- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cs.zs.
veterán
Ahhoz az kell, hogy a második routerben az üzemmód választásnál ott legyen, hogy
-router
-access point
-range extender - és ezt kell kiválasztanod, a beállítása pofon egyszerű, adja magát.
Megmutatja hogy mi mindent lát, akár 5G-n, akár 2,4G-n, és kiválaszthatod, hogy melyiket szórja tovább, akár 5G-n, akár 2,4G-n.
Az első routeren semmit nem kell csinálni azon kívűl, hogy maxra veszed az adóteljesítményt. (Én a legkisebb csatornákat választottam ki a legkisebb freki miatt, hátha ennyivel is messzebbre megy a jel)
[kép]
Nem ezzel van a baj, hanem hogy ez manapság már nem minden routerben van benne.
Újabban ez már az EasyMesh, működése-beállítása a 99526 hsz-ben van a linkben. -
-
távcsőves
senior tag
Bár már régi hsz, de mégis.... Valamikor a Tp-link is így kezdte. Kb 15 éve. Akkor vettem az első Tp-link routerem. Mondtak rá minden negatív jelzőt, akkoriban D-link és Linksys volt a menő. Most meg már ajánlott gyártó. Van is benne valami, a sok év alatt elfogyasztottam párat, elégedett voltam velük én is (több is volt ami kipurcant, de mind működött minimum 3.5 évet), jelenleg a 841 sorozat ár/érték bajnok nálam, de dd-wrt custom firmware ajánlott hozzá azért, hogy igazán jó legyen. 2 napja (köszönhetően a net szolgáltónak) használok egy Tenda Ac1200 (Ac7) routert. Bazze, jó! Tartós tesztről nem beszélhetünk nyílván, de a sebessége és a szolgáltatásai (szoftver) jók . Nálam 3 konzolt vezetékes, minden mást 2.4g és 5g wifin szolgál ki. Olcsó, nem kockáztat sokat aki rá próbál, és elsősorban vezetéknélküli kapcsolattal csatlakozna (napjainkban ez a trend) és usb nem kell.
-
Ezzel a kérdéssel át kéne fáradni a router topikjába, vagy ha ilyen nincs, akkor az általános témába. Router gondok
-
-
Cs1csó
titán
ASUS RT-AC1200GU Router ezt ajánlották korábban 18k az Euronics-ból.
-
Cs1csó
titán
Az összefoglalóban van arról szó, hogy ajánlani csak azokat a routereket ajánlják, amikkel viszonylag SOK - és döntően - pozitív tapasztalat van. Tehát ha jön mondjuk egy revízió egy régebbi bevált típusból az sem lesz automatikusan ajánlva a teszteletlensége miatt.
Amit én látok pl. az árukeresőn ,hogy a TP-Link és az AUSUS router-ek mennek inkább a többiből jóval kisebb mennyiségben talál gazdára esetleg mostanában a Xiaomi még kezd felpörögni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Apple asztali gépek
- Medence topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Rog Strix G16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged