- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cappa72 #93433 üzenetére
Szóval tele vagyok régi rúterekkel, 10/100-as őskövületek.
A névleges internetsebességem 140Mbps.
Ha ki akarom használni a névleges sebességet, akkor ez a régi hadsereg nem tudná ezt, ugye? (maradjunk elméleti szinten)
Tehát kell vennem olyat, ami 1000-es?
Igen, max olyan 90-95 Mbps hozható ki egy 100-as eszközből ha megfelelő a SoC benne.
Igen, gigabites porttal rendelkező típust kell a teljes net sebesség kihasználásához.szerk.: illetve ha sebességnövelés következik be a szolgáltatónál, akko ugyanúgy a saját hardverkorlátok közé szorított sebességem lenne, ugye?
A jelenlegi eszközökkel igen.(ha jól gondolom, és megerősítitek, akkor vennék 2db 1000Mbps-os rútert, meg pár swtich-et, ami szintén Gb-es - hogy hosszabb távokra is eljusson)
Jó megoldás, ajánlott lenne eleve mesh képes eszközöket beszerezni, hogy legyen egységes hálózat kezelés.Amatőr kérdésem lesz, hozzáértők kérem olvasás előtt vegyenek magukhoz valami nyugtatót, vagy egy sört....
Annyira nem voltak rosszak a kérdések, ha valamit nem tudsz akkor inkább kérdezzél rá. -
válasz
cappa72 #78774 üzenetére
Régi téma, de lehet, hogy végül az lesz a megoldás, amit már többen javasoltatok:
Húzzak ki egy kábelt...
A hétvégén megcsináltam.
És láss csodát, a második alhálózat is kifogástalan wifi jelet produkál a egyerekszobáknál.
Köszönöm mindenki segítő szándékát!Szóval hiába erőlködtem a WDS-szel éveken át... ekkora távolságot ilyen alap rúterekkel megoldani nem sikerült.
Viszont a garázsban találtam egy 20m hosszú lan kábelt, és brahiból kipróbáltam, hogy hogyan lenne jó, egyáltalán elegendő-e a jel a 20m után.
Igen, elegendő, és minden nagyon szép és jó.Szóval így most 3 hálózat van
192.168.0.1 - fő rúter még mindig
192.168.1.1 - konyha, nappali (itt egy NAS van beállítva nyomtatószervernek). A 0-1-re csatlakozik.
192.168.2.1 - gyerekszobák. környéke, alsó rész. At 1.1-re csatlakozik. Itt van még egy + router, ami már wds-szel csatlakozik a 2.1-re, ez a 192.168.2.9.Az 5-10Mbps helyett most wifin is 35Mbp a sebesség, illetve ha kábellel csatlakozik valaki a 2.9-re, akkor
A jó, hogy a 2.x IP címről is elérhető az 1.x hálózat, vagyis a nyomtatószerver - bármelyik gépről lehet így nyomtatni.
Mindhárom kölök online oktatáson van, és hómofiszolok, így ez a rászánt kb. 4 óra munka talán értelmes volt.
Már csak a kárbelt kell szépre megoldani, hogy anyóka is boldog legyen.
Mer most még csúnya, falon kívüli megoldással készült.És lehet, hogy hozzáértő szemmel ez elég gány munka, magamtól csak ennyire futotta.
-
válasz
cappa72 #78789 üzenetére
Végülis vettem még egy TP-Link wr 841nd-t (v10), és ez leváltotta a 842nd-t.
Péntek óta béke van. Eddig működik.
A gyerekek azt mondták, hogy most nem szaggat (gondolom játékoknál...).
Mad ma, amikor újra online tanóráik lesznek, kiváncsi vagyok mennyire lesz jól használható az egsz hálózat. Úgy, hogy én is hóból dolgozok (mármin hómofisz). -
-
-
-
válasz
cappa72 #52133 üzenetére
Sima repeater mód vagy CFW adta lehetőség.
#52134 cooi111
ÍGY kell beállítani a másodlagos eszközt.#52135 sepsi0
Csak WDS-t ismer az eszköz de a WDS a nem szabványos volta miatt elég bizonytalanul tud működni, általában csak teljesen (hardver/firmware verzió) azonos eszközök között jön össze a kapcsolat.
Ha kell repeater mód akkor Asus N12 D1 legyen.#52138 Draken
Torrent kliens csak az Asus eszközeiben van gyári firmware alatt.
Ajánlott AC-s eszközök: Asus AC55U, TP-Link Archer C5/C7
N-es wifi-vel: Asus N18U/N56U, TP-Link 1043NDv2/v3/v4/3600/4300
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Videós, mozgóképes topik
- Windows 11
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest