- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc360
addikt
válasz
GEPESZ66 #44243 üzenetére
Ajánlottuk azt a 3+1 darabot, amik aktuálisak, ezekből fogsz tudni választnai. Én a lehető legegyszerűbb AnyBurn mellett tenném le a voksom, már ha egyáltalán használnék DVD-t akármire is. De szerencsére a kezemben se fogtam már vagy 8 éve olyat. A pokolba kívánom az összes műanyag hulladékot.
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #44243 üzenetére
"lemezt törölni"? Mármint újraiírhatóra írnál? Próbáld ki, írj egy lemezt az egyikkel majd a másikkal.
Konkrétan nem tudom de amire figyelnék ha MOST DVD író progi kéne:
- friss legyen a program - tehát a közel legfrissebb Windows 10 build-et is támogassa olyan programmal nem szívesen írnék DVD-ét Windows 10 alól amit még Windows 7-re írtak
- TELJESEN ingyenes legyen semmi xopatás
- LETISZTULT, EGYSZERŰ - az ilyen NERO szerű több GB-os programokat messze el kell kerülni -
tonyrulez
őstag
válasz
GEPESZ66 #44165 üzenetére
PotPlayer-t tudom ajánlani, mindent megeszik (volt hogy egy ősrégi Dell Inspiron-on se MPC-HC se VLC nem vitte el a videót, PotPlayer igen). Ezerféle beállítási lehetőség van, én MPC-HC-ről tértem át (MPC-BE-t is próbáltam, de nem tud automata feliratbetöltést. MPC-HC után csak a PP-t találtam ami tudja).
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #44163 üzenetére
Az egyik előző válaszban már linkeltem, illetve a screenhoton ott van alul a "Delete Existing Partiton" opció. De a WinPE verziónál van egyébként parancssor is, ahol előhívható a DiskPart, ami egy másik screenshoton jól látszik. Azzal pedig lehet törölni a teljes lemezt, illetve partíciókat normál és kényszerített módon. Az utóbbi a védett partíciók törléséhez kell, mint pl. az ESP és a WinRE, vagyis a Windows által létrehozott "kicsik". De ha nincsen semmilyen fontos partíció és adat a lemezen, akkor mehet nyilván egyből a
clean
parancs. -
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #44165 üzenetére
- VLC Media Player - alap beállításokkal kicsit fapados kinézete van de mindenevő egyszerű
- Daum PotPlayer - elegánsabb a megjelenése mint a VLC-nek és kisebb az erőforrásigénye is szintén mindenevő
- MPC-BE - ez az MPC-HC-nak amit már nem fejlesztenek egy forkja egyfajta továbbfejlesztése sokan erre esküsznek és ki lehet próbálni
- MPV-Player ez elég érdekes lejátszóAlapvetően ennyi videólejátszó van amire érdemes a szót vesztegetni.
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #44157 üzenetére
Kinek melyik, de szerintem nem különösebb bonyolult a Macrium használata és a kezelőfelülete is kellemes, sok minden beállítható rajta. Az AOMEI Backupper viszont nekem kevésbé áll úgy készre és a nem full screen megjelenés, illetve a GUI sem tetszik annyira. A particionáló programjuk viszont már inkább, de azoknál meg a MiniTool az egyik személyes kedvencem.
A visszaállításnál normál esetben eleve a célmeghajtót kell csak kiválasztani és a többit elintézi a program. Ha le lettek mentve a szükséges partíciók (C + a kicsik), akkor azokat visszaállítja rá, kialakítja ugyanazt a partícióelrendezést. Arról pedig már volt szó, hogy lehet ilyenkor teljesen üres és particionálatlan is a célmeghajtó, sőt akár célszerű is a visszaállítás előtt teljesen törölni. Max. akkor nem, ha van külön adatpartíció is a lemezen, rajta fontos adatokkal. De a Windows partícióit nyilván ez esetben is lehet törölni, illetve a visszaállítás előtt akár manuálisan a program kezelőfelületén. A Macrium a felsoroltakat tudja, azzal simán megoldható. Ha az AOMEI nem, illetve a mentésnél a lemezképfájlba az 500 MB-os partíciót sem foglalja bele, akkor az kicsit izé...
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #44158 üzenetére
Próbáld ki ezzel: [3D Youtube Downloader]
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #44153 üzenetére
Nyilván igen, ez az ilyen programoknál kb. alap. Ráadásul még telepíteni sem feltétlen kell ehhez, mert pl. innen mindig letölthető az előre elkészített és aktuális WinPE ISO-fájl a bootoláshoz.
A klónozásnál és a lemezképfájlból történő visszaállításnál eleve azokat a partíciókat állítja vissza, olyan partícióelrendezést hoz létre, ami le lett mentve. Sőt, még az sem gond, ha jelenleg MBR séma szerinti a célmeghajtó, ellenben GPT szerint készült a mentés, mert azt is korrigálja. A célmeghajtó pedig ilyenkor felülíródik, vagyis a korábbi partíciók törlődnek. De ha valaki nagyon biztosra akar menni, hogy ne maradjon a lemezen semmilyen felesleges partíció a korábbi telepítésből, akkor a célmeghajtónál többek között a partíciók manuális törlésére is van lehetőség a program kezelőfelületén (bővebben).
-
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #44146 üzenetére
Simán a Firefox böngészőhöz társítottam, tökéletes. Amúgy a Sumatra egy nagyon jó egyszerű program ha csak egy egyszerű pdf olvasót szeretnél akkor jó megoldás.
Ha többet akarsz akkor pl.: PDF-XChange Editor minimális limitációval ingyenes.
Adobe-t hanyagolt nagyon el bloatware-esedett, tohonya izé lett.
-
andreas49
senior tag
válasz
GEPESZ66 #44140 üzenetére
Az AMOMEI Partition Assistant programmal:
1. Amelyik nincs (az 'E' és a *), rákattintás jobb billentyű, majd törlés. Nem kell külön formázni.
2. Kattints a 'C'-re és növeld meg a méretét annyival, mint amit az AMOEI felajánl. Kattints a bal felső részen lévő pipára és végrehajtódig..
Valószínűleg az 1 és 2 műveletet külön engedi csak végrehajtani.
Ha nem teljesen érthető, akkor csinálok screen képeket. -
andreas49
senior tag
válasz
GEPESZ66 #44138 üzenetére
Amit visszaraktál mentést, ahhoz tartozott egy 500Mb rendszer partíció, azt kell meghagynod, a másikat tőrölheted. Legközelebbi mentésnél is le kell menteni az 500 Mb-os részt, mivel az az op.rendszerhez kell. A 'C' alatti partíciót nézd meg mi van benne, mivel szerintem az is egy korábbi -most már felesleges- particiónált rész. Növeld meg vele a 'C' egységet.
-
pc360
addikt
válasz
GEPESZ66 #43350 üzenetére
Ha szimpatikus, és már nem tudnál átszokni másra, akkor vedd meg! De ne ez legyen az indok, hogy az apád unokaöccsének az unokabátyjának a régi szobatársa is ezt használja bóvli PowerPoint bemutatók átalakítására!
Magyar nyelvűt ennek ellenére nem tudok mondani, csak a Premiere-t, de az meg árban nem fog ott megállni, mint a Nero. Csak gondoltam, ha már kiadsz valamiért zsetont, akár hasznos tudást is összeszedhetsz a dologgal, de lehet, hogy ez neked nem lényeges. Mindegy, vedd úgy, hogy hangosan gondolkodtam!
-
dqdb
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #43343 üzenetére
Nem tudom, kizárólag szakmai prezentációkat készítettem eddig Powerpointban, ahol a háttérzene, mint olyan, szóba sem kerülhet.
Az ilyen színes-szagos dolgokhoz a ProShow is jó választás lehet, egy felturbózott diavetítések készítésére specializált szoftverről van szó.
pc360: nem szeretem a clipboard managereket az n+1 clipboard támogatásukkal, amiket próbáltam, kényelmetlenek voltak (ráadásul a legtöbb szoftver, amit használok, maga is támogat ilyet, és ott sem jött be ez a feature), ellenben a Paste as Text keresgélésétől vagy egy Notepaden keresztüli két lépcsős másolástól már a falra másztam (és ahogyan egy másik topikban kiderült, ezzel nem vagyok egyedül
). Így egyszerű a képlet: Ctrl+V, ha formázva kell, Win+V, ha formázás nélkül.
-
dqdb
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #43341 üzenetére
Miért vennél külön szoftvert arra, amit a Powerpoint eleve tud
-
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66 #43129 üzenetére
Nem jól gondolod, nagyon jó az amit Met ír. Tehát van egy programod amit el akarsz távolítani akkor nem csak simán a programok és szolgáltatások közül törlöd vagy ha van saját eltávolítója azzal, hanem már egyből a GEEK uninstallert indítod, ha elindítod a GEEK uninstalleres eltávolítót látni fogod hogy előbb az is normál módon az adott program eltávolítóját fogja használni DE ami nagy különbség hogy VÉGIG MONITOROZZA a folyamatot és az eltávolítás végén a megmaradt elemeket látja és törölni is tudja.
-
pc360
addikt
válasz
GEPESZ66 #43122 üzenetére
Használni sem érdemes, nemhogy megvenni.
Helyette: GeekUninstaller ingyenes verzió.
-
pc360
addikt
válasz
GEPESZ66 #42957 üzenetére
Attól függ, mi a cél. Ha csak a böngészésed akarod rejteni, vagy a céges policy-t megkerülni, akkor arra jó lehet az Operába épített VPN, vagy valamelyik proxy bővítmény (ilyenek persze vannak más böngészőhöz is). Ha minden netes forgalmad szeretnéd átirányítani, akkor egy rendszer vagy router szintű, fizetős VPN szolgáltatás a megoldás, pl.: NordVPN (kuponkódos linken olcsóbb).
-
Vertigo18
addikt
válasz
GEPESZ66 #41969 üzenetére
Egy évig használtam, minden nap keresett, talált, tisztogatott.
Amikor lejárt az egy éves licensz, nem hosszabbítottam, nem tettem fel újat. Valahogy nem éreztem szükségét. Most is megvagyok nélküle, nem lett lassabb, nem lett akadozóbb a gépem. Egy próbát megérhet neked is, hiszen ingyen van, de odafigyeléssel, megfelelő szoftverekkel szerintem ez felesleges...
-
törölt tag
válasz
GEPESZ66 #41472 üzenetére
"WIN10-en a gyári helyett érdemes ezt használni?" -> Windows 10-en nálam az .nrg kiterjesztést alapból nem nyitja.
"Magyarul is tud?" -> Igen, összesen több, mint 20 különböző nyelvet támogat. Részletek itt.
-
dqdb
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #40257 üzenetére
A vírusirtókhoz készült külön uninstall tool pont azért készül, hogy garantáltan minden maradványt eltávolítson, ezután nem kell semmi extra alkalmazást futtatni.
Némely gyártónak sikerül összehozni azt, hogy a normál uninstall is eltávolít mindent, ami a normális lenne, egyeseknek nem, és félig összedöntött rendszer marad utánuk, ezért jöttek divatba a gyártók által készített külön uninstall toolok.
-
pc360
addikt
válasz
GEPESZ66 #40257 üzenetére
Hát, akkor nem keresgélsz utólag, vagy megteszed ennél az egy programnál manuálisan... Vagy nem telepítesz ilyen szemetet, ami nem irtja le magát rendesen a rendszerről. A user hülyeségétől, az igénytelen szoftverektől, és a belassulástól nem egy mindentudó uninstaller fog megmenteni.
Miért kéne maradványok után kutatni? Próbáld megindokolni! És közben rájössz, miről beszélek...
-
pc360
addikt
válasz
GEPESZ66 #40254 üzenetére
A Geek-ből (különálló EXE) indított uninstall processz pont ezt csinálja, lefuttatja a program sajátját, és utána opcionálisan 3 dolgot néz meg: program mappa, appdata maradvány, registry (sima, általános keresés a program nevére). Ott, ha talál valamit, akkor felajánlja az elemeket törlésre, de ez sem kötelező. Ezek csak minimális bolygatások a tipikus helyeken, semmi mély-analízis meg összehasonlítás nincs telepítés előtti állapotokkal.
A fenti 3-ra akkor lehet szükség, ha egy programot tisztán, az előző beállításaitól mentesen szeretnénk újratelepíteni (és mert kényelmesebb, mint ugyanezt manuálisan megtenni), sebességi és egyéb előnyökkel ez nem jár (itt van a tévedés a legtöbbeknél a témakörben).
Met: De miért kéne többet tudnia? Mit hiányolsz? Mert eddig csak a hype-vonatot érzem, amire felültetek. És pontosan ebből a jelenségből él a Revo is. Én ilyenkor csak próbálom elmondani, hogy mennyire értelmetlen.
-
mezis
félisten
válasz
GEPESZ66 #40180 üzenetére
Igen, ingyenes, de a választható ajánlatokból jobb ha kiveszed a pipát.
(Foxit Reader nem elég ? ) -
pc360
addikt
válasz
GEPESZ66 #38122 üzenetére
Ürítsd ki a nemkellő partíciót és a lemezkezelőben töröld azt, meg a win számára fenntartottat, utána a EaseUS Partition Master Free-vel tudod egyesíteni az üres terepet a meglévővel adatvesztés nélkül. Talán is win lemezkezelőből is menne, de utóbbi nálam már sokszor kipróbált (szétválasztásra is).
-
DrojDtroll
veterán
-
-
dqdb
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #35786 üzenetére
Mind az AVI, mind az MKV csak egy konténerformátum, amelyek tartalmazhatnak egy vagy több hangsávot és egy vagy több képsávot, de a konkrétan felhasznált kép- és hangcodec tetszőleges lehet. Hiába támogatja egy lejátszó a konténerformátumot, ha adott kódolással nem boldogul, és hiába támogatja egy lejátszó adott kódolást, ha a konténerformátummal nem boldogul.
A Format Factory valószínűleg csak a konténerek között konvertált, de magához a videóhoz nem nyúlt hozzá, és nem kódolta újra.
-
ZoPád
tag
válasz
GEPESZ66 #35331 üzenetére
Az egy rövidített link, tehát először megnyitod, akkor ezt kell látnod:
https://www.youtube.com/watch?v=WGId_8vm2E4
átírva
https://www.ssyoutube.com/watch?v=WGId_8vm2E4
ez utóbbi pedig átirányít az oldalra, ahonnan letöltheted a formátum kiválasztása után.
Alternatívaként ott a clipconverter, ahova csak be kell másolni a linket (youtu.be-s is mehet).
-
akaido
addikt
válasz
GEPESZ66 #35321 üzenetére
A Free Youtoube-t nem használom mert Tűzrókával böngészek, így:
Video Download Helper vagy az Easy Youtube Downloader kiegészítők a segítőim.szerki: Ha mindenképpen külön progi kell, akkor: [Freemake Video Downloader] Elég RAM igényes.
-
dqdb
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #35152 üzenetére
InSSIDer 3.x, a 4.x már fizetős
Ha jól sejtem, a fordítottjára gondolsz, hogy melyik csatornára állítsd a routeredet, hogy a szomszédok a lehető legkevésbé zavarják (bár, ahogyan észrevettem, az újabb routerek automatikus csatornaválasztása egészen jól működik). Ha mind a router, mind a laptop tudja kezelni az 5 GHz-es sávot, akkor érdemes azt használni, az manapság még senkiföldjének számít.
-
kispx
addikt
válasz
GEPESZ66 #35046 üzenetére
Ha ingyenest akarsz akkor 7zip, ha fizetős is szóba jöhet akkor WinRAR.
Change language -
Qasam
aktív tag
válasz
GEPESZ66 #32393 üzenetére
Szia!
Még egy alternatíva az online downloader/converter.
Én egy ideje ezt használom teljes
megelégedéssel, így nem kell semmit telepítened a gépedre és az
eredmény ugyanaz. -
Ittnemaz
aktív tag
-
Kernel
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #31811 üzenetére
Jártam már úgy is, hogy SRT feliratot számítógépen egyik lejátszó mutatta, másik nem. Mint kiderült, pár sornál kisebb szintaktikai hiba volt benne, amit egyik program tolerált, másik nem.
Vagyis itt az sem mindegy, hogy minden SRT-vel gondod van, vagy csak ezzel az eggyel.
Ráégetéssel kapcsolatban pedig némi fogalomzavart érzek. Ráégetés azt jelenti, hogy a felirat a kép elválaszthatatlan része lesz, vagyis a maga képkocka. Ha jól csináltad, akkor képtelenség, hogy ne egyformán jelenjen meg, mindenhol.
Hacsak nem az történik, hogy most már egyszerre két feliratot is mutat: ami rá van égetve, meg amit a video esetleg beépítve, csomagolva is tartalmaz. MKV belső felirat például. Utóbbit ki kellene kapcsolni.
-
kispx
addikt
válasz
GEPESZ66 #29459 üzenetére
Javaslom a Virtualdub topicot vagy a videoszerkesztés topicot.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #25876 üzenetére
Lejátszója válogatja, hogy fájlrendszer szinten mit tud lejátszani és mit nem. Normál formában ugye simán játssza, viszont lehet nem készítették fel fájlszinten .vob-ra.
FW frissítés segíthet rajta, de lehet csak ki kellene szedni egy hangsávot/feliratot/menüt az eredeti DVD rendszerből és lehet ráférne lemezre utána. Így nem kellene átkonvertálni
-
-
GEPESZ66
veterán
válasz
GEPESZ66 #25832 üzenetére
A következőt elfelejtettem leírni.Letöltöttem egy filmet, amely mellett van felirat fájl. A számítógépen a felirat fehér színű, jól olvasható. Mivel a DVD lejátszó nem támogatja ezt a formátumot, a Format Factory-val átkonvertáltam. Ezek után a DVD lejátszón nézve viszont a felirat kék színű lett, vastag, elmosódott betűkkel, nehezen olvasható. Ezért keresek másik konvertálót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest