Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Akciófigyelő: két olcsó, de már dokkolós porszívó is akciós a Ranvee boltjában
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Mandarinn
senior tag
válasz
dudika10 #13073 üzenetére
Nekem így a velúr párnával együtt semmi bajom nincs a minőségével. Ha csak felteszi az ember és zenét hallgat akkor kiváló.
De meg tudlak érteni. Sok terméknél pl Telefon vagy bármi nekem is számít, hogy fém legyen stb....Szerencsére fülesnél csak a hangja számít nálam, meg hogy kényelmes legyen. Legalább igy ezen a téren tudok spórolni -
-
PuMbA
titán
válasz
dudika10 #12934 üzenetére
Szerintem a pszichológia is kilőve, mert azt vártam, hogy nagyon durva lesz a füles.
Jó lenne elmennem a fejhallgató találkozóra, csak nagyon messze van ide Pest...Dave™: Én nem találom unalmasnak, hiszen tetszik az Akai hangja is (klasszikus hangszerekhez első osztályú). A gond az, hogy még nem találtam/hallottam olyan rendszert ami jobb lenne nála. Nem rég mászkáltam a Media Marktba és be volt kötve egy 200k-s Yamaha álló hangfal, CD-ről ment rajta régebbi Metallica, de szerintem rosszul szólt. Az Akai és a Superlux szintjét nem éri el.
A hangszer elkülönülésről: az Akain is ugyanolyan jól hallom az egyes hangszereket. -
AMDFan
addikt
válasz
dudika10 #12934 üzenetére
"Én sose értettem, hogy hogy lehet összehasonlítani egy hangfalat meg egy fejhallgatót egyébként, teljesen más az élmény, más hallgatni."
Mindenkinek más tetszik, nálam az igazi zenehallgatás ott kezdődik, hogy felteszem a fülest
Egyszerűen imádom azt amilyen részletesen és tisztán szól. Azt a hangminőséget csak egy nagyon komoly hifi, egy nagyon jó szobában tudja elérni amit egy jó fülesrendszer.Shufny: alapvetően a fülesek vannak előnyben a hangfalakkal szemben. A fülesek hátránya szerintem inkább ott van, hogy a mély hangokat nem úgy adja át mint egy nagy hangfal. Nem érzed a mélyeket. Ez persze "pszichológia" is.
-
PuMbA
titán
válasz
dudika10 #12911 üzenetére
Kikapcsolhatatlan loudness van benne és az erősítőn meg lehet állítani treble-t és bass-t -5-től +5-ig. A treble-t -1-re csavartam, mert az túl sok. A bass meg +2-n van, mert az meg nagyon kevés alapból. És így hasonlít nagyon a hangja a Superluxhoz. A cintányérok, a dobok, az ének és minden annyira hasonlóan szól...
A loudnessre nem találtam rendes definíciót. Tudomásom szerint alacsony hangerő esetén kiemeli a mély és a magas hangokat, hogy rendesen lehessen hallani mindent. Csakhogy a Videoton még magas hangerőn is hozzányúl a hanghoz. Én így tudom.
-
AMDFan
addikt
válasz
dudika10 #12463 üzenetére
Szerintem ez része a kulturált zenehallgatásnak. Az EQ-zás iszonyatosan torzítja az ember zenei ízlését, és zeneileg igénytelenné tesz. Szerintem. Általában azért használ EQ-t az emberek nagy része, mert gyenge rendszeren hallgatja, amin szarul szól a közép, tehát valamilyen szinten jogos az, hogy azt lehúzza, mert nem tetszik neki. Csak amikor ez olyan szinten ragályossá válik, hogy már a hangmérnökök is úgy masterelik a zenét, hogy alapból visszavesznek a középből, háttérbe szorítva ezzel többek közt az éneket, akkor már engem is kezd zavarni.
szerk. az előzőhöz: bocs, most olvasom, hogy nem az övé a HD555. De az AKG-nek meg pláne felesleges az EQ, az alapból is eléggé mélyre színez.
-
Renato1993
tag
válasz
dudika10 #12127 üzenetére
Oks,mondjuk az előlapival meg gondjaim vannak(legalábbis a kimenettel) mert ha teljesen bedugom a csatlakozót nem szól, ha csak félig dugom be monoba szól...mondjuk az tény hogy én dugdostam be az alaplapba csatlakozóit, és hát kicsit barkochbáznom kellett és lehet hogy nem jött össze
Szétosztani kimenetet hangminőség miatt nem szabad, vagy fizikai oka van?
Egyébként a lényegesebb kérdésre senki nem válaszolt, hogy a Cyber Snipa vagy a Roccat jobb-e, mert ha Snipa van olyan jó akkor azt veszem,az USB-és nem kell ilyeneken agyalnom
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #12123 üzenetére
Pedig de, nekem is volt már 3 csatlakozós 5.1-es integráltam, a vonalbemenet és a mikrofon átprogramozható kimenetté, kész is az 5.1.
Első hangszórók: alap zöld vonalkimenet
Hátsó hangszórók: kék (vagy ez a rózsaszín, passz)
Közép+mély: rózsaszín (vagy ez a kék)Kész is az 5.1. Nekem még régi P4-es lapban is volt ilyen.
Ja ha már van három valami bedugva, az más.
-
Renato1993
tag
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #12115 üzenetére
igen, 889A. A bravonál viszont még kellene hozzá cső is, nem? Valaki mondta, hogy az eredeti gáz. Ezzel a csővel is gáz? A kábelre mennyire érzékeny? Biztosan nem szeretnék ezreket kiadni rá.
-
Zinho
aktív tag
válasz
dudika10 #12105 üzenetére
Azért, mert ami nekem volt, azzal nagyon befürödtem
Én nem nagyon találtam jobbat, akkor meg már inkább csináltam egy direkt kábelt kb 1500 ft-ból.
Mondjuk én a kábel jelentőségében akkor kezdtem el hinni, amikor több összekötő kábel volt nálam, és kerestem a megfelelőt a cd és az erősítő közé. Azóta meg nem csak az átalakítókat, de ezeket a gyári tyúkbél kábeleket is kerülöm.
-
Zinho
aktív tag
válasz
dudika10 #12101 üzenetére
Ilyenre gondoltam egészen konkrétan, a félreértések elkerülése végett.
Amúgy ezek után teljesen elbizonytalanodtam. Kéne venni egy Prodigy-t, egy Bravo V2-t, és összeeresztek mindent mindennel. Van most egy Xonar DX-em, egy régi Audigy, integrált, meg egy Rotel RA-01. A legjobb kombó marad, a maradék megy eladósorba. Kivéve a Rotelt, az kell a hangfalakhoz.
-
válasz
dudika10 #12057 üzenetére
Omg, 36 pénzért hozzávágnak az emberhez egy K242-t? Pf, ez elég best buy a kategóriában. De azért érdemes tudni, hogy elég szépen kiszól ő is, majdnem annyira, mint egy HD555
szerk:
@(#12059) baluka26:
K242 egy az egyben megegyezik a K240-nel. Csak nem bontható a kábele (mondhatni szerencsére) és nem adják hozzá a bőr párnát, csak a velúrt.@(#12060) <MZ/X>: valóban tűrhetően hajtható, nem vészes
-
sipi83
aktív tag
válasz
dudika10 #12045 üzenetére
Mondjuk alaplap+[ez a kábel]+ AKG
Így kényelmesen elér a fotelba, ágyra.
A kérdés, hogy megéri a kábel maga? -
baluka26
veterán
válasz
dudika10 #12036 üzenetére
Tatabánya nincs elég közel?
Linkeljen már valaki nekem ilyet, mert soha életemben nem láttam még csak hasonlót se
Dave: Én a saját alaplapimról nyilatkoztam, eszem ágában nem volt általánosítani
Bocs, ha valaki úgy értette. Amúgy enyim ez a VIA: VT1708S 8.
Nálam HD555-nél bőven ez volt a szák keresztmetszet, szerencsére csak egy hónapig -
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #12028 üzenetére
888 után nekem elég szembetűnő volt a változás a 889-hez képest, bár tény, hogy rossznak az előbbi sem nevezhető, ilyet nem is mondtam, de azért attól még elég középszerű. Ellenben a 889-es az integráltak között elég jónak mondható, tehát nem vészes a helyzet - ez akart lenne a szummázás.
-
sipi83
aktív tag
válasz
dudika10 #12023 üzenetére
"Kérdezzük meg baluka26 kollégát, hogy hogy találja jobbnak, ha a Prodigy fejhallgató kimenetéről megy a HD555 vagy ha integrált + erősítő láncba köti?"
Na igen, erre én is kíváncsi lennék.
Amúgy van valami bevett módszer a fülesek bejáratására, vagy csak használjam, persze nem max
hangerőn és majd "beáll" a hangja? -
Zinho
aktív tag
válasz
dudika10 #12020 üzenetére
Igen, de várjcsak, kicsit mellébeszélünk. Nincsen messze egymástól a két vélemény
Én arra gondoltam hogy spec. mostani esetben jobb egy drágább hangkártya + AKG K242, mint egy integrált + fej.erősítő + AKG K242. Sőt, tovább konkretizálva a dolgokat, legyen szó egy Audiotrak HD2-ről 14e ft-ért. Minimum ugyanennyibe kerülne egy fejhallgató erősítő, de inkább többe!
A külön erre kitalált eszköz pedig nem fog csodát művelni egy (relative) rossz minőségű jellel! Nem külön-külön kell nézni a komponenseket, hanem együtt, egy láncban. Ott pedig a leggyengébb lesz a meghatározó.
Az ár/érték arány persze megint más dolog. Az ingyenes onboard-nak nyilván jobb lesz az ár/érték aránya mint egy akármilyen külön megvásárolt kártyának.
És végül természetesen ne a Polkaudio vagy bármi más rovására menjen az Audiotrak, de ha jobban belegondolsz, akkor az nem két fillérbe fog kerülni, ahhoz képest pedig a 14e ft-os hangkártya... ami komoly minőségbeli javulást hozna... na érted mire akarok kilyukadni.OFFOFF: holnap folytathatjuk, nekem most mennem kell
-
Zinho
aktív tag
válasz
dudika10 #12017 üzenetére
Persze, biztos alig jobb egy olyan hangkártya ami annyiba került mint a komplett alaplap. Egy bizonyos szintig elég, de én szerintem egy AKG 242-es esetében hülyeség ezen spórolni hosszútávon. Nem azt mondtam hogy szar, hanem hogy az a fejhallgató már igencsak meghálálja a jobb hangkártyát. Nem mind1.
-
sipi83
aktív tag
válasz
dudika10 #12017 üzenetére
Gondolkoztam rajta, olvasgatom a házi-mozi topic-ot is egy ideje.
Most úgy nézz ki, hogy erősítő + 5.1, géppel hdmi-vel összekötve.
A füles meg az erősítőre kötve. Lehet nem lesz a legprofibb összeállítás, de nekem sztem meg fog felelni.
Ha úgy érzem, hogy nem az igazi, akkor még mindig vehetek valami jó hangkártyát. -
Zinho
aktív tag
válasz
dudika10 #12012 üzenetére
Egy fejhallgató erősítő nem művel csodákat. Abból a pénzből kijön egy jó hangkártya, jobb lesz eredmény. Inkább egy jobb hangkártya, mint egy integrált + fejhallgató erősítő.
Aztán ki lehet próbálni, hogy a hangkártyára dugva jobb-e a fejhallgató, vagy a házimozi erősítőre. Szerintem az utóbbira kötve teljesen jó lesz. A filmeknek is jót fog tenni hogy nem az alaplapin keresztül megy a dolog.
Persze, hogy olyan sorrendben veszi a dolgokat ahogy ő érzi, csupán javasoltam, hogy vegye bele a költségvetésbe a jövőben a hangkártyát is, ahogy a hifinél/házimozinál előbb vagy utóbb bele kell venni a kábeleket is. Ha már egy Polkaudio rendszerre ruház be, akkor nem szabad a 15e ft-os hangkárytán spórolni. -
sipi83
aktív tag
-
baluka26
veterán
válasz
dudika10 #11989 üzenetére
Mivel a Stax elektrosztatikus fejhallgatókban, bocsánat "fülhangszórókban" utazik, ezért ezzel tisztában vagyok. Ezért kérdezem, hogy ahhoz milyen erősítő kell...
A Sennheiser Orpheus erősítője azt hiszem 10000 ohmos kimenettel van ellátva, ezért tartom soknak a több, mint százezer ohmos Stax fejhallgató impedanciáját. -
madgie
titán
válasz
dudika10 #11682 üzenetére
Játékra/filmre ledobom magam a kanapéra, oszt egy alap HM szett (Onkyo/JBL, használtan nem drágább, mint a szintén használt Z-5500!) lehet kicsit jobb minőséget ad, mint ezek a csodatérhangzásos fülesek (volt Zalman-om, jajj de utáltam, ki is nyuvadt pár hónap alatt), zenére meg tényleg füles kell, ha nem akar mélyen a zsebébe nyúlni az ember. Remélem a Superlux kellemes meglepetés lesz
-
válasz
dudika10 #11328 üzenetére
Nem azért az 1,20-ért, de mindennél van drágább/jobb, és nyilván ahogy egyre többet költesz valamire, egyre kevesebb többletet kapsz. Ez még nem jelenti azt, hogy az egységnyinél drágábbnak már nincs létjogosultsága, hanem azt, hogy mindenki olyat vásárol, amilyet akar.
@(#11329) Mandarinn Jónak, jó, bár ez fejhallgató topic,
de az adatok alapján nekem nagyon gyanús, hogy nem használtál loopback kábelt, hanem a szeretó kimenetet egy az egyben rögzítetted vissza.Szerk: visszavonva
-
Nikk
senior tag
válasz
dudika10 #11328 üzenetére
Nyilván... Kompromisszumot is kellett kötnöm a dolog miatt... Ugye vagy hangkártya vagy hangfalszett. Meg úgy voltam vele, hogy hangkártya azért tartja az árát elég erősen, nem amortizálódik úgy mint egy olcsóbb hangfalszett... Szóval akkor már inkább egy felső kategóriás hangkártya ami tartja magát viszonylag sokáig, mint egy olcsóbb hangfalszett, ami sokkal gyorsabban megadja magát...
Az alaplapi meg ALC890... Ami meg nem egy olyan nagy csoda...
-
Nikk
senior tag
válasz
dudika10 #11317 üzenetére
Mondjuk most is igaz valamennyire... Xonar D2X-ről hallgatok zenét és azóta mióta meg van én is sokszor rácsodálkozom, hogy a gagyi Genius 5.1 Home Theater mire is képes ha van alatta rendes DAC.
No szóval ezekszerint inkább hangminőségbeli javulást hoz mint hangerőbelit. Bár gondoltam, hogy azért 50 Ohm-ot azért annyira nem borzasztóan nehéz kihajtani. (habár gondolom alaplapinak azért itt-ott talán az is sok lehet...)
-
Zinho
aktív tag
válasz
dudika10 #11267 üzenetére
Mert itthon még nem láttam jó minőségű szerelt jack-rca kábelt.
rca-rca kábelből meg elég nagy a választék, elég jó összekötő kábeleket lehet kapni.
Persze ha csinálsz magadnak az más, de nem biztos hogy mindenkinek akkora tapasztalata van a forrasztásban, illetve eleve nincs minden háztartásban egy páka. -
telya
aktív tag
válasz
dudika10 #11256 üzenetére
ez fura. head-fi-n irta valaki akinek megvolt az uj szeriabol valamelyik hogy nem ugyanaz a driver, mas az azonositoszama is, es valaki aki az 5x5 szeriat valamiert nem szerette, az 5x8 allitasa szerint kifejezetten tetszett neki. nemtom hol az igazsag, ugyanazzal a driverrel kiadni tenyleg nem ertem mi ertelme lenne..
-
-
Polllen
nagyúr
válasz
dudika10 #11086 üzenetére
akkor viszont elvesztettem a fonalat
a jack eloszto is ugyanabbol van, mint egy hosszabbito, nem? vagy az elosztonal mas is jatszik, ami ronthatja a jelet? (azt tudom, ha egyszerre szolna mindket racsatlakozott kutyu, az okozhatna gyengulest)
Mindenesetre koszonom, akkor hosszabbito lesz.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #10877 üzenetére
Viszont ha így nézzük, az 595 3db-re tér el, míg a 485 5-re a "referenciától". Csak nem értem, miért a sok fikázás
ui: meg az is kérdéses, hogy ezeket a méréseket vajon ugyanúgy végzik-e, pl. kellő bejáratás után, vagy erre nem figyelnek. Szerintem semmit sem ér önmagában.
-
baluka26
veterán
-
AMDFan
addikt
válasz
dudika10 #10395 üzenetére
Köszi!
Azt nem tudod véletlenül, hogy ezek a cserélhető opampok mikor lépnek működésbe? Mert a Prodigyn jumperrel lehet állítani, hogy erősítse-e a füleskimenetet vagy annyit adjon le mint az RCA-n. Én hallás alapján úgy éreztem, hogy amikor erősítésre jumpereltem, nem szólt olyan jól mint simán. Én ebből úgy gondoltam, hogy a cserélhető opampokat akkor használja a kártya amikor erősítésre van jumperelve. Ez így van, vagy nagyon rossz nyomon vagyok? Bocs ha hülyeség, laikus vagyok
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
dudika10 #10379 üzenetére
Egy 9k-s Logitech G330 Gaming Headset-et néztem ki elsőnek, de egy hasonló logit használtam idáig amiről levált a szivacs és nyelvtanulásnál gondom volt a gyenge mikrofonjával is, ezért akartam valami jobbat. Játékokhoz is használnám ezért nem árt, ha kicsit azért szól is a G330 szintű headset oda lehet már kevés, meg gondolom más az élmény. A sima SS Siberia V2 BK még tetszik is, a Sennheiserből meg ami tetszik azon nincs mikrofon mert zenére van, vagy már dupla annyiba kerülnek mint amit rászánok. Azért köszi hogy írtál, mert a 18k-s fehér, narancs, piros SS-t kizártam hamar a sima feketét meg nem láttam idáig csak a számomra felesleges 25k-s USB-st. Lehet felnézek valami nagyobb boltba és megnézem élőben. Köszi!
-
benvolio
őstag
-
Daneeka
senior tag
válasz
dudika10 #10297 üzenetére
"Tere elég jó"
Akarom.
Mármint úgy értem, hogy ha hallgatom a 555öm DAC és amp társaságában, még így sem érzek komoly teret.
Mondjuk úgy a távolabbi dolgokat a fülemtől olyan 10 centire érzem azt ennyi volt a nagy tér. A DAC meg a füles tuning előtt ennyit se éreztem, konkrétan a fülesből jött minden, nem éreztem semmit se "kijjebbről". Bár valahol olvastam, hogy a CMoynak amúgy sem igen van tere, de lehet ehhez már egy jobb füles kéne, hogy legyen értelme jobb ampot építenem.
-
AMDFan
addikt
válasz
dudika10 #10270 üzenetére
Az rendben van hogy egy sima asztali DVD-ről van hajtva meg 600 felé szétosztva, de mivel mindegyik hasonlóan hátrányos helyzetből indul, ezért egymáshoz szerintem lehet viszonyítani. Persze lehet hogy valamelyik füles látványosan nem tűri ha rossz a forrás, de hát még mindig a MM sajnos azon kevés helyek egyike ahol ki vannak téve a fülesek, és ahogy mondod legalább felpróbálni fel lehet őket. Lehet, hogy a H201 volt sajnos nem emlékszek pontosan. Ettől függetlenül aki teheti annak min. HD515öt javasolnék zenehallgatásra még mindig.
-
AMDFan
addikt
válasz
dudika10 #10267 üzenetére
Hú én pont most hallgattam ezeket a MM-ban mikor arra jártam, csak nem tudom, hogy HD201 vagy 202 volt, de az biztos hogy az AKG K512 sokkal szebben muzsikált.
Egyébként beposztolom ide is, megvan a K601 és már 1-2 órája a fejemen van. A HD595öshöz tudom hasonlítani.
A hangzásuk hasonló, ez a Sennheisernek pirospont szerintem, mélyben kb ugyanolyan a két füles, az AKG viszont még a Sennheisernél is részletesebb, és levegősebb hangzású, a közepek jobban ütnek (szó szerint, pl egy dobnál). A zenékben az apróbb részleteket is előtérbe hozza, ha az ember nem annyira figyelmesen hallgatja akkor is előbújnak. Egyébként már értem milyen is az a naturális AKG-s hangzásA Sennheiser kicsit melegebb hangú, de valószínűleg pont emiatt jönnek elő jobban a részletek az AKG-n.
Jó kis füles, kiváncsi vagyok hogy ha megjön az Audiotrak hangkártya akkor azzal mit fog művelni
szerk: nem tudom mit jelent az, hogy a K601 nehezen hajtható füles, mert kiváncsiságból rákötöttem az alaplapi hangkártyámra is, és ha nem is szólt olyan szép, de a hangerő már 40% körül elég volt. Egyébként most a Carat HD1V-n van és ez is meghajtja, érdekes módon kisebb hangerővel mint az integrált, de szebben szól.
-
ssamf
tag
válasz
dudika10 #10029 üzenetére
Értem.
Azt hiszem az AUDIO-TECHNICA ATH-M 50 mellett fogok dönteni. Hacsak nem ordít rám vki a köv fél órában hogy: neeee
Ill; ezen agyalok még Audio Technica ATH-A500, de mivel ez 64 Ohm-os az M50 meg 38 Ohm-s és nekem egy sima MSi 620GX-em van Realtek/Nvidia high definition hangkártyával, lehet hogy jobban járok az alacsonyabb értékkel? Jól vettem ki? Szted?
-
-
válasz
dudika10 #9978 üzenetére
De szerintem Samusnak arra amire használni szeretné tökéletes ez is. Egy HD465-nál is mérföldekkel jobb, azt tanúsíthatom, szóval attól hamisítvány nem egy kalap fos.
Én meg még ha belegebedek is, szerzek egy eredetit.
(#9979) bigmasterg: Nemtom neked melyik verzió volt/van, de nálam a mélyekkel semmi probléma, én pont azon lepődtem meg, hogy milyen kevés, de mégis pont elég.
Metálnál nem nyomja el a közepet, diumbisumnál meg van rendesen.
-
bigmasterg
addikt
válasz
dudika10 #9978 üzenetére
Nekem volt, illetve van is v900 "occó edísün" (anno 15 ezer volt), egy jó ideje egyik fiókom mélyén fekszik, de nem venném fel többet.
Erős mély kiemelés, ami elnyomja a többi hangot.
Ráadásul 1-1.5 év alatt kontakhibás lett a kábel, utána még vagy 2x vagy 3x lett cserélve, mindig megadta magát. Aztán meguntam és vettem egy shure srh440-et, még most is sokat használom a hd650 mellett, ezt egész tűrhetően meghajta a laptop is.
-
-
baluka26
veterán
válasz
dudika10 #9973 üzenetére
Supraaural nem annyira rossz, pl rajtam most báttyám új AKGK512ese van, és nem is sokkal kényelmetlenebb mint a Senn555
Nyolcfélért nem is olyan rossz füles ez az AKG, disznó mélyei vannak, magasa nekem hiányzik, a tér nem annyira nagy, hangképben közepes. HD555höz képest jelentősen rosszab de maga kategóriájában nem annyira jó.
Ilyen árkategóriában am még nem sokás az aranyozott jack? -
Daneeka
senior tag
válasz
dudika10 #9964 üzenetére
Na megcsináltam ezt a modot is, volt értelme, kicsit szélesebbnek érzem a zenét, nem annyira a fejemből szól, meg mintha lágyabbak lennének a magasak ami ennél a cuccnál annyira nem előny (az EQ görbém amúgy ad egy kicsit a magasnak meg a mélynek, kiegyensúlyozni az általam valamelyik tesztben látott átviteli görbét) de páran azzal magyarázták ezt, hogy a kiszedett darabról érkező visszaverődések adták ezt a "pluszt" ami igazából káros volt.
Pros: határozottan erősebb basszus, valamivel jobb tér
Cons: ugyanolyan hangos kifele mint befele -
-
válasz
dudika10 #9960 üzenetére
Na igen, ezt gondoltam. Akkor: a hangkártya gyári, integrált Realtek, mivel notesz, alap, ezért csak sztereó. Tehát ehhez ajánljatok valami jóságot. Ne legyen túl drága, de szóljon jól. Ebből az olcsóságból csak a basszust hiányolom, de nagyon. A hangja picit visszafogott (tompa, vagy hogy is mondjam), de árához képest, és egyéb kínai vackokhoz képest sokkal jobban, teltebben szól. Sennheiser HD201-et néztem. Tesztben dicsérik, kategóriájának egyértelmű győztese, írják, bár dobozhangja van, de zárt, ami nekem egy jó dolog. Fontos, hogy nagy legyen, mert a fülemnek kényelmesen bele kellene férnie. Egy Genius HS-04SU irtó pici, nyom...Tehát valami ilyesmire gondoltam. Nagy, lehetőleg zárt legyen, és költséghatékony.
-
Daneeka
senior tag
válasz
dudika10 #9960 üzenetére
Közben úgy néz ki, hogy meg van a következő mod is, egy arc írta a fórumon, hogy azt vette észre, hogy a HD555-ben van egy belső lyukas réteg (tehát nem a külső fekete "rács" hanem egy belső műanyag) míg a HD650-ben nincs.
A képeken is látszik, hogy a 650-nél egyből látni a drivert a külső rács mögött míg a HD555/595-nél inkább csak feketeséget látni ha egy fotón nézed.
Na a következő mod az ennek a "rétegnek" a kivágása lenne.
http://www.head-fi.org/forum/thread/476814/detailed-instructions-for-soundstage-mod-hd555-headphones#post6465279
Mi a véleményetek erről?
-
baluka26
veterán
válasz
dudika10 #9931 üzenetére
Dundika!
Esetleg tudnál ajánlani az Auzentech Bravurán kívűl olyan hangkártyát amin 1/4es jack kimenet van?
Vagy igazából maga az átalakító az nem jár semmilyen minőségvesztéssel?
Illetve tudnál linkelni valami egész jó erősítőt ebayról, ami nem túl drága?(olyan maximum 20-30ért) -
Doresz
tag
válasz
dudika10 #9907 üzenetére
Alig 3 hete vettem, és nem vagyok az a fajta, aki nem figyelj a dolgaira. Szinte túl könnyen hajlott el, tényleg nem nyomtam rá, nem erőltettem. Az én hibám tényleg, de azért elég hihetetlen, hogy ennyi kellett neki.
A kontakthiba miatt félek én is, hogy bár most jó lehet, de idővel - a vártnál hamarabb - romlik majd a hangminőség. Mondjuk szerencsére cserélhető a kábel. Azt egyébként hol érdemes venni? Audiopartnerék árulnak?
Még alszom rá egyet. Nem túl nagy utazás innen a legközelebbi MM, úgyhogy még lehet, hogy bemegyek. -
DEXTERke
tag
válasz
dudika10 #9841 üzenetére
Fura, hogy amig az ember nem jar igy, soha eszebe sem jutna, hogy ilyenre szukseg lehet. En is igy voltam ezzel...
Ha valaki az egyik fulere kevesbe hall jol mint a masikra ("jo" esetben a teljes frekvencia tartomanyon), akkor a balance allitasanak bizony nagy haszna lehet...
-
nyunyu
félisten
válasz
dudika10 #9817 üzenetére
Notinál is max 2,5W-ot tud leadni egy USB (ennyit egyébként nem vesz fel egy fejhallgató) egy nagyobb akkunak ez nem jelent gondot. Hogy 20-30% többletet jelentsen ahhoz nagyon pici akku kell. Nem lehet nagyobb a teljesítménye az egész fejhallgatónak mint 2,5W, az USB szabvány nem engedi.
Multkor mertem a melohelyi Levono N500 laptopomat, 44W-ot mutatott a fogyasztasmerom, akikor a SQL Server szenne terhelte mindket procimagot+vinyot...
Szoval az USB 2.5W-os maximalis fogyasztasa sima net+zenehallgatasnal boven megdobhatja egy laptop fogyasztasat 10-15%-kal.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Politika
- Netflix
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nintendo Switch 2
- Torrent meghívó kunyeráló
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- HONOROR MAGIC 7 LITE 5G 8/512 GB Kijelző Repedt Működését Nem Befolyásolja Doboz+Gyári 66w töltő !
- Intel i7 6850k 2011v3 processzor
- 1-7 gen M2 Ax201/9560cnvi/9260/8260/8265/7265ngw/xmm7560/L860 GL/ac 7260hmw mxm 3.0A GTX1070 P3200
- Inno3D RTX 4070Ti X3 12 Gb OC - Dobozával, 2026 áprilisig Garanciával
- Acer Veriton M430 (lap+ram+cpu)
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest