- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikisys
őstag
Ha érdekel, egy Chinon CM4-es gépvázat eladnék.
K-bajonettes, minden funkciója jól működik.
Egyetlen hibája, hogy a film-visszacsévélő karja törött, így nehezebb visszatekerni a filmet.
Tok nincs hozzá.
Irányára: 4.000.-Ft. és a postázás megoldható.
Képet privát címre küldhetek a gépről.Üdv!
-
nesa
veterán
Nekem Praktica PCL3 meg BCA van, mind2 frankon mukodik, de tudom ezek a regi vazak a fenymerore erzekenyek, a PCL szerintem kellemes M42 vaz, a BCA azert komolyabb ott mar nemkell a zaridovel se babralni csak rekesz + elessegalitas de az bajonettes, ehez mar letezik sorozatlovesre alkalmas markolat is...
-
neevous
tag
Pentax vonalon tudsz venni egy 50mm M F1.7-et 10 körül, meg hozzá tudsz ebayen venni 2k körül egy fordítógyűrűt.
Ha manuálobizni akarsz, ahhoz egy MILC jobban klappolna, mert még a világosabb pentatükrös masinákkal sem könnyű belőni törőékes mattüveg nélkül az élességet. -
nesa
veterán
10-15k ba nemfog beleferni a makro objektiv + portre, ami meg talan belefer az vaz + alap obi, ami altalaban valami 50/1,8.
Ha veletlen praktica fele veszed az iranyt a fenymerot kell baromira megnezni hogy jol mukodik-e, de szerintem akkor van igazan ertelme filmre dolgozni ha a kepeket magad hivod majd....
-
BiriBum
őstag
-
Peetry
senior tag
egyén kérdése, és szokott menni róla a vita hogy melyik jobb. Aki AA párti általában azzal érvel hogy 1 töltő meg egy halom akksi és mindenhez jó. távirányító ébresztőóra stb... nem kell külön másfajta a töltő, stb. Aki a saját akksit támogatja(énis) általában azzal hogy nem gurgulászik szét, csukott szemmel 1 mozdulattal cserélhető, és a li-ion miatt tovább bírja, nincs memóriaeffektus. (belső vaku sokszor gyorsabban töltődik).
AA-ba nimh kell. -
BiriBum
őstag
Bár én ajánlottam először a K10D-t, de ha van 130 ezred, vegyél k-x-et. Rendkívül jó az érzékelője, még az ISO 1600 is szinte zajmentes. Nagyon jó a sorozatfotó is- 4,6/mp, ami igen jónak számít belépőszinten.
Nincs felső státusz LCD, cserébe viszont mindent látsz a hátsón. Csak 1 tárcsa a 2 helyett, de ha ezzel kezdesz, nem zavaró. Van liveview és videó. (Én K10D-ről váltottam k-x-re). -
Throme
veterán
Éppen a napokban olvasgattam tesztet a canonról és nem kell azt lenézni. Igaz, hogy nincs gumi borítás a vázon, de méretéhez képest kényelmesnek írták. Amúgy nem recseg a váz és merevnek mondható (pontosabban mondják). Azt sem biztos hogy maga az anyagválasztás (műanyag) silányabb lenne, mint a többi belépőnél csak van aki árcédula alapján osztályoz. De cáfoljon meg egy 1100D-s akinek széthullott a gépe.
Állítólag színzajjal meg iso 3200-tól lehet találkozni.Funkcióra lehet többet tud a pentax és lehet szigetelt a váza ( csak tipp ), de nincs rá garancia, hogy a canonnal rosszabb képeket csinálnál.
Kezdésnek a canon is megfelelhet, legfeljebb a különbözetet objektívbe fekteted."Sok obit nem kívánok venni, használni. Lehet inkább a jobb minőségű vázra voksolok."
Mit kezdesz majd egy jó minőségű vázzal, ha az adott témára/feladatra nincs meg a megfelelő objektíved? -
jeni
félisten
Pentax K-x minőségibb és abban is van videó mód
persze drágább picivelViszont a Canon váz-hoz olcsóbbak az objektívek és több a kínálat hozzá.
a váz a gyengusabb és az objektívre költsél többet.Bár az is igaz,hogy az 1x megvett Canon objektív jó más Canon vázakra is vagyis esetleg felfelé lépésnél drágább Canon vázra is tehető.
Ez igaz a Pentax vázakra de az ritkábban kaphatóak.
Lehet,hogy a Ricoh aki megvette a Pentax céget most komolyan fog fejleszteni és költeni a Pentax dolgokra. -
Mikisys
őstag
Szerintem is a legjobb választás egy Pentax gép és hozzá olyan objektívek, amiket tudsz használni. Belefér a jelzett keretösszegbe egy alap-objektívvel, kártyával, akkukkal együtt.
Nagy objektív választék, az összes K-bajonettes objektív jó hozzá, megbízható működés és a K200D-be például, jók a ceruza-akkuk, vagy akár elemek is, ez is egy meggondolandó választási lehetőség.
Igaz, ma már csak használtan van ilyen gép, de azok között sok jót ki lehet fogni, amiben viszonylag kevés expo van és vigyáztak is rá.
Nekem K200D gépem van, a Pentax17-70/F4 SDM zoom objektívvel, ez is príma összeállítás.
Macro fotózáshoz érdemes kimondottan Macro objektívet venni, ebből is sokféle létezik, kedvező áron is.
Jó a menürendszere, mondhatom, hogy emberbaráti a kezelhetősége, és mindazt tudja, mint az újakból némelyik kétszeres áron. Ja, szigetelt a gépváz, hosszú élettartamú zárszerkezet, ami 100Ezer expot is kibírhat.Üdv!
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
A Pentax k10D kenterbe veri a Canon 1100D-t.
Minőségben tudásban ,technikailag egyarànt. A régebbi obkektivekkel is müködik.
Az is igaz règebbi modell a Pentax ,anno 2007-ben èv fotógèpe volt. Pentax gèphez kevesebb a ma kapható objektív kinàlat mint a Canon esetèben. Maga a Canon 1100D a cèg legkisebb tükrősvàza,kisebb minőségi összerakàssal. Viszont nem magyar menüs. -
jeni
félisten
eos 350d egy kicsit kopottas
Ime egy Pentax K10D+objektiv EZ MOST NAGYON NYERŐ ÁR !!!!
-
yolan
őstag
-
Peetry
senior tag
100000 keret elég szűkös. portrémarkolatot szerintem felejtsd el első körben, mert nem létszükséglet, és nagyon kell a pénz másra. Ha újba gondolkodsz akkor gyakorlatilag csak 1100D játszik szerintem, de jobb választás lenne egy használt váz + üveg. makróra ennyiből nem fog kijönni macroobi váz mellé, raynox dcr250 (kb 25000) jöhet szóba vagy közgyűrű, (kb 20000). Sigma 17-70 f2.8-4.5-öt nem tartják egy rossz obinak, stabi nincs benne, viszont van "macro" jelölése. Nekem is ilyenem van, remélhetőleg 1 héten belül megjön a közgyűrű, el tudom mondani majd a tapasztalataimat. (használtan 50körül) ezekhez a keretbe canonból szerintem xxxD váz fér csak bele.
Legjobb az lenne szerintem ha meg tudnád toldani a keretet és akkor beleférne egy macroüveg használt váz mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged