- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
addikt
Végül is csináltam egy Resque Disk-et... Azonban kicsit elakadtam: adott egy 150GB-os partítció (ami kb. 1/4-ig van csak tele) egy HDD-n, amin van a Win10. Ezt szeretném egy 120GB-o Fury SSD-re áthúzni. Azonban az összes Win10-zel kapcsolatban lévő partíció átmásolása esetén, azt írja a Macrium Reflect, nincs elég hely a céllemezen. Persze, mert a 150GB több, mint 120GB.
Nem emlékszem, hogy oldottam ezt meg korábban, tud valaki segíteni egy ötlettel? Köszi!
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Nekem csak egy linket generáltak, nem "meghívtak"."
Pontosabban csak megtekintésre osztották meg a mappát, nem szerkesztheted. Igazad van, kipróbáltam, ebben az esetben tényleg nincs olyan link, hogy "Mappa felvétele a OneDrive-ra", bocs, ezt nem próbáltam előtte. Most kipróbáltam ilyen módon is, ahogy írod, elvileg ilyen esetre ott van a "Másolás máshová" link, elméletileg ennek is jónak kéne lennie a célra (persze közel sem biztos), ha a jobb oldalt megjelenő panelben kijelölöd, melyik mappádba másolja a cuccot, DE a gyakorlatban nálam érdekes módon sajnos csak tekergőzött a töltődést jelző ikon jódarabig még egy két dokumentumot tartalmazó mappánál is, aztán "Meghiúsult" hibaüzenettel befejezte a próbálkozást. Szóval valamit itt (is) elkúrtak a Májkroszoftnál. (Gáz, ilyen parák fel sem merülnek pl. a Google Drive-nál...) -
Sk8erPeter
nagyúr
"se a WEB-en", "kéne lennie a WEBoldalon"
A web nem egy mozaikszó, így nem kell csupa nagybetűvel írni, ez ugyanolyan, mint a net, annak kapcsán pont ugyanerről itt írtam."- Ha tudtam volna, hogy ilyent is tud, nem kérdeztem volna."
Egyetlen perc Guglizásomba került megtalálni, hogy van ilyen.
Előtte életemben nem próbáltam a módszert (inkább általában Google Drive-ot használok, szimpatikusabb), de most a kedvedért megtettem, megosztottam egy mappát egy másik accounttal (mutteré, most a tesztelés céljára jól jött), a másik accountba bejelentkezve a levélben (ami értesít, hogy megosztottak velem egy mappát) kapott linkre rákattintottam, majd ott ez a felület fogadott:(bekarikáztam a linket, amire kattintani kell, itt még pont feldobta a súgót is, mivel még nem használtam a funkciót)
-
Essejó
veterán
Ja, hogy 120$? Bocs arra nem figyeltem.
"Ha tudnám a fiókhoz tartozó adatokat, akkor azt a onedrive programban is beállíthattam volna, és nem keresnék alternatív megoldást." Adatok nélkül viszont szerintem alternatívban sem igazán fog menni.
Két esetleges tipp Jdownloader, IDM Van ingyenes verziója! -
jjeahh
nagyúr
-
Essejó
veterán
Na várjunk csak. Az eredeti kérdésed nem erről szólt, hanem hogy van egy több mint 4 GB-os mappa amit egyben le akarsz tölteni és ahhoz keresel programot. Erre írtam, hogy SzVSz nincs olyan program, pont a max 4 GB-os letöltési limit miatt.
Ehhez képest meg most jössz azzal, hogy egyenként töltenéd le a fájlokat. Szóval jó lenne eldöntened, hogy mit is szeretnél, mert egyben a mappát vagy egyenként a mappából a fájlokat az nem ugyanaz.
Arról nem beszélve, hogy maga az OneDrive program is alkalmas erre az egyenkénti letöltésre. -
Sk8erPeter
nagyúr
De komolyan, miért nem jó a OneDrive alkalmazás, és annak a szinkronizáló funkciója? Amit itt is említenek, hogy az online felületen a veled megosztott mappánál az "Add to my OneDrive"-ra kell kattintani, aztán a gépedre telepített OneDrive alkalmazásban (ahova persze be vagy lépve), ahol be kell pipálni a szinkronizálandó mappákat, bejelölöd a veled megosztott mappát is - így az letöltésre kerül a gépedre is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Maga a OneDrive alkalmazás?
(#35961) TigerCat:
Fraps - http://www.fraps.com/
FPS-t is mutatja. A screenshotra vagy készített videóra az ingyenes változat rányomja a Fraps-vízjelet, de végül is tudja.(#35967) dokee78:
Minél nagyobbat? -
€uro
őstag
Köszi.
Egyelőre nem tudtam használatra bírni. Ez szerintem a forráskódja a programnak és Visual Studio-val nem tudom lefordíttatni.
(#35769) cigam:
Most olvastam ezt a hozzászólásodat. Az AutoSizer programot már használom. Ott viszont minden alkalmazásnak, ablaknak manuálisan kell beállítani pozíció és ablakméreteket. Illetve szerintem nem tökéletesen határozható meg, hogy mikor, milyen ablakot kezeljen ugyanolyan alkalmazások esetén. Azért köszi.
A másik programot még nem néztem... -
TaaT
nagyúr
"és direct stream copy-t tudjon (ne kódoljon)."
De feltétel volt, méghozzá a legfontosabb mert az avidemux-ot rendszeresen használom avi, mkv, mp4 videók szerkesztéséhez de a mov-hoz (és a wmv-hez, ez utóbbi most nem fontos) hozzá sem szagol.
Viszont felraktam Esiestsoft Video/Audio Splittert, ez szódával elmegy.
-
sanyek2
senior tag
Én is olvastam a citromail gyik menüjét, de pl nem fogadja el a felhasználónevet @citromail.hu nélkül.
Ez az egyik.
Másik meg hogy kézileg is bevittem.
A citromail egy jó nagy rakás tudodmi, épp ezért is akarok megszabadulni tőle.
Soha nem volt kompatibilis semmivel.
Évekkel ezelőtt is próbálkoztam, de akkor se sikerült.(#34999) brd Figyeld meg, ebben a sorrendben mindet ki fogom próbálni, mert agyhalál, amit ez a fiók produkál... :/
-
-
-
brd
nagyúr
Ezt használod is aktívan? Neked jól működik? Mert nálam egyelőre egy bugos zar. Van néhány 8+ órás mpeg2 videóm, amivel szeretnék olyan bonyolult dolgot csinálni, mint pl. kivágni belőle részeket. Nos, ez a feladat ennek a programnak megoldhatatlan feladat. A szerkesztősávon a szerkesztgetés közben, úgy max. 5 perc után szétfagy, a 3 utolsó verzió közül mint. A gépemmel egyébként semmi gond, nem fagy le, nem hibázik, csak ez a program problémás.
-
gyulank
addikt
Te is tudnál arra a tyúkra figyelni élőben. A gép meg gyorsabb, és akárhányszor átnyálazhatja. "Csak" azt kell tudnia, hogy tyúk, és, hogy nem az a tyúk, mint a másik. Értem ez alatt, hogy ha én képes lennék megkülönböztetni, mert nem kell varázsolnia, hanem létrehozhatna olyan sávokat, amikben úgy osztja szét az egyformának hallott kotkodácsolást, hogy egyszerre csak egy szóljon, alatta meg mondjuk azok, amik amúgy egyszerre szóltak. Vagy az összes kotkodácsolást külön rakná, névvel, csoporttal és idővel megáldva, madár/tyúk/000001 1:02:13.009, persze nem nekem kéne beilleszteni a helyére, ezeket ő indexeli magának, majd a kotkodácsolás ritmusából kikövetkezteti, hogy melyikhez melyek tartoznak, és azokat behúzza egy új sávba, vagy többféle eshetőséget is megad nekem, és kiválasztom, hogy ha esetleg több tyúknak ismerte fel, hogy az a csoport is az 1-es tyúk, így pl. lesz egy madár/tyúk/01 sáv. Vagy konkrétan kijelölöm neki, az egyes tyúkokat, és úgy következteti ki a ritmusból, hogy melyikhez mely kotkodálások tartoznak. Ha meg nem egyforma a hangjuk, akkor egyértelmű. Ahhoz nem kell tudnom azt sem, hogy tyúk, hogy megkülönböztessem. Visszhangnál már nehezebb lenne a helyzet még így is, ha mondjuk a visszhang ereje akkora, mint a forrás, de valami alapmintázatok alapján tudhatná, mi nem illik oda. Szerintem lehetne ilyet, csak mire lenne jó azokon a felesleges dolgokon kívül, mint, hogy valaki élethű felvételeket akar zaj mentesen, vagy térhatás effektet akár monó felvételből? Ez nem elég ok, hogy próbáljanak ilyet csinálni. Habár lehet, hogy egészségügyben jól jönne egy online sztetoszkópnál, csak még nem jutott eszükbe.
-
gyulank
addikt
Úgy, hogy mondjuk lenne egy monó felvétel, amin van az a zaj, ami nincs, csak a felvételen van, van repülő, 3 tyúk, 2 kakas kukorékolás, 2 másik madár, Jóska, Pista, Juli, és Éva, motorfűrész, 2 légy, egy fácándürgés, kalapács, és égzengés, és csak az egyik tyúk kotkodácsolására koncentrál. Vagyis nem, akkor már egyúttal külön sávokba mentheti nekem az összes résztvevőt, amin csak az egyik van. Ja, és mindez strandon van, és visszhangzik, és visszhangmentesíteni is kéne. Álmodozzak még?
-
mrobes
tag
Köszönöm!
Egyébként a LibreOffice ki tudja váltani a MS-féle Office-t? Mert elég tetszetős, de nem ismerem.
A másik program nagyon jó, ha egy lapot tele akarok nyomtatni egyforma címkével, de olyanra gondoltam, amivel például egy 2x5 mezőre osztott A4-es lapra 3 különböző feliratot tudok nyomni az általam meghatározott helyekre.
De szerintem jobban járok, ha a LibreOffice-ban csinálok egy sablont, és oda írom a szöveget,ahova akarom. -
Sk8erPeter
nagyúr
Nem értem, egy kézi pötyögést igénylő parancssoros script miért is segítség, amikor beépített megoldások is vannak erre, ilyen alapon a Windows-os beépített del (vagy komplett könyvtár esetén rmdir) felparaméterezett változatát is berakhatná ütemezett feladatok közé, és az még 3rd party cuccot sem igényel.
A feladat szempontjából nem tudom, hogy mit tesz hozzá az általad linkelt DeleteFiles progi.
-
jaja1981
addikt
Szia, ContaCam progit megnéztem, hasonló programot próbáltam már a iSpy-t, ami ingyenes, kivéve a server része és tudja amire szükségem van, de 4db kameránál nagyon lefogja a gépem.
Ezért gondoltam, hogy az IPcamera meg tudja csinálni a videókat, képeket és ftp-n feltölti a gépre.A batch file nem jó, mert ennyi erővel én is törölhetem, de pont azt akarom elkerülni, hogy ne kelljen hozzá nyúlnom.
Köszi.
-
Hajdu.1
tag
Pl ezt sem tudom letölteni: https://www.youtube.com/watch?v=cbfyUAOhL_w#t=313
-
szjoci
őstag
Ilyesmit kerestem volna, csak nem tudtam hogy keressek rá...
Köszönöm a gyors választ, ezt mindjárt ki is próbálom! Külön fiókra is gondoltam már, de még nem akarom bonyolítani a dolgot.
(#34350) genndy: neked is köszi, de van egy pár olyan parancsikon amit ő használ így ez sajnos nem megoldás.
szerk.: ki is próbáltam, probléma megoldva! Köszönöm
-
Esetleg ezekkel próbálkozz: A-Ray Scanner | Copy Protection Detection
-
gyulank
addikt
De az dupla munka, sőt, a másik oldalon is ugyanoda kell illeszteni minden időpontnál, meg váltogatni minden időpontnál. Dolby PL2-be mivel lehet konvertálni? Mert ahhoz, hogy Handbarake-ben csináljam, csinálnom kell hozzá egy videót, aztán az is csinál egy videót, csak, hogy hangom legyen, és ez így nem a legoptimálisabb.
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
Összeírod, a Próba topicban megnézed, milyen lett, módosítgatod, és ha végül elégedett vagy a végeredménnyel, akkor azt a hozzászólást belinkelve megkérsz egy moderátort a Moderátort keresek topicban, hogy legyen szíves berakni az írást az összefoglalóba.
-
gyulank
addikt
A shotcuttal videót lehet látatlanba csinálni linuxon, de itt is, mint blenderben, ha HD-nél nagyobb felbontásban mentek esötétül. Pl. fekete a háttér, azon van szürke, és azon van valami, akkor eltűnik a szürke, és fekete lesz. A fekete-fehér kép meg eltűnik. Próbáltam jpg-vel is, annál is ez van.
-
-
gyulank
addikt
Még sem jó. Az a helyzet, hogy csak a magassága 4k, ez pedig 16:9-ben levágja, plusz időzítenem kéne a képeket hanghoz, de a hangot úgyis vlc-vel tenném rá, mert nem akarom konvertálni, van amit több időpontba is betennék, itt csak egyszerre tudom a hosszukat állítani, és nem ártanának effektusok a váltáshoz, de ez másodlagos.
-
-
A VGA csatlakozó nem, de a HDMI igen.
De éppen az ebből eredő veszteség miatt szeretném azt, hogy nem a hangkimenetből szeretném kiolvasni a jelet, hanem mindjárt azt a jelet szeretném rögzíteni, ami a hang kimenetre kerül, és ami onnan megy.
azaz x jel -> hangprocesszor (jelen esetben a videokártya) -> y jel -> kábel -> TV -> kábel -> hangfal.
Innen nekem az x jel kell, ami a gépben keletkeződik, hogyha ez lehetséges, mert az a legkevésbé veszteséges.
-
King Unique
titán
Külső vinyóknál többnyire sz@rt sem ér a Windows energiagazdálkodása (ugyanúgy leáll benne a HDD), az csak főként belső rendszervinyóknál eredményes. Időközben ráakadtam egy registry és PowerShell mókolásra is [link], az vsz eredményesebb, mint a sima energiagazdálkodás.
Az újabb programalternatívát meg köszönöm!(#33287) AtHoS: a gyári kompakt külsőknél van ilyen sleep mód/ Idle Timer, van amelyikhez külön programot is adnak, amivel az időtartamot lehet állítani, pl. WD My Passportok.
A sima külső USB-s rackeknél meg vezérlőchip és firmware függő a dolog. Az érintett személynek egy ASMedia chipes LC-Power háza van, de akárhogy állítgatta a firmware-ben, sehogy nem akart működni... ezért is kérdeztem a Maces progira alternatívát. -
AtHoS
nagyúr
Vannak olyan külső keretek, melyek belső sleep móddal rendelkeznek. Itt szvsz. nem működik a wines energiagazdálkodás.
De ha már wines energiagazdálkodás. Az is nagy marha volt MS-nél akinek csak a bill és egér használat számít aktív géphasználatnak, szóval elmehetnek a fenébe a hülyeségükkel
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Battlefield 6
- Kuponkunyeráló
- Tizenkét tányérra térne át a Toshiba a HDD-piacon
- Windows 11
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3667 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő