- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacos001
senior tag
válasz
lacos001 #96913 üzenetére
Hi, újra...nem biztos ide való, de...sorry
Vettem új Fritzboxot, 7530. Jó ez, egy régebbit cserélt.
Adott az ASUS AC65p két üzemmódal ugye. 1 2
Esélyes, hogy ha a router (Fritzbox) a földszinten van és felviszem az emeletre az AC65p-t, akkor eléri a Fritzbox által szórt jelet kábel nélkül?
Mivel lent van az asztali gép és ez lanon csatlakozik a netre (Fritzboxhoz) és eléggé gyenge wifit produkál már az emeleten, igy gondoltam kis kütyüzés után vmit használna az ASUS odafent, ha megtoldom vele a Fritzbox által szórt jelet. Ez a terv végrehajtható?
Pl itt vagy ez totál másra utal?
Szakmai szaki nem vagyok, de ha van kiindulópontom, megoldom.
Vagy egyszerűen csapjátok le a piros gombot, ami dob egy Xet.
(vagyis nem megoldható vagy nem igy megoldható)
Esetleg vegyek vmi mást erre a célra?
AC65P csak egy dobozban volt évek óta itthon, gondoltam...
Tenkjú -
lacos001
senior tag
válasz
lacos001 #80584 üzenetére
Tyühhű....Ezer éve nem voltam erre.
Adott az AC65P Asuséktól. őskorból Leporoltam hátha jó lesz most valamire...Valamire, amire ha lehet befognám.
Tud ez a kismókus modemként is üzemelni?
Modemként és routerként vagy vak vagyok, benézek ezt azt.
Írtam régebben, hogy Fritzbox mögé ment, hát most Fritzbox kuka. Feladta az öreg harcos.
Németország, 1&1 szolgáltató, telekom, bár 9 éve hibátlan DSL.
Fali aljzatból egyből Asusba, aztán szórná wifin és tolná kábelon tovább asztali felé.🤔
Megbírkózik vele vagy inkább keressek-kutassak-vegyek hétfőn leghamarabb egy másik Fricccccboxot, aztán majd lesz ezzel is vmi... 😁
Thx -
lacos001
senior tag
válasz
lacos001 #80397 üzenetére
Igen, eltelt pár nap és még nem rendeltem. Viszont most szántam rá magamat.
ASUS RT-AC65P vagy Asus RT-AC85P
10€ a különbség a 2 között. 108€ vs 118€...
Nyilván ahogyan irva lett, az AC65P is okés, de mi a helyzet a másikkal? Pláne a kettő tudásával ha összehasonlitjuk?... -
AttilaMvh
tag
válasz
lacos001 #80403 üzenetére
Ami a házépíttetést illeti, érdemes lenne eleve bekábelezni Utp kábellel is, hogy utólag bármelyik helyiségbe beköthess routert AP módba,vagy bármilyen más eszközt, anélkül hogy szétfúrd a falakat, vagy külső kábelcsatornát használj falakra erősítve. De ezt biztosan tudod te is
-
-
válasz
lacos001 #26649 üzenetére
a legmegfelelőbb? asus rt-n66u az!
broadcom bcm4706 / 600 megahertz cpu és 256 megabyte ram
a tl-wr1043nd inkább már nem, akkor már minimum tl-wdr3600 - ami jóval erősebb hardver, dual band...stb -, vagy attól felfelé.Gulyopapa; tl-wdr3600 vagy attól felfelé, de ha leírod, hogy mennyit szánsz rá, akkor más márkában is érdemes nézelődni!?!?
a nem újrakábelett gép, szűk keresztmetszet lesz a hálózatban.
veszel egy patch kábelt, és szabványos lesz a vége, esetleg a kábel függvénye lesz a használt/bekötött szálak száma. -
krealon
veterán
válasz
lacos001 #24048 üzenetére
Megnefeleo a TP-link TL-SG1005D.
Mas helyeken egy ezresel tobbert mar 8 portos TL-SG1008D -t adnak. Szerintem az utobbi jobb vetel, ha a koltsegvetes engedi. -
Csontikka
aktív tag
válasz
lacos001 #24015 üzenetére
hát... 8 portos gigabites N-es WIFI-s router?... én hirtelen nem is tudok ilyet... szerintem ha lesz is fölöslegesen drága lesz, de majd a nálam okosabbak megmondják
Ha tényleg ennyi kábeles eszközöd van szerintem azokat sokkal ésszerűbb egy gigabites switchel összekötni és felkötni a router egyik lábára (én szüleimnél évek óta így használom egy GL-el és minden tökéletesen megy)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo T480 i7- 8650u / HU bill! / 8Gb DDR4 / 256Gb Nvme SSD / IPS full HD/ újszerű állapot / Win11
- Dell Latitude 5590 / i5 8350u / IPS FHD 15,6" / 8GB DDR4 / 256Gb SSD / Win11
- Micron 1100 256GB 2,5" SSD-k
- DJI Avata 2 Fly More Combo (szinte új, 3 év garival)
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3105
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest