Hirdetés
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Ácsi! Nem rugóztam, Cinemazealot-nak válaszoltam, mert ő tette szóvá a tűélest, nem én!
A jó penge bizony éles, az én késeimmel borotválkozni lehet.
Tehát megint kóstolgattál. Abbahagyhatnád!#69789péjé
Igen, használják, ahogy te is, de nem értem az okát és azt reméltem, hátha kapok valami magyarázatot.
Miért kivetítő és nem simán vetítő? -
makkmarce
őstag
Egyszerű fizika, ha fehér a falad, visszaverődik a fény, világosabb lesz a kép full fehérnél.
Viccből be lehetne rakni a firmware-be, hogy 0%-ra vegye le a rendszer a LED-et/lézert, és akkor lehetne villogni, hogy végtelen kontraszt.
Számomra sokkal zavaróbb most, hogy a sötétszürke az nem szürke színnel jön, hanem zöldes árnyalatot vesz fel sokszor. Sima szürkével semmi bajom.
Sok TV-n is látszik, ha be van kapcsolva, és átsejlik a háttérvilágítás, (pl a mostani QLED-nél is amit használok). -
m3ss
veterán
válasz
makkmarce #69794 üzenetére
az onoffon nem, mert ahhoz nagyon vilagos szoba kell, kozeli falakkal ahhoz, hogy full fekete mellett rontson. de 1%-on mar nem kicsit ront, amit irt is, szoval mindenhol szamit. sztem nekem az 1% adl kontrasztom meg az ansim is dupla olyan jo lenne szovettel, mint amilyen most aranylag sotet nappaliban.
-
MrZenan
junior tag
válasz
makkmarce #69518 üzenetére
Családi okok, illetve egy majdani költözés miatt, tegnap átfestése került a sötét mennyezet fehérre.
A szoba falai, a bútorok, a függöny, továbbra is sötét színűek, szóval egyedül a világos plafon, -aminek legfelső része 70cm-re van a vászontól- befolyásolja a képet.A konkrét tapasztalatom a következő:
Azon jeleneteknél ahol a sötét részek mellett, világos formák, akár csak egy fehér felirat is megjelenik, ott a fekete azonnal szürkévé válik. Ezt jól szemlélteti a Red Dead Redemption játék menüje, ahol a játék címe fehérrel van kiírva, alatta meg fekete sáv. -lehet délután le is fotózom-
Továbbá a kép kap egy állandósult enyhe szürke/fehéres árnyalatot, ami meglátásom szerint a képi dinamikára van negatív hatással.Továbbá véltem felfedezni némi pozitív hatást is:
Mintha az on/off kontraszt valamelyest jobb lenne, a fehér villogó fények erőteljesebben jelennek meg.
A bevilágítás miatt a szem könnyebben érzékeli pl játékoknál a távoli -fókuszon kívüli- részleteket.Magam részéről ez még vállalható kompromisszum, mert még így is sokkal jobban tetszik a projektor képe, mint bármelyik tv, és nagyobb mértékben javultak a helyiség adottságai mint amennyit romlott a kép.
Viszont ha a falak is világosak, ott már szerintem radikálisan romlik a képminőség.
-
Morph76
senior tag
Ezt én is le mertem írni az avx-en és kaptam ám a nyakamba, mintha darázsfészekbe nyúltam volna. Bizonygatták, hogy ezt a fotósok hozták be a köztudatba, amolyan szakzsargon. Én meg mondtam, hogy idióták és egyáltalán nem helyes, de kardoskodtak, hogy akkor is van ilyen. Nincs ilyen, hogy, tűéles! A fotósok, nem nyelvészek. Bár tény, hogy az angolból nyers egy az egyben fordítása a "sharp as a needle"-nek. Ezzel találkozol az angolban, de mint tudjuk az angolnak nincs igazán külön szava a szúr és a vágra sem. Sharp jelent szúrósat is és éleset is. Gondolom ebből keveredtek a fotósok is el...
-
BBéci
legenda
Ha már leírtad, akkor megkérdezlek, mert sokszor találkoztam ezzel a megnevezéssel, de nem tudom hová tenni.
Mi a különbség a vetítő és a kivetítő között?#69782cinemazealot
"Nem tűéles, hanem pengeéles. A tű az hegyes."
Végre valaki!
Sajnos ez az anomália nehezen kiirtható a nyelvünkből.
Bár létezik háromszögre köszörült hegyű tű, amit bőrvarráshoz használnak. de tutira nem látott ilyet az, aki a kifogásolt jelzős szerkezetet (?) használja. -
válasz
CactuS #69784 üzenetére
Szerintem kanyarodjunk vissza ahhoz a kérdéshez, amire egyelőre csak annyit írtál, hogy "Az elvárás az, hogy olvasható legyen a szöveg néhány méterről." Mekkora szöveg és hány méterről?
Végezd el az alábbi kísérletet:
Fogj egy Full HD felbontású laptopot, állítsd be rajta a kérdéses prezentációk egy-egy kritikus képernyőjét, és vidd magaddal két kollégádat a tárgyalóba. Te ülj le egy székre, egyik kollégád tartsa eléd a laptopot úgy, mintha az egy vetített kép lenne a kiszemelt falon. Másikukat pedig kérd meg, hogy jelölje be a falon, hogy a laptopod képernyőjének sarkai pontosan hova vetülnek a Te szemszögedből. Ezt akár több széken ülve, több nézőpontból is eljátszhatjátok. Előbb-utóbb ki fog alakulni egy ponthalmaz a szemközti falon, ami nagyjából felvázolja majd a leendő vetítési felület körvonalait és ezáltal méretét. Fontos szempont, hogy a képernyőn Te kényelmesen el tudd olvasni a kritikus feliratokat nagyjából minden pozícióból.
Nem baj, ha nem vagy szemüveges. Ha mégis, akkor keress olyan kollégát, aki közelre és távolra is jól lát és legyen ő a székre ülő alany.
-
válasz
Janaboy #69777 üzenetére
Igazából azért, mert várhatóan pár hónapon belül az iroda szét lesz bombázva és akkor kb. egy 200 nm2-es középső rész lesz újra elosztva, nem tudom, hogy mekkora lesz az új tárgyaló, ezért a projektor mobilisabb és talán nem is annyira fix pl. a vetített kép mérete, mint egy TVnél.
Vászonból van ajánlott ilyen célra? Vagy van kerülendő márka? Arukeresőn elég széles a paletta.
-
péjé
őstag
válasz
cinemazealot #69782 üzenetére
Én a tárgyaló méretétől függően meg hogy mennyi emberke fogja nézni az adott képet.
3x4m-es tárgalóba elég a tévé bőven, nem kell vászon, nem fűti fel a helységet és nincs zavaró ventihang.
A nagytárgyalónkban le tud ülni kb 30 ember U alakban, a legtávolabbi semmit nem látna egy akár 98"-os tévéből sem ha azon excelt kell nézegetni. Tárgyalónak nem kell denevérbarlangnak lenni, félhomály elég ehhez, nem méregeti senki a kontrasztot meg színteret...:-) -
válasz
makkmarce #69779 üzenetére
Az előbb elfelejtettem belinkelni: az Árukereső aktuális árlistája szerint már 70...75"-től 230 eFt fölött vannak az árak (egyetlen Gaba kivételével). Ezzel szemben a népszerűbb projektormárkákból már 200 eFt körül is bőven van választék Full HD felbontásban, amikkel azért ennél nagyobb képet is lehet lőni. A vászon/lámpa/sötétítés állandó problémája a vetítésnek. Most akkor mindenkinek, aki prezentációs céllal keres eszközt egy tárgyalóba (ami az esetek nagy többségében világos, hiszen ott tárgyalnak az emberek, akik nyilván látni akarják egymást), mondjuk azt, hogy vegyen inkább tévét?
#69780 Joshi
Nem tűéles, hanem pengeéles. A tű az hegyes.De az élesség is inkább optika kérdése, ami azért annyira nem szokott probléma lenni (eltekintve a bóvliktól). A megvilágítástól a kontraszt lesz szar és az az, ami a promóciós anyagokon is rendre el van túlozva. Abban viszont maximálisan egyetértünk, hogy egy projektor kiválasztásához személyesen kell megnézni a kiszemelt eszközt. A baj ezzel csak az, hogy a céges tárgyaló fényviszonyait nem tudjuk magunkkal vinni a kiállítóterembe.
péjé kolléga írása alapján viszont elismerem, hogy CactuS kolléga nem írt képméretet, így lehet, hogy a ~70"-nél nem is kell nagyobb kép. Kérdés, hogy a tévé felára összemérhető-e a vetítéshez idővel jó eséllyel szükségessé váló sötétítés és vászon felárával.
-
péjé
őstag
válasz
CactuS #69776 üzenetére
MI is használunk kivetítőt tárgyalóban fehér fallal és kb félhomályra le lehet sötétíteni akkor működik a vetítés. Vmi vászon nem ártana később de indulásnak jó lehet, CRM és ERP rendszerek folyamatábráit bőven lehet nézegetni így is. A legolcsóbb 196eft körül van újonnan.... [link] Irodai gépekre szűrtem, felbontás 1920x1200, fényerő legyen minél nagyobb. Ha nem kell egyéb tudás pl. hálózatra köthetőség stb. akkor ezekkel menni fog.
A legolcsóbb 85"-os Hisense tv 300eft., legolcsóbb 75"-os LG 230eft. Ha nem kell különösebben nagyobb kép ezeknél akkor lehet a tévé lesz a jobb. A 75" az már 190cm képátló. Kisebb tárgyalókban tévé van amúgy szinte mindenhol. -
Joshi
titán
válasz
cinemazealot #69778 üzenetére
Promóciós képeken/videókon úgy tűnik, hogy egy ~50-100ezres projektornak tűéles képe van szinte minden körülmény között. Aztán amikor hazaviszi a delikvens a kínai csodát (nem is kell hogy bóvli legyen), csak néz hogy ez most mi? Én ha prezentációs célokra keresnék projektort, akkor venném a fáradságot és keresnék egy olyan üzletet, ahol ezt élőben meg lehet nézni. Budapesten biztosan van rá lehetőség. Részemről ez nem okoskodás akart lenni, csak egy ötlet.
-
makkmarce
őstag
válasz
cinemazealot #69778 üzenetére
TV-t legalább látják is sötétítés nélkül, és akkor nem kell se a vászonnal, se a lámpával se a sötétítéssel vacakolni. Ha egy árban van, akkor még mindig a TV a nyerő.
A projector egyedüli előnye ebben a méretben, hogy könnyebben el lehet pakolni, olcsóbb nem lesz max 90"-tól felfele. -
-
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, bár kicsit félve, mert tényleg azt hiszem nagyon alap dolgokhoz keresek projektort, de abszolút kiesik a látóteremből.
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)):
- szinte csak és kizárólag meetingek kivetítése. Azon belül is, alapvetően statikus dolgok (pl. CRM és ERP rendszerek bemutatása).
- mire szeretnél vetíteni:
A fal fehér és rücskös, így valamilyen vásznak kell majd vennünk.- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt
Ezt így nem tudom pontosan, hogy mire gondoltok. Egy iroda tárgyalójában vetítenénk ki egy laptopról a képet. Az elvárás az, hogy olvasható legyen a szöveg néhány méterről.- mekkora a szoba
3x4 m kb. 3 oldalán zárt, fehér fal, a 4. oldal nyitott, üveges, közvetlen napfény nem éri.- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni):
Az átalakítások miatt azt mondanám, hogy az asztalon.
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?)
Nem tudom az árakat, lehet hülyeség, de ilyen nettó 100-200k lenne az, amit az igénylő támogatna a cégnél. Számlaképes forrásból. De ha ennél több, akkor az értelmes alternatívák közül azt, ami a legközelebb van ehhez az ársávhoz.
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda
3 fehér fal, 1 oldala üveges, közvetlen napfény nem éri, így kb. a félhomály szint érhető el a lámpák lekapcsolásával.Köszönöm.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #69772 üzenetére
Nemsokára elkészül a nemzetközi összefogással készülő videó a témában, a legnagyobb külföldi nevekkel (és velem), ami majd felkerül youtubera is, hogy ne kelljen mindig az alapokat elmagyarázni kb minden nap, ami kitér erre is, hogy miért nem jó kb semmire ez amit a videóban látsz vagy éppen miért ront a dolgokon.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
sony89 #69771 üzenetére
Meg kell mérni utána normális profilozott műszerrel (valamint alacsony feketeszintet mérni képes colorimeterrel) és lesz csodálkozás
Nem véletlenül dobtam ki őket és nem adtam el.
Nem tudja vászonról megmérni a fekete közeli részeket rendesen (ezért szokták lencsével szembe fordítani), így a végén vagy black crush lesz a vége vagy emelkedett fekete ésa fekete közeli részeknél nagyon emelkedett gamma kontraszttalan képpel. Szín kalibrációhoz meg önmagában használhatatlan mint az összes colorimeter önmagában. -
m3ss
veterán
válasz
Rolibratyo #69766 üzenetére
hol lehet ezt madvrben beallitani? csinalsz egy screenshotot rola?
nekem van lenshift es memoriaval shiftelgetem, de vetito elhelyezes hataron van, jobb lenne ha softwaresen meg tudnam oldani. -
sony89
tag
válasz
Rolibratyo #69766 üzenetére
Igen pontosan erre használnám amit írtál!
madVR-t nem használok ...Zidoo Z30 Pro a lejátszó ..számítógép nem játszik -
Rolibratyo
csendes tag
válasz
sony89 #69764 üzenetére
Mire használnád a lens shiftet rendszeresen?
Nekem van az NP5-ben, mikor megvettem elmentettem több beállítást, leszimuláltam a 16:9 --> 21:9 vászon állítást, (lens shift tolja le a képet a vászon aljára) de a napi használtaban madVR mellett - ami ezt szoftveresen megoldja - nem láttam rá eddig különösebb igényt. -
sony89
tag
-
Turbo73
tag
A legújabb lézeresekhez ugyan úgy van autocal, mint régebbiekhez. [link]
-
Joshi
titán
válasz
sony89 #69753 üzenetére
Ha van 1,5 millád egy projektorra, akkor miért nem vettél egy Sony XW5000-et? Egész idáig volt egy-egy darab annyiért. Persze most már csak egy bontatlan van 1,85-ért, illetve Sepinek van egy fehér 1,4-ért ami lejárt hirdetés, de a hsz alapján nem lett eladva. Kérdezd meg tőle.
-
sony89
tag
válasz
Vhiktor #69760 üzenetére
Igen és gondolom ez az autocal funkció jobban arra van hogy pár száz óránként ahogy öregszik a lámpa kicsit rendbe tegye a színeket a képet arra meg ezek szerint jó is lehet!
Nyilván a profi kalibrációt nem helyettesíti az újabb JVC lézeres gépekhez meg már ilyenre nincs is szükség!
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
sony89 #69759 üzenetére
Vásznon nem tudja megmérni, és a legjobb ezt vásznon csinálni, nem lencsével szemben, de lencsével szembeni mérés is jó opció ha nincs más.
Nemrég dobtam ki a kukába az összes spyderem, annyira megbízhatatlanok, de a gamma droopon sokat segít még ha nem is lesz tökéletes akkor is.Egyébként sok tesztelő, emlékeim szeirnt az avsforumosok is leírják minden jvc tesztben, hogy sajnos hivatalosan a jvc szoftvere nem támogat komoly műszereket, ezért ők nem is használják, ami azért tegyük hozzá, hogy a részükről hatalmas hiba. Védelműkre legyen szólva, hogy új projektor esetében nem is nagyon kell, csak akkor ha valami nagyon elcsúsztott a gyárban.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
sony89 #69757 üzenetére
Igen, pont az autocalra gondoltam, azzal lehet ezt rendbe tenni.
De a mély feketeszint miatt, nem midnegy, hogy milyen műszer van, mert 33 pont esetében az első pár lépést nem tudja megmérni (van amikor 20 pont esetében sem tudja az első mintát), hacsak nincs trükközve.
-
sony89
tag
Sziasztok!
A mai időkben amikor már a SONY és a JVC is kijött jó pár lézeres projektorral (nem kevés pénzért), van relevanciája egy JVC DLA-N7 (RS2000) projektor vásárlásának! (hibátlan
) Nyilván elsősorban 4K HDR anyagok nézéséhez! Fontos a lens shift is
Persze ezeknek az ára még mindig 1-1,5millió között van használtan! -
BBéci
legenda
válasz
Celithrandi #69751 üzenetére
Bútort nem írt, csak zsúfoltságot.
Az megszüntethető vagy legalább csökkenthető, némi átrendezéssel.l
Nem értem, miért foglalkozunk ennyit a mások nyűgjével. Szerintem túltárgyaltuk. -
BBéci
legenda
válasz
Celithrandi #69749 üzenetére
Szerinted 2 m széles (keskeny) a szoba? Miért kellene plusz 5 négyzetméter ahhoz, hogy egymástól legalább 2,5 méterre legyenek?
-
BBéci
legenda
válasz
Celithrandi #69747 üzenetére
Első lépés az optimális elhelyezés, második az akusztika rendbetétele, minden egyéb ezek után következik.
A Dirac sem tud a kakiból várat építeni. -
BBéci
legenda
válasz
totoka2 #69745 üzenetére
A hangdobozuok körül szabad tér kell ahhoz, hogy úgy szóljanak, ahogy a tervezőjük elképzelte. Bútorok közé beszorítva, sarokba, fal mellé állítva borzalmas anomáliák keletkeznek. A térérzet kialakulásához fontos az egmástól való megfelelő távolságuk.
Csökkentsd a zsúfoltságot, biztosan nem lehetetlen, csak akarat kérdése! -
Cseneles
őstag
válasz
clyvejhamma #69741 üzenetére
Lehet de csak az 1080p-be.
-
totoka2
tag
...tudom, tudom OLED TV-ből meg a 85" a normál méret (nálam a hangfalaktól csak a 47" fért el, de nem is érzem hiányát nagyobbnak).
A 17 cm x 45 cm x 47 cm méret eléggé bumfurdi egy nappaliban a plafonról belógatva. Ha a konyhaszekrény tetejére tudnám tenni, akkor nem zavarna ez a méret (vagy lenne dedikált moziszoba), de az sajnos nem opció a páraelszívó/zsíros gőzök miatt.
Infocus/SIM2 már emészthető méret ... csak ott a színnel kellene valamit csinálnom.Ha nem tudom megoldani feleség-kompatibilis módon akkor marad az OLED-es filmezés.
-
totoka2
tag
válasz
Cseneles #69715 üzenetére
- Az X30-al az a baj, hogy óriási (= nem feleség komptibilis).
- batyo-tól az Infocus-okra gondolsz, vagy az Optomák-ra? (az infocus-ok mérete egész emészthető)
- Cube: Végül is ezt is le lehet fóliázni fehérreA lista nagyjból "ajánlott"-sági sorrend is, vagy bármelyik jó deal ?
Az ALR vászonnal kapcsolatban vélemény? ...vagy elég/jobb egy sima fehér? (esetleg abból van ajánlat)?
Amiket én néztem mindegyiknek jobb(többszörös) a fényereje mint amiket te linkeltél... akkor most az nem számít?
-
Cseneles
őstag
Ha 1000 lumen elég 4000:1 simán meglehet. 2700lumen a kiindulási alap dc3 dmd vel és 2000:1 ON/off kontrasztal. DC4 csere esetén ez már alapból 2400:1 on/off illetve 2970lumen. Arányokat számolva már 1480lumen esetén megvered kontrasztban az avielot mivel REC709 amiből gazdálkodsz, nagyobb fényt enged át a színkerék gőzőlése.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Cseneles #69729 üzenetére
Itt 4000:1-et mértek Avielonál.
Nem eco-ban használom, még házi kalibrálásnál (Xrite) belőttem lámpa fokozat beállíításban a fényerőt ha jól emlékszem 18 vagy 20fL-re, persze nem maxon megy, a prizma azért sokat jelent hogy nem kell nagyobb képet vtíteni a 2.35:1 vászonra. -
Cseneles
őstag
válasz
Turbo73 #69716 üzenetére
Nekem van 2db itthon. Projektoronként minimálisan eltérő az eredménye de általában 20-25% ON/OFF kontraszt mérhető kalibráció után. Azoknál nagyobb a hatása amelyek sok fényt vesztenek D65 fehéregyensúly beállításakor.
Ez egy előtétlencse bármire felrakható a nagyobb mivel 11cm az átmérő. Hatására a kép enyhén pirossas lesz. Minden gépnél a piros fény előállításával vannak a gondok, magyarul kevés. Elétéve a lencsét elbuksz a fényből kb 15%-ot, ami kalibrálással lencse nélkül lehet több de van olyan géptípus aminél 40%.
Ha megméred a gépet high brightnes módban R,G,B felső fullra tolva mennyi on/off kontrasztot kapsz... az a filterrel -15% fénysűrűség mentén nagyjából elérhető.
-
Turbo73
tag
Köszönöm a választ, sejtettem, hogy azért nem minden 'rózsaszín'. Kiküldeni meg végképp nem akartam, azt hittem ezeket külön is meg lehet venni.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #69717 üzenetére
A lényeg hogy hagyományos kalibracio során, mikor vissza van húzva a rengeteg kék, akkor csökkenni fog a fényerő, de a feketeszint nem, ezért csokken a kontraszt. Míg a speci lencsével, nem kell menüből kalibralni, mert s lencse oldja meg a szinhomerseklet korrekciot, ennek az az előnye, hogy a fehérrel együtt a feketeszint is csökken, megmarad a kontraszt, persze fenyerot így is vesztesz, de kontrasztot nem. De ne vedd 100%nak, nekem ez jött le a leírásokbol és a válasz levelukbol. Ha a bevuszgalas során nem ok a projektor akkor nem csinálják meg, így a kikuldest, visszakuldest és bevizsgalas árat bukod.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Turbo73 #69716 üzenetére
Vigyázz azzal a tuninggal, csak.ideig óráig jó. Pont pár hete érdeklődtem miatta Taki forumtars nevében, és nem egészen úgy van ahogy beallitjak az oldalon. Mindenképpen ki kell küldeni hozzájuk a projektort, csak a lencsét nem adják oda, hiába mondtam hogy én fogom kalibrlani és amúgy is a helyszínen kell. De nem is ez a lényeg, hanem az hogy 1000-2000 órás lezer hasznalattal már nem akartak elvallalni, nyilván valtozik annyit a szinhomerskelet, hogy a lencse már nem jó hozzá ekkor kalibrlani kellene, de akkor megint ott leszel kontrasztban mint lencse nélkül. A lencse lenyege, hogy epsonnal pl dinamikus modban nagyobb a kontraszt, ha megprobalod ott hagyományos módon szinhelyesre kalibralni akkor lecsokken a kontraszt, mig a lencsével nem, mert ott maga a lencse oldja meg a szinhelyesseget, de ez csak ideig óráig jó. Nekem ez jött le a válasz levelükből. És előtte mindenképpen bevizsgaljak a projektort hogy a gyári szinhomerseklete olyan e mint amihez eredetileg a lencsét legyartottak, ha nem akkor megint nem jó, mert akkor megint a feherehyensullyal kellene játszani. De kérdezz rá az a biztos.
-
Turbo73
tag
Kontraszt tuning. Már régóta látom, hogy Ekki-nél kb. minden projektorhoz van kontraszt tuning gyűrű, amitől minden sokkal jobb és szebb lesz. Az lenne a kérdésem, ha egy egyszerű rózsaszín gyűrűtől minden gép megtáltosodik, akkor a gyártók miért nem alkalmazzák? Talán nem szeretnének jobb kontrasztot és nagyobb fényerőt elérni?
-
Cseneles
őstag
válasz
totoka2 #69714 üzenetére
A megjelölt ár felett egy picivel de 220.000ft-ért van JVC x30. Amiket megjelöltél alternatívának igen csak kommersz gépek a belépőkategória aljáról.
amik jók vételek:
https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php?f=30&t=207343
https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php?f=30&t=209641
https://avxforum.hu/forum/viewtopic.php?f=30&t=207706 -
totoka2
tag
Sziasztok!
Projektort szeretnék venni, azaz lecserélni a kis olcsó Blitzwolf-ot.
- mire szeretnéd használni a projektort: Mozizásra: Youtube/Netflix/NAS
- mire szeretnél vetíteni: A Blitzwolfhoz lőttem korábban egy Funscreen 92" rolós fehér vásznat, ezt is cserélném, de ha már cserélem motorosra, akkor legyen oldalfeszített is (fix vászon nem jöhet szóba sajnos). Ez az ALR mennyire jó vétel (kell egyáltalán nekem az ALR, vagy jobb a sima fehér)? 92"-100" biztos elfér, 110" kérdéses:
https://hardverapro.hu/apro/xyscreen_mf1_100_oldalfeszitett_motoros_alr_vaszon/hsz_1-200.html
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt: 92"-110", kb 3-3.5m-ről vetítve , kb 2.5-3m-ről néznénk
- mekkora a szoba: ~30nm
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort: nappali/étkező/konyha >>> hátsó fal = konyhaszekrény teteje, a páraelszívó fölött ... az a gőz nem hiszem, hogy jót tenne a gépnek, szóval maradna plafonra szerelve, ahogy most is van, biztonságos távolságra a forró gőztől
- mennyit szeretnél rá költeni: projektor jó lenne ha kijönne 150-200e-ből max., de nem baj ha benézünk 150e alá (természetesen használtakat nézegetek ennyi pénzből) + vászon pedig bár másodlagos, de ott még talán beleférne a fentebb linkelt ~180e. ár.
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda: Nappali, szóval max redőnnyel tudok árnyékolni jelenleg oldalról, a vászon egy (szürke/barna) szekrény előtt van.
Jó lenne, ha lenne rajta USB, mert akkor a TV okosító (amiről hajtanám) tápolása egyszerűsödne.
Még valami... a 45x50c20cm méret nem feleség kompatibilis... szóval a relatíve kissebb ház is "igény" lenne.Ezek közül valamelyik esetleg ajánlott vétel?:
https://hardverapro.hu/apro/epson_eb-u04_full-hd_projektor_1930_ora_van_lampab_2/hsz_1-200.html
https://hardverapro.hu/apro/uj_epson_eb-u32_full_hd_projektor_58oras_epson_eb/hsz_1-200.html
https://hardverapro.hu/apro/benq_th681_3d_dlp_projektor_3200ansi_lumen_fenyero_2/hsz_1-200.html
https://hardverapro.hu/apro/epson_eb-u05_full-hd_projektor_csak_950_lampaora_e_2/hsz_1-200.html
https://hardverapro.hu/apro/optoma_hd39darbee_full_hd/hsz_1-200.html
https://hardverapro.hu/apro/benq_th681_3d_dlp_projektor_3000ansi_lumen_fenyero/hsz_1-200.html
https://hardverapro.hu/apro/benq_mh741_ujszeru_prezentacio_es_hazimozi_4000_al/hsz_1-200.html
https://hardverapro.hu/apro/benq_th671st_full_hd_gamer_projektor_3000_lumen_fe/hsz_1-200.html
https://hardverapro.hu/apro/optoma_uhd35x_4k_dlp_3d_1080p_240hz_7h_uzemora/hsz_1-200.html -
Joshi
titán
-
-
makkmarce
őstag
válasz
Atomgeszi #69707 üzenetére
onnan van a statisztika, hogy megpróbálták, és nem kellett a népnek, de tessék egy cikk erről:
https://leetgaming.com/2024/09/18/meg-mindig-24-fps-ben-keszulnek-a-filmek-es-sorozatok-de-miert/ -
Atomgeszi
nagyúr
Nem szeretem az ilyen légből kapott statisztikákat, amik mindenféle valós felmérést mellőznek.
Egyébként hasonló volt az is, amikor bejöttek a 120Hz-es telefonok, és akkor is mindenki. "Bőven elég a 60Hz, ilyen hülyeséget, hogy 120Hz, baromság" stb. stb.
Aztán megvettem a 120Hz-s telefont, utána a 60Hz-es telefonnál majd kifolyt a szemem.
Másik: Haver, ő neki elég a PS4, úgysincs 4K tv-je. Mondom azért jó a Pro meg a PS5, mert az natívan viszi a legtöbb játékot 60fps-en.
Ő azt se tudja az mi. Megmutattam neki a különbséget, na azóta mégsem elég a 30FPS.Szóval kb az emberek valahogy így lehetnek a 24p röcögéssel is, hogy nem tudják, hogy mi az, amíg nem látnak jobbat.
Mert létezik szappanopera meg képregény közti verzió is, ami egy aranyközépút.
Párom se tudta miről beszélek, amikor röcögésről volt szó, aztán kipróbáltuk az SVP-t, na utána kötelező volt elindítani mindenhez.
És HTPC + DLP-vel nagyon jól működött.
Kár, hogy a 4K-s anyag már fektette a gépet rendesen. -
Ijk
nagyúr
Amikor van szabad 2 órád moziszobaban 1 hónapja filmezni:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Futás, futópályák
- Fűnyíró topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Honda topik
- Hővezető paszták
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- Sony HT-A9 vezeték nélküli házimozi rendszer
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Prémium Tv! 55" 4k-UHD/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp!
- Thomson Streaming Box 270 Plus 4k UHD /// Új // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest