kb 5-8 cm-el az antennák (a router 3 antennája) fölött van az antenna a fiamnál.
A 3 antenna függőlegesen, a két szélső kb 60-65-70 fokban szokott állni.Hol tudom a router pontos verzió számát megnézni, ami még fontos lehet?
-
TeeJay
félisten
régen meg szénné torrentezve sem volt baja egy 32MB RAM-os routernek
nem lihegitek túl ezt a RAM kérdést kicsit? mint írtam egy 841ND V7.2 router gyári FW-el 5napon át 500 szálon kapta csutkán a 20/10megás DIGILAN-on az áldást de köszöni szépen még csak nem is melegszik nemhogy lefagyjon a sok szál miatt
ettől pedig a mai routerek prociban meg RAM-ban is legalább 2x erősebbek -
TeeJay
félisten
az lehet de maga a soc tudna jóval többet is csak limitálja a 100-as WAN...
kétlem hogy mással fékeznék mert már ez is bőven limitáló tényező
de persze az lenne az igazi teszt ha valaki egy 100/100-as netet hajtana napokig csutkán 1000 szálon torrentezve és meglátnánk bírja-e vagy sem. -
TeeJay
félisten
hát nem tudom, a WR841ND V7.x-ben hasonló proci van mint a gigabites WR2543ND-ben (fele annyi ram) és utóbbi a TP-Link mérés alapján tud 120megabitet DHCP-n keresztül [link]
a 841ND V8.x ráadásul erősebb is, tehát tudna a proci lehet 200megabitet is csak a 100-as WAN-LAN limitálja. ezért írtam hogy egy DIGI 80/25-höz lehet egy ilyen is elég lenne mert bőven tud 120+ megabitet
-
Nyilván bent ragadt termékek, amik 1-2 hónapon belül kifutnak, és akkor ott is 2 év lesz a gari! Amennyiben a gyártó nem ad 5 évet, úgy nem hiszem, hogy az üzlet bevállalná saját szakállára azt! De azon sem csodálkoznék, ha csak a honlapon nem javították volna a 60 hónapot!
-
-
-
"változik persze az értékrend és a viszonyítási alap is, mert nem 5 - 12 megabit/sec netek vannak már,"
Azért szerintem 1 év alatt olyan sok minden nem változott ezen a téren, max lett egy 240-es UPC csomag, de ha ettől eltekintünk, akkor mondhatjuk minden a régi! Arról nem is beszélve, hogy ez a hiba nem most jött elő, hanem mindig is volt, és terheléshez sem köthető, hanem állítólag inkább bizonyos kliensekhez! Vagy inkább a routerhez...?!
-
"a régi tl-wr1043nd v1 verzióval, aminél közismert adott probléma"
Azért fél, vagy egy éve még nem ezt mondtad, akkor szembeszálltál bárkivel, aki ezt állította, mert akkor az volt az álláspontod, hogy a 74x széria óta már minden tp-link tökéletes, csak a megelőző, hardveresen gyengébb verziókkal voltak gondok! Most meg csak úgy lett egy közismert hibája 1043-nak? Ami lássuk be nem is olyan kis hiba, ha valaki tudja miről is van szó, mert emiatt sokszor alig-alig használható a router wifi része! Mi a változás oka? Csak annyi, hogy most van újabb verzió helyette?
-
Mano66
senior tag
Tudtam,hogy evvel az egy mondattal lavinát zuditok a fejemre.De én megjártam már a TP-Link wifi minöségével.Addig amig nincs nagyon sok dolog ami használná a wifi-t nagyon jó routerek,de utánna nekem rémálom volt.Ez egy laikus magán vélemény.Ha 1 honapja jött volna a kérdés,még jokat irtam volna.Mert nem tudtam miért van a sok wifi szakadásom.Olvasva a TP-Link router forumokat,hogy az ujabb változatok is hozzák az eldobálásokat.Kiábrándultam a márkábol,pedig ilyet szerettem volna venni ujra.Lehet,hogy az Asus-ok tulárazottak,de miota ilyenre cseréltem a wifi birja az extrém terhelést.
-
koczka13
csendes tag
Max egy 10-est szánnánk rá, így gondolom 841nd, 941nd férne még bele, a kérdés ezek megérik a plusz kiadást vagy maradjunk a 741nd-nél, van-e olyan verziószám amit érdemes elkerülni vagy ami éppen ajánlott (1. hsz kivül)?
Olvastam valahol, hogy a 841nd - vagy a 941nd pontosan nem emlékszem - nagyon melegszik, ez mennyire igaz, illetve mennyire befolyásolja a stabilitást?
-
Sandida
újonc
Üdv!
Az előbb egy kicsit pontatlan voltam. A routerről egy asztali gép megy vezetékről, és két laptop wifi-ről.
Mindegyik gépen ez volt a probléma.
A modem 10 éves és kicsit meleg. Nem nagyon csak úgy érződik rajta az hogy üzemi hőfokon van. Nem tudom hogy ez természetes-e mert a routeren semmi sem érződik. Irták hogy függőleges helyzetben kell üzemeltetni mert így jobb a hútés, amit tapasztaltam is de így se mükszik a dolog.
Ha modemet szeretnék cseréltetni a szolgáltató lecseréli vagy nekem kell megoldani saját zsebből?
Ha igen abból is vajon milyet?Köszi előre is.
-
z123456789
addikt
Rendben. Mert megmondom őszintén, hogy a múltkor is feketét, és most is feketét keresek.
Jó lenne az N16, ha feketében lenne. De nem az. Sokan hülyének tartanak, de ez van. Fekete kell.Többet meg nem nagyon szeretnék kiadni rá. Ami FW jelenleg van az N10-esen azzal is meg vagyok elégedve. Szintén 8MB Flash. És mivel lesz egy NAS mellé, szerintem nem lesz gond.
-
z123456789
addikt
A halál se akarja gyárival használni!
Akkor igazából csak annyit jelent amit mondtam, hogy ha nem tudom a router FLASH memóriájába telepíteni, akkor majd megy az USB-n keresztül a meghajtóra az adott program. (Bár amire szükségem volt, azt megoldottam a RT N10U-val is, csak rohadt lassú volt. De akkor ezek szerint az azért volt, mert gyenge volt a CPU meg a RAM) -
-
TeeJay
félisten
én pedig már semmi pénzért nem wifiznék... régen jó volt de mára csak szívás van vele, főleg ha olyan router-ellenoldal párost fogsz ki ami utálja egymást.
a wifit meghagyom az okostelefon/tablet eszközökre ott nem téma ha 1-2másodperc bizonytalanság van benne de laptopon csakis LAN mert ott megy a töltögetés folyton.
a panel lakótelepeken viszont szintén nagyon sok az elérhető wifi, csak csajom telefonja talált vagy 30-at és a tömb legszélén vannak most...
nem hiányzik a bizonytalanság meg az akadozás, sokkal egyszerűbb a 10méter Patch kábelt a szőnyeg alatt elvezetni a routertől -
-
mitvisz
csendes tag
Azt hogy a gyári alatt meg nem is volt probléma egyikkel sem cáfolnám mert nekem a 1043 v1 csak gyári software -rel bizony volt a wifi hiba és a nem elérhető a router felülete kb 2 nap után. Mondjuk a lányomnak pont xperia telfonja van .
Ezért cseréltem 3600-ra (sajnos??) , ezzel nem jött elő egyik probléma sem , viszont nagyobb lakásba nem javaslom mert ha tetszik ha nem az én példányomnak jóval GYENGÉBB a wifije. -
-
mitvisz
csendes tag
Két hete olvasom a fórumokat hogy mit vegyek a vacakolós 1043 helyett így született meg a legjobbnak gondolt 3600 de lehet benéztem. Most kerestem a fórumában az antenna szóra és elkeseredtem a látottakon. A gyors teszt úgy volt hogy egymás mellett függőleges antennákkal gyári alapbeállításokkal (wifi high) , a notebookon inSSIDer indít és ballagtam néztem a jelszinteket. a hátsó szobában kb 10 decibellel rosszabb az új. Milyen függvényre gondolsz ? Ami szar az szar . Modjuk ha beállítom a 1043-ast is és átvilágítom a családot wifivel akkor gondolom lefedi a terepet.
ui: a beállításon nem tudom mire gondolt Gubek-Einste de konkurencia nincs wifi fronton -
Mano66
senior tag
Kössz a választ.De pont az előttem irónak válaszoltad -"a tl-wr1043nd v2 alatt hiába az erősebb qca9558 720 MHz proci, a 64 MB ram véges, inkább elfogyasztható húzós terhelés alatt.".A wifi rész elég terhelésnek van kitéve.Néha 4-5 telefon,4 műholdvevő,2-3 laptop és a lan kábelen 4 számítógép.Igaz a kábeles résszel nagyon ritkán van gond.A v1-es néha ha csak 1 dolog log a wifin is randon mod megszakad.Ezért keresek olyat ami a wifi terhelést nagyon birja.A nagy forgalom miatt lehet jobban járok olyan routerrel ami 128MB ramos?
-
tthom
senior tag
Köszönöm az infókat mindenkinek a 3600 vs 1043 ügyben. Igazából azért gondolkodom a cserén, mert olyan, mintha haldoklana a mostani wl-500gp wifi része.. Valamint a WAN-LAN része is csak 50et bír, de azzal el lennék. Csak alig van valami korlátozó tényező a wifinek és mégis nagyon gyengül a jel.. Meg csinál olyat, hogy egyszercsak nem ad netet, felcsatlakozik rá az eszköz és wifin nincs net.. LAN-on jó.
De hát nem mai darab ez már..
Tudásban meg úgysem használnám ki a nagyobb ASUSokat, lehet elég lenne ilyen TP-LINK is. Jelenleg 60/6-os UPC net.
-
haddent
addikt
Az a gondom vele, hogy gyári fw -ben ugyan van IGMP snooping, és egy ideig megy ,de tök random néha megáll az iptv és vége..
Tomato -ban eleve meg sem tudtam oldani, hogy IGMP proxy menjen és a wifit ne árassza el, DDWRT -ben megy minden, de itt is fagyott már meg 1x, egyszer-kétszer az egész router és ráadásul a sebességek is sokkal labilisebbek
Ezért gondoltam, hogy kicsit túllövök a célon és túlméretezném a dolgot, ráadásként jönne vele a RouterOS ami tudtommal messze a legjobb mind közül -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest