- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Perillustris #92624 üzenetére
Ide való kérdés.
-
válasz
Perillustris #92418 üzenetére
Mehet másodlagos eszköznek az AC68U.
-
Perillustris
senior tag
válasz
Perillustris #92352 üzenetére
Egyetlen kérdésem merült fel még, hogy vezetékes mesh hálózat létrehozásához, lehet az RT-AX86s mellé tenni akár egy AC68u-t? Később került volna erre sor, de van egy elfekvő darabunk, amit megkaphatnék mellé, de ha nem ideális, akkor nem kérem el. Egy 18nm²-es szoba lefedésére kell csak.
-
Perillustris
senior tag
válasz
Perillustris #92356 üzenetére
Az eddigi router helyére nem tudom sajnos tenni, az újhoz azonban csak kis toldással érnek el a behúzott kábelek. A kérdésem, hogy elég egy olcsóbb toldó is vagy érdemes többet költeni rá?
Amúgy nem értem, miért nem tervezik úgy ezeket az eszközöket, hogy falra is lehessen tenni.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Perillustris #92365 üzenetére
Igazából inkább ac2600, mert ennél közölték csak a valós adatokat és mind a 85p, mind a 65p is ugyanazt tudja gyári firmware esetében is
-
Alex91
félisten
válasz
Az AX92U tri-bandje alapvetoen akkor jon jol, ha az AiMesh Wifi-n van kialakitva ket AX92U kozott. (Ha megnezed mas gyartok 3 savos keszulekeit, akkor hanyatt fogsz esni az aruktol...) Ha nem 3 savost teszel utana node-nak WiFi-n, vagy ha vezetekes a backhaul, akkor nincs ilyen teren elony. Ha magaban van, akkor az ar a kerdeses. Amikor en vettem az AX92U-t, akkor az AX58U pl. 10k-va volt csak olcsobb nala, ezert (is) vettem ezt.
-
blakey
titán
válasz
AX68U vs. AX86S viszonylatában, az előbbi a nyerő, olcsóbb és gyakorlatilag ugyanazt tudja.
Ha kell az 5GHz 4x4 160MHz akkor vedd az AX82U-t. Ha egy router kell, ami csak egy picivel tud többet az eszközeidhez mérten és nem kell a 160MHz akkor AX68U, ha átlagos, jó router kell, de 160MHz-el akkor AX58U. AX86S-t szerintem egyik esetben sem éri meg, illetve de, ha ingyen kapod, mert akkor nagy "durcival" elfogadod. -
blakey
titán
válasz
Perillustris #92344 üzenetére
A 3 sávból egy AX-es, 5GHz-2-es, a többi AC-s, tehát pl. ha van 2 db AX92U-d amiket "Wifi-backhaul"-al használsz, akkor a két router között kapcsolat az 5GHz-2-es sávon történik, ami AX-es, felhasználásra marad a 2 másik sáv, amiből van egy a,4GHz-es sávot és egy 5GHz-es sávod, ami AC-s, magyarul van egy erős AC-s routered de az is kb egy AC57U-val megegyező, annyi különbséggel, hogy jóval erősebb a hardver. Egyébként nem csak én írta, mindenhol le van írva,
-
Multibit
nagyúr
válasz
Perillustris #92344 üzenetére
Ezt értem, de az általad említett routerek között egy sincs, aminek legalább két 2.5 Gbps portja lenne
Ha csak LAN-on kéne ez a sebesség a kliensek között, ahhoz elég egy 2.5 Gbps switch bármilyen router után.
-
blakey
titán
válasz
Perillustris #92336 üzenetére
Még mindig magasnak tartom az árat, az AX86S gyakorlatilag egy AX68U, annyi különbséggel, hogy az 5GHz-es Wifi 4x4-es, és van 160MHz. Minden más szinte ua., a közel 30e Ft-os felárat nem éri meg az AX68U-val szemben. Ezekből a 4x4 a hasznosabb, de nagy valószínűséggel kevésbé tudnád kiélvezni az előnyét. A 160MHz amolyan van, de minek, 10 év alatt 1 db 160MHz képest eszközöm volt, az összes többi eszközöm 80MHz-en kommunikál, viszont volt/van néhány 3x3-as eszközöm, tehát itt jól jöhet a min. 3x3, az ilyenk miatt ki is kapcsoltam a 160MHz-et, nem használtam tovább, 2 hónapot teszteltem, semi előnyét nem vettem észre, pontosabban csak 1 egy telefonnal tudtam kihasználni, de oda meg nincs sok értelme. Korábban írtam, hogy az AX58U Wifi letöltésnél tudja az 1733Mbps-t ami ugye magasabb az AX68U 1300MBps-ével szemben, de feltöltésnél az AX58U 866Mbps-t tud, míg az AX68U 1300Mbps-t. AX82U az AX58U "tuningolt" változata, tehát ott 5GHz-en megvan a 4x4, 2,4GHz-en viszont ugyanúgy 2x2, tehát itt pl. az AX68U, AX86S jobb. Az sem utolsó szempont, hogy melyikre érhető el valamilyen CFW, AX82U-ra nem, a többi említettre igen, elérhető a Merlin FW.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Az alaplapodon lévő 2.5Gbps LAN port mennyiben befolyásolja a döntést? Ahogy nézem, a szóba hozott típusok esetén nem oszt nem szoroz.
-
válasz
Szerintem a 86S nem éri meg, ha csak a kinézet miatt nem döntesz mellette.
A 68U-ban nem gondolkodtál? Azt most 1-2 helyen egész jó áron adják. A SoC szerintem ugyanaz benne, mint a 86S-ben.AX92U miért esett ki?
-
blakey
titán
válasz
Perillustris #92318 üzenetére
AC68U esetében cserélhető az antenna, AX68U-nál viszont nem, de sokféle megoldás létezik, a képen látható is egy működő megoldás. Szerintem jobb az AX68U, ugyanis az AX92U az 5GHz-1 sávon 2x2-es és emlékeim szerint nem tud 160MHz-et, csak az 5GHz-2-n érhető el, ráadásul a csatornák is meg vannak osztva, nem teheted azt, hogy csak az egyik frekit használod, mert előfordulhat, hogy lesz olyan eszköz ami nem látja vagy nem kezeli megfelelően. USB3 sebesség mindkét router esetében110-113MB/s. De ott van az AX82U, TUF5400, ezek megegyeznek az AX58U-val csak 5GHz-en megvan a 4x4. Asus vonalon szerintem ezek vannak 60e-ig.
-
blakey
titán
válasz
Perillustris #92299 üzenetére
A falra szerelés megoldható egy ízléses polccal, nem nagy kaland és még szebb is. Egyetlen 1 routeremet sem szerelném a falra, arra való egy kis polc. De nyilván ahogy neked tetszik és megfelel.
-
blakey
titán
válasz
Perillustris #92293 üzenetére
Már nem papírról ismerem
, inkább AX68U, ha jó áron van, olyan erős, mint az AX92U viszont nem tudja a 160MHz-et, ami nem feltétlenül hátrány, mivel a 160MHz-et elég kevés eszköz használja ki (pl. én nem is használom mivel 10 év alatt csak 1 olyan eszközöm volt, ami 160MHz-et tudott, ráadásul már megváltam tőle, 80MHz-en semmi probléma nincs, telefonoknak bőven elég, számítógépeknek szintén). 3X3-as, USB3-on gyakorlatilag hozza a gigabitet. Wifi nagyon jó. AX58U szintén jó, de ahogy az elmúlt hónapokban olvasgattam, egy 8-10 éves SoC-ra épül, állítólag nem teljesen Wifi6 kompatibilis (ne rajtam keressétek, SNB fórumán Eric (RMerlin) írta) és az USB sebesség is sokkal gyengébb, olyan 60-70MB/s a 110-113MB/s-el szemben. AX92U nagyon jó router, de ne nevezzük AX-esnek, hiszen csak az egyik 5GHz-es sávon képes rá, másik két sáv sima AC.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 115.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest