- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Perillustris #92299 üzenetére
A falra szerelés megoldható egy ízléses polccal, nem nagy kaland és még szebb is. Egyetlen 1 routeremet sem szerelném a falra, arra való egy kis polc. De nyilván ahogy neked tetszik és megfelel.
-
blakey
titán
válasz
Perillustris #92293 üzenetére
Már nem papírról ismerem
, inkább AX68U, ha jó áron van, olyan erős, mint az AX92U viszont nem tudja a 160MHz-et, ami nem feltétlenül hátrány, mivel a 160MHz-et elég kevés eszköz használja ki (pl. én nem is használom mivel 10 év alatt csak 1 olyan eszközöm volt, ami 160MHz-et tudott, ráadásul már megváltam tőle, 80MHz-en semmi probléma nincs, telefonoknak bőven elég, számítógépeknek szintén). 3X3-as, USB3-on gyakorlatilag hozza a gigabitet. Wifi nagyon jó. AX58U szintén jó, de ahogy az elmúlt hónapokban olvasgattam, egy 8-10 éves SoC-ra épül, állítólag nem teljesen Wifi6 kompatibilis (ne rajtam keressétek, SNB fórumán Eric (RMerlin) írta) és az USB sebesség is sokkal gyengébb, olyan 60-70MB/s a 110-113MB/s-el szemben. AX92U nagyon jó router, de ne nevezzük AX-esnek, hiszen csak az egyik 5GHz-es sávon képes rá, másik két sáv sima AC.
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Utoljára 3G mobil stick-ekkel foglalkoztam OpenWrt alatt, most viszont azt kérdezném (egy munkatársamnak kellene), hogy tudtok-e ajánlani olyan routert (nem kell OpenWrt kompatibilis, teljesen jó a gyári firmware), amibe SIM kártya rakható (LTE kell) és van legalább 1 db LAN portja. A wifi nem lényeg (igazából nem is kell).
-
szaszyka
senior tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy az összefoglaló táblázat alapján az Asus Rt-Ax58u és a tuf-ax5400 hasonló router lehet? A tuf 6 antennák 4 helyett, illetve 5400nak van írva, de egyébként chipset, RAM, flash memória tekintetében azonosak elvileg. Ajánlott lehet egyébként ez a tuf-ax5400, vagy azért az ax58u jobb? Előre is köszönöm a tapasztaltabb segítségét
-
elite.cs11
senior tag
Sziasztok!
Gigabites internethez keresnék routert. Wifin nem fontos, hogy tudja a gigabitet, akár 100-300 mbps is megfelelő lehet. A probléma, hogy a legtávolabbi eszköz kb 12 méterre van (egy TV) illetve a kettő között van egy konyhafal (tehát a belső fal + konyhabútor). A routerbe kábelen két eszközt dugnék be egy PC-t (amin kellene a közel gigabit) és egy NAS-t. A wifire 2 TV és 2-3 telefon csatlakozna.
Én max olyan 50.000-re gondoltam, de ha ez túl kevés/sok akkor jöhetnek drágább/olcsóbb ajánlatok is.Előre is köszi!
-
Perillustris
senior tag
válasz
blakey #91591 üzenetére
"AX58U, AX68U esetében van lehetőség a Merlin FW-re, AX92U csak egyik 5GHz-es sávon AX-es, erős router, de nem teljes értékű AX-es, a többi minden sávon AX-es. AX82U gyakorlatilag megegyezik az AX58U, 5GHz-en jobb feltöltési sebességre képes, minden másban gyakorlatilag azonosak. AX68U-t csak "papírról" ismerem, nem tudom, hogy mennyivel jobb a többihez képest."
Ööö, tehát akár jobban megérheti hosszabb távon a minden sávon teljes értékű AX58U-t venni a 92-es helyett? Kérek szépen némi magyarázatot! Mi a többi sáv, ahol nem? 2,4-et? Mert ott hiába ax-es.
-
Eztis_Aztis
tag
Sziasztok!
Volna valakinek tippje, hogy milyen routert érdemes vásárolni megfizethető kategóriában ami tudja az LTE 5g-t?
Jelenleg Huawei B818-at használok, de furdal a kíváncsiság, hogy mit lehet kihozni az 5G hálózaton. A mostani se olyan tragédia, 70-100 Mbit/s sebességet tud.Köszönöm a jó tippeket előre is
-
siege5
aktív tag
válasz
Aprósólyom #92288 üzenetére
Köszönöm, megpróbálok akkor utána járni ennek a lehetőségnek is.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
siege5 #92282 üzenetére
Ha mikrohullámú net, akkor jobb lenne irányított antenna. Pl valami ilyesmi: airMAX LiteBeam AC 5 GHz Long-Range Station
Szerintem ebben a topicban írd le a gondod és megmondják, hogy ez az ubiquiti jó-e és ha igen, milyen egyéb kötelező mindimum periféria kell még neki, hogy működjön. (pl. poE tápfeladó.)
Szerk.: hogy jelentősen jobb legyen a felhasználói élményed, szerintem ne kapkodd el a 3000 forintos kupon miatt. Aztán ha veszel egy másik routert, aminek ugyan akkora a hatékonysága a körsugárzó antenna meg a 100mW teljesítménykorlát miatt, akkor meg hirdetheted a neten az új routered. Szüttyöghetsz az eladásával és ugyan ott vagy mintha nem használtad volna fel a kupont. Irányított antenna kell neked fix telepítéssel. Azt majd összekapcsolod a meglévő routereddel és lesz a lakótérben wifi is. -
-
-
kissdani
senior tag
Valaki szánjon már meg a válasszal ha megkérhetem. Egy n18u val szeretném a ax88u-nak a hatótávját kibővíteni csak alap eszközöknek kameráknak. Kábelen megy egyikből a másikba. Mit kell állítanom a routerek menüjébe hogy működjön?
-
válasz
cipofuzo87 #92276 üzenetére
- olcsóbb kategóriából
Pontosabban mennyi is lenne az annyi?Az igényeid az Asus AX58U felelne meg a legjobban Merlin-nel.
-
-
siege5
aktív tag
válasz
BB9000 #92278 üzenetére
Lenne még egy kérdésem.
Már ha veszek és látom az emagon mennyivel olcsóbban kapható az általad ajánlott típus, rögtön tovább is vittem a dolgot.
Ez 9000ft ellenben van egy kuponom oda ami 10000 felett használható, és hamarosan úgy is lejár.
Így adódik a kérdés az általam összefoglalóban olvasott két típus is ami kb hasonló összegre jönne ki.
Asus AC65P AC1750
TP-Link Archer C6 Wireless router, AC1200
Így is a fentebbi lenne érdemesebb? -
siege5
aktív tag
válasz
BB9000 #92278 üzenetére
Köszike, 40cm nincs kb 25-30 ellenben a 10*10-es ház egyik sarkából a másikba már akadozik a kapcsolat (gyerekszoba tv kapcsol le róla előszeretettel, iletve az ott használt mobil eszközök). Közelebb nem tudom sajnos vinni, legfeljebb újabb átjátszóval, vagy hasonló, ha más nem marad.
Egyébként igen, jól gondolod a mikrohullámúra gondoltam.
A kialakítása miatt minden hat rá, eső időjárás, ilyenkor megszakad, de az újrakapcsolás már nem megy áramtalanításig (PoE és router külön külön). Ezért gondoltam, hogy talán létezik olyan router ami laikusként "erőszakosabban" kapcsol vissza, mert hiába jön vissza a szolgáltatás és van áram alatt a rendszer nem kapcsolódik semmi a fentebb megtett sorrend nélkül.
Egyébként jelenleg egy régebbi típust használok, előtte is egy hasonló társa volt üzemben, TP-Link WR840N és gondoltam azért ettől van még az én felhasználásom mellett is jobb alternatíva ami legalább részben orvosolhatná a problémáim egy részét. -
e00dgy
aktív tag
válasz
Aprósólyom #92275 üzenetére
Üdv!
Nem Strong lett sajnos, vagy nem sajnos mert jó pár helyen keresve nem találtam, így "nem" sajnos lett egy TP-Link Acrher MR600, mert egy egész városban csak az volt az egyetlen típus ami kapható volt, 54 ezer.... Nem 25 mint a Strong.Ellenben kellemes meglepetésként ért, hogy úgy működik ahogy az a nagykönyvben meg van írva! Telekom hálózattal.
Amit viszont én kérdeznék azoktól akiknek ez az MR600 -as van, hogy ez képes működni DIGI mobil NET-tel? -
BB9000
senior tag
válasz
siege5 #92277 üzenetére
Az a tufa fal milyen vastag? Ha vastagabb 40 centinél, akkor érdemes lenne a routert a kliensek közelében elhelyezni. (a tufa fal azon oldalán, ahol a kliensek vannak) A gipszkarton falak általában nem okoznak túl nagy gondot a WiFi lefedettségnek.
Az "antennás" net alatt mikrohullámú antennát kell érteni?
Bármelyik router, amelyik normálisan be van konfigurálva, képes újra csatlakozni a netre áramtalanítás nélkül is. Ha ez valamiért nem menne, akkor sem kell áramtalanítani, mivel szoftveresen újraindítható.
ASUS RT-AC1300G Plus v3 router jó lesz neked. Most csak 9k az eMag-on. -
siege5
aktív tag
Sziasztok!
Kiváncsiságból érdeklődnék mi WiFi router lenne számomra ideális, mivel az eddigiek nem igazán váltak be.
1. Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
1 tufa és egy gipszkarton falazatokon kellene áthatolnia kb 15 méterre 2 készülékhez.
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
5 megás netem van sajnos, ezen felül nem túl stabil "antennás" verzió így nem bánnám ha a router könnyen tudná újracsatlakozni. A mostani esetén áramtalanítás szükséges. Viszont maga a net nem túl acélos így nagy sávszelű adattovabbitás nem lesz
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
A szolgáltató felé egy Poe adapter található az antenna és a router között, befelé viszont több tv 2 PC, több telefon, tablet stb stb csatlakozna egy közös hálózaton.
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
Nincs konkrétum, eddig 10 20 ezer Ft között nézelődtem a rossz tapasztalatok után.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
Stabilitás és könnyű ujrakapcsolódás jellemezze lehetőleg nagy lefedettséggel.
Segitségeket köszi előre is -
cipofuzo87
tag
Hello, az alábbi routert keresem
- tudjon kliensként csatlakozni egy TP Link M7650-es mobil hotspot wifijéhez, és azt a netet megosztani
+ 1Gbit-es vezetékes net szétosztása (a két net közül természetesen elég az egyiket megosztania)
- min 1 USB port, hogy LG TV számára média szerverként használhassam
- torrent szervert tudjon futtatni
- AX-es
- olcsóbb kategóriábóljó pont lenne:
- vezeték nélküli VR-ral jól kijöjjön
- torrent szerver normális UI-jal
- legalább 4 port
- ha mesh-t lehet belőle építeni az +pont -
Aprósólyom
addikt
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
conexke #92270 üzenetére
Kb. ez fér csak bele:
TP-Link MR100 (4G/150 Mbps; 2 db 100 Mbps WAN/LAN; 2.4 GHz N -es WiFi)
Alzáról 23k -
adalbert1
veterán
válasz
Gubek-Einste #92269 üzenetére
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, nem feltétlen lefedettség tekintetében kérdezem, hanem a leírt felhasználás tekintetében. Tehát mi lenne az a helyzet, mikor azt mondanátok, hogy megéri az AX58U utáni következő lépcsőt választani?
-
kissdani
senior tag
Nagy vívódás árán megszületett a döntés AX88U lett, napokban jön meg, egy N18U-t vállt le. Úgy gondoltam az utóbbit felhasználom majd hatótáv növelésre mert félő nem fogja tudni az ax88 majd azt a lefedetséget. Kérdésem volna a beüzemeléshez a digis modemből a utp-t az ax88-nak a bemenetébe, egy kimenetből átkábelezve a ház túloldalára beledugva a n18 bemenetébe. És onnan tovább wifivel. Ez így működhet? Mit kell állítanom a n18-ba hogy tovább ossza a netet? Illetve az ax88-ba kell valamit állítani?
-
conexke
tag
Sziasztok sajna sok keresgetés után se jutottam semmire és olyan segítségre lenne szűkségem hogy tanyára kellene nekem olyan wifi router ami sim kártyát is be fogad és 4g-s és ne akksis legyen hanem folyamatos tápellátásban legyen
ne legyen több 25.000Ft-nál és megbízható legyen
Előre is köszönöm szépen a linkeket -
-
adalbert1
veterán
Sziasztok, AC66U B1-ről váltanék AX58U-ra, az erősebb hardware és ax wifi miatt.
Az AX58U-ra, mint utódra a topicot átolvasva jutottam, ami esetleg kérdéses, hogy 10-15 eszközre (telefonok, pc, laptop, konzolok) egy akkora lakásban, amit az AC66 is lefed, digi 500 (később ftth-n várhatóan 1000) nettel, érdemes-e jobbat venni?
Ami még érdekes lehet, az a Kettős WAN/WAN összesítés funkciók, gondolkozom, hogy digi mellé még egy másik szolgáltató internetét is be kellene köttetni (vagy egy 4G usb sticket dugni a router usb portjába), hogyha véletlen akkor lenne digi outage, mikor mindenki használná itthon, akkor átvészeljük.
-
-
sakto
őstag
Ha jól tudom akkor tégla fal, vagy 3-4 fal lenne a legtávolabb részen kb 20-30m. Csak mi használjuk.
250/20Mbit/s
Általában 2 telefon és egy gép menne wifin (a másik 2 gép kábelen van)
Annyit szánok rá amennyi kell, de 40 körül gondolom csak van valami.
A mostani routerem TP-Link WR1043ND -
Dr.NX
Topikgazda
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?Mi a mostani routered?
-
sakto
őstag
Sziasztok!
A következő gondom van.
Családi házba költöztem és az eddig használt routeremnek a jele az emeleten nagyon gyenge.
A router a földszinten van,próbáltam már jel erősítőt de nem segített igazán.
Tudnátok ajánlani egy routert aminek a jele "átmegy mindenen" -
valakky
aktív tag
válasz
worxland #92262 üzenetére
első blikkre 300 megabit felett meg tud kavarodni, de tényleg, hatósági karanténom utolsó napja van, ennyire viszont még most se unom magam, hogy ezt végigolvassam
.
amit nem csodálok, az a lantiq proci tipikus 2020-as évekbeli intel termék, szépen melegszik, de teljesítménye nem sok. órajele is harmatos. nincs kéznél a rúter, a netes tp link webui meg nem segítség, hogy a menüben önállóan bekapcsolható a tűzfal/antivirus vagy csak qos-al.
mondjuk azt se mondtam, hogy az ax50 jó vétel lenne, max nagyon olcsón apróról. szerintem amúgy ma már abszolút nem éri meg újonnan megvenni ár-érték arányát nézve. -
valakky
aktív tag
válasz
worxland #92259 üzenetére
7 post, 3 érintett. a legfőbb érintett ájfonizált és igazából wifi problémái vannak...
"I'm using Access Point operational mode so QoS is disabled (I use another router for DHCP). To make sure that isn't causing issues I also tried Router operation mode connected directly to ISP and it made no difference."
hát, erre azért merész kijelenteni, hogy hibás a qos homecare mellett.
az én 200 megám szépen működött vele priorizálva. torrent rögtön becsicskult webhasználat mellett, pingek mindig jók voltak...
a wifije 160 mhz-en viszont eszméletlen instabil, sokszor visszadobta 80-ra, vagy ledobálta lentebbi sávokra. ahogy az ax92-nek is ugyanott. -
valakky
aktív tag
válasz
worxland #92255 üzenetére
rárakni fura lenne, mert rajta van alapból, csak bekapcsolni kell.
itteni tp fórum? mert ott homecare-re 1 találat sincs. HomeShield-re pedig 1.
gúgli keresés meg semmit nem ad ezekre így együtt, snb fórum se, max annyit találtam, a tp hivatalos fórumán, hogy gondok voltak szofterhasználati engedéllyel.
1 hétig ment, sok vizet nem zavart, pár oldalt tiltogatott, jobbára androidos cuccokról, amikor online sorikat néztek, mondjuk úgy, nem hivatalos formában. aiprotect ue. tiltotta később.
meg valami tesztoldalt találtam, ahonnan nem engedett vírusos filet letölteni.
gondolom a pos qos akar lenni. -
motown5l
senior tag
válasz
Gubek-Einste #92232 üzenetére
Szia. Emeletes házról lenne szó. Router lent lenne a emeleti szoba, nem pont a router felett van. Szeretném ha teljes savszelesseg meg lenne. Mivel netflxen 4k elofizetesem van. És ahogy írtam, a laptop el dobja a wi fit. valamiért. Laptopom wi fi 6 os. Gondolom az is probléma lehet. Emeleten 80 Mb/s a sebesség emeleten . Lent a router közelben le adja a sebességet.
-
Dr.NX
Topikgazda
Aki használ HomeShieldet, abból is a Basic free csomagot, meg tudná mutatni, hogy pontosan hogy néz ki a Parental Controls menü, miket lehet állítani?
TP-Link AX55/AX72/AX73/AX90
Köszi! -
valakky
aktív tag
amúgy, ha nem zavar valakit, hogy nincs 160 mhz, és így le 600-800, a fel meg meg 500/700 megabit egy eszközön a max, illetve, hogy csak 2x2-es, de akar extrákat, hatótávban meg ncsenek extra igényei, vagy ha igen, akkor inkább meshben gondolkodik, szerintem a bestbuy továbbra is az ax56. eggyel több procimag, decens extrák, ha kell.
-
valakky
aktív tag
-
valakky
aktív tag
válasz
szaszyka #92244 üzenetére
van hozzá homeshield, ami ugyanaz, mint az asus aiprotection-je. ez gyk. egy fríssített lista alapján a káros ip cím és webhely alapján blokkoló, meg kártevőfigyelő tűzfal/vírusírtó jellegű megoldás az egyik nagyobb ezzel foglalkozó cégtől.
tényleg kb. ugyanazt tudja, csak a felülete nem olyan kommunikatív tp-nek.
ha nem akarod felextrázni, akkor kb. ugyanaz. bár kétlem, hogy csak 16 mega flash lenne benne, képtelenség hogy azon a gyárival együtt elfér a homeshield.
valszeg sose lesz a tp linkekre már alternatív fw. a gyáriról én nem hallottam rosszakat, használtam is ax50-et az összes extrájával. wifik se szakadtak, azon se, meg az ax10-en se. az ax50 stabil volt arra az 1 hétre, míg rúternek használtam. digi mellett kb. egy beállítás kell, és akkor nem lesz instabil a kapcsolat, mint alap gyárin, úgy olvastam.asusra ha felteszed a merlint, a gyári tuningolt verzióját, akkor feltehetsz aránylag egyszerűen pár extra szolgáltatást, bővített ip cím blokkolós tűzfalat az aiprotection mellé meg reklámblokkolót, meg egyéb apróságokat.
-
szaszyka
senior tag
Sziasztok. Routercsere előtt állok, és lenne egy kérdésem. Sikerült kifognom pénteken egy Archer Ax73-at, de igazából egy Asus Rt-Ax58u-ra pályáznék. Utánanézve a 2routernek annyi "különbséget találtam (nyilván az antennák száma is az arvher a6db Ax58u 4db), hogy az Asus 256Mb flash memóriát használ, az Archer viszont "csak" 128Mb. Soc ugyanaz a Broadcom 6750 elvileg mindkettőben. Van jelentősége a dupla flash memóriának, vagy teljesen jó az Archer 128Mb-ja is? Egy Asus Rt-ac58u lenne cserélve, maradnék /maradtam volna márkán belül, de az Ax58u jelenleg nincs akcióban sehol. Illetve van valakinek tapasztalata az Archer Ax73-al? Megbízható, vagy van valami háklija esetleg? Előre is köszönöm
-
válasz
Misi_D #92239 üzenetére
- talán, de tényleg csak nagyon talán jó lenne, ha 8 portos lenne a fő router.
A négynél több portos router-ek az otthoni kategóriában nem érik meg, egy sima négy portos és egy switch páros sokkal olcsóbban kijön.3. ruházzak be tisztességes AX-es & mesh-es eszközökre és cseréljem mind a két routert (melyekre? nem akarok gazdasági totálkárt sem
, de nyilván amit meg kell fizetni, azt meg kell fizetni.)
Ez lenne a legajánlatosabb megoldás, hosszútávra tervezés okán is.Elsődleges eszköznek egy Asus AX58U, másodlagosnak egy AX55 megfelelő lehet.
-
Misi_D
tag
Sziasztok!
Voda 1000-es net, a saját eszközük bridge módban, utána kötve egy Asus RT-AC65P elsődleges routerként. Panel lakás, 72 nm, téglalap alapú, az említett eszköz az egyik végében, s teljesen a másik végében, 3 falon túl kellene a wifi, ahova nem ér el a lefedettsége (a vodás cuccé meg pláne nem). Betettem egy korábbi Asus RT-AC66U-t (nem B1) jelismétlőnek (azt hiszem ez az üzemmód neve, de nem vagyok teljesen biztos itt az AP, jelismétlő stb. módokban - a lényeg, h nincsenek összekötve kábellel) az utolsó szobába, a két router így látja egymást a 3 falon keresztül. Ez most így wifi-ügyileg elmegy, működik, a szomszédok sem panaszkodnak, h nem hagyok csatornát
, de módosításon gondolkodom:
- kellene a mesh, sajnos a telók nem állnak át maguktól (nyilván külön ssid-k eszközönként jelenleg, s nem tudom rávenni az Androidot, h hagyja már a másik hálózatot, ha alig van jel)
- sajnos "sikeresen" megkezeltem az RT-AC66U-t; lerántottam véletlenül a szekrény tetejéről, ahol pihent, és olyan szerencsésen ért padlót, h mindhárom antennájának a külső burkolata letört vagy végigrepedt - az eszköz üzemel, de most az antennák így burkolat nélkül vannak, ami nem tudom, mennyire káros, inkább kicserélném (az tény, h most így sokkal jobb a jelerőssége - nem mértem, de érezhető -, s épp emiatt aggódom... Bár lötyögősre rá lehet tenni egyikre-másikra a törött burkolatot, hadd lötyögjön, csak hát minek, ha eltört, akkor eltört...)
- ha már váltanék, akkor előtérbe helyezném az AX-et, de ez nem létkérdés
- talán, de tényleg csak nagyon talán jó lenne, ha 8 portos lenne a fő router.Egyébként elégedett vagyok az RT-AC65P-vel, mint fő router, sokkal-sokkal kevésbé haldoklik vagy melegszik, mint az elődje, a már említett, jelenleg jelismétlőnek befogott AC66U.
Jelenleg a 65P-re egy gigabites switch, s abba ill. a routeren a többi helyre egy PC, nyomtató, TV, Rpi3, set-top box, NAS (2 csati - bár nem használom ki, így egyiket ki is húzhatnám...) és Chromecast Ultra van bekötve.
Wifire 3-4 telefon, tablet, magán laptop, valamint a lakás túlvégén a céges laptop csatlakozna - utóbbival kapcsolatban sajnos csak ott tudtunk "home office munkahelyet" kialakítani, emiatt szükséges oda a stabil jel.
Nincs fali csatlakozó, sem kábelezési lehetőség a prominens szobában (sőt a mellette lévőben sincs), így sem a céges laptop, sem a jelismétlő nem kábelezhető.Mitévő legyek?
1. szerezzek új antennákat az AC66U-hoz, és hagyjam békében az egészet (lehet-e kapni, s ha igen, akkor merre ilyesmit?)
2. Az AC66U kuka, szerezzek kifejezett mesh node-okat, amiből egyiket a 65P után kötök, másikat a 66U helyére teszek, ezzel a mesh + a jelenlegi gázos router kérdés pipa, de plusz egy fogyasztó a lakásban... (melyik válhat be 3 falon keresztül, h lássák egymást panelban, kábeles összekötés nélkül?)
3. ruházzak be tisztességes AX-es & mesh-es eszközökre és cseréljem mind a két routert (melyekre? nem akarok gazdasági totálkárt sem, de nyilván amit meg kell fizetni, azt meg kell fizetni.)
Azt nem hiszem, h egyetlen eszközzel megoldható a dolog, mert még ha a router el is érne a laptopig, a visszirány nem menne. Ill. itt olvastam, h vmi EU-s szabály is van, h az újabb routerek jelerősségét lejjebb kellett csavarni, emiatt nem hiszem, h egy újabb router önmagában megoldaná a dolgot, akármilyen erősnek is titulálja a gyártó, ha korábban sem ment.
Az anyagiak viszonylag rugalmasak, de ha a 3. pont jönne ki nyertesnek, azt is jó lenne megúszni mondjuk 50-60 körül (nyilván, most lóg bele a kezem a bilibe... de az ettől jócskán elszállt eszközöket azért hanyagolnám). Persze ha ennek mondjuk a 2/3-a, annak csak örülünk. Az Asus eszközöket preferálom, meg a Merlint is, de nyitott vagyok egyébként más márkákra is.Szerintetek? Köszi!
-
rongyi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #92236 üzenetére
Köszönöm!
-
-
rongyi
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #92234 üzenetére
Köszönöm, viszont nem szükséges rá ennyi port, csak Wifin keresztül szeretném megosztani a mobilnetet. Illetve az se lenne baj, ha hordozható lenne
-
-
válasz
XENISETE #92214 üzenetére
Gyakorlatilag bármelyek ajánlott típus jó lehet.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? -
válasz
motown5l #92212 üzenetére
vásároltam egy TP-Link Archer Ax1800 wi fi 6 ot.
Érdeklődnék hogy jól választottam e a cserében.
Ezt még vásárlás előtt kellett volna megkérdezni.vásároltam egy TP-Link Archer Ax1800 wi fi 6 ot.
Pontosan milyen típust vettél?A net sebessegem 480mb/s.emeleten már nem érhető el csak 70-90 közt
Miből van a födém?Érdeklődnék hogy jól választottam e a cserében.
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben? -
rongyi
aktív tag
Sziasztok!
Itthonra keresek 4G képes modemet. Telekomos mobilnetet szeretnem megosztani. Milyen készüléket tudtok ajánlani? -
válasz
Alex91 #92228 üzenetére
Nekem is a QNAP lenne a titkos favoritom e téren. Jó lenne valami első kézből származó tesztet olvasni róla...
Meg hát... miért csak két csati ott is?
Legalább 3 kellene:
1x WAN
1X LAN -> NAS
1x LAN -> SzámítógépDe tény, hogy mivel ez nem csak 2,5Gbps-t, de 5 és 10Gbps-t is tud, így előremutatóbb...
-
mtibusz
tag
akkor amúgy DE! jobb lenne
egyébként nekem egész szimpi ez a Asus RT-AX86U
-
mtibusz
tag
Sziasztok!
A hamarosan induló 2.5 Gigabites optikás Digis netre keresném a legideálisabbat.
Már annyi mindent nézegettem, hogy kb. dönteni sem tudok.Elvárás:
- legyen AX-es + esetleg Mesh is menjen ha úgy hozná az élet a jövőben
- 2.5 Gigabites WAN port király lenne ha lenne rajta
- tudja natolni wan --> lan irányba legalább a gigabitet (PPPoE kapcsolaton) !!!
- nem baj ha létezik rá jó custom FW is
- 1 szintes kertes ház van, normális wifi erősség nem hátrány
- nyomtató szerver és társai menjenek, dyndns (NOIP -t tudja, esetleg ha létezik akkor duckdns)Kliensek:
egyenlőre: 1 asztali gép 2.5 gigabit kábelen, 2 laptop wifin, 4 telefon wifin, 3 tv kábelen csatlakozik rá, NAS-on keresztül pedig torrent + DLNA megy,Lové:
Ha ez kijönne 50e Ft körüli áron akkor az király lenne.
ha jó cucc, akkor hajlandó vagyok kiadni érte akár többet is.Esetleg valami Asus cucc ?
Köszönöm a segítséget.
-
XENISETE
csendes tag
Sziasztok,
Okos otthon elméleti (félig gyakorlati ) kiépítését akarom megoldani. Első körben, okos világítás, mozgás érzékelőkkel. Ajtó, ablak nyitó, záró érzékelőkkel, okos konnektorokkal. Majd ezt tovább szeretném gondolni további okos eszközökkel. Kérdésem az lenne, ki milyen routert ajánlana ami megbízhatóan, ( Biztonságosan? ) ki tudná szolgálni ezeket az igényeket. Maga a lakás 63 m² környezetében sok, sok wifi hálózat, ( acces point ).
-
e00dgy
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #92207 üzenetére
Erősen úgy fest, tesztelek...
Egy ASUS RT-N18U egy telefonon keresztül kapja a netet, 1,5 hónapig hiba semmi. Most kezdett fura dolgokat szerintem a telefon miatt. Xiaomi 10 Note 5G.
Ez volt stabil, az ASUS USB modemmel napi szinten kellett újraindítani, stb. -
motown5l
senior tag
Sziasztok vásároltam egy TP-Link Archer Ax1800 wi fi 6 ot. Ami hétfőn érkezik meg. Mert a laptopom a gyári routert folyamatosan el dobja. Amit el dob, az egy Virgin Media Super Hub 3 (VMDG505) TG2492LG-VM Router. A laptopom is wi fi 6 os. Érdeklődnék hogy jól választottam e a cserében.A net sebessegem 480mb/s.emeleten már nem érhető el csak 70-90 közt
-
zsolt_64
senior tag
válasz
erik365 #92160 üzenetére
Asus RT-AC66U B1
Ehhez veszel 1 2.5 külső meghajtót usb3 és tetszőleges kapacitású merevlemezt.
Ehhez akkor nem kell külső táp. Vagy 3.5 meghajtó , de ez mind kivétel nélkül külső tápos, és kicsit hangosabb is. a filerendszer legyen ext4
a routerhez van freshtomato is , abban transmission kliens van, megbízhatóan végzi a dolgát, és letölthető hozzá windowsos kliens is, mert a webes kezelője a transmissionnnak csúnyácska/bénácska.
Ezzel mindjárt van ftp és nas-od is, de ne számítsál nagy sebességekre.
A router egyébként vezetékesen bírja a gigás digit, és elég jó a wifi-je is.
Én 2 TB os merevlemez kapacitással kb 1.5 GB folyamatosan seedelve a magoson top 5 ezerbe voltamelite az ilyen routeres megoldás előnye a folyamatos üzem, amivel kiküszöbölheted a hitrunt
-
-
e00dgy
aktív tag
Sziasztok!
Igen hosszú az elejétől topic, de amit kerestem majdnem meg is találtam. Csak az ár.Tudtok abban segíteni, hogy 20-30 ezer között mi lehet az a megoldás amivel tudok viszonylag stabil neten varázsolni mobil hálózatra. 4G, LTE???
Nem szempont az, hogy mindenképp a csúcs sebességet hozza, inkább csak, hogy egyszerű legyen mint faék és stabil.
Ez lehet jó?
Köszi a helpet!
-
kissdani
senior tag
válasz
blakey #92202 üzenetére
Amihez fontos a sebesség az közelbe van. amihez nem fontos pl. Kapucsengő, kamerák annak mindegy csak wifi legyen. Nem igazán tudom mi az a mesh... :) De gondolom a wifis biztonsági kamerához az nem kell.. A közelbe van a tv amihez a 4k tartalom lejátszásához kellene a sebesség megy az n18u-val is csak néha belekarikázik.
-
blakey
titán
válasz
kissdani #92200 üzenetére
Tulajdonképpen mit szeretnél? Annak fényében lehetne ajánlani különböző megoldásokat. Egyébként csak a helyszínen derülne ki, hogy pl. a TUF-5400-as mire elég és milyen az N18U-hoz képest. Nálam az N18U képességeit a ma kapható routerek közül az AC65P OpenWrt-vel tudta megközelíteni, AX82U, AX92U, AX58U nem tudtak akkora hatótávot, de ahol még volt jel ott mindegyik jobb sebességre volt képes.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- EA Sports WRC '23
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vicces képek
- GTA V
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged