Hirdetés
-
Mobilarena
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
Topikgazda
Sorry
-
Ijk
nagyúr
válasz
Vhiktor #69997 üzenetére
Ez mind remek, de az 500:1 natív kontraszt borít minden pozitív jellemzőt. Inkább nézek REC907-et 2-3k kontraszttal. Nem jut eszembe felhasználási terület ahova jó lenne egy ilyen gép, még játékhoz, kép-videoszerkesztéshez is kell szvsz 1k kontraszt, nem mintha utóbbit bárki is projektoron akarná csinálni.
Inkább 40k-ért PD F22. -
Vhiktor
nagyúr
RGB lézer, ezért a 100% BT2020 lefedettség meg lesz, ebben lazán odavág a Sony es Jvc projektoroknak.
0.47-es dmd ezért a kontraszt arány lesz kérdéses.
Dolby visiont is tud, ezt sem tudjak a nagyok.
Kontraszt arányban, fekete szintben nem számítok csodáraDe valoszinuleg új projektorok közül elég best buy ezen az áron, rgb lézerek közül a Samsung lsp9 volt nálam, az 2 milla korul van, ha hozza azt a szintet akkor le a kalappal.
-
-KP-
addikt
-
Vhiktor
nagyúr
Hamarosan kiderul mit tud
-
sony89
tag
válasz
cinemazealot #69977 üzenetére
Köszi !
Ez jó ötlet...de szerintem még kicsit gyűjtök a JVC NZ500-ra és az simán tudja majd nálam a 120 colt adott helyen!
Addig meg marad a 65 colos LG OLED(szegény ember vízzel főz)
-
válasz
sony89 #69973 üzenetére
Fordítsd hátrafelé, a hátsó falra pedig tegyél egy tükröt. Vagy tedd a hátsó falra a gépet és irányítsd felfelé egy 45°-os tükörre. Máris meglesz az a plusz 20-50 cm.
Mondjuk, nem baj, ha optikai (first surface mirror) az a tükör, és bár az nem túl olcsó, még mindig olcsóbb és gyorsabb mint egy új gép vagy egy nagyobb lakás.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Rolibratyo #69974 üzenetére
5 cm a faltól való távolság a manual szerint NZ700-nál. Én vettem derékszögű HDMI adaptert és tápkábelt. Így kényelmesen 4cm-re raktam a faltól és van felette 4 alacsony fordulatú pc venti teljesen hangtalan, de szerintem tök feleslegesen. Szinte semmi meleg nem jön a gép hátuljából egy lámpáshoz képest.
-
Khaosz55
addikt
válasz
Turbo73 #69971 üzenetére
Nekem pl ennyire nincs. xw5000-el 116" nz700-al 120". Illetve számold bele hogy a gép mélységét is. NP5 mélysége 495mm hátfaltól előírt távolság 20cm. NZ500 479mm és 5cm a faltól a távolság.
Nekem sincs távolság és pontosan a centikért megy a küzdelem hogy meglegyen a képátmérő.
Egyébként rosszul nézted mert nem állítottad át a 16:9-re a képarányt.
NZ500-700Ez meg a NP5 esetén:
-
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Turbo73 #69971 üzenetére
Azt sokan elfelejtik, hogy az objektíveknek is van gyártási tűrése.
A JVC NP5 manual felhívja rá a figyelmet, hogy +-5% eltérés lehet a manual throw distance táblázatban megadott értékekhez képest.
Azaz szerencsétlen esetben a 362cm lehet 18cm-rel több, vagy akár kevesebb is...
(Emiatt javasolják sokan, ha nagyon ki van számolva a hely előszőr a vetítőt vedd meg, aztán a helyszínen az adott példány kipróbálása után a ténylegesen vetített képméret alapján a vásznat.)A fenti távolságra a vetítő házának hosszán kívül még legalább 10cm-t rá kell számolni a HDMI és betáp kábelek miatt.
Ezeken felül ha be akarod tartani a gyártó előírását a megfelelő szellőzés miatt az NP5-nél 20cm-t kell elhagyni a hátsó faltól a levegő beszívás miatt.
Ez ha jól emlékszem az NZ500/700 szériánál a megfordított légáramlás miatt már csak 10cm. -
sony89
tag
válasz
cinemazealot #69968 üzenetére
Sajnos ez sem járható út!
-
-KP-
addikt
válasz
cinemazealot #69965 üzenetére
A véső megoldás ....
-
-
sony89
tag
válasz
cinemazealot #69965 üzenetére
Igen az jó lenne de sajna tartófal mindegyik oldalt...
-
-
sony89
tag
Miért lenne ez szenvedés??? Ha már van egy 120 as vászon akkor legyen kihasználva de a távolságok adottak...és van olyan projektor ami ebből a távolságból tudja a 120 colt...
A SONY VW270-290 is tudta a 120 colt nálam....de olyan "régebbi" SONY-t már nem szeretnék...inkább akkor várok még ...
-
-
sony89
tag
válasz
Khaosz55 #69955 üzenetére
Igen az nekem is sokat számít, mert az előző JVC X-es sorozattal csak kb 108-110 colt tudtam vetíteni a 120 colos vásznamon..sajna nem tudom hátrébb rakni sem a vásznat sem a projektort , ugyan ez lenne ha N es sorozatból vennék ...De ahogy néztem az NZ abból a távolságból ami nálam van tudja a 120 collt bőven...ami fontos tényező
Lényegesen olcsóbb az NZ500 as mint a 700-as ...persze még így sem olcsó...viszont megközelítőleg prémium minőségű képet ad...azt meg ugye meg kell fizetni...
-
sony89
tag
válasz
Khaosz55 #69953 üzenetére
Köszi szépen a kimerítő választ!
Nekem most jelenleg nincs projektorom nézegettem sok típust pl a Sony XW5000-est is de a manuál lens shift nekem nem jön be, kell hogy távról menjen vagy legyen memória is benne.. Aztán a JVC N5, N7 vagy a régebbi X5..., X7... sorozatok de aztán úgy döntöttem hogy hagyom a fenébe a lámpásokat már... és megpróbálok össze rakni annyi lóvét hogy majd vegyek egy JVC NZ500-at...Legyen inkább egy modern lézeres gép! Lehet csak év vége, vagy jövő év eleje, lesz belőle valami de úgy is most jön a jó idő kevesebbet fogok itthon filmezni...
Tudom az NZ500 kicsit kevesebbet tud mint a NZ700-as (árban az NZ700 sok lenne) de sok tesztet megnéztem róla és bőven jó lenne nekem 120 colra! Nagyon dicsérik hogy milyen szép képe van SDR és HDR módban!No majd meglátjuk!
-
Khaosz55
addikt
válasz
sony89 #69950 üzenetére
Teljesen meg vagyok elégedve vele. Még így kalibrálás nélkül is pazar a kép, régebbi 10-15 éves filmek is lényegesen jobban mutatnak. Aliens remastered, 40 év után is eszméletlen jó, többre tartom mint a manapság CGI-vel fullra töltött filmeket.. Most egyenlőre még a madvr HDR-SDR konverziót sem használom, annyira jó a gépben lévő tone map. Majd lesz azért kalibrálás során madvr 3dlut. Kíváncsi vagyok mennyivel lesz más.
74%-os lézeren használom, nem találom hangosnak, 1,5 méterre van a fejemtől, 120"-ra elég a fényerő, még HDR esetén sem érzem, hogy sötét lenne a kép. Hamar indul, hamar megjön a jel, illetve a Fi hiányát is orvosolni tudtam SVP-vel. SVP-vel nagyon szuperül be tudtam állítani a mozgást, nincs kivasalva egyáltalán tehát megvan a mozis feeling. Egyes részeknél úgy éreztem a Fi nélkül hogy remeg a kép, épületek, hegyek a hátérben oldal irányú mozgásnál. SVP-t be kell állítani mert ha csak automata módban hagyod akkor kivasalt artifactolt képet kapsz. User profilt kell csinálni és kísérletezni melyik beállítással a legjobb számodra, így gyakorlatilag kevesebb az artifact mint 590-en volt még low modban is. Azért megnézném egymás mellet egy C.M.D (FI-s) JVC és SVP-vel interpolát JVC mozgásmegjelenítését. Ráadásul a SVP+madVR+MPC-HC tökéletesen működik együtt.
Viszont akinek nincs lehetősége SVP használatára annak ajánlom, hogy élőbe nézze meg mert ha FI-t használt akkor lehet nem tud együtt élni az NZ700-al.Színszűrő nem vesz sok fényt el, elsőnek fel sem tűnt, viszont én sok különbséget nem látok ha be van kapcsolva a szűrő, valószínűleg szűrő nélkül kalibráltatom.
HDMI-vel egy dolog van. Ha PC-re kötöm akkor van kép, ha lexicon MC10 után kötöm a projektort nincs kép. A lexicon MC-10 után most egy Premiumcord HDMI splittert használok amit EDID kapcsolóval állítható. 4K60Hz HDR-re állítva megy át a kép ha MC10 a láncba van. Persze nem csak a 4K60 hanem az összes formátum átmegy rendesen. Szóval teljesen érthetetlen, valószínűleg MC10 és JVC között valami bug van.
-590-es sony-val nem igazságos összehasonlítanom, mivel az régebbi gép és más árkategória is volt. Biztos hogy lényeges élesebb a kép és nem homályosodik a széle felé, teljes képernyőn egységes a képélesség. Kontrasztról hogy nyilatkozzak? Az 590 meghibásodott 1:4000-es kontrasztot tudott már csak, természetesen lényegesen jobb az NZ700.
-
spiky03
veterán
Laptop lesz vsz majd csak, mint a múltkor is.
Pendrive-ra tudok tenni filmrészleteket, külső HDDm nincs.
Erre gondoltam, hogy vannak azok a filmrészleteim, amiket le lehetett tölteni, valaki összegyűjtötte őket. Abból pár darabot, pl
13 Hours [2nd Wave]
Mad Max Fury Road [The Sandstorm]
Super 8 [Train Crash]Meg keresek valami világos jelenet, mert ezek mind sörétben játszódnak.
#69945 Q
Köszi, akkor ez jó is lesz a világos jelenetnek!
Aquaman [Sicily Fight]Amúgy az egyik gép pont az, amit írtál.
-
Q
senior tag
-
Gabesz87
veterán
válasz
szepi0808 #69943 üzenetére
Ilyet vettem. Toldó cső, meg a felső kör alakú talp nem fog kelleni, azok nélkül lesz felszerelve a gipszkarton tartó profilhoz, ha minden igaz. Nem igazán értem, hogy ehhez miért kellene hosszabb pókláb
290 és 337 a projektoron a rögzítések távolsága, ennek a konzolnak meg 400mm-re nyílik ki a lába, és ha minden igaz, állítható.
Néztem korábban, hogy a Chief mount finder ezt a 2 bracketet ajánlja a póklábak helyett:Ilyeneket viszont nem nagyon találtam sehol, ahol venni lehetne (USA-n kívül).
Így fest a vászon:Kicsit csalóka a kép, mert a lámpa miatt nem annyira látszik a szürkesége. Ill. itt látszik kicsit a V-alakú ráncosodás, de élőben ez sokkal kevésbé látszik.
Ja egyébként közben megfejtettem, mire is jó ez a pálca, benne van a használatiban a tartozékok közt, csak valahogy elsiklottam felette, vagy félreolvastam a sticket korábban (azt hiszem sticker-re gondoltam).Még egy kérdés (általánosságban bárkihez): lencse takaró kupakot/sapkát honnan lehet szerezni (X30-hoz)? Mert az az enyémen sajna hiányzik, de nem nagyon találtam ezt sem.
-
szepi0808
senior tag
válasz
Gabesz87 #69929 üzenetére
Melyik szürke felület lehet az?
A kis pálca, aminek a vége imbusz fej az a motorhoz a végállás beállítására van (csak a behúzást ne állítsd el!)
Készülj fel, hogy a JVC X modellekhez és ehhez az alvázhoz nem lesznek jók az átlagos konzolok, mert túl rövidek lesznek a póklábak. Annak idején nálam és másoknál, amikor installáltam laposvasakat csináltam felfogatáshoz. Ez pont egy gagyi konzol volt és nagyon instabil, ezért utána már boxot csináltam neki ebbe ment bele az X3, 30, 35, RS46, azután váltottam Sony HW50-re a streaking miatt.
Chief konzolom van nekem is, ha kell és toldó csövem is hozzá. Ez egy nagyon jó és erős konzol, de ahhoz is fog kelleni hosszabb pókláb, ami 4db lapos vas is lehet.
-
péjé
őstag
válasz
spiky03 #69937 üzenetére
Nálam nagyon bejöttek a bdiso anyagok, ha van ilyen lejátszód akkor keress ilyen filmeket, a webriphez képest sokkal jobbak.
Elvileg a kontraszt között lehet különbség a dc3-dc4 miatt. Cseneles annó nekem ajánlott egy nagyobb fényerejű izzót amit elbír a gép tápja, kb 20%-ot dob rajta, nem bántam meg. -
spiky03
veterán
Ha minden jól megy akkor összejön majd az LS3 vs LS5 összehasonlítás.
Tudtok esetleg ajánlani olyan videót/film reszletet (youtube), amin érdemben össze lehet hasonlítani őket?
Amin egy hozzáértő észreveszi a különbségeket? De pl egy laikus nem?
Itt fog eldőlni, hogy én mit látok vagy épp mit nem?megéri e azt a pluszt az LS5...
-
devil-k
nagyúr
válasz
Toldi Norbi #69933 üzenetére
" Ugye akkor még nem volt divat a rövid vetítési távolságú lézerprojektor!"
Most sem az. -
-
Toldi Norbi
újonc
válasz
viperabácsi #69930 üzenetére
Megtettem, de még nem jött válasz! Ezért nem bontottam ki a vásznat mert azt tutira nem tudom visszacsomagolni!
-
Janaboy
Topikgazda
válasz
Toldi Norbi #69928 üzenetére
Ezt neked kell alapvetően eldöntened, de nem sokkal többért ott a Tcl 98c805-ös tv, ami biztos nem köti meg a kezed pl sötétís szempontjából.
Persze itt lehet vitatkozni, hogy melyik tesz jobbat a szemnek de képminőségben tuti hogy a tv jobb.
Az meg persze hab a tortán ha egy már akármennyit is használt eszközt küldtek, ráadásul hiányzó kiegészítőkkel. -
viperabácsi
addikt
válasz
Toldi Norbi #69928 üzenetére
Én biztos jelezném a boltnak a nem tetszésemet amennyiben nem volt fel tüntetve , hogy Bontott / kiállítási / újra csomagolt a termék.
-
Gabesz87
veterán
Hosszú hetek, sőt hónapok után végre felszerelésre került a 120" Esmart XTS vászon a gipszkarton almennyezetre. Viszont leengedes után ért egy kis meglepetés, mert bár én tudomásom szerint fehéret vettem, ez inkább szürke. Most nem tudom, hogy tévedésből küldtek szürkét, vagy náluk ez számít fehérnek, és a szürke változat még ennél is szürkébb
Ezt majd megtudakolom tőlük. Igaz hogy Kauflandon keresztül vettem, de az ár ugyanaz mint a fehérnek az Esmart honlapon.
Egy kicsi rancosodast véltem felfedezni V alakban, de szerintem abszolút nem vészes, és nem feltűnő. No meg idővel talán majd kirúgja magát, illetve állítható a feszítés is. Még annyi hogy volt a dobozban egy ilyen kis pálca szeruseg, tökre úgy néz ki mint egy antenna. Az vajon mi lehet? Arra gondoltam, hogy esetleg azzal állítható a feszítés? Nem ír semmit erről a manual.
Majd teszek fel képet, csak még a nappali romokban egyelőre. Sajna a projektor (X30) még nem kerül fel, mert a konzol még nincs meg. Találtam használtam egy megfelelő Chief konzolt Svédországban, tesómék ott laknak, úgyhogy majd ők küldik el nekem.
Mindenesetre a helye hétfőn ki lesz alakítva a gipszkartonon, HDMI be lett húzva, és áramot is vittünk oda. Úgyhogy célegyenesben vagyok, lassan végre megvalósul amire hónapok óta vagyom -
Toldi Norbi
újonc
Sziasztok! Megérkezett a Hisense 100l9-12b típusú lézer tv amit rendeltem! Szenzációs élmény pedig még csak a vászon hatalmas dobozára vetítettem a gyerekeknek!
A problémám: a készülék dobozán egyértelműen látszik, hogy már legalább 2* újra leragasztották, a projektorról hiányzik a védőfólia amit bemutató videókon látni, a kábelek összefogására használt kis drótok is hiányoznak és kellene, hogy legyen egy C alakú leragasztható kitámasztó is hozzá ami biztosítja, hogy takarításkor ugyanoda kerüljön vissza a készülék! Amúgy az eddigi vetítési idő amit a készülékből olvastam ki 1 nap 11 óra! A vászon doboza látszólag érintetlen! Bekapcsoláskor 2 frissítés is lefutott rajta ami azt jelzi régen nem volt már kinyitva de azt tudtam, hogy ezeket a gépeket 2022-2023 ban gyártották és ez elvileg egy utolsó darab volt!
Kérdéseim:- vissza lehet pörgetni az üzemóráját egy ilyen készüléknek?
Mennyire megbízhatóak ezek? Mivel nem magyar webáruházban vásároltam csak 2 év garancia van rajta!
Úgy érzem jó áron vettem 844 ezerért de elgondolkodtam a visszaküldésen is! Kissé bizonytalan vagyok!
Minden segítséget, kritikát szívesen fogadok! -
Cseneles
őstag
Balrol jobbra Tuningra felsorakozva.
Christie Griffyn, Christie HD10k, Szentkirályi(mer addigra megszomjazom), és egy nagyon jó minőségű isszonyat éles Runco RS900 objektív.
-
Mc'
csendes tag
Rendben, akkor megvenni nem fogom, egyöntetű vélemények alapján.
Viszont kérlek írjatok projektorokat, amik elfogadható minőségűek, és ki lehet fogni néha őket 60-70ezer környékén.
Vagy szempontokat, hogy melyik paraméterre érdemes jobban odafigyelni.
-
-KP-
addikt
válasz
viperabácsi #69915 üzenetére
Egyáltalán nem biztos. Van akit szimplán nem érdekli már, hogy egy ilyen olcsó géppel foglalkozzon.
-
-
-KP-
addikt
válasz
cinemazealot #69912 üzenetére
Igen, de azt se felejtsd el,hogy még ha vissza is veszi, a bele vásárolt lámpa ára attól még ugyanúgy bukovári.
-
Egyetértek Q kollégával. Ha a lámpa még csak nem is dereng, úgy semmi nem derülhet ki a képmodulátorról (LCD/DMD/...). Csak akkor ugorj bele, ha bevállalós vagy vagy az eladó hajlandó adni Neked néhány hét próba garanciát, ami engedi a lámpacserét is és szó nélkül visszaveszi, ha csere után valami gebaszra derül fény.
-
Mc'
csendes tag
Sziasztok!
Mit gondoltok erről a projektorról?
Epson EH-TW6000
Találtam olcsón hirdetve, lámpahibásként.A koncepcióm ez lenne:
- kb 60-70ezer Ft körüli összeget áldoznék projektor beszerzésre
- az eddig olvasottak alapján használt gép jöhet szóba
- szinte csak filmezésre használnám
- először falra vetítenék, aztán később vászon beszerzése is tervben van
- kb 2,5x4m a szoba alapterülete
- rugalmas elhelyezési lehetőség
- fehér falak és redőny vanEzek alapján mit tudtok javasolni? Akár több projektor típust is szívesen meghallgatnék, hogy mi az amit figyelnem kell a használtpiacon.
Köszi, ha válaszoltok.
Mc
-
Amíg nem tudunk kellően nagy fénysugárzást elérni relatíve nagy hőleadás nélkül, addig egy projektor alkatrészei olyan hőterhelésnek vannak kitéve, ami csak minőségi alkatrészekkel vészelhető át több éven át. Ez drága. Ha olcsót akarsz, az vagy extrém kevés alkatrészből áll (diavetítő) vagy gagyi sz@r, ami nem bír ki egy szétszerelést (lásd tejfölösdobozból készült laptopok).
Ahogy péjé kolléga is írta: olcsón vagy a felbontás lesz alacsony, vagy az izzó lesz nemsokára csereérett. Akár így, akár úgy, idővel el fogod érni a ~100 ezres ráköltést.
-
esde
tag
Az éjjel gondoltam szétszedem és kitakarítom a kis kínai p30-at, pár hónapja láttam egy yt videót róla ahogy szétszedik megtisztítani. Először a fókusszal bármit csináltam egyszerűen nem akart jó lenni. Aztán sokadik szerelésre most már nem is működik.
Végül az lcd panel leszakadt.
Legalább biztos hogy veszek valamit helyette. Még mindig nem akarok költeni 100k-t, nem azért mert nincs ahogy itt említették hogy vigyek vissza üvegeket
Hanem mert nem ér nekem ennyit, egy hasonló nekem tökéletesen megfelel, csak lehessen takarítani könyörgöm.. Melyik lenne az ami erre alkalmas?
-
péjé
őstag
Ez a 40-50eft nagyon karcsú, ennyiből egy normálisabb használt 720p jön ki....vagy ebbe veszel egy lámpát, kb 30eft.... [link] ECO módban sztem elfogadható a hangja ennek is.
Mindenféle wanbo meg stb noname gép sztem pénzkidobás, inkább vidd vissza az üres üvegeket még pár hétig és vegyél használtan egy pl. benq w1070-et....80eft körül már ki lehet fogni. -
esde
tag
válasz
makkmarce #69905 üzenetére
Egy kb 40-50k-s gép használtan hangosabb mint ez a kínai? Ha tv-t vennék akkor nagyobb beruházást kéne rá szánnom, amit nem akarok abból kifolyólag sem mert ez a projektor is van hogy hetekig be sincs kapcsolva. 65-70 colos tévék amúgy sincsenek közel sem ekkorák, használtan sem hiszem hogy 100 alatt találnék normálisat.
Ezért is találtam feleslegesnek behatárolni mekkora kell, mert máshova is tudom tenni igazából távolabbra is akár a projektort nagyobb felületre. -
makkmarce
őstag
Én ilyen pici képre TV-t vennék. pl egy 65-70"-os van már fent 100 alatt használtan. Ha csendet szeretnél, vagy egész nap zajongjon tv-ként, ráadásul ennek nem halvány lenne a képe, hanem világos és éles. A projectorok hangosak, annál a kis kínainál SOKKAL hangosabb egy normális gép.
-
esde
tag
válasz
makkmarce #69903 üzenetére
Köszi! Hát a mostani kb 2,5m-ről vetít vászonra nagyjából 2m x 1m méretben. De igazából máshogy is megfelelhet, nem tudom milyen lehetőségek vannak. Körülmény hogy mennyire világos a szoba, nem érzem fontosnak az esetemben ha be tudom húzni a függönyt
Alapból filmekre / tv nézésre / pc-ről tükrözésre használnám/használom.
Ekkora méret legalább kell. Tipikus csak a "nagyképlegyen" felhasználásra, a szemem gyengus és így kényelmesebb. -
makkmarce
őstag
Sűrített levegővel nem takarítunk projectort, azzal csak rontani tudsz rajta
Egyszerűen szétszedhető projector szerintem nincs. A fapad DLP fényút is elég érzékeny, kár belepiszkálni, LCD gépek még érzékenyebbek, ott szűrt levegőt használnak már a működésben is.
Pl a legprimitívebb DLP gépem így nézett ki:
Nem bontottam meg a fényalagutat, mert közel se biztos, hogy vissza tudnám rakni úgy, hogy ne legyen csálé a kép. Sok mindent szétszedtem már, de ezt nem piszkáltam, érthető okok miatt. Van 1-2 ember aki napi szinten szed szét gépet hozzá szokták küldeni tisztításra a gépeket. Pont ezért nem fújkáljuk sűrített levegővel. Nekem ez a gép simán ment kb 4500 órát porosodás nélkül.
Újonnan 50k-ért kapsz egy hasonló csodát, mint amit most használsz, ha szerencséd van, akkor kevesebb porral. Használtan már találhatsz neves gyártótól gépet, de semmit se írtál, hogy milyen távolságból mekkora falra, milyen körülmények közt vetítenél (lásd összefoglaló). Így aztán ajánlani se tud senki semmit sem. -
esde
tag
Sziasztok!
Csak egy tesztnek vettem kb fél éve egy olcsó projektort (valami HY300 klón a sok közül), és szeretnék egy valamivel jobbra beruházni. Lehet most itt többen szívrohamot kapnak, de nagyjából 40-50k között gondoltam.
Ami eddig a tapasztalatom és el szeretnék kerülni az új projektornál az két dolog:
A tisztítási lehetőség és a túl hangos működési hangja a projektornak.
A mostani borzalmasan poros szemcsés képet ad amit nyilván kívülről nem lehet takarítani még sűrített levegővel sem befújva itt-ott. Ha jól tudom vannak olyan gépek amiknél direkt van erre egy leszedhető rész takarítani, vagy legalábbis egyszerűbb szétszedhető lehetősége van.
A működési hangján akarok kicsit még csillapítani, ennél sem olyan túlzottan zavaró de azért nem kellemes.
A felbontás sem utolsó szempont, ennél a mostaninál ami volt kb 20-25k, a duplájáért csak jobbat kaphatok.
Nincs nagy igény, tehát ezek lennének a szempontok az említett áron.
Melyiket ajánlanátok ha ennyi a keret?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Fűnyíró topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Honda topik
- Hővezető paszták
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Prémium Tv! 55" 4k-UHD/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp!
- SAMSUNG (QE75QN800AT) 190CM NEO Q-LED 8K PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Focusrite Scarlett 2i2 Gen 4 /// Teljesen Új // Számla + Garancia
- SAMSUNG (QE85QN95CAT) 215CM 4K NEO-QLED 144HZ CSÚCS TV ! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest