- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Yettel topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbazsi
veterán
szóval nem sikerült.
mit csináltam rosszul? elmentettem az utolsó 3 sort egy txt file-ba, módosítva a feladatkezelő programnevére, és abból csináltam egy exe filet
induláskor megjelenik az ikon a jobb alsó sarokban, és ha rákattintok, akkor a script paused mellett pipa van, ha arra kattintok, nem történik semmi.
alatta meg exit. -
Jazz
veterán
Na ne szivassatok már. Te se láttál még ilyet?
Dluinet kollega be is linkelt egyet (köszi).
De nézd meg pl. a win7 beépített kalibrációs feautre-jét. (az egy nagyon kezdetleges egyszerű valami, de leglább elképzelésed lesz hogy néz ki egy ilyen)Amúgy a sznkalibráció nem más, mint pl. ami egy ccc-n (catalsyt) van lehetőség: minden egyes színnek van három változója, gamma, fényerősség, kontraszt. Nekem most ezen kersztül van beállítva manuálisan szemmértékre (kerestem ref. fotókat, színtámeneteket, szürke árnyalatot) és próbáltam a legtökéletesebbre behanogolni (pl. azt kapsából láttam a laptopon hogy sok a kék, nagy a fényerő és kevés a kontraszt meg a piros). Persze ez csak átmeneti megoldás, a win7 kalibrációjánál kézzel is sokkal élethűbb színeket kaptam, de mivel 9 változót van, így ezzel manuálisa kb. lehetetlen, de a semminél meg a win7 kalibrálónál sokkal jobb.
-
sbazsi
veterán
scriptekben nem vagyok otthon. tudna valaki segíteni, hogy kell egy olyan scriptet megirni autoit-ben, ami aktívvá tesz egy programot, és lenyom egy billentyűt(F12)?
gondolom aki ért hozzá, annak ez kb 1-2 perc
vagy bármi más megoldás is érdekelne, a lényeg, hogy tegye aktívvá, és nyomjon f12-t. (ilyenkor kell újra bejelentkezni ebbe a programba, ami soxor elmarad, így más nevén vagyunk bent)
előre is köszönöm -
-
Fagyi
aktív tag
wia-val toom hazsnálni a scannert, pl scanwiz.
De a driver (ami nincs, csak NT alá) nem létezik, csak az xp-s. Az meg fenn van.
De normális megoldás nincs egyelőre rá. Nem hülye vagyok és a keresőt is toom használni, de nem tudok egyszerűen scannelni ,csak nagyon körülményesen. Az office doc scan sem hajlandó együtt működni vel, pedig korábban azzal ment, de ugye az csak tif vagy mdi-t tud. Nekem min jpg vagy ne adj isten pdf kellene.
A HP saját szoftja sem ismeri fel, pedig a scanner hibátlan. -
Hali!
Ha "alapvető" dolgokhoz kellene, akkor vannak ingyenesek pl
Paragon Partition Manager 11 Free Edition
EASEUS Partition MasterFire.
-
-
tzsolesz
nagyúr
Áhh, értem.
De nálam egy 5 perces videó, ami gyönyörű is, legalább 6-700MB, és csak 6 perces. Ez akkor sem fer.
8-10000 kbit/s a bitrate, NTFS (29,9 fps), 192kbit/s MP3 hang ( ez nagyjából 6Mb lehet szerintem), és 1280x720, mpeg4 kódolású AVI.
Mi legyen egyáltalán a kimeneti kódolása a videónak? Miben érdemesebb gondolkodni?(#13944) Steve-0 Nuh, ha hazaérek, meglesem ezt. eddig Allok-ot, és Total Video Convertert használtam. Na meg a NERO 8 vision-t.
(#13946) Jazz Ezt is meglesem. A FRAPS-ot mindenképpen nyugdíjba küldöm. Mert nem az lenne a legegyszerűbb, ha recordot nem kellene már tovább nyúzni, konvertálgatni.
Köszi szépen mindenkinek addig is.
-
Jazz
veterán
Egy mozgókép kódolás tömörítés kicsit máshogy működik, nem csak "jpg képek" egymásutáni halmaza, hiszen ahogy egy kép tömörítés a közel azonos egymás melletti pixeleken alapul, ugyan így az egymást követő képkockák között is nem kis árfedés van... De ha utána számolunk: 150Mb 5 perc-et akar, az egy 90perc-es filmnél 2.7Gb helyet foglalna...és nem egy ilyen 720p-s Matroska videó van. De a legtöbb 4.2Gb, igen jó minőségű, és még mindig nem 10x-es, de még csak nem is 2x-ese a 2.7-nek.
-
-
törölt tag
Értelmesebb SSD-knél ott a Wear Leveling, ami a cellák írási számát figyelve rendezik el az adatokat. Hogy ez kívülről lekérdezhető-e, azt nem tudom.
Egyes CD/DVD írók is regisztrálják mennyi lemezt írtak meg velük. (Bár ebben nem vagyok teljesen biztos.)
Plusz a nyomtatók egy része nem csak az adott tonerrel/patronnal nyomtatott oldalak számát tartja nyilván, hanem a nyomtatóval magával nyomtatott oldalak számát is.
-
kacsyx
aktív tag
Egyik barátom, aki az orvosin tanul, szeretne csinálni egy tanulmányt a kézről, és kitalálta, hogy lehúz egy rakat ujjlenyomatot amit majd kielemez és felállít valami statisztikát. Valami ilyesmi célja van vele, pontosan én sem értem. A tintás megoldás azért nem jó neki, mert macerás még az ismerőseivel is.
-
atesss
addikt
No ebben igazad van, de az csak külön a fájlokat keresi meg.
Nekem pedig az kellene, hogy az eredeti mappaszerkezet maradjon meg az új helyen.Talán olyasmi kellene, ami egy adott fájl áthelyezésének megkezdése előtt leellenőrzi a méretét, és ha nagyobb az adott méretnél, akkor azt kihagyja az áthelyezésből.
De áthelyezés helyett másolás is jó akár; utána meg akár így az XP-keresővel kitörlöm a kis fájlokat róla.
Bár itt még az is jó lenne, hogy ha az adott mappában csak kis fájlok voltak, akkor törölje ki azt a mappát.
Tehát legyen átlátható a helyzet utána, hogy tényleg csak azok a fájlok és mappák maradjanak meg, amik a nagy fájlokhoz tartoznak. -
ticzi01
aktív tag
Jogos köszönöm!
De ehhez valami szerver féle is kell nem?
Az lenne a legtutibbb, ha a bejelentkezési név lenne a felhasználöneve.Winchat nem megfelelő valami adminisztrálható ingyenes dolog kellene.
A legjobb a communicator lenne amit kraftxld ajánlott, de nem megy az sajna.... -
-
--Disztroj--
senior tag
Annak sincs formátuma, sima rendszerhéjnak írja a tulajdonságoknál
Egy virágboltból szereztem egy jó nagy font pakkot, abban volt mac és win fontok külön mappában
Ugyanaz a könyvtár csak a két típus így néz ki:
Bal oldali MAC, jobb WIN (szintén olyan zéró mint amit a megrendelő küldött)
Az egyetlen difi hogy a mac verziónak legalább van mérete.
Lehet így ezzel kezdeni valamit? -
canniball
nagyúr
-
ArchElf
addikt
Ez nem egészen igaz. A munkáltató a dolgozókról személyes adatokat kizárólag a személy egyértelmű beleegyezésével (és meghatározott céllal) gyűjthet (ilyenek pl az email és web forgalom, személyes adatokat tartalmazó dokumentumok), még akkor is, ha a személyes célú használatot szabályzatban kizárja.
A vonatkozó szabályozás az 1992. LXIII sz. törvény.AE
-
BullZeye
veterán
Tökéletes, köszönönöm
és örök hálám
már csak ilyen kéne:
"Másik, van Kép-a-Képben funkció Windowsban? Vagy hát nem is kép a képben, de kicsinyítva mindenek felett mutathat egy ablakot jobb alsó sarokba? (nem lekicsinyíteni akarom az ablakot, csak egy realtime képet kapni róla, mert háttérben fut). Tudom, hogy ez sem lehetetlen, mert Windows 7-ben ez alapból benne van, ha a tálcán az alkalmazás fölé viszem az egeret, de nekem ez mindig kéne, hogy ott legyen."
(#10503) monstre
Nem használtam Vistátna jó 55 percig kb
-
-
-
Az mp3DirectCut is tud normalizálni, és nem kódolja újra, közvetlenül a frame-ekkel dolgozik.
-
ktg3
őstag
1680*1050 screen recordról lenne szó. és fontos hogy látszódjon tisztán a 6-8 as betűméret
de ellenben az fps szám annyira nem fontosmilyen formátumba érdemes tömöríteni?
most xvid-del próbálkozom, így az egy órás videó 300 mega körül van 8-9 es quality mellett
és ez egész jól látható- nézhetőesetleg valami jobb tömörítés?
nem tudom egyesével az összeset kipróbálniilletve időm nincs rá
-
szasanyi
félisten
És az mi? Nem nagyon használok ilyenek. Illetve van már fent EVEREST v5.01 de az nem mutatja. Sem CPU-Z, sem CoreTemp.
daa-raa: legalább tájékoztató adatom lenne. Fogalmam sincs, hogy az AUTO beállítás milyen DRAM fesz eredményez. A rendszer stabil, de ha túl sok a fesz, inkább manuálisan állítom be. Ha kell... de fogalmam sincs ugye, mert nem látok sehol értéket.
-
BullZeye
veterán
ezzel azért vitatkoznék :\ Ha pl képes lennék létrehozni egy virtuális gépet, aminél csak a megfelelő interfaceket használná, és be tudnám állítani valamilyne progival, hogy melyik egeret hol használja (ami ugye megint csak elméletben simán lehetséges, hisz felismeri, hogy Logitech XY egér és billentyűzet, vagy hogy Genius YXZ....)
Így ELMÉLETI akadályát nem látom a dolognak.
szerk.: Egyébként Aionról van szó, és 1600 MHzes laptopon, 1 giga memóriával, egy GeforceGo7300 as VGAval nem mondhatni, hogy jól fut.
Ma viszont offical szerón kipróbáltam, 2 klienst elég lazán elfuttatott.
-
-
-
-
-
zoltanz
nagyúr
Olyan fájlkezelőt ami ismeri minden fontosabb tömörített formátumot rar, arj, zip, ace és kezelje a darbolást tömörítéskor, jelszót be lehesen állítani. Legyen Flat megjelenítése, kedvencek menű, ahol pár könyvtárt be lehesen állítani valamint ismeje a Winmerge összehasonlítás funkciót ahol is a fájlokon lehet műveleteket végrehajtani.
-
Találtam egy ingyeneset is, ami VOB-ból képes kiszedni az audio-t: BeSweet
Ne felejts el GUI-t letölteni hozzá: BeLight vagy BeSweetGUI
És persze lehet, hogy előtte le kell majd szedned a védelmet a VOB-ról valamivel: Dvd Shrink vagy Dvd Decrypter -
Kommy
veterán
Igazából nekem arra kéne, hogy areal time telemetry programot át tudjam rakni a laptop kijelzőjére, mivel csak úgy jelezné ki a versenyzőket, valamiért hálózati módban nem akar működni.
Amúgy kipróbáltam ami ajánlottál ez arra jó , hogy egy egérrel és billentyűzettel tudom irányítani a két gépet, és szépen működik 64 bites rendszeren. Ez a program is jól jön legalább nem kell szenvedni a laptoppal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- EAFC 25
- Milyen notebookot vegyek?
- Torrent meghívó kunyeráló
- 100 millió dolláros bónuszokkal csábítja a Meta az OpenAI szakembereit
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest