-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Throme #12255 üzenetére
Kulcskérdés, hogy mennyi az a magas iso, ami még elfogadható - ill mi a max, ami szoftveresen/hdr-ezve még kipofozható. SzvSz iso 3200 még teljesen jó az 5100-nál (zajszűrni persze kell), iso6400 sok ügyeskedéssel még menthető. Hozzávéve azt, hogy a kolléga annyival olcsóbban jut hozzá, mint egy 1,8/35 + 1,8/50 ára, így az éjellátó versenyt a nikon nyerte
.
-
lcee79
addikt
válasz
Throme #12258 üzenetére
Azt biztosan, mert hogy nem is tudtam hogy van, és hogy hol és egyáltalán semmit
De amúgy sincs még fényképezőmDe amúgy sajna egyre több információ, teszt után azért megint tetszik a Canon 650-ese is, főleg hogy én a tech ujításokat mindig is szerettem, és most abban van pl érintőkijelző stb ami a többiben nincs, + dpreview összehasonlító képén is kicsit jobban tetszett a canon képe, mintha 100-as iso-n is élesebb lenne mint a nikon... (de a 18-135-össel az ára az elriaszt... ~300.000 legolcsóbb webshopos ár, csak a 18-55-el tudnám maximum megvenni)
-
lcee79
addikt
válasz
Throme #12255 üzenetére
"akkor nyugodtan mélyedj el benne melyik lesz jó most és hosszú távon 1aránt...."
Mostanában nagyjából ezt csinálom egyfolytában
Már tegnap éjjel is fényképezőgépekkel álmodtam, úgyhogy lassan bekattanokMár neten megnéztem minden tesztet, képeket a flickr-en, fotós könyveket olvasgattam, itt a fórumban kérdezgettem, boltban is voltam már kézbe venni (de nem pláza, úgyhogy macerás elkérni zárt üvegvitrinből)
Szóval ezt csinálom nagyjából 1 hónapja...
Ha pénz nem számítana és lenne sok, akkor kevésbé dilemmáznék -
lcee79
addikt
válasz
Throme #12253 üzenetére
"Roppant kíváncsi vagyok a D5200-ra ha lesz ilyen."
Azt mondta a boltban az eladó mikor kérdeztem erről, hogy a D600 ugye most a legújabb, (az kb akkor jött ki mikor bent voltam) és hogy a D90-nek jön legközelebb az utódja.
Szóval mostanában nem hiszem hogy lesz D5200... -
lcee79
addikt
válasz
Throme #12251 üzenetére
Árban meg minden tekintetben már akárhogy is nézem a D5100 lesz a nyerő
(ez a fogás dolog nem annyira lesz számomra fontos mint a jó képminőség)
Canonból ha vennék akkor a 650-es kellene (mert az az új...) és az a 18-135-el már 300.000 ft
esélyem sincs
Még azért egyszer ha lesz időm munka közben elmenni, megnézem a canont fogásra milyen (mondjuk mikor a fórumra jöttem még nem is gondoltam hogy nikont tetszeni fog)
Csak már meglenne rá a pénz!A 18-105-ös objektívvel (ami 3.5-5.6 fényerővel rendelkezik), bent a szobában nem túl nagy fényben is fogok tudni normális képeket csinálni vaku nélkül is, ugye?
-
zolka78
senior tag
válasz
Throme #12214 üzenetére
Igen Canonos vagyok
, de megpróbálok objektíven látni dolgokat azon a szinten, ahol a legtöbb itt kérdést feltevő ember mozog. Ahova én is tartozok. Egyébként én a mostani fejemmel Pentaxba ugranék bele, de ez nem volt a listán
. Vagy m/43.
Akkor le írom a véleményem én is. Szerintem a konzumer kategóriában, ahol itt a legtöbb ember válogat, nem igazán van lényegi különbség. 2 nagy gyártó van igazán a belépő dslr piacon, a Canon és a Nikon. Mindig változik, hogy melyiknek áll jobban a zászló, és ez jelenleg a Nikon. Én az ilyeneket nem tartom tényleges indoknak, hogy jobb fogás, jóval több dedikált gomb. Fontos szempont és hasznos is. De kérem, a legtöbb ember aki kérdést tesz fel itt, az egy pirinyó téglácskát szorongatott eddig szinte nulla dedikált gombbal. Arra gondolok, hogy tulajdonképpen egy rendszert kell építeni a leendő usernek, mert nem biztos, hogy meg fog állni az 1-2 obinál. És mivel a konzumer kategóriát nézi, abból indulok ki, hogy ott is fog üveget keresni. Ez meg szintén a Nikon felé hajtja a malmot. Azt ne vegyük már alapul, hogy a Canonnál könnyebb az olcsó M42 obik használata mert nem is biztos, hogy tudja miről van szó. Meg egy rendszert ne a nem hozzá dedikált dolgokra építsünk fel. Hacsak nem olyan üvegekről van szó ami már igen csak kiemelkedő a sorból. De azok nem pár ezres obik, és akinek ilyen van az tudja mit vegyen hozzá. Szerintem a Nikon most jobb szenzor terén és az "olcsóbb" obik terén, ez az amit én fontosnak látok a kép elkészítéséhez. Videózni nem videózok, hogy ezt is figyelembe vegyem. De ha ez lenne a szempont, akkor nézelődnék a m4/3 felé.
-
Zozzer888
addikt
válasz
Throme #12224 üzenetére
igen, Hring, vasárnapi nap, OB futam,swift kupa stbstbstb, ott beleröppent 2500expo, + még itthon ~500 mire hajlandó volt kioffolni magát.Persze a ringen Disp off-al nyomtam, csak addig működött amíg a képeket mutatta, Iso 200körül volt.Amúgy "normál" üzemben is simán elkattog 1000 felé,de nem szoktam megvárni amíg lehasal az akksi, ugye ki tudja mikor kell épp a gép...
szerk.: Azt mondják változott képminőségre is a 18-135...am passz.De ja, rendszerben kell gondolkodni nem kiragadott váz+obi párosításban
-
lcee79
addikt
válasz
Throme #12216 üzenetére
A Canon váza jobb a mérete miatt ezek szerint (bár mondjuk nekem feleségem is használni fogja, és neki kicsi a keze, tehát neki a nikon nem hátrány hanem előny...)
De a Canont milyen objektívvel érdemes venni??? Múltkor mikor erre kérdeztem azt írták, hogy a 18-135-ös nem elég jó, ellentétben a nikon 18-105-ösével. Ma pedig hogy 18-55-öst nem érdemes vennni.Akkor ezek után ha canon jobb, melyik obejktívvel kell megvenni, hogy ok legyen???
-
válasz
Throme #12201 üzenetére
Elég sokan használnak sigma/tamron 2,8/17-50es obit, ha már a kicsi átfogásról van szó. Tény, a 18-105-tel kb minden szembejövő problémát meg lehet oldani, főleg, ha egy olyan váz van alatta, ami még iso4000-en is használható (lightroomban/CMX-ben kipucolható) képet ad.
-
lcee79
addikt
válasz
Throme #12000 üzenetére
Már nézegetem múlt hét óta folyamatosan a gépeket, teszteket
Eleinte Canon felé húztam, de most pár hozzászólás után/miattmár Nikon tetszik jobban
Most ma délelőttől a D3200as ami tetszik...
Persze közben nézegetek sokféle terméket, összehasonlítom képeiket...
mondjuk video is jó lenne ha olyan lenne amilyet elvár az ember, ha már ennyit kiad egy gépért
De videóban MILC-ek közül panasonic G3, G5 mintha fejlettebb lenne mint tükörreflexesek, Sony NEX-ek is. De azoknak sokallom az árát... (mondjuk fele annyiba kerülne egy sony nex7 akkor sem lenne olcsó, sőt...)
Egy gép kellene amiben minden benne van amit szeretnék, és ha megvan akkor használni...(#12003) jaffa 2843: gyenge világításnál fényképezni a fő szempont
pana fz38-ammal pont ez a bajom -
jeni
félisten
válasz
Throme #11875 üzenetére
igen az angol nyelv van a az összetett Japán után leginkább használva,nem megfelelő válaszra kattintottam
kár,hogy szinte egyárban vannak a cuccok,bár egy-két obi olcsóbb ha akciózzák.
annyit,hogy Tokióban több a gyalogos mint New-Yorkban,holott lakosság lélekszáma nagyobb ott -
jeni
félisten
válasz
Throme #11868 üzenetére
hát a Tokiói út kedvezményesen így is 200000 Ft volt, amelett,hogy a repülő jegyet azt fizették nekem,amelett kerestem az olcsóbb éttermeket,és ott kajáltam 1 fogásokat.
helyedben már most kimennék,és nem arra várni,hogy össze jöjjön egy tükrös gépre a pénz,mert minél korábban megy ki annál könnyeb feltéve ha az adott ország nyelvét folyékonan tudod.
-
kaligula
tag
válasz
Throme #11641 üzenetére
Értem, némileg félreérthető voltam. Az általam ismert tények alapján a Canon jobb vétel lehet, mint a Nikon d3000, és ezt szerintem csak a személyes vonzódás tudja ellensúlyozni, hisz ebben a kategóriában már a kéz-váz-ember összeszokás boldogságindexe eredményezhet igazán eredményjavulást.
-
Peetry
senior tag
válasz
Throme #11607 üzenetére
nem hinném hogy a Nikon felirat garancia egy kábelszakadás ellen, ugyanaz a működési elv. És azt se mondtam hogy maradjunk a kőbaltánál. Egyszerűen csak az a véleményem, hogy ha nem létszükség a hajtogatós LCD, akkor szerintem nem éri meg, mert hamarabb meghibásodik mint egy nem hajtogatós. Ettől persze nyugodtan vegyen mindenki, ha azt akar.
-
-
Ijk
nagyúr
válasz
Throme #10984 üzenetére
"A D90-et meg normális váznak nevezni szintén relatív. Ha nem lenne k...va drága a D7000, akkor itt sokan le se szarnák a D90-et...."
De viszont krva drága a d7000, így a jelenleg kapható még éppen megfizethető komolyabb nikon váz a d90. A belépő vázak is tökéletesen használhatóak, de a d5100-hoz viszonyítva nincs nagy árkülönbözet, a két váz viszont ég és föld. Tíz emberből hat a d90-et venné ha kézbevenné őket, és kilenc ha bele is nézne a keresőbe. A maradék egy pedig elhiszi hogy az újabb érzékelővel jobb képeket lő, és 1 hónapig eljátszadozik a fejlettebb videóképességgel.Még anno a D50-em is orrnehéz volt a hasonló méretű 18-70-el, nemhogy ezek a picike vázak.
-
Freddy76
addikt
válasz
Throme #10976 üzenetére
+1.
A 18-105-nek megvan az a hatalmas előnye, hogy nem csak kezdésnek, hanem általában jó alapobi. Én pl. emellett használok egy 50/1.8 fixet, és most megyek lefelé - az én stílusomhoz/vágyaimhoz elég a 105 vége (55 kevés lenne), de lent kellene még 8-10 mm... De 18-55-nél ez a döntés nem lenne meg, plusz ott adott egy örök nyűg: cserepont 55-nél. Ha valaki komolyan építkezik, annak a 18-55 minőségben lesz kevés, aki hobbista, annak a tartomány nem lesz elég.
Én most új gépnek nem is a váz miatt ajánlanám elsősorban a Nikont, hanem azért, mert a 18-105 ár/érték arányban rulez.
-
BiriBum
őstag
-
yolan
őstag
Úgy értettem most kezdésnél, nem fogom a keret nagyját arra kiadni, hogy a legprofibb okikat vegyem, kezdésnek egy az árban egy alap obival legjobban beleférő vázat szeretnék venni, utána szépen lassan obikat hozzá. Ha eddig a kompakt géppel elvoltam úgy ahogy, ami 5-22mm-es, egy 18-55-ös obival is áldva leszek.
Nem nézem le az 1100D-t, sőt, én azzal kezdtem el gondolkozni, de egy használt Pentax K10D-vel anyagi oldalról is jobban járnék és minőségileg is jobb mint az 1100D, ezért kezdtem el gondolkozni Pentax fronton. Így, hogy most lehet újat kell vennem, valahogy egyből a Pentax háza táján kezdtem el nézelődni, így találtam a K-x-re, de természetesen az 1100D is ugyan úgy játszik, csak már kezdek a K-x felé kacsingatni, de amíg nincs itt a kezemben, addig semmi sem biztos. Ezért is kérdeztem, mi éri meg a legjobban számomra.
Ha a számla miatt nem kell újonnan vennem, akkor egyértelműen K10D-t keresnék használtan és hozzá obit.Akkor összegezném: a keret kb 130.000 forint. Új váz és objektív vásárlása a cél. Ebbe szeretnék megállítani egy 18-55mm-es objektívet, illetve a lehető legjobb vázat. A közeljövőben nem tartom valószínűnek, hogy vázat szeretnék cserélni, viszont több objektívet valszeg szeretnék majd hozzá összevásárolgatni.
-
jeni
félisten
Ezért írtam,hogy lehet,hogy a Ricoh megoldás kínál majd a kevéske objektívekre a Pentax-nál.Viszont a korábbi évekből,nagyon jó,egyes esetekben kiváló Pentax objektívekkel is tudod használni az új Pentax vázakon a 10-15-20-25-30 éves objektíveket.
Tény az is,hogy a Pentax jobban kidolgozott,mint a Canon. Az is tény,hogy a Canon-nak jó a képérzékelője és jó képet csinál,az is tuti,hogy jobb a kínálat objektívek terén.
A Canon 1100D gagyibb érzéseket kelt ha az user megfogja a vázat.Képzaj esetén magasabb ISO-nál egyes esetekben a Canon jobb lehet.
A Pentax váz stabilabb,jobb anyagból van összegyúrva,viszont a Canon rákfeneékje a redőnyzár. A Canon 40D váznál híresen elhíresült a jóval későbbre spekulált zárhibák idő előtti meghibásodásuk,ami esetekben az +20000-40000 Ft is lehet. -
Mikisys
őstag
Persze, a ceruzaelem mint végső megoldás, de vannak igen jó ceruza-akkuk és azok szinte bármikor hozzáférhetőek lesznek később is, szemben a speciális tokozású akkumulátorokkal.
Ez sokaknak szempont lehet a döntéshez, továbbá, a jobb gép-kezelhetőség, régi objektívekkel való teljes kompatibilitás, is előnyös a Pentax Kr, Kx, vagy K5 esetében.
De megértem ha valakinek más tetszik, vegye azt, de mindenképpen tegyen próbát vásárlás előtt.Üdv!
-
aleister
veterán
"A youtube-on találsz videót erről a gépről. Most nem jut eszembe a nevük, de van egy ázsiai srác aki jópár fura, vicces, őrült tesztet prezentált már. Éppen a gps-t teszteli."
A digitalrev.com-os Kai-ra gondolsz?
-
StLui
veterán
Akkor nem is az volt a kérdés hogy dslr vagy más, hanem hogy maradjak a régi gépemnél gyakorolni, vagy mindjárt bele a mélyvízbe. Persze az ember nem bír magával, olvasok folyamatosan, és egyre jobban elragad a hév
Szóval ami kialakult bennem: szeretnék nagy érzékelőt, hx9v mindenben elég lenne nekem, de ez a számomra legfontosabbnak gondolt feltétel nem teljesül nála. viszont nagyon nem szerettem volna objektív vásárlásokba belebonyolódni, ezért tartottam a dslr-től, viszont nem találtam mást ami a nagy szenzort, és a sok "csicsát" is tartalmazza (de legalább nem 35x optikai zoom-os kompaktot veszek
)
Fényáteresztő képesség: remélem a nagy szenzor bőven kárpótol egy hx9v szenzorához képest
Pici váz: tegnap megnéztem, mostani gépemhez képest nagyobb, ennyi elég, viszont, nex, hx9v tényleg picikeKöszönöm! Youtube-on keresem a videot, köszi a tippet is!
-
aleister
veterán
Szerintem az expozíció korrekció lesz.
A Canon SX110 IS-nél nekem nagyon sokat segített a záridő, rekesz belövéséhez. Ezért is fájlalnám, ha nem lenne az 5100-en."Közben nézegetem a neten mi is ez. Szerintem a D5100-on menüből be-kikapcsolható."
Erre tudnál valami forrást adni? Megnézném én is. -
jeni
félisten
-
expander
senior tag
azert ennyire nem durva a helyzet
nekem egy (sokak alltal fikazott, szar) 1000D-m van, es enis megaztam a Hungaroringen, raadasul, pont a palya masik vegen voltak a többiek, akiknel hagytam a taskamat, ugyhogy betettem a polom ala, de ugye mivel annyira ömlött az esö, az is totalisan atazott... 20perc gyaloglas utan visszaertunk a kocsihoz, azt nem mondom, hogy olyan volt, mintha beleejtettem volna egy lavor vizbe, de azert vizes,nedves volt eleg rendesen, es semmi baja nemlett..
-
Byk01
őstag
Én már nem veszem. Van 18-105 és 55-200 is. Az 55-200 volt meg hamarabb, de mióta megvan a 18-105 ritkán kerül fel a gépre.
A másik ok, amiért az 55-300-at ajánlottam, az az volt, hogy ha megnézed azt, hogy eddig főleg milyen gyútávokat használt, akkor jól látszik, hogy annak a nagy részét lefedné a 18-105. Viszont volt jópár kép, amit 360-on lőtt el, és tapasztalat, hogy olyankor nem ártana általában, ha hosszabb lenne a tele. Szóval az edigi használata alapján sem adna sokat az 55-200 a 18-105-höz képest.De én sem akarok rábeszélni senkit egyikre sem, csak a véleményem mondtam el.
-
szőröscica
addikt
150 most a lélektani határ, ez egy hobbicélú eszköz lenne, ennél többet nem adok ki egy új masináért, ami nem hoz pénzt.
Egy Canon A70 volt az első gépem, egyetem mellett melóztam össze az árát, 140 pénzbe került. Ahhoz képest ezek a mai 100-150 között mozgó DSLR-ek űrtechnikásak.
Pár napja még a használtakban is gondolkodtam, de inkább egy új, garanciális gépet szeretnék.
És ebbe a 150-be nem bánnám, ha egy 8 gigás kártya, meg egy Samsonite, vagy gyári táska is beleférne.
-
Szten Márs
nagyúr
Nem értek egyet. Írtam sokat, de valójában a hosszú évek alatt, amit a fényképezőajánló topicokban töltöttem, belefáradtam. Szóval maradjunk annyiban, hogy nem értek egyet.
(Abban igen, hogy jobb egy D3100 + 18-105VR, mint egy D3000 + 18-55, csak épp az nem mindegy, hogy valami 108 ezer, vagy 180 ezer... nem kicsi árbeli különbségekről van szó, nem olyasmiről, ami "hát egy picit drágább, de ennyit még hozzá lehet csapni", hanem majdnem a duplájáról...)
-
Szten Márs
nagyúr
Most vagy elnézted, hogy milyen gépet linkelt, vagy a D3000 tulajdonságait nézted el
11 pontos az AF, nem 3 (igen sok felhasználónak egyébként nem számít, nem hogy 3, de akár 1 is tökéletesen elég lehet), D60 szenzor ugyan (különben is mi az, hogy "D40 vagy D60 szenzor"? a D40 meg a D60 szenzora nem kicsit különbözik...), tehát a 10MP-es CCD, ami kb. mindenre baromi jó, ha nem akar ISO 800-1100 felett fényképezni - és bizony sokan nem akarnak.
Lehet mesterségesen gerjeszteni igényeket, amik valójában nem is valós, reális igények, a gyártók élnek is ezzel a módszerrel... ezeknek fel is ülnek az emberek, ilyenből jönnek az "én már nem vennék ilyet" típusú dolgok... valójában nem, hogy a D3000, de akár egy D40x is tökéletes gép tud lenni az emberek döntő többségének és ha csak nem hardcore sportfotós valaki, bőven nem a gépe lesz a szűk keresztmetszet... -
iff
senior tag
csakb köszönöm a válaszod.
Throme köszi a képeket.A képek közül jobban tetszik a fix 35-el készültek.Nagyon érezhető a képstabi hiánya?
Lehet,hogy tudok 1-2 napra kölcsön kérni egy fix 35 1,8-ast.Ott majd elválik,hogy mit tudok kihozni belőle.Valószínű előbb egy fix 35 majd utána vaku, ahogy a keret engedi.Vakuba SB700-ra gondoltam. -
bnorci71
addikt
a kitobit szerintem sose fogom lecserélni szerintem
Azt is megtippelem, hogy mindegyik vázban fogsz valamilyen kivetni valót találni. Ez egy ilyen kategória. Ha mélyebben nyúlsz zsebbe, akkor lehet közelebb kerülsz a tökéleteshez.
persze, hogy mindben van valami nem ebben hanem még a 10x-es árkategóriában is.
Hadd kérdezzem meg az említett problémákat leszámítva melyikhez húz a szíved? Vagy melyik kezelése szimpatikusabb? Melyik a kényelmesebb? Melyik megoldás tetszik jobban: vázban képstabi / obiban képstabi?
egyenlőre a K-x hez, de a Nikon tesztjének még nem jutottam a végére,eddig az is szimpatikus a hülyébe ma kézbe is tudtam venni, tetszett elsőre. A stabiról fogalmam nincs melyik. Talán a vázban mert ha mégis obit vásárolok akkor arra nem kell figyelni. Nikonnál még az AF motornak is ott kell lennie, de mostani állapot szerint szerintem sose fogok a 2 obin kívül hozzá veni másikat így talán ez lényegtelen is.
csakb
értem amit írsz
nem is gondoltam a torzítást perdöntőnek hisz a gép maga szinte 0-ra korrigálta csak megütötte a szemem. -
bnorci71
addikt
a torzítás rögtön megütötte a szemem a K-x 'színhibája" viszont csak most tűnt fel...
AmunRa
azért a 2 képet nem 2 monitoron néztem
a noti képe nincs kalibrálva ezért is kérdés melyik gép képe a jó, mert én csak az eltérést látom, de tény külön külön sose vettem volna észre -
Alexios
veterán
Azért igyekszem utánaolvasni, és nem várom, hogy más megmondja, csak azt láttam, hogy sok gép van egy kategóriában, és kicsit megijedtem
Megmondom őszintén, kézbe fogtam ott az 1000D-t, az 500 és 550D-t de valahogy egyik se volt olyan kényelmes mint a Nikon, de nyilván ez egyénfüggő. A magyar nyelv hiánya meg egyáltalán nem érdekel, de mielőtt megveszem a D5000-et azért ki akarom próbálni természetesen
-
Ijk
nagyúr
Hát én akkor pont az ellenkező eset vagyok. Egyrészt szerintem a 18-55 olyan obi amit nem érdemes eladni, ha nem használja inkább fiókba elrakni, nyaralásra elővenni.
Nekem 18-70-em van, és nagyon ritkán éreztem hogy nekem ez rövid lenne. Ellenben nyaraláson sokszor irigykedve néztem a kis műanyag obis d40-el szaladgálókat (mert fele olyan nehéz mint az enyém).
Ha meg esetleg megtoldja egy telével onnantól kezdve úgyis cserélgetni fog.Szóval szerintem mindkét obira megvan a pro/kontra, a 18-55-öt sem érdemes kapásból elvetni.
-
TayRol
nagyúr
egyetertek. ezert is irtam par hsz-szel feljebb, hogy nagy valoszinuseggel egy kitobis gepet veszek amit a kesobbiekben az igenyeimhez tudok fejleszteni.
de azt mar most latom, hogy a nikonnal a 35/1.8 nagyon csabito. a 18-105-os obinal arra voltam kivancsi, hogy ajanlott-e, jobb-e mint a 18-55-os vagy sem (tehat techinkailag, nem felhasznalasilag).illetve ez az obi ugyanaz, amit adnak a d90 melle kitben?
-
csakb
őstag
A kihajtható LCD hasznos plusz lehet a D5000-nél. Makrózáshoz különösen jól jöhet.
Egy (számomra) érthetetlen butítás a D3100-ban, hogy kivették expó-bracketinget belőle. Az 5000-ben még megvan.
Az 5000 is nagyon jó szerintem nagy ISO-n, egy ismerősömnek van, elég sokat használja nagy ISO-s éjszakai képekhez. Szerintem pöpec képeket készít.
"18-105-ös obis kombináció nincs? Túrázásnál kicsivel "később" kéne obit cserélned."
Arról nem is beszélve, hogy a 18-105 jobb képminőségűnek tűnik, mint a 18-55.
-
csao
csendes tag
köszi hogy ezt megosztottad, elgondolkodtató. Lehet viszont hogy a D5000 lesz belőle mert még kellene állványt meg memóriakártyát is vennem és az D3100-al kicsit húzósabb lenne
nagyon tetszik nekem mind2 gép és először én is a D3100-at részesítettem előnyben csak ez a fránya ár :S
de azért még várom a véleményeket =) -
iff
senior tag
Valahol azt olvastam,hogy a zárszerkezet vagyis a redőny nyitás/zárást számolja.
Tudnátok vakut és egy macro obit ajánlani ami megfelelő nikon d5000-hez. olcsó és jó legyen.
nikon és más márkábólezeket találtam
vaku:
Speedlight SB-600 69.000
Nissin Nikon Speedlite Di 622 37.000obi:
? -
-
csakb
őstag
Jaja, be van járatva.
És van, aki még durvábban nyomja:http://www.olegkikin.com/shutterlife/nikon_d5000.htm
Lehet, hogy a fele sem igaz ezeknek a beírásoknak, de az a 3, két milla feletti count azért jól néz ki.
-
csakb
őstag
Pl. ez a teszt, és a következő oldalak:
http://www.dpreview.com/reviews/nikond5000/page16.asp
Kontra:
http://www.dpreview.com/reviews/pentaxkx/page15.asp
Alap beállításokkal még a Canon is több részletet meghagy, ami nagy szó. Erre alapoztam a kicsit talán túlzó kijelentésem.
-
Speed
addikt
Persze valahogy így szemlélődök énis ahogy mondod, és sajna ennek a kategóriának ára van, valószínű akkor enném jobban a kefét ha egy gyengébb igénykenek nem megfelleő gépet vennék, és idővel eljutok arra a szinte hogy erre rájövök.
A használt gépektől se riadok visza, van is egy jó ajánlatom egy 500D-re
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DUNE médialejátszók topicja
- Medence topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Renault, Dacia topik
- Tesla topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Eladó Panasonic DMC-TZ80EP-S fényképezőgép
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Gigabyte BRIX GB-BXi3H-4010 mini PC eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest