- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grga_Pitic
aktív tag
Az E-M10 teljesen jó, de kérdés, hogy a mostani Nikon kit objektív tele végét és a 35mm-es fixet egyáltalán nem használod? Mert az Oly kitjének kisebb ugye az átfogása, és a fix nyújtotta fényerőt és minőséget is mellőznöd kell.
Az objektív park későbbi bővítéséhez zsebbe kell nyúlnod (a mostani szettel való ekvivalenciához egy használt Oly 40-150-es és egy fix Pana 25-ös kéne, hogy a legolcsóbbakat mondjam, ez további közel 100 ezret jelentene), szóval érdemes a használt vázat megfontolni, ha korlátos a keret.
Amúgy ha ellennél egy kitobjektívvel, akkor talán egy jó kompakt gép jobb választás... -
csakb
őstag
Túl profi? Egyszerűen csak nem spórolták ki belőle azokat a funkciókat és kezelőszerveket, mint az alsóbb kategóriából. A két tárcsa, több kapcsoló, státusz-LCD, jó kereső iszonyat hasznos, és ráadásul a "csavarhúzós" objektívek is mennek vele, mert van a vázban motor, vagyis később sokkal nagyobb választékból szemezgethetsz obikat.
-
Throme
veterán
Az is nagyon fontos, hogy melyik tetszik, mert azt használni is szívesebben fogod.
Ez szerintem megér egy kis spórolást.
Fotózást elkezdeni állvány nélkül is lehet (memkari viszont elkél) ha ez nem fér bele, akkor majd később beszerezheted....
Azért - szvsz - nézz utána a 2 gépnek, mert itt többen, több szempontból is leírhatják a véleményüket, de hogy neked mi a jobb nem biztos, hogy eltalálják.
-
Throme
veterán
Belépő kategóriában a felsorolt 2 gép fut nikonnál.
Egyik ismerősöm a D3100-at preferálta a magasabb ISO tartomány miatt.
Tavasszal csinálunk is egy összehasonlítást, hogy mennyivel jobb (ha jobb) mint a D5000.
Viszont nincs infrás távkioldási lehetőség, míg a D5000-ben igen. Ez lehet apróság.
Asszem a pixinfo oldalán található táblázatos formában tulajdonság lista mindkét gépről.Slrgear szerint képminőségre nem jobb az 55-300, a kistesónál. Talán egy kicsit jobb is a kisebb átfogású verzió. Hogy ez mennyire látható különbség azt én nem tudom megmondani.
Az 55-200 kisebb, könnyebb. Bajonett az műanyag, míg a másiké már fém. Ha jól tudom az 55-300 képstabilizációja már fejlettebb.18-105-ös obis kombináció nincs? Túrázásnál kicsivel "később" kéne obit cserélned.
A D5000 picit magasabb, így jobban elfér a kisujjad a vázon. A másik viszont jobban gumírozott a markolaton.
D5000 lcd-je 2.7" átlójú, ami kisebb méretre, de legalább kihajtható. Alul zsanérozott, ezért némely állványon nem biztos, hogy ezt az előnyt kihasználhatod.
Úgy tudom a D3100 videó felvétel közben működik az AF, míg a másiknál nem.
D5000 videónál 5perces időlimit van a max felbontás kiválasztásakor.D5000-hez jelenleg olcsóbban kapsz tartalék aksit (ebayről eredeti kb 3500 huf szállítással együtt).
Én nem ajánlok, azt majd az expertek
-
csakb
őstag
Szia!
Ha 210-ig hajlandó vagy elmenni, akkor nem kell sokat hozzádobni egy D90 + 18-105 kithez, és az egy teljesen más kategória kezelhetőség, funkciók és hosszú távú bővíthetőség szempontjából.
Más gyártó, más gép témában elég itt egy kicsit visszalapoznod, ugyanazok jönnek fel rendszeresen.
Canon 500D, 550D, Pentax K-r, esetleg K-x, Sony... öööizé, majd Rumos kolléga megírja, hogy melyik a jó a Sony-k közül.
-
iff
senior tag
Szia!Én is Fuji s6500fd-ről váltottam.Végül a Nikon D5000 18-105mm lett.Ha makrózni is szeretnél akkor még egy makró obi, beltéren vaku használatakor nálam egy kis árnyék jelenik meg a fényképen ezért most ha összejön egy vaku beszerzése lesz.
Nem tudtam még dönteni.Esetleg SB-600-as ill. tudnátok más márkába ajánlani, ami a D5000-el teljesen jól működik.
Vagy csak Nikon legyen?http://rfoto.host56.com/?p=1430
http://pixinfo.com/cikkek/nikonvaku
Új hozzászólás Aktív témák
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motoros topic
- OLED TV topic
- Xbox Series X|S
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Home server / házi szerver építése
- Mobil flották
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged