- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kivlov
aktív tag
válasz
havri1 #53389 üzenetére
Egy opció ahogy én csinálta egykoron:
csinálsz egy FTPS szervert a wines gépeden, mondjuk az ingyenes BvSshServer-rel
ebben beállítod az adott usereket és hozzájuk az adott mappákkal
majd ios-re megveszed a Photosync nevű appot, amit családi megosztásban is tudtok használni és ezzel tudsz lokálisan is helyi hálózaton, vagy távolról ftps-re is mentést készíteni, akár automatikusan különböző beállításokkal
minden másra ott marad az iCloud, az alap 5GB bőven elég szokott lenni kontaktok és telo mentésére, mivel a legtöbb helyet a képek és videók viszik el.Én így oldottam meg a tárhely problémát, bár igaz nekem elég a google drive 100GB verziója is ami egy évre 6900 ért sokkal gazdaságosabb, mint beruházni egy nasra meg hdd-re
-
BitRider
senior tag
válasz
havri1 #53385 üzenetére
Vannak ilyen szoftverek, hogy NextCloud, ownCloud és társai, de hogy az iPhone-hoz van-e jól működő kliensük (ami pl. lekezeli a fényképek feltöltését), azt nem tudom. Androidra szoktak lenni. De ezeket konfigurálni is tudni kell ám és még akkor sem lesznek olyan megbízhatóak működésileg, mint pl. egy Dropbox. Plusz foglalkozni kell velük. De ha még nem üzemeltettél semmilyen szervert, nem ajánlanám.
Viszont ezt meg nem kéne a NAS-sal keverni. Utóbbi kifejezetten külön, kis fogyasztású motyó, nyilván nem Win alapon, hanem specializált rendszerrel. Amúgy esetedben ez lenne a megoldás: vegyél egy Synology kétlemezes NAS-t, mondjuk 4-4 TB WD Purple lemezzel, és így megkapod a viszonylag könnyű beállítást és a megfelelő klienseket. Ha tudod, hogy kevés lesz a 4TB, akkor már eleve 4 lemezest kell nézned. Nem olcsó, de hosszútávon megéri és nem kell managelni állandóan, frissít magától.
-
-
-
válasz
havri1 #43739 üzenetére
Alap dolgokra, egyszerűbb fájlokhoz jó a libre office vagy más free megoldás.
Arra azért számíts, hogy komplexebb táblákhoz, vagy összetettebb word dokumentumokhoz ezek nem lesznek jók, ezért munkára csak korlátozottan ajánlottak a nem MS ingyenes megoldások.... és ez nem hiába van így. Az MS el is követ mindent, hogy ez így is maradjon.
Ezt soha ne feledd, ha egy olyan táblába vagy dokumentumba futsz, ami egy kicsit' máshogy néz ki, vagy máshogy viselkedik.... és ekkor még szerencsés vagy, mert észrevetted, hogy valami nem stimmel.
Több partnerünk próbálkozott ezzel-azzal, de belátták, hogy a munka során a kompatibilitás fontos és feladták.... gondolom valami lopott' megoldást használva. Határozott véleményem, hogy nem lehet kiváltani az MS-t ezen a téren, csak kompromisszumokkal, de néha otthoni vagy egyszerűbb céges felhasználás mellett működhet a dolog.
A PDF-nél szintén hasonló a helyzet...Szupik a kicsi és gyors free klónok... de a háttérben jó, ha ott van az adobe, ha a kapott anyaggal valami nem stimmel. Nemrég egy vektoros összetett és nagy rendezési terv bukott el nálam, amit a végén csak az adobe reader tudott rendesen lekezelni.
-
Komi28
senior tag
-
válasz
havri1 #42677 üzenetére
Ha saját Microsoft accountot készítesz nekik, családtagként (mint gyerekek) kapcsolod azokat a sajátodhoz, valamint azzal használják a gépet, azon keresztül tudod korlátozni a tevékenységüket, még korhatárt is megadhatsz, ami szűri a tartalmakat. Bár nem tudom ,hogy ez jól működik-e Windows 7-en is, de egy próbát megér (és persze Microsoft böngészőt kell használni). Amúgy a Windows 7-et talán még ingyen tudod 10-re upgrade-elni, azzal (plusz Edge böngésző) biztosan működik, amit leírtam.
-
válasz
havri1 #39872 üzenetére
A Backup4all-al is megoldható.
Vagy a zentimo-val elindítod kedvenc mentő programodat. -
pc360
addikt
válasz
havri1 #39872 üzenetére
Fájlszinkronizáló programoknak hívják a kategóriát, népes családdal.
• FreeFileSync
• SyncBackFree (SyncBackPro)
• Iperius Backup Free
• stb. -
-
-
-
válasz
havri1 #34881 üzenetére
Sony Vegas-t használok, de a kedvedért felraktam most a Movie Maker-t... sok-sok éve láttam utoljára.... döbbenetes, hogy mennyit fejlődött és mennyi kimeneti formátumot ismer.
mpeg-el teszteltem... Tehát mpeg2-es 720x576 25i-s 16:9-es forrással és annak egy részletéből csináltam egy mentést. Sajnos a képkocka helyes kódolása nem a legjobb, alapba 30-al akarja csinálni... akkor is ha tudom, hogy a 25 a jó a forrásanyag miatt.A DV Avi-nak is kellene mennie. Nálad valami más gond lehet. Talán nem szabványos' a forrásfájl.
-
akaido
addikt
-
akaido
addikt
válasz
havri1 #34872 üzenetére
[http://www.dvd-guides.com/guides/dv-to-dvd/33-how-to-capture-video-from-your-dv-camera-and-convert-to-dvd] Egy másik megoldás lépésről lépésre leírással, képekkel.
Remélem nem lesz túl sok(k) már a segítő szándék. -
sztanozs
veterán
válasz
havri1 #34872 üzenetére
Én utoljára Windows Media Encoder-rel csináltam ilyet, de ezt már rég lapátra tette a Microsoft.
-
-
zone
őstag
válasz
havri1 #31953 üzenetére
https://www.google.com/search?q=gpu+cpu+system%20tray+taskbar
Aida64 beállítás
Core Temp beállítás - a bekeretezett felettit kell bekattintani -
LonGleY
veterán
válasz
havri1 #31953 üzenetére
Az AIDA-nál a beállításokban megtalálod, hogy miket pakoljon a tálcára (érzékelő ikonok). Amúgy szerintem a
Open Hardware Monitor lenne a legegyszerűbb (nem mellesleg ingyenes). Ott csak sima jobb klikk a kíván értékre, és system tray-be küldés (a megjelenő ikonon jobbklikkelve meg tudod változtatni a felirat színét). Mindkét programnál beállítható, hogy automatikusan, minimalizálva induljanak a Windows-zal.
-
-
-
válasz
havri1 #28920 üzenetére
Nem értem a kérdést. Merthogy veszteségmentesen csak stream copy-val tudsz "konvertálni", de annak meg mi értelme?
Amúgy a WinX HD Video Converter Deluxe most akciós, ingyen beregisztrálható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fotók, videók mobillal
- Nintendo Switch
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hobby elektronika
- Yettel topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged