- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
baluka26
veterán
Arra, hogy valakinél cseng bong, valakinél csak mélykiemelés van, van akinél csak magas, illetve az emberek 95%-nak szüksége van egy szerintem eléggé radikális EQ-ra.
Erre gondolok csupán
De ez lehet, hogy csak a saját agyam szüleménye
szerk: Az árát persze, hogy megéri, de szerintem a K240 sokkal jobban szól nála. -
bigmasterg
addikt
Köszi, ill a többieknek is feljebb.
De tényleg, ha valaki látna valahol 4 pin-es xlr anyát, vagy (kábellel szerelt) lengő banándugó aljzatot az szóljon már. Köszi.
Ha szerencsém van, akkor banán aljzatot találok akár Debrecenben is, de ez az xlr kemény diónak tűnik.
-
baluka26
veterán
Én is szeretnék ilyen lenni 70+ évesen.
A K601-emet (ha már végre itt lesz) én is el akarom majd cserélni egy HD600-ra, az lesz a következő lépcsőfok
Itt, Magyarországon talán 1:1-ben is meg lehet oldani majd, de az majd csak pár hónap múlva. Vagy eladom, és az árából egy használt HD600.
Pénz megérkezett az eladóhoz, feladás jövő hét hétfőn, tapasztalataim szerint péntekre itt is lesz a K601 -
baluka26
veterán
Amire én a múltkor licitáltam, az egy 2005-ös HD250-II volt+egy másik fejes, ami alkatrészként funkcionált (biztos recsegett-ropogott), 93 olyró volt a vége.
Szerintem ami most van 110-120 között fog véget érni
szerk: Inkább 140, most nézem, origi csomagolás, manual, 20 óra használat -
p_adam
addikt
Láttam, figyelem mindenhol még ott is ahol más már nem
Fel fog az menni a végére szerintem mert az előző NOS darab a német ebay-en 144 euróért (+száll.) ment el, az új ára olyan 180-200 euró körül volt.
Egyébként nem a kortól függ a hang, a -szerintem- abszolút legjobb darabom ugyanis kb. 20 éves lehet (a HD250 Linear II felirat szinte már nem is látható rajta)
És attól még hogy új, lehet hogy a fülpárnát cserélni kell mert ha sok évig dobozban porosodik attól még bizonyos mértékben elhasználódhat.A K1000 maláj tulaját pedig ismerem és én is meg akartam venni csak komplikációk adódtak a másik oldalról, de végül legalább ő meg tudta venni ha már nekem nem sikerült (bár az se volt egyszerű téma)...
-
Shufny
őstag
Úgy értem, hogy elkaptad tőle az upgraditiszt. Addig úgy voltál, hogy neked nem kell semmi jobb a Superlux -nál. Én semmire nem mondanám, hogy a Superlux jobb. A HD2 szerintem bőven jó lesz hozzá kezdésnek. Nem igazán értem, hogy miért mondják, hogy olyan brutális igényei vannak. (reménykedem benne, hogy erről változik a véleményem majd jobb forrásal
)
Hátrányai: Izoláció.
Túl széthúzott tér. Nem sok viszonyítási alapom van, de ezt elhiszem a tapasztatabbaknak. Általában nagyon tetszik, de előfordul, hogy tényleg kicsit fura. Túlzottan lekerekedik alul.
-
p_adam
addikt
Szerintem semmi baj a Grado kényelmével, de ha mégis akkor a Sennheiser HD414 gyári párna itthon nagyon olcsón beszerezhető (kb. 1000 Ft audiopartner-től) és azzal biztos hogy kényelmes lesz, középen ki is lehet lyuggatni a tisztább (de fényesebb) hangért. Igaz hogy az a párna citromsárga színű de nem vészes
"Quarter-modded reversed HD414 pads" így lehet rákeresni asszem de magától értedődik, könnyű felrakni. -
Shufny
őstag
K401 van aki szerint a legjobb a sorozatból. K501 -et is sokan visszasírják. Kiváncsi leszek, hogy hogyan viszonyulnak a K601 -hez. Szerintem neked mindegyiknek kevés lenne a mélye perpillanat.
#15673: Akkor nem vagyok nagyon eltájolva. Nekem is az "analóg" tetszett a legjobban.
-
bigmasterg
addikt
Még ezt be kell másolnom:
"AKG-601-et amit a legjobb tudásom szerint fogok megcsinálni. Mondom: A végeredmény a K-1000-kategóriába fogja sorolni ami ma 200körül van. Ja, és még valami az új 300 ezres HD-800-asnál precízebb lett a magasa.
Amiket tudok ajánlani 400, 601, 701, Sennheiser HD-650 de ez utóbbi szigorúan és csakis tuninggal. A nélkül öngyilok"
-
bigmasterg
addikt
Sőt a mély mellett még jobban kiszűri a külső zajokat, illetve könnyebben hajtható.
Van ott 701 is. De ugyan ettől az eladótól láttam már jóval régebben is ugyan ezeket a hirdetéseket.
Egy régebbi k400 hirdetésében, meg ott van, hogy miből áll a modifikáció.
Na tudod mikor engedném, hogy a fejhallgatómhoz nyúljon...
Elég elolvasni az első két pontot"A membránt megkezelem (tudom, brutálnak tűnik de sajnos a gyártók egyszerűen nem értenek a membránhoz.
- Alkatrészek, úgy mint kondik: kukába kerülnek és high-end minőség kerül a helyére, ha egyáltalán kell az oda. (Ugyanis a gyártóknak fogalmuk nincs az alkatrészeknek a hangminőségre gyakorolt hatásairól. Önnek még lehet)"Szerk.:
De vannak ott hozzászólások is.
pl ez is nagyon bizalomgerjesztő:
"A mai 601-tuning sokkal jobban sikerült mint az előzőek és most jobban szól mint a képen is látható teljesen átalakított 701."szerk2: de ez is szép:
"A Sennheiser HD-650-et egyszer megcsináltam még régen, a korábbi módszereimmel és az a vastag, túl EQ-zott, borzalmas basszus lejött róla, sikerült belőle egy szuperprecíz, TÖKÉLETESEN kiegyenlített fülest csinálni. Ha 650 akkor csak tuninggal javaslom. A nélkül undormány." -
PuMbA
titán
Semmit
, jobb újramintavételező kell hozzá, mert csak 48kHz-et fogad a DAC és a Crea szoftvere alapból bénán konvertálja a 44.1-et 48-ra. A Live! 24biten ugyanaz az opamp és dac van , mint egy drágább X-Fi-n, csak azért olcsó, mert nincs rajta DSP és gyakorlatilag nem tud semmit.
-
PuMbA
titán
"A Live! pedig valahol az Audigy 1 szintjén van,"
Egy kis trükkel nem
, egy Xonar DX-hez képest én nem hallottam semmi meggyőző különbséget. Biztos, hogy van valamennyi (szerintem egy kis tér), de az elhanyagolható. RMAA-ban is körülbelül Xonar szinten van, igaz, hogy ez nem sokat jelent, de a hangja nagyon rendben van....
-
PuMbA
titán
Nem tudom, hogy milyen a kimenete a HD2-nek, de amikor egy laptopban lévő Conexant integrált kártyával hallgattam a 668B-t aminek volt fejhallgató erősítője nem tapasztaltam semmilyen hangbéli változást (legalábbis nem vettem észre
). Csak annyi volt a különbség, hogy a Live-val 30-40%-on van nekem a normál hangerő, a Conexanton meg 5%-on volt.
-
riam
tag
"p_adam csak a hiányosságokat találja meg és emeli ki, ami nem objektív értékelés. Ebből az jön le, hogy ez nem egy jó vétel, mert ez meg ez milyen rossz és a másikban ez sokkal jobb"
Nem tudom, számít-e, de nekem "kívülállóként" pl. p_adam értékelése csak még jobban felkeltette az érdeklődésemet, egyáltalán nem az jött le, hogy a Superlux nem lenne jó füles, inkább meggyőzőtt arról hogy magasan meghaladja azt a minőséget, amit ebben az árkategóriában elvárnánk. Én személy szerint jobban bízok egy ilyen (legalábbis számomra tárgyilagosnak tűnő) értékelésben, mint ha azt olvasnám, hogy a sok száz ezres füleseknél is sokkal jobb... azt valószínüleg nem hinném el, és emiatt hiteltelennek tartanám az egészet.
Szóval, ha nem lenne már egy csomó fülesem, engem biztos nem tántorítana el p_adam véleménye... -
p_adam
addikt
Volt alkalmam elég sok fejhallgatóval összehasonlítani amik árban ennél is többek (ha érdekel felsorolhatom mik voltak, nem rövid lista), azok már nincsenek meg, ellenből ezekől már többet halmoztam fel mint amennyit egy ép eszű ember tenne, igaz véletlen nem régen belebotlottam egy leselejtezett rakásba jó áron, azok is tudták mit kell leselejtezni
Így van, semmi sem tökéletes, bár én úgy érzem hogy tényleg csak az alsó középtartomány az ami egy picit visszaszorított a többhez képest amit valószínűleg a kiterjesztett és erős mély okoz. Viszont maga a középtartomány így is sokkal teltebb, élőbb mint a Supi-nál szóval zeneibb a hangzás.
Meg persze az hogy zárt az bizonyos számoknál észrevehető valahogy az egész hangzáson de engem nem zavar mert maga a tér így is elég nagy, sokkal jobb mint az átlag.
Illetve újabban használok egy Linear 1-et is ez mélyben sokkal jobban hasonlít a Superlux-hoz mert kb. ugyanannyira megy le, viszont a közepek talán ettől még könnyedebbek, teltebbek tehát ez is nagyon jó.
Meg persze tisztaság és természetesség tekintetében nem egy Stax, csak ugye egy Stax alapból több és akkor még egy Stax erősítő is kell hozzá tehát árban nem lehet közel sem úgy kihozni és úgy érzem hogy van egy szint aminél már felesleges tovább menni mert a zene lenne a lényeg, nem az hogy mennyire nagy a felbontóképesség stb stb.Természeten majd ha eljutok odáig akkor majd valami sokkal jobb erősítő lesz hozzá mert úgy gondolom hogy lehet majd javítani ezen a közép és mély elválasztáson és akkor már lehet hogy a Linear 1 sem kell majd.
Egyékbént azok alapján amit a soundtrackforum és a headfonia ír, elvileg össze lehet hasonlítani ilyen árú fejhallgatókkal is, sőt a kommentekben van még egy két fura összehasonlítás amit nem tudok mire vélni meg annyira a teszteket sem ugyanis muzikálisnak semmiképp nem mondanám a hangját.
Van egy olyan komment ami szerint minimum 300 óra kell neki, hát még az is lehet hogy eljutok odáig -
Shufny
őstag
Ellenben, ha állandóan áradozol az aktuális fülesedről, akkor hitelt vesztesz, mint a mellékelt ábra mutatja. Tudom, hogy nem akarsz rosszat, de pont ezért szoktalak csitítani.
Tényleg elég hülyén veszi ki magát, hogy azzal tesszük a legjobbat, ha nem írjuk le a teljes véleményünket. Mert, ha azt írjuk, hogy zavaróan sok a HD668B -ben a magas, akkor az elrettent mindenkit, és vesznek SteelSeries -t vagy HD202 -t, mert arról azt olvasták, hogy lehozza a csillagokat az égről.
-
p_adam
addikt
Nem értem mért nem lehet objektíven véleményt írni valamiről és már a legelején kihangsúlyoztam hogy ami egy árban van vele az Aurvana Live! és annál szerintem ez a Superlux jobb...
Akkor mégis mi mással hasonlítsam össze? Általánosságban írni valamiről mint pl. jók a magasak, mélyek, közepek szerintem nem sokat ér. -
attiati
veterán
Najó, csak a 485-ről is annyit áradoztál, aztán most meg azt állítod, hogy ez még jobb, szóval kezdesz hiteltelen lenni
NemámCsak a 465-öt épp ma hallgattam, és tetszett, szóval ahhoz képest (vagy 485-höz képest) kéne összehasonlítás. Mondjuk már előtte is használtam a keresőt, és le is írtad. Nem tudom minek kérdezem újra. Talán azóta már még több tapasztalatod van
Ha ahhoz képest a basszus egy ici picit kevesebb, és minden más jobb, akkor frankó lenne
Szóval van rajta elég basszus? -
p_adam
addikt
Vagy jól betömködni a lyukakat a félig nyitott Superlux-okon
Sajnos térben sokkal közelebb vannak a zártakhoz mint a nyitottakhoz és a teljesen zárt Senn-jeim is sokkal nyitottabban szólnak pedig mind a hangszóró mint az azt körülvevő ház nagyobb a Superlux-on (képről kisebbre gondoltam), szóval érdekelne hogy a fenébe csinálta ezt meg a Sennheiser.
-
baluka26
veterán
Ha nem kellene sürgősen egy zárt nem adnám el, de kell, mert nagyon sokakat zavarok itthon a zenehallgatásommal (főleg este/korán reggel)
Ígértem képet HiFiMAN-ről és a HD540-ről...jelentem ezt majd akkor tudom megcsinálni, ha megérkezik a fényképezőgéphez az akkutöltő Amcsiból -
p_adam
addikt
Mindenki tévedhet :-P
Egyébként ezt a különbséget a magasakkal anno az Aurvana Live!-nál is észleltem (de ezen kívül mást nem) bár annak utána sem lettek olyan finomak a magasak, inkább csak kissé kevésbé szúrósak. Szóval más változásra már nem nagyon számítok így már nagyjából olyan a hangja amilyennek leírták és már nem fárasztó hallgatni. Kivéve a közepet amivel szemben a headfonia teszt nem elég kritikus (úgy általában mindennel véve nem elég kritikus), mások ezt megjegyezték hogy kissé vékonyak. Vagy az is lehet hogy az enyém már egy másik hangú széria
Viszont akkor még amikor volt CAL! nem volt Parasound DAC-om sem, ha valami más lenne nem biztos hogy ilyen finom hangot hallanék. -
p_adam
addikt
Nem, csak jelen esetben itt egy olyan dologról beszélünk (magasak) amivel én így nehezen tudok együtt élni tehát én a magasak közötti különbségről beszéltem.
Ha ez nem lenne akkor igazából nélkülözné a nagy hibákat, ami egy ilyen árú fejhallgatótól igazán szép teljesítmény lenne. -
p_adam
addikt
Majd meglátjuk, mostmár csakazértis járatni fogom bár nem tudom hogy aludjak így ugyanis 10+ kg audio-t nem fogok a konyhába cipelni csak ezért nappal meg azért inkább HD250et hallgatok főleg
Egyébként a magasak (vagy nem tudom mi, valamitől csak fárasztó de nagy általánosságban a magasak ezért a felelősök) azért furcsák mert minden elem (még az USB-> coax átlakító is) a rendszerben kicsit a melegség felé van tolva tehát ha a HD250-nek csak itt vannak jó magasai, ha pl. bedugom a Sansa Clip-be, egyből elcsúnyul a magas szóval lehet tényleg csak a bejáratás kell neki - nem tudom mi a jobb ha nekem lesz igazam vagy ha tényleg jobb lesz
Az biztos hogy a HD66B magasai jelen állás szerint túl digitálisan szólnak, a különbség itt egyáltalán nem kicsi a többi ezt leszámítva elég jó, főleg a térelválasztás. És a tér magasságát illetően egyébként jobb mint a Senn. De az utóbbin az energia az brutális. Emlékszem valaki régen mondta hogy a hangfalak egyszerűen jobban képesek ütni ha kell mint egy fejhallgató és amikor mondta akkor tényleg nem hallottam olyat ami képes erre de mostmár tudok, a 20Hz-et tényleg rendesen érezni lehet és nem az a bummogós lassú tompa mély ami az olcsó fejhallgatókra jellemző.
-
p_adam
addikt
Na akkor menjen a vita
Nekem az a tapasztalatom, hogy ha egy fejhallgatót nem használsz sokáig aztán előveszed akkor nem fog teljesen úgy szólni mint amire emlékeztél ha előtte még más hangú fejhallgatókat is előveszel akkor pedig eléggé felerősíthető ez az effektus.Valamint az erősítő és a DAC bemelegedése is befolyásolja a hangot ezért azokat előre be szoktam kapcsolni bár valami fura oknál fogva a Parasound úgy van megcsinálva hogy akkor is fűt ha ki van kapcsolva, ki kell húzni a tápkábelt ha nem akarom hallani az apró zizegést
-
p_adam
addikt
Igen a HD250-et elég sokmindennél jobbnak tartom és most hogy itt van a HD668B rajtam, csak még jobban ezt érzem, egyszerűen jobban "él" az egész, ennél sokkal jobban nem tudom megfogalmazni de a Superlux se rossz.
HD600 szvsz kevésbé életteli mert nincs se olyan kiterjesztett magasa se olyan kiterjesztett mélye és lassabb (nem olyan dinamikus) de jó közepek és ugye nyitottabb, jazz-hez pl. nagyon jól passzol ehhez a finom hangzás, máshoz már nem biztos. A HD250-nek sokkal kevésbé van saját hangja és bizonyos értelemben ezt a HD668B-re is rámondhatjuk.Egyébként én azt az elméletet fogadom el hogy a bejáratás nagy része a fejben belül történik, egyszerűen hozzászokik az ember a hangzáshoz és így már nem lesz fárasztó, legalábbis már most ezt tapasztalom.
Plusz ahogy mondtam, forrás tekintetében a Superlux-hoz valószínűleg overkill egy Parasound, HD250-hez meg nem, sőt ha lehetne akkor biztosan a DAC-on változtatnék először, mert szerintem egy high-endebb fejhallgató sokkal kevesebbet számít mint az hogy honnan jön a zene.
-
SOAD19
addikt
Szerintem, fejhallgatót keres, csak elírta. Abból gondolom, hogy írta, hogy sok fejese volt és az ipodé nem jött be neki, gondolom a fülhallgatójára gondolt. És most fülhallgatót keres, ami az ő értelmezésében fejhallgató. Nem hiszem, hogy az ipodhoz adnának fejhallgatót, legalábbis nem hallottam még róla.
"Eddig többféle fejhallgatóm volt a gyári Ipod nagyon gagyinak bizonyult sokan istenitették...
ezért most fülhallgatót szeretnék ebben kérném a segítségeteket."No, de mindjárt tisztázódik a dolog.
-
baluka26
veterán
Csütörtök, Január 13, 2011 Helyszín Időpont
13 Megegyezés szerint kézbesítésre előkészítve BUDAPEST - HUNGARY 16:22Vasárnap, Január 09, 2011 Helyszín Időpont
12 A küldemény megérkezett a DHL elosztó részlegéhez. BUDAPEST - HUNGARY BUDAPEST - HUNGARY 23:01Ez a durva inkább a vámosokkal...4 napja náluk van, tegnapelőtt kérték be a számlát..és mégis csak mai nap végére lett kézbesítésre előkészítve...
Ha egy nap alatt elintézik, akkor azt mondom ok, de azért ez a művelet annyira nem lehet nehéz (mmint áfát+vámot kiszámolni+kiróni...) -
baluka26
veterán
Nekem amikor szeptemberben jött a HD2, akkor minden egy nap volt. 1 nap amíg feladta, 1 nap amíg jött, egy nap a vám, egy nap a kiszállítás, azaz 4 nap összesen. Az én erősítőm is 3 nap alatt itt volt Magyarországon (01.07 kora hajnalban indul, 01.09 késő éjjel ért ide, azóta a vámon csücsül)
-
Marchello13
csendes tag
Nem valami nehéz, csak megnyomom a nyakamnál a gombot.
Másikban lehet igazad van, de pont a mérete és egyszerűsége tetszik nagyon.
Hangminőség meg annyira nem kell, mert a fülhallgatóm sem valami brutál (Philips SHE3680)
Na majd, ha a Shuffle szétmegy, akkor beruházok egy Sansa-ra. Vagy melyik a legegyszerűbb Sony, illetve Sandisk mp3 lejátszó (kijelző nélkül, meg kijelzővel) -
vchrismw
csendes tag
Kivárom mindenféleképp, már csak anyagi okok miatt is.
Csak egy beugratós kérdés. Az AKG fülesekről mi a véleményed? Van nekik a K 321-es modelljuk, azt hiszem ez a legolcsóbb az inEar változatból, illetve a330 és 340. Ezek mennyire jók, a Xear-hoz képest is akár. Kicsit félek a külföldi dolgoktól, főleg a garis gondok bajok miatt.
-
vchrismw
csendes tag
Akkor viszont gyűjtés van. Inkább várok vele, de akkor inkább normálisat veszek. Mindig vigyázni szoktam a dolgaimra. Ez eddig egyébként egy Sony NW-A1000-en hallgattam a zenét. Imádtam, az iPod a nyomába sem ér, de sajnos kiöregedett és már 1-2 órát bír az aksija. Ezt meg megkaptam, így pénzembe nincs, remélem sokáig bírja majd ez is. Itt ahogy néztem rengeteg fajtája van Thomasnak. Az é zenei stílusomnak melyiket javasolnád leginkább?
-
vchrismw
csendes tag
Igen, olvasom lelkesen azt a fórumot is. Épp tönkremenőben van a Thomas, mert sok a gond a "vidéki" vásárlókkal vagy mi.
Tehát érdemben, ha tételezzük fel, hogy eredeti a Sony-m, akkor is minőségbeli különbség lesz az ajánlott fülessel? Itthon egyébként ha rákötöm az erősítőre az iPod-ot nagyon kellemesen szól, sőt kifejezetten dinamikusan. Valami ilyesmi jó lenne ha útközben is érne
-
vchrismw
csendes tag
Remélem jól értelek. Tehát a fülhallgatóval járok jobban, mint ha fejhallgatót vennék? Igazából elsőre én is fülhallgatóban gondolkoztam, mindig azokat használtam, abból is az agybadugós verziót, mert a sima számomra használhatatlan. Csak azt gondoltam egy fejhallgató jobban szólna, akár így mp3-ból is. De az igazat megvallva én csak élvezem a zenét, de ilyen audiótechnikai szakguru messze nem vagyok.
-
balazsbük
tag
Arra emlékszem,hogy a sofort kaufen után voltak fizetéses kérdések de azokra egyáltalán nem mentem rá semmit sem fogadtam el utána.
De melyik számlát zárolják ha zárolják? Hiszen az e-bayen a számlám adatait csak fizetéskor kéri (vagy akkor sem?)és addig el sem jutottam.
-
baluka26
veterán
A 668B sokkal halkabb kifele, mint a HD555-öm (de ugye az moddolt), a K512-nél sokkal hangosabb, ha jól emlékszem, akkor nem sokkal halkabb, mint a nyitott HD540-em.
Mindezt kifele, befele szigetel olyan jól, mint a K512
Mindezt emlékezetből írom, tehát ne vegyétek 100%-osan hitelesnek
Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest